ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:203/345)

Ciasto Snickers bez pieczenia + film 3005

Mega smaczne ciasto Snickers bez pieczenia idealne na deser czyli  bajecznie prosty i szybki w wykonaniu smakołyk, który zapewni rozkosz podniebieniu wszystkim kochającym słodkości.  składniki na formę 22 na 28 cm 350 g krakersów puszka masy krówkowej o smaku kawowym lub czekoladowym                 krem budyniowy 2 opakowania(...)wierzchu masy budyniowej umieszczamy ostatnią warstwę krakersów.         masa orzechowa W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło, miód i cukier i ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła, następnie wsypujemy orzechy i całość gotujemy około minuty ciągle mieszając. Na ciastka przekładamy masę orzechową starannie ją rozprowadzając. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało

Smakowite Dania
TARTA Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ WANILIOWĄ 182

ubić z cukrem kryształ i cukrem waniliowym. Następnie powoli wsypać proszek budyniowy cały czas miksując. (Najlepiej wsypać jedno opakowanie budyniu wymieszać robotem, a następnie wsypać drugie opakowanie budyniu i cały czas ubijać). Ubijamy pianę do momentu jak powstanie sztywna i gęsta piana. Na przestudzony  podpieczony spód ciasta wyłożyć pianę. Wierzch wyrównać i ułożyć truskawki. Lekko je docisnąć. Na górę

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z kremem budyniowym i truskawkami 667

się przepisy z truskawkami. Wiem cena jeszcze dosyć wysoka ale mam nadzieje, że będzie spadać. Ciasto powiem krótko "pychotka". Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 5 łyżek cukru 3,5 łyżki mąki pszennej ekologicznej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 750 ml mleka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej(...)powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem. Wylać na blachę 25*36 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Piec około 25 min w 180 stopniach. Krem budyniowy: Z mleka odlać 3/4 szkl dodać żółtka, mąki i zmiksować na gładko. Resztę mleka zagotować z cukrami wlać resztę mleka i mieszając zagotować. Zdjąć z ognia przykryć z wierzchu folią spożywczą

Ala piecze i gotuje
Jesienny biszkopt z marmoladą jabłkowo marchewkową 142

będzie typowe ciasto z jabłkami chociaż na takie wygląda. Tym razem połączenie jabłek i marchewki w pysznej domowej marmoladzie.   Jak ją zrobić? Przeczytacie poniżej, to nic trudnego. BISZKOPT z MARMOLADĄ JABŁKOWO-MARCHEWKOWĄ   Składniki: (forma25x30) biszkop t: 5 jajek 1 szk lan ka mąki ryżowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szk lanka cukru 1/3 szklanki oleju(...)łyżeczki cynamonu     masa budyniowa: 0,75 l mleka 2 budynie 100 g masła dodatkowo: kilka małych biszkoptów biała czekolada Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

Bon appetit mon amie
Karpatka. Kusząca dama z białą czekoladą. 212

mieszając, aby nie powstały grudki. Odstawiamy do ostygnięcia.  Następnie potrzebujemy: 4 jaja Kiedy masa na ciasto ostygnie, wbijamy do niej kolejno 4 jaja, po każdym należy dobrze zmiksować ciasto. Dzielimy na 2 części i każda z nich rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (silikonu nie trzeba wykładać papierem, tak samo maty teflonowej). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez(...)kostkami czekolady. Do gotującego się mleka wlewamy miksturę mleka i proszku budyniowego. (Gotujemy jak zwykły budyń, ale bez cukru) Odstawiamy do ostygnięcia.  Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch, po czym dodajemy po łyżce zimnego kremu i dokładnie miksujemy. Masę przekładamy na zimny blat ciasta i przykrywamy drugim zimnym blatem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całość można oprószyć

MamaOskarka
Babeczki nadziane budyniem 180

pudrem przesiać do miski,dodać żółtka,masło,śmietanę i cukier wanilinowy.Zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce ok.40 minut.Rozwałkować na grubość ok.4mm i wykroić krążki do wylepienia foremek i do ich przykrycia.(wychodzi ok.20 sztuk babeczek).Przykryć ściereczką i w tym czasie przygotować budyń. Masa budyniowa: 1 szklanka mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 2 żółtka laska

