ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:176/345)

Tort z musem czekoladowym i wiśniami 176

lekkością i konsystencją, a dodatek wiśni z likieru sprawia, że smak jest miłą niespodzianką. Składniki: biszkopt : 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy : opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 420ml mleka 3 łyżki cukru 20 dag masła laska wanilii mus czekoladowy : 200g czekolady deserowej 2 łyżki brandy 4 łyżki wody mineralnej 30g masła(...)porcjami wsypujemy cukier. Nie przerywając ubijania, kolejno dodajemy żółtka. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 28cm i pieczemy około 25 minut w 170 stopniach c. Po wychłodzeniu przekrawamy na pół. Krem budyniowy: Odlewamy pół szklanki mleka i rozrabiamy w nim budyń, pozostałą cześć mleka zagotowujemy z miąższem wanilii i cukrem

Pyry na Gaz
Tort chałwowy 177

małe kawałki i dodać do kremu budyniowego. Całość połączyć przy pomocy miksera, następnie podzielić na trzy części. Zimny biszkopt przekroić na trzy blaty. Poncz - cytrynę sparzyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i wycisnąć z niej sok. Do podanej ilości wody wlać sok wyciśnięty z cytryny i wsypać cukier, dokładnie wymieszać. Jeden blat ciasta nasączyć wodą z cytryną ( 1/3 z całego ponczu ), wyłożyć

WSZYSTKO SMACZNE
Roladki makowe w masie serowej 232

papierem do pieczenia i piekę przez 20-25 minut w 200'C by ciasta połączyły się ze sobą tworząc ciasto z rolad. Ser, cukier, żółtka, cukier waniliowy mieszam i podgrzewam.  Smażę około 5 minut. W mleku rozprowadzam proszek budyniowy, dodaję do wrzącej masy serowej i gotuję przez chwilę. Zdejmuję i odstawiam do lekkiego przestudzenia. Na spód blaszki układam jeden

Ciasteczkowy Potwór
Ptysie 147

Składniki:  (15 sztuk) Ciasto: szklanka wody (250ml), szczypta soli, 200 g mąki pszennej (ja użyłam tortowej), 100 g masła, 5 jaj średniej wielkości ( jeżeli jajka są duże, dać 4szt - po wybiciu powinno być ok. 260 g). Masa budyniowa: 1 budyń o smaku waniliowym z cukrem, 450ml mleka, 1 łyżeczka olejku waniliowego, 200 g masła, miękkiego. Można również ptysie podać(...)Przygotować blachę, wyłożyć na nią papier do pieczenia. Ciasto nakładać do szprycy i uformować ptysie.  Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i piec ok.30 min. ( ocenić samemu gdyż może to być 25min. jak również ciut więcej niż 30min.).  Ostudzić. Górę ptysia odkroić i wypełnić środek masą budyniową. Posypać cukrem pudrem. Smacznego

W kuchni u Moniki
przekładane ciasto chałwowe 139

wyjęciu ciasta z piekarnika każdy blat przedzielić na dwie części (później ciasto będzie twarde i się pokruszy). Boki wyrównać tak, aby ciasta były równe. Okrawki odłożyć do posypania po wierzchu.  Połowę mleka zagotować, w reszcie rozpuścić proszek budyniowy i cukier. Wlać na wrzące mleko i ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć najpierw samo, następnie dodawać po tro chę budyniu(...)Mleko, masło i cukier zagotować, zdjąć z ognia. Wrzucić pokruszoną chałwę i mieszać aż wszystkie grudki się rozpuszczą. Odstawić do wystygnięcia.  Kiedy polewa będzie gęsta wyłożyć ją na ciasto. Wierzch posypać okruszkami ciasta. Całość wstawić na kilka godzin do lodówki. Najlepiej kroić na drugi dzień. Źródło przepisu na blaty kakaowe- kilk

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcik Marchewkowy Z Orzechami 153

pominąć) kilka kropel esencji waniliowej Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy bez cukru 300 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki masła Polewa korówkowa: 6 łyżek wody 4 łyżki cukru brązowego 3 łyżki masła 3 łyżki śmietanki 30-36 % Dodatkowo: grubo siekane orzechy na wierzch  1/2 słoika dżemu morelowego Wszystkie składniki na ciasto w temperaturze pokojowej ! Ciasto 1. Jajka wraz(...)stop. przez około 40-50 minut. Drewniany patyczek wbity w ciasto musi być suchy ! Następnie studzimy ciasto. 3. Po wystudzaniu przekrawamy tort na trzy blaty. Krem 4. W garnku zagotowujemy 200 ml mleka wraz z cukrem. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy i gotujemy jak zwykły budyń, tylko gęściejszy. Po zdjęciu z ognia budyniu, dodajemy dwie łyżki masła i mieszamy

Gotowanie...to proste !
PLACEK Z CZEREŚNIĄ I BEZĄ 122

powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na zamrażalki. Najlepiej ciasto zrobić dzień wcześniej i na noc włożyć do zamrażalki. Piana - białka ubić z cukrem i proszkiem budyniowym. Ubijamy pianę do momentu jak powstanie sztywna i gęsta piana. (Ja osobiście wszystkie składniki na bezę ubijam od razu). Czereśnie opłukać

