ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:170/345)

Ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 113

zimnego masła 4 łyżki cukru 7 łyżek mąki Kruszonka: wszystkie składniki rozetrzeć w palcach, odstawić w chłodne miejsce. Ciasto: składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Zasypać łyżką cukru. Odstawić. Mąkę, proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Zmniejszyć obroty miksera

Smakołyki Asi
Naleśniki budyniowe 846

Dzisiaj zrobiłam rewelacyjne naleśniki budyniowe, które ostatnio królują w internecie. Spróbowałam i powiem, że koniecznie musicie zrobić. Przygotowałam je z serem na słodko. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na naleśniki np, drożdżowe, maślane, bananowe itp. Wszystkie pomysły znajdziecie w zakładce   Naleśniki i gofry Składniki: 2 jajka 400 ml mleka 2 łyżki oleju 400 ml wody 2 budynie(...)waniliowe 2 szklanki mąki pszennej cukier w razie potrzeby Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić ciasto na 15 minut, a następnie smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z obu stron. Naleśniki budyniowe

O kuchni z uczuciem
Marakuja curd (krem) 177

aromatyczny, słodko-kwaśny i orzeźwiający smak marakui nie powinen być zagłuszony innymi dodatkami, najlepiej by występował solo. Marakuja curd to rodzaj budyniowego kremu owocowego na bazie jajek, masła i cukru o bardzo szerokim zastosowaniu. Nadaje się do ciast, tart, tortów, ciasteczek, muffinek, babeczek, naleśników i lodów. To rodzaj kremu bardzo popularny w krajach anglosaskich, szczególnie znany lemon curd, używany także

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
murzynek z gruszkami i kremem karpatkowym 678

połączenia składników. Blaszkę wyłożyć papierem, wylać ciasto. Gruszki obrać i pokroić w średniej wielkości kostki, ułożyć je na cieście, lekko docisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 45 minut. Wystudzić.   W międzyczasie przygotować budyń: proszek budyniowy wymieszać z mąkami i cukrem, wlać połowę mleka i rozmieszać. Resztę mleka zagotować, wlać rozrobiony budyń

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z rabarbarem bez pieczenia 146

Ilość porcji: 16 Czas przygotowania: 50 minut + chłodzenie Forma: 33 cm x 23 cm x 7 cm Składniki na ciasto z rabarbarem bez pieczenia: Warstwa z rabarbaru: 800 g  rabarbaru 6 - 7 łyżek cukru 1 galaretka cytrynowa Warstwa budyniowa: 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (razem 80 g)  750 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny

Kuchcik gotuje
CIASTO MIODOWE "MARLENKA" 180

kajmakową trzymamy w temp.pokojowej.Miękkie masło miksujemy do białości.Następnie stopniowo dodajemy masę kajmakową ,mieszamy i po łyżce dodajemy masę budyniową mieszamy.Powstaje nam pyszny i puszysty krem o smaku krówek :). Na dno naszej formy do pieczenia dajemy jeden spód ciasta i smarujemy go kremem dość cienko.Na krem nakładamy drugi spód i smarujemy kremem.Tak robimy z każdym spodem.Na samej górze powinna

Mała w garnku miesza
Najlepsze ciasto z agrestem – Kruche ciasto z agrestem i pianką 323

sucha). Następnie stopniowo dodawać cukier puder, po dodaniu całego cukru miksować jeszcze przez około 2-3 minuty. Dodać proszek budyniowy, wymieszać dokładnie (proszę szpatułką zebrać pianę w brzegów miski). 6. Pianę wyłożyć na agrest i wyrównać. Drugą część ciasta z lodówki pokruszyć i ułożyć na wierzchu ciasta. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C przez około 50 minut

Mała Cukierenka
Sernik puszysty, rewelacyjny 542

pieczenia przesiać przez sitko i dodać do masy maślanej. Wymieszać dokładnie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Masa serowa – ser zmielić trzykrotnie, żółtka utrzeć z połwą cukru. Do zmielonego sera dodać utarte żółtka i proszek budyniowy. Wymieszać. Białak ubić na sztywną pianę, do ubitych białek powoli wsypywać pozostały cukier. Jeszcze chwilkę ubijać. Śmietanę ubić na sztywno

