ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:168/345)

Ciasto "Miodowa Krówka" 254

łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 125g masła KREM: 500ml mleka 70g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki proszki budyniowego waniliowego 250g masła DODATKOWO: 200g herbatników puszka masy kajmakowej polewa czekoladowa (z 1 mlecznej i 1 gorzkiej czekolady) Przygotowanie: CIASTO: Wszystkie składniki zagnieść szybko, podzielić na dwie części. Jedną schować do lodówki, drugą rozwałkować na wielkość formy, piec

Cakes By Kejt
Kruche ciasto z owocami pod lekką pianką/pleśniak 2 139

temp. 180 C około 20 minut. Wodę z ciecierzycy ubić na sztywną pianę, dodadawać stopniowo cukier po czym budyniowy proszek a na końcu strużką dodać olej. Na podpieczony i wystudzony spód wyłożyć „piankę” na to owoce i zetrzeć resztę ciasta. Tak przygotowanie piec w tej samej temperaturze 30-40 minut. Ciasto rośnie co najmniej o 50% i potem

greenscarf
Tort śmietankowy 170

niego zimny budyń i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Obie kremówki ubijam na sztywno i ok połowę bitej śmietany dodaję do masy budyniowej. Schładzam w lodówce. Zimną masą przekładam krążki tworząc tort, smaruję boki ciasta. 2/3 bitej śmietany smaruję na wierzchu, a do reszty dodaję kakao i przekładam do rękawa cukierniczego z końcówka do nadziewania. Wyciskam spiralny pasek zaczynając

Ciasteczkowy Potwór
136. Kruche ciasto z puszystą bezą waniliową i owocami 320

proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę. Dodać masło pokrojone w kostkę, żółtka i szybko zagnieść. owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto wałkujemy na cienko i wkładamy do formy, następnie pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 20 minut.  Składniki na piankę: 4 białka 1  szklanka(...)łyżce cukier i cukier wanilinowy. Powinniśmy otrzymać ubitą pianę jak na bezę. Następnie w małych porcjach dodajemy proszek budyniowy (nie gotowany), na końcu wlewamy olej i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Spód ciasta smarujemy ubitą pianą i wyrównujemy, układamy gęsto owoce lekko wpychając w pianę.  Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut

Jadło i czytadło
Tartinki z owocami 177

nasza tartinka dobrze opuszczała foremkę. Ciasto w tartinkach nakłuwamy widelcem,by w czasie pieczenia uciekło powietrze na zewnątrz zamiast robić nam pęcherzyki w cieście :) Pieczemy w 200 stopniach 25 minut.  Upieczone ciasteczka studzimy. Przygotowujemy masę budyniową: odlewamy pół szklanki mleka i wsypujemy do niej budyń - całość mieszamy ;) Resztę mleka trzeba zagotować z cukrem i masłem, a kiedy się zagotuje

Lawendowe Niebo
Tort szachownica 348

pieczenia 2 jajka 250 g jogurtu naturalnego 0,5 szklanki oleju 2 łyżki kakao 1 pomarańcza Składniki na krem budyniowy +czekoladowe cukiereczki do dekoracji (opcjonalnie) Krem przygotowujemy według przepisu . W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki na ciasto oprócz kakao. Blaszki (moja ma średnicę 15 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Do suchych składników dodajemy jajka, olej, jogurt i mieszamy

Ciastkozercy
Pyszne i sprawdzone ciasta z jabłkami 373

Polecam ciasta z jabłkami, Odświeżam przepisy Szarlotka z bitą śmietaną Szarlotka z masą budyniową

W kuchennym oknie Ewy
torcik makowy z brzoskwiniami 136

słabość do ciast z makiem i kokosem. Ostatnio naszło mnie właśnie na takie, więc połączyłam je z brzoskwiniami, kremem budyniowym i biszkopcikami z wyraźną nutą alkoholu. Zrobiłam je w formie tortu, było przepyszne ale miałam problemy ze zrobieniem mu zdjęć, bo bardzo nie chciało zapozować. Pomimo iż nie prezentuje się okazale to smak jest godny polecenia.  *tortownica

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Śmietanowiec 212

ciasto poszło na całą noc