ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:191/345)

Ciasto jamajka 454

Ciasto nie należy do szybkich ciast, ale w smaku jest pyszne więc polecam. Przepis znalazłam na blogu  z cukrem pudrem . Polecam. Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz na spód: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody(...)obrotach. Potem dodajemy żółtka i krótko miksujemy na średnich obrotach. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, proszek budyniowy i kakao. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wyrównujemy powierzchnię.  Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut, tak do suchego patyczka

Ewusiowe Smaki
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami i kokosem 655

pudru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , dodać kakao i cukier a następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Mniejszą część schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp(...)sztywną pianę Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy ,  wiórki kokosowe oraz śmietanę. Wymieszać delikatnie i wylać na podpieczony spód. Na masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i posypać startym na grubych oczkach ciastem z zamrażarki. Całość piec jeszcze  przez około 60 minut w temp

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto z budyniem i jabłkami 7667

garść płatków migdałowych'; document.write(" "); Ciasto: Mąkę mieszamy z proszkiem, cukrem i szczyptą soli. Dodajemy całe jajko, żółtka, olej, śmietanę oraz pokrojone na kawałki, zimne masło. Zagnitamy wszystko na jednolite ciasto. Dzielimy je na dwie części – mniejszą i większą. Obie owijamy folią i chowamy – mniejszą do zamrażarki, większą do lodówki – na ok. 20 minut. Budyń z jabłkami: Jabłka(...)szklanki mleka. Resztę mleka zagotowujemy (jeśli budynie są niesłodzone dodajemy do mleka 4 łyżki cukru). Wlewamy masę budyniową na gotujące się mleko i energicznie mieszamy, aż będzie bardzo gęsta. Blachę o wymiarach 24×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Dno wylepiamy ciastem z lodówki. Rozkładamy na nim równomiernie jabłka. Wlewamy gorący budyń. Na wierzch ścieramy na tarce jarzynowej ciasto

Poezja smaku
SERNIK Z JOGURTÓW GRECKICH NA KRUCHYM SPODZIE 803

pieczenia. Rozwałkowane ciasto ułożyć na dnie formy, lekko nakłuć widelcem. Blachę z ciastem wstawić do lodówki na czas mieszania masy serowej. Masa serowa: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić w osobnej misce na puch razem z jogurtem greckim. Stopniowo dodawać proszek budyniowy i cukier waniliowy wymieszany z cukrem. Na końcu do masy dodać ubite białka

Zrób to smacznie
Marysieńka 142

arakowego. Polewa: Czekoladę, masło oraz mleko umieszczamy w małym garnuszku. Całość podgrzewamy do uzyskania jednolitej, płynnej konsystencji. Polewamy ciasto. Składanie ciasta: Ciemny biszkopt nasączyć ponczem, na który wykładamy połowę kremu. Następnie wykładamy warstwę orzechową i drugą połowę masy budyniowej, potem ponownie biszkopt kakaowy, który sączymy ponczem. Całość polewamy polewą czekoladową i dekorujemy posypką. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw

Słodki Zakątek
ciasto 3 bit truskawkowy 220

Zapraszam na kolejne ciasto bez pieczenia. Tym razem będzie to inna odmiana wszystkim znajego ciasta 3 bit :) nie zawiera masy kajmakowej ale ma pyszny mus truskawkowy :) Polecam ! Składniki: * herbatniki 450 g Warstwa budyniowa * 500 ml mleka * 200 g masła * 3 łyżki cukru * 2 budynie śmietankowe Warstwa truskawkowa: * 500 g truskawek zmiksowanych świeżych lub mrożonych * 2 galaretki truskawkowe

Kulinarne przygody
Sernik dyniowy na piernikowym spodzie 218

zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przynajmniej godzinę. Tortownicę o śred. 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i dno wylepić ciastem. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami,dodać śmietanę,puree,cynamon,zetrzeć szczyptę gałki i wsypać proszek budyniowy. Dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę,delikatnie połączyć z masą serową i wylać na przygotowany spód.  Sernik wstawić

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto Snickers bez pieczenia 679

Pyszne ciasto,z masą kajmakową ,orzeszkami i czekoladą-mniam,błyskawicznie znikło ze stołu,polecam wszystkim spróbować.... Składniki: masa budyniowa : 650 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (proszek) 1/2 szklanka cukru pudru 100g masła masa krówkowa: ok. 250 g masy kajmakowej firmy Helio(niecałe opakowanie) 100g masła 120 g orzeszków ziemnych solonych dodatkowo: 2 opakowania po 220 g herbatników

Swojskie jedzonko
Ciasto z gruszkami i masą jogurtową 780

połowę ciasta włożyć z powrotem do zamrażarki. Można je wykorzystać innym razem bądź do innego ciasta z kruchym spodem. Takie ciasto można w zamrażarce przechowywać do 3 miesięcy.  Odsączony jogurt z lodówki przekładamy do miski, razem z proszkiem budyniowym i cukrem. Miksować do połączenia składników. Dodać jajka i ponownie zmiksować, ale tylko do połączenia składników. Na koniec w osobnym

Świat Ciasta
Gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym 528

Świątecznie i sylwestrowo przejedzona słodkościami, mogę Was zapewnić, że przez kolejny tydzień nie dodam żadnego przepisu na jakiekolwiek ciasto, ciastka, babki... słodkościom mówię dość...tak więc delektujcie się przepisem, bo na następny będziecie musieli trochę poczekać;) Budyń - 0,5 l mleka (odlać pół szklanki, w której rozmieszać 1,5 paczki budyniu waniliowego wraz z 0,5 szkl. cukru) 1 kostka(...)kostką masła. Śmietanę 30% ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczona zimna żelatynę. Na blasze układamy warstwy:  herbatniki masa budyniowa herbatniki gotowa masa krówkowa z puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej przygotowanej z 3 kostek gorzkiej czekolady z dodatkiem śmietany, bądź przed podaniem

Kuchenne aromaty
Wyjątkowy curd marchewkowy 201

nieco uważniej ten wie, że za wszelkiej maści curdami przepadam. Nie będę po raz kolejny pisać o ich cudownie aksamitnej, budyniowej konsystencji, intensywnie owocowym smaku i pięknych barwach. Dobrze wiecie, że nadają się do wielu rzeczy - do naleśników, ciast i ciasteczek, bo można nimi przekładać blaty ciast, ale też zapiekać je na przykład na kruchych spodach. Tym razem rozszalałam się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krem cytrynowy 544

Krem cytrynowy   Krem cytrynowy to rześka (i lżejsza) wersja kremu budyniowego. Świetnie nada się jako dodatek do cytrynowych babeczek (np. takich lub takich ), a także do przekładania tortów, ciast czy tart.   Składniki: 1 budyń waniliowy 1,5 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 kostka masła skórka z połówki cytryny aromat cytrynowy żółty barwnik spożywczy (opcjonalne)   Masło wyciągamy

Ciastkozercy
Babeczki kakaowe 156

Babeczki kawowe z kremem budyniowym . Połączenie smaków kawy i czekolady to duet który trafi w gusta dorosłych i nie tylko  .   składniki na ciasto: 2 filiżanki mąki około 216 g 1 łyżeczka proszku szczypta sody 1 niepełna filiżanka kawy rozpuszczonej w ciepłym mleku 1 łyżka kakao 2 kopiaste łyżki masła 1/2 filiżanki cukru 2 jajka 1 cukier waniliowy

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik budyniowo-śmietankowy z jabłkami i cynamonem 435

Dziś proponuję Wam lekki i przyjemny torcik z masą budyniową i śmietankową. Nie wymaga on pieczenia, a jedynie mocnego schłodzenia w lodówce. Jest to przepis dla

Smakołyki Bereniki
Ciasto z sokiem marchwiowym i delicjami 199

białek i mieszamy mikserem.  Następnie dodajemy przesiane mąki i mieszamy całość drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Forma o wymiarach: 25x40. Biszkopt pieczemy ok. 20 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu biszkopt studzimy. Masa budyniowa: Gotujemy budyń na soku marchwiowym. Po 3 minutach zdejmujemy z ognia. Masa śmietanowa: Galaretkę rozpuszczamy w szklance

Bon Appetit Małgorzaty
Karpatka 385

nagrzanym do 180 stopni. Aczkolwiek podany przeze mnie czas pieczenia zależy od piekarnika także pilnujcie ciasta by nie przetrzymać go za długo, bo będzie twarde. Składniki na krem: 1 l mleka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe    Powyższe składniki na masę budyniową zagotować. Odlać trochę mleka i rozrobić w nim: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej

upichcic