Kuchnia Pokoleń
Ciasto 3 BIT bez pieczenia 119

zrobienia z pewnością się każdemu uda:) Składniki Krem tofi 2 puszki masy kajmakowej kostka masła 200 g Masa budyniowa 500 ml mleka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej kostka masła 200 … Czytaj dalej Ciasto 3 BIT bez pieczenia

gotuj ze mną
SERNIK Z NADZIEWANYMI JABŁKAMI 209

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy z cukrem,dodajemy masło oraz jajka – wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na ok.15-20 minut. MASA SEROWA: Ser biały ucieramy z kremówką , jajkami , proszkiem budyniowym i cukrami. CAŁOŚĆ: Nagrzewamy piekarnik do 180C. Tortownicę wykładamy na spodzie papierem do pieczenia. Boki dokładnie!!! owijamy folią aluminiową. Całość

Ostra na Słodko
Domowe Pączki z Budyniem 216

tortowej (ok. 500 g) + 2 łyżki na zaczyn 5 żółtek 1 jajko opak. cukru waniliowego 80 g masła łyżka wódki /spirytusu/ octu 1/3 łyżeczki soli olej do smażenia Nadzienie Budyniowe : 5 0 0 ml mleka ok. 4 łyżki cukru 3 łyżki masł a budyń waniliowy (proszek 40 g) cukier puder do oprószenia Domowe Pączki z Budyniem - Sposób przygotowania: Żółtka, jajko(...)otrzymania jednolitej konsystencji, ciasto będzie dość luźne dlatego najlepiej wyrobić je w food procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości (ok. 1,5 h). Nadzienie: W ok. 150 ml mleka rozpuszczamy proszek budyniowy, resztę mleka zagotowujemy wraz z masłem i cukrem . N astępnie do gotującego mleka wlewamy z rozpuszczony prosz

Słodka Strona
Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą! 206

bezy- koniecznie wypróbujcie ;) Spód: 220g mąki pszennej 60g mąki ziemniaczanej 200g masła płaska łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek (białka zachować do bezy) 40g cukru   Warswa budyniowa: 1 budyń śmietankowy (40g)  2 łyżki cukru 500 ml mleka  Śliwki: 850 g śliwek węgierek Beza: 5  białek 250 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej płatki migdałowe(...)minut, do lekkiego zarumienienia w temp. 160 stopni Celsjusza. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wyłożyć na upieczone ciasto. Śliwki umyć, usunąć pestki, a następnie wymieszać z mąką ziemniaczaną i ułożyć na warstwie budyniowej. Białka wlać do czystej miski, rozmiksować. Następnie należy porcjami dodawać cukier. Po dodaniu cukru należy miksować jeszcze 5 minut, na końcu dodać mąkę ziemniaczaną

Receptura smaku
Krucha szarlotka z budyniem 317

dodać cukier i zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy. Gdy mleko się zagotuje wlać rozmieszany proszek budyniowy i ugotować budyń. Gotowy budyń odstawić na chwilę i przygotować jabłka. Jabłka obrać i pokroić w niedużą kostkę. Z lodówki wystawić foremkę z ciastem. Na cieście ułożyć pokrojone jabłka. Na jabłka wyłożyć ciepły budyń i ładnie wyrównać. Na wierzch zetrzeć drugą część

Monia miesza i gotuje
Śmietanowiec w lekko kawowym cieście 213

dodać cukier i cukier migdałowy, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Powinna powstać gęsta, błyszcząca piana. Do piany dodać przesiany proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Dodawać porcjami śmietanę, powoli i delikatnie mieszając, by białka nie opadły. Jedną część ciasta wyjąć, zetrzeć na spód tortownicy (25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko docisnąć.  Wyłożyć masę śmietanową. Na wierzch zetrzeć

Czerwień i błękit
Ptysie z craquelin 166

masła – 50 g brązowego cukru – 50 g mąki pszennej – szczypta soli Składniki na ciasto parzone: – 2 szklanki mąki tortowej * – 500 ml wody – 250g masła – 8 jaj – szczypta soli Składniki na masę budyniową: – 2 budynie waniliowe bez cukru – 750ml mleka – 5 łyżek cukru – 2 czubate łyżki mąki tortowej(...)dokładnie rozprowadzamy, aby nie było grudek. Gdy mleko się zagotuje wlewamy masę cały czas mieszając. Gotujemy budyń. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie (też wieczorem) zagniatamy ciasto na craquelin. Wszystkie składniki wkładamy do miski, wyrabiamy ręką, aż składniki połączą się. Wkładamy masę między dwa arkusze papieru do pieczenia i wałkujemy na grubość około 2 milimetrów. Wykrawamy kółka

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania