ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:200/345)

Wyjątkowy curd marchewkowy 168

nieco uważniej ten wie, że za wszelkiej maści curdami przepadam. Nie będę po raz kolejny pisać o ich cudownie aksamitnej, budyniowej konsystencji, intensywnie owocowym smaku i pięknych barwach. Dobrze wiecie, że nadają się do wielu rzeczy - do naleśników, ciast i ciasteczek, bo można nimi przekładać blaty ciast, ale też zapiekać je na przykład na kruchych spodach. Tym razem rozszalałam się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krem cytrynowy 503

Krem cytrynowy   Krem cytrynowy to rześka (i lżejsza) wersja kremu budyniowego. Świetnie nada się jako dodatek do cytrynowych babeczek (np. takich lub takich ), a także do przekładania tortów, ciast czy tart.   Składniki: 1 budyń waniliowy 1,5 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 kostka masła skórka z połówki cytryny aromat cytrynowy żółty barwnik spożywczy (opcjonalne)   Masło wyciągamy

Ciastkozercy
Babeczki kakaowe 122

Babeczki kawowe z kremem budyniowym . Połączenie smaków kawy i czekolady to duet który trafi w gusta dorosłych i nie tylko  .   składniki na ciasto: 2 filiżanki mąki około 216 g 1 łyżeczka proszku szczypta sody 1 niepełna filiżanka kawy rozpuszczonej w ciepłym mleku 1 łyżka kakao 2 kopiaste łyżki masła 1/2 filiżanki cukru 2 jajka 1 cukier waniliowy

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik budyniowo-śmietankowy z jabłkami i cynamonem 409

Dziś proponuję Wam lekki i przyjemny torcik z masą budyniową i śmietankową. Nie wymaga on pieczenia, a jedynie mocnego schłodzenia w lodówce. Jest to przepis dla

Smakołyki Bereniki
Ciasto z sokiem marchwiowym i delicjami 172

białek i mieszamy mikserem.  Następnie dodajemy przesiane mąki i mieszamy całość drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Forma o wymiarach: 25x40. Biszkopt pieczemy ok. 20 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu biszkopt studzimy. Masa budyniowa: Gotujemy budyń na soku marchwiowym. Po 3 minutach zdejmujemy z ognia. Masa śmietanowa: Galaretkę rozpuszczamy w szklance

Bon Appetit Małgorzaty
Karpatka 359

nagrzanym do 180 stopni. Aczkolwiek podany przeze mnie czas pieczenia zależy od piekarnika także pilnujcie ciasta by nie przetrzymać go za długo, bo będzie twarde. Składniki na krem: 1 l mleka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe    Powyższe składniki na masę budyniową zagotować. Odlać trochę mleka i rozrobić w nim: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej

upichcic
Sernik z brzoskwiniami 196

podzielić na 2 części, owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce). Masa serowa: – 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, niekwaśnego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie; - 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego; - pół kostki miękkiego masła (125 g); - 3 jajka; - 3/4 szklanki cukru Całe jajka utrzeć z cukrem(...)Brzoskwinie osączyć, połówki pokroić na części. Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie: Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Na to wyłożyć masę serową. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć

dom-agi.pl
Ciasto z budyniową pianką i wiśniami ^ 168

spód już jest chłodny ubić białka z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywno, dodać proszek budyniowy i dalej ubijać do dokładnego połączenia, następnie ciągle ubijając dolewać po trochu olej. Pianę wyłożyć na podpieczony spód, na pianę wyłożyć zamrożone wiśnie, a na nie zetrzeć pozostałe ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 190 stopni i piec ok. 40 min. Wystudzone ciasto