Anielskie wypieki
ciastka-babeczki nadziewane 159

szczypta soli 3 łyżki mąki pszennej -u mnie tortowa 1 łyżeczka cynamonu ½ cytryny skórka ciasto na wypełnienie foremek 500-600 gr. ciasta francuskiego domowej roboty lub gotowe ze sklepu ciasto francuskie 500 g mąki pszennej 500 g bardzo zimnego masła, pokrojonego w małą kostkę 1 łyżeczka soli 250 ml lodowatej wody Wykonanie kremu i syropu Trzy łyżki mąki rozrobić(...)syrop z wody i cukru nie mieszając ok.3-4 minuty . Gotowy syrop wlewać powoli do masy budyniowej- u mnie mikserem,lub trzepaczką cały czas mieszając . Gdy masa lekko ostygnie dodać rozbełtane żółtka - i ponownie mikser pracował za mnie,lub trzepaczką na gładką masę . Wykonanie ciasta Mąkę przesiać ,utworzyć kopczyk . Masło i sól włożyć do mąki i całość rozetrzeć palcami. Kiedy masło

w mojej kuchni
Ciasto półkruche z rabarbarem i budyniem 206

ciastem kr uchym a półkruchym odsyłam do mojego przepisu Idealne ciasto na tartę , gdzie wręcz encyklopedycznie podeszłam do tematu :)   Składniki na dużą blachę o wymiarach 3 4 x22cm : CIASTO: 600g mąki pszennej - u mnie tortowa, typ 450 1 masło roślinne lub margaryna [250g] - twarda i schłodzona 1 łyżka smalcu [25g] - twardy i schłodzony 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)posypania wyłożonej piany RABARBAR: 1 kg rabarbaru - przed obraniem 4 łyżki cukru MASA BUDYNIOWA : 2 budynie waniliowe 3/4 l mleka 4 łyżki cukru 1 łyżka masła Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę - w ten sposób wprowadza się powietrze i ciasto jest bardziej pulchne . Dodać cukier, cukier wanilinowy, margarynę i smalec - powoduje że ciasto jest bardziej wilgotne . Składniki siekać

Grunt to przepis!
Ciasto kruche z borówkami na puszystej piance 123

mąki 0,5 margaryny 4 żółtka 0,25 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto zagniatamy. Najpierw mąkę z proszkiem i margaryną, następnie dodajemy żółtka i cukier. Ciasto dzielimy na 3 części. 70 % wykładamy na blaszkę ( u mnie okrągła tortownica o średnicy 21 cm.) wcześniej pokrytą papierem do pieczenia. Sam spód zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez(...)szklanki oleju Białka ubić na puszystą pianę. Dodać cukier dalej ubijając. Następnie wsypać proszek budyniowy. Na koniec dolać olej cały czas mieszając.  OSTATNIA PROSTA Na podpieczony i wystudzony spód wykładamy część borówek, zalewamy pianką i posypujemy resztą borówek. Z zamrażalnika wyjmujemy 2 części ciasta, jasne i ciemne. Ścieramy na tarce o grubym oczkach na przemian.  Wstawiamy do piekarnika

Mój Smak na Życie
Sernik ze śliwkami 148

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i dodać zmielony ser oraz proszek budyniowy, wszystko razem dokładnie zmiksować. Następnie ubić śmietanę i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać. Z białek, z dodatkiem szczypty soli, ubić pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Dodatkowo: 1 kg śliwek; 10 dkg zmielonych migdałów; 10 dkg pokruszonych