Ciastka - domowe słodkości
DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE 2316

szklanki ksylitolu lub cukru - ekstrakt waniliowy (lub ksylitol z wanilią, lub cukier waniliowy) - 250g miękkiego masła - 6 białek (2 pozostawione od ciasta i  4 od żółtek z masy) - 60g mąki (skrobi) ziemniaczanej (lub 1,5 proszku budyniowego bez cukru) Dodatkowo: - mielony ksylitol lub cukier puder do posypania W misie miksera utrzeć miękkie masło z ksylitolem (lub cukrem), następnie dodajemy(...)białka i delikatnie mieszamy całość do połączenia składników. Gotową masę serową wylewamy na schłodzony spód, wyrównujemy całość i posypujemy startą na grubej tarce mocno schłodzoną drugą częścią kruchego, czekoladowego ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C, program góra-dół ok.60 minut. Przed podaniem posypałam ciasto mielonym ksylitolem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Karpatka z malinami 154

eleganckim wyglądzie. Smaczny wypiek na letnie przyjęcie. Całość jest słodka a zarazem orzeźwiająca. Jednym słowem powiem nieskromnie …pyszna ! Składniki: Ciasto parzone: 1/2 kostki masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki szczypta soli 5 jajek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy ze śmietanką: 1/2 litra mleka 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru

Wanilia i Kardamon
Serowa tarta z brzoskwiniami 192

szklanki cukru Szczypta soli Masa serowa: 300g sera twarogowego 1 jajko 1 cukier waniliowy (16g) 2,5 łyżki proszku budyniowego waniliowego lub śmietankowego Cukier do smaku – ok. 3-5 łyżek Dodatkowo: 3 spore brzoskwinie Przygotowanie: Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20-30 minut do zamrażalnika.  Następnie wyjąć, rozwałkować. Wyłożyć na blaszce

Fabryka pomysłów
Sernik z malinami 109

Prosty sernik z malinami. Właściwie jest to kolejna, prosta przeróbka tego  przepisu. Efekt: łatwy, szybki, efektowny i smaczny sernik. Polecam. Ciasto: 5 żółtek 3 szklanki mąki 250 g margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego ( z wiaderka np. President) 7 białek 2 żółtka 1 i 2/3 szklanki cukru 2 opakowania(...)osączyć na sicie.  Przygotować masę serową. Białka ubić z cukrem na sztywno. Nie przerywając miksowania dodać żółta, olej i proszek budyniowy. Porcjami dodawać ser. Miksować tylko do uzyskania jednolitej masy. Powstałą masę serową wyłożyć na ciasto w blaszce, po czym ułożyć maliny. Obsypać pozostałą kruszonką. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni

Praktyczna pl
Babka budyniowa 173

Macie ochotę na babkę leciutką jak piórko, mięciutką jak puszek i nieziemsko delikatną, a przy tym wilgotną? To polecam tą właśnie budyniową, pyszna lekka po prostu ideał, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Ja robiłam ją pierwszy raz ale podbiła serca moich domowników i zachwyciła wszystkich tak bardzo, że na pewno upiekę ją na święta. var widgetParams = "{ 'Id':'3f4a0f17(...)pozostałe suche składniki (można je wcześniej wymieszać ze sobą) na przemian z olejem, na koniec wlewamy sok z cytryny. Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto i pieczemy ok 45 minut w 180 st. C do tzw. suchego patyczka. var widgetParams = "{ 'Id':'44ebf7cb-d893-4423-ab9d-050156f54f2d','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link

Cynamonowe szczęście
Fale dunaju serowo-kokosowe z kremem budyniowym. 170

ciasta użyłam mąki  Młynów Stoisław. Niedługo święta więc jeśli znudziły Wam się pieczone co roku na  te same ciasta upieczcie takie. Zapewniam Was że wszystkim posmakuje taka wersja z serem i delikatnym kremem budyniowym. Zapraszam :) 5 jajek 1 szklanka cukru 250 g roztopionego masła 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne szklanki  mąki tortowej(...)waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g masła 4 łyżki cukru 1 żelatyna do deserów Dr. Oetkera  1/2 szklanki przegotowanej wody  3 łyżki wiórek kokosowych do posypania ciasta blaszka o wymiarach 36/25 Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy, następnie dodajemy roztopione zimne masło i mieszamy. Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Szarlotka z budyniem 248

laski wanilii i mąka ziemniaczana :) ). Szarlotka z budyniem zyskuje nowego fajnego smaku. Smaczna alternatywa! Zachęcam do spróbowania. Składniki: Kruche ciasto: 350 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka ziarenka z 1/2 laski wanilii Masa budyniowa : opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka   lub domowy  budyń z tego przepisu(...)łyżeczka cynamonu łyżeczka ekstraktu cynamonowego Sposób przygotowania: Mąkę, cukier i zimne masło wrzucamy do miski, dodajemy żółtka, ziarenka wanilii i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części (3:1) większą część cienko rozwałkowujemy (0,5 cm) mniejszą zawijamy w folię i wstawiamy ponownie

Słodkie Przyjemności
Kruche z musem jabłkowym i pianką. 133

Kruche ciasto kakaowe, mus jabłkowy i pyszna pianka. To wszystko, tworzy naprawdę pyszne ciacho :) Do kawy, lub herbaty pasuje idealnie. Pianka, miała być budyniowa, ale w domu nie było budyniu. Tak to jest, kiedy zawsze są zapasy. Byłam pewna, że budyń jest, ale akurat się skończył :) Na szczęście, był zapas mąki ziemniaczanej :) Po upieczeniu ciasta stwierdziłam, że to nawet lepiej

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania