ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:183/345)

Naleśniki zapiekane z białym serem i sosem- idealne na szybki obiad naleśniki można usmażyć dzień wczesniej 252

Przepis znajdziecie tutaj poniżej, z tym że do ciasta dodatkowo dodajemy 3 budynie czekoladowe klik Dzień wcześniej usmażyłam naleśniki, a na drugi dzień przygotowałam nadzienie składniki

Moje Wyroby
Tarta z gotowanym sernikiem cytrynowym i liczi 194

nałożyć na tartę o średnicy 25 cm. Odciąć nadmiar ciasta i wstawić do lodówki na minimum 30 min. Przed pieczeniem nakłuć ciasto widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C . Piec przez 20 min. Proszek budyniowy rozprowadzić w mleku razem z jajkami. Do garnka przełożyć masło, cukier, sok i skórkę z cytryny. Wstawić na mały ogień i podgrzewać

https:KKuchniaMniam
Sernik konopny z batatem. 110

Twaróg i batata zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą. Dodać proszek budyniowy, mąkę konopną, ekstrakt i syrop klonowy Ponownie zmiksować. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową. Piec około 25 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub po schłodzeniu. Smacznego! *** Produkty z legalnych konopii (wyróżnione

Poranek na słodko
kruche babeczki z bezą i rabarbarem 163

żółtka łączę i wyrabiam na gładkie ciasto. Ciastem wyklejam foremki do babeczek (często piekę też babeczki w metalowej formie na muffinki). Na cieście rozkładam odsączony z soku rabarbar. Białka ubijam na sztywno z cukrem pudrem i proszkiem budyniowym, nakładam na rabarbar. Całość piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni

babka w formie
Tort kokosowo - budyniowy 129

Coś dla wielbicieli kokosu czyli tort kokosowy z masa budyniową. Idealny na każdą okazję. A co ważne jest smaczny. I muszę się Wam do czegoś przyznać

Ewa w kuchni
Herbatnikowiec z budyniem 204

Przepis dostałam od znajomej, pochodzi z internetu. Pyszne ciasto na zimno z masą krówkową, idealne na każde przyjęcie. Herbatnikowiec z budyniem Składniki: Masa budyniowa: mąka ziemniaczana - 5 łyżek mąka pszenna - 5 łyżek spirytus - 1 łyżka masło - 200 g mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki wiśniowe

Kuchnia Danusi
Szarlotka z budyniową pianką 323

Nie za często piekę szarlotki, ale jak już jest to staram się aby była zawsze inna i wyjątkowa. Ta jest z pyszną pianką, delikatna i bardzo

Ewa w kuchni
Tartaletki z kremem budyniowym 145

Małe, pracochłonne, cieszące oko, a znikające szybciej niż się o nich pomyśli.Kruche ciasto, wręcz aż bardzo kruche - w końcu znalazłam je idealne.. 67 tartaletek

Garnkowe fanaberie
BUDYNIOWE OCZKA DROŻDŻOWE 206

Łatwe do przygotowania, a znikają w mig :) Jestem zadowolona jak widzę uśmiechnięte pałaszujące buzie Składniki: przepis na 36 szklankowych oczek: 0.5 kg mąki 1/2 kostki drożdży

Z Majeczką w kuchni
Ciasto krówkowe 366

Przepis na to ciasto dostałam od kuzynki, za co jestem jej wdzięczna, bo jest rewelacyjne… Puszysty biszkopt, masa budyniowa, krakersy i masa krówkowa… Mniam… Połączenie smaków jest idealne i na pewno każdy łasuch będzie z niego zadowolony. Słodko polecam Składniki: masa krówkowa (najlepsza jest firmy Gostyń) 1 opakowanie słonych krakersów 3 opakowania herbatników (po 10 szt.) Biszkopt

Oryginalny smak
Świąteczne pralinki zajączki 184

cukrowa ( zobacz jak ją zrobić ) Babeczki przygotowujemy według przepisu . Ciasto kruszymy na małe kawałki i mocno ugniatając formujemy małe kulki. Jeśli jest ciasto jest zbyt suche (np. lekko wyschnięty biszkopt) można dodać do niego nieco kremu (np. budyniowego ). Gotowe kulki wkładamy na 15 min. do zamrażarki. Czas, kiedy pralinki są w zamrażarce można wykorzystać na zrobienie lukru. Lukier przygotowujemy według