In my kitchen
Sernik z pierniczkami na makowo - bakaliowym spodzie 395

masła lub margaryny, 2 żółtka , 1 łyżeczka proszku do pieczenia . Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Jeśli jest zbyt suche, można dodać odrobinę kwaśnej śmietany. Ciasto owijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na przynajmniej pół godziny. Masa makowa: 20 dkg maku - użyłam mielonego maku BakMit , 4 jajka , 3/4 szklanki cukru pudru , bakalie - użyłam: około(...)budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru . Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser i proszek budyniowy. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Dodatkowo: 40 dkg pierniczków w czekoladzie . Na podłużnej blasze (ja użyłam mniejszej, kwadratowej, dlatego ciasto jest dość wysokie) wykładamy: -kruche ciasto - rozwałkowane i przełożone, - masę makową, - połowę masy serowej, - pierniczki, - reszta masy

Codzienna kuchnia niecodzienna
CIASTO Z TRUSKAWKAMI 145

składników zagniatamy jak najszybciej ciasto. Ciasto musi mieć jednolitą strukturę. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylepiamy blaszkę ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka 3,2 % tłuszczu - 100 ml śmietanki 36% - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 3 czubate łyżki cukru - 2 opakowania budyni waniliowych - laska wanilii (tylko ziarenka(...)cukier, masło i ziarenka z laski wanilii. W kubku rozmieszaj 100 ml mleka, proszki budyniowe i żółtka, całość wlej do rondelka i za pomocą trzepaczki wymieszaj na gładką masę. Postaw ponownie na ogniu, masa zgęstnieje. Po zagotowaniu ciepły krem od razu wylewamy na blaszkę wylepioną ciastem, układamy na nim truskawki, lekko wciskając je w krem, na wierzch układamy bezę. BEZA

SMYKWKUCHNI
Błyskawiczne piątki - Lekki sernik z budyniem 168

Sernik robi się bardzo szybko. Do tego piecze tylko godzinę, a ciasta do kawy mamy na cały weekend. Przepis podpatrzyłam u Ani , ale troszkę go zmodyfikowałam. Jest mokry i ciężki, ale smakuje wybornie. Do tego polewa z budyniu waniliowego i dużo truskawek. Słodkiego weekendu Kochani! Składniki : * 4 00g twarogu chudego  * pół szklanki miodu lipowego * 400g jogurtu naturalnego typu greckiego(...)truskawki P rzy gotowanie : Białka ubić. Twaróg zmiksować z jog urtem, miodem i proszkiem budyniowym. Delikatnie wymieszać masę z białkami. Przelać do tortownicy. Piec 50 minut w 150 stopniach. Wystudzić. Mleko zagotować , dodać rozmieszane budynie i zagotować. Przestudzony budyń wylać na sernik. Wyst udzić. Ciasto udekorować truskawkami

Magiczne Życie Marty
Śnieżynka 198

language:EN-US;} Składniki na ciasto półfrancuskie: 250 g margaryny 1 żółtko 1 szklanka śmietany 18 % 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto.    Dzielimy na 4 części. Pieczemy każdy po 25-30 minut w temp. 180 stopni. Studzimy.   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style(...)wkładamy do garnka. Całość mieszamy dokładnie, następnie   podgrzewając aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Mąkę i proszek budyniowy rozrabiamy w 1/3 szklanki mleka. Na gotującą się masę serową wlewamy roztwór mleka i mąki ziemniaczanej. Gotujemy, aż masa zacznie gęstnieć WYKONANIE: blat ciasta półfrancuskiego+ 1/3 masy serowej   blat ciasta półfrancuskiego 1/3 masy serowej     blat ciasta półfrancuskiego

Domowe ciasta
Piernik drożdżowy z cytrynowym kremem budyniowym 862

masy budyniowej- 2 blat piernika- domowa nutella- 3 blat piernika- reszta masy budyniowej- ostatni blat piernika. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej ze słodką śmietanką. Smarujemy nią wierzch ostatniego blatu i posypujemy dekoracyjną posypką. Uwielbiam przebywać w kuchni i tworzyć smakołyki dla mojej rodziny. Podobnie jest z ciastami świątecznymi, choć piernik... piernik był u mnie zawsze na ostatnim miejscu. Czemu? Będąc

Kuchnia w czekoladzie