Mix smaku
Miodownik z kremem budyniowym i biszkoptem. 145

Lubicie ciasto miodownik? Jeśli tak to bardzo polecam Wam mój przepis. Pyszne jest to ciasto i to bardzo. Najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień ( pod warunkiem, że doczeka ) gdy placki miodowe choć troszkę zmiękną. Zapraszam :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Placki miodowe(...)mąki i zagniatamy. Tak przygotowane ciasto dzielimy na 2 równe części. Następnie każdą część osobno wałkujemy na posypanej mąką stolnicy. Wykładamy do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczone placki dokładnie studzimy. 3. Krem budyniowy: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego

Izabelawkuchni
Truskawkowy 3BIT 81

samo ciasto tylko, że z truskawkami. W tym nowym wydaniu masę krówkową zastąpiłam musem truskawkowym. Ciasto wyszło równie pyszne, lekko orzeźwiające i też przypadło nam do gustu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 20×28 cm. Składniki: Masa budyniowa: 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy(...)wolnych obrotach do połączenia składników). Gdy mleko w rondelku zacznie się gotować, zmniejszyć gaz i powoli wlewać mieszankę mączno-jajeczną ciągle mieszając. Gotować, aż powstanie gęsty budyń. Gotową masę budyniową wylać na herbatniki.Ułożyć kolejną warstwę herbatników. 3. Truskawki obrać z szypułek, umyć, zasypać cukrem i zmiksować blenderem. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Dodać do zmiksowanych truskawek. Wymieszać

Danka Pichci
ciasteczka budyniowe 175

składniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 40 g budyniu np. waniliowego 120 g masła, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru wykonanie: Na stolnicę przekładamy mąkę, budyń

Domowy Smak Jedzenia
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 136

żeby wiórki uwolniły jak najwięcej smaku. W pozostałych 50ml mleka dokładnie rozprowadzamy proszek budyniowy, wlewamy go do wrzącego mleka i dokładnie mieszamy do zgęstnienia. Ściągamy budyń z ognia i studzimy. Piekarnik ustawiamy na 190⁰C. Do już mocno nagrzanego, prosto z lodówki wkładamy ciasto w formie. Podpiekamy je 25 minut, do lekkiego zrumienienia. Ciasto wyjmujemy, piekarnik zostawiamy włączony

Karo in the Kitchen
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 186

żeby wiórki uwolniły jak najwięcej smaku. W pozostałych 50ml mleka dokładnie rozprowadzamy proszek budyniowy, wlewamy go do wrzącego mleka i dokładnie mieszamy do zgęstnienia. Ściągamy budyń z ognia i studzimy. Piekarnik ustawiamy na 190⁰C. Do już mocno nagrzanego, prosto z lodówki wkładamy ciasto w formie. Podpiekamy je 25 minut, do lekkiego zrumienienia. Ciasto wyjmujemy, piekarnik zostawiamy włączony

Karo in the Kitchen
Kruche ciasto z budyniem i truskawkami 106

zamrażarki, a drugą rozwałkowujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w 170 st. C przez 15 min. W tym czasie gotujemy budyń. 300 ml. mleka wlewamy do garnka i stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Gdy mleko zacznie wrzeć to powoli wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy

kulinarne odsłony pati
Truskawkowy 3 Bit 7537

truskawkową wersję, znanego i smacznego ciasta bez pieczenia - 3 Bit. Teraz jest do tego doskonała okazja. Ciasto jest idealne na ciepłe dni. Delikatne, niezbyt słodkie i wypełnione pysznym musem ze świeżych truskawek. Składniki: duże opakowanie herbatników Petit Beurre 350g Krem budyniowy: 200 g masła (w temperaturze pokojowej) 2 budynie waniliowe (bez cukru) 500 ml mleka 4 łyżki cukru Warstwa truskawkowa(...)powierzchni. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać ostudzony budyń i ubijać na wysokich obrotach. Na przygotowaną wcześniej warstwę herbatników w blaszce wyłożyć krem budyniowy (fot.1) i przykryć go drugą warstwą herbatników. Wstawić do lodówki. Teraz czas na warstwę truskawkową. Żelatynę zalać 1/2 szklanki wrzącej wody i dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Do pojemnika

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania