Pierogi z jagodami i śmietanką, jak u babci!

Pierogi z jagodami i śmietanką, jak u babci!

Pierogi z jagodami i śmietanką, jak u babci!

Pierogi z jagodami to mój smak dzieciństwa, fioletowe uśmiechy to chyba najlepsza rzecz, jaka może nam się przydarzyć latem. Ciasto na pierogi z jagodami musi być delikatne, miękkie i cieniutkie, a sam pieróg wypełniony po brzegi jagodami. Dzisiaj podsuwam Wam bardzo szybki i prosty sposób na ciasto na pierogi, takie które zawsze wychodzą! CIASTO NA PIEROGI: - 420 g mąki pszennej typ 500 - 240 do 260 ml wrzątku - 55 g oleju rzepakowego Mąkę wsyp do miski, wlej olej i cienkim strumieniem wlewaj wrzątek, mąkę mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, ciasto, ciasto na pierogi, szybkie ciasto, ciasto budyniowe

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.