Ciastkozercy
Znowu szarlotka ? Jabłecznik z budyniem 6912

cieście jest bardzo udane co sprawdziłam już wiele razy m.in. w przepisie na Torcik waniliowy z gruszkami . Szarlotki i w ogóle ciasta z owocami nigdy nam się nie znudzą. Są wilgotne, smaczne a w dzisiejszym masa budyniowa dodatkowo wzbogacą smak oraz konsystencję całości. Koniecznie upieczcie taki jabłecznik w domu ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Agrestowiec 236

też znalazłam kompot i dżem agrestowy -  tak też powstał agrestowiec. Składniki: Na ciasto kruche: 150 g mąki 1/3 szkl. cukru pudru 3 żółtka 100 g masła aromat waniliowy (kilka kropli) Na bezę: 5 białek 10 łyżek cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Na krem agrestowo - budyniowy: 1 litr soku z kompotu agrestowego 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru 2 żółtka(...)schłodzić w lodówce przez ok. godz.  Formę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Dno formy wyłożyć ciastem, wyrównać powierzchnię. Ponownie schłodzić. Przed pieczeniem ciasto po nakłuwać widelcem.  Piec ok. 15 - 20 min, w temp. 180 st na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić.  Beza: Białka ubić na sztywną pianę

My sweet a life
Kruche ciasto z czarną jagodą, czereśnią i różową budyniową pianką 116

zimnego masła Z podanych składników szybko wyrób gładką kulę ciasta. Podziel na dwie części. Jedną zawiń w folię i włóż do zamrażarki na minimum godzinę. Drugą połową wylep formę do ciasta (około 25 cm x 35 cm) uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuj widelcem w kilku miejscach i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C około 10 minut. Podpieczony spód(...)roślinnego czarna jagoda pół litra lub więcej 150-200 g cukru Białka ubij na sztywno i stopniowo dodawaj cukier, proszek budyniowy oraz olej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Piankę wyłóż na podpieczony spód, wyrównaj ,a następnie ,posyp owocami. Zetrzyj zamrożoną część ciasta na tarce o dużych oczkach. Piecz w 175 stopniach, w trybie góra i dół około 40 minut (sprawdzaj, bo piekarnik

Z Kuchni Do Kuchni
Makowe z kremem migdałowym 1142

dnie wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i równomiernie rozprowadzić. Piec w 170 stopniach około 25 minut. Zimne ciasto przekroić wzdłuż. Krem migdałowy: Z mleka odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem. W pół szklance mleka rozmieszać proszek budyniowy wlać na gotujące się mleko i mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i gorący budyń z wierzchu przykryć folią spożywczą

Ala piecze i gotuje
Kołocz Śląski Z Serem I Posypką 135

jeśli ser był z kostki, mielimy go dwukrotnie) 5. Dodajemy skórkę pomarańczową, bakalie oraz proszek budyniowy. Mieszamy całość i odstawiamy pod przykryciem do lodówki. Kruszonka 6.   Składniki na kruszonkę szybciutko ze sobą połączyć i schować do lodówki. Formowanie i pieczenie 7. Wyrośnięte ciasto przegniatamy i dzielimy na dwie równe części. 8. Bierzemy jedną z dwóch części ciasta i dzielimy

Gotowanie...to proste !
Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami 114

Dodawać po łyżce ser biały, jeśli nie był mielony lub z wiaderka, wcześniej ser zmielić. Dodać proszek budyniowy. Ubijać. 4 białka ubić z odrobioną soli na pianę. Dodać do masy serowej i wymieszać. Kruszonka Podane składniki rozetrzeć na kruszonkę. Blachę wyłożyć papierem. Ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę. Na ciasto drożdżowe wykładamy masę serową. Śliwki tniemy na połówki, wyjmujemy pestki, układamy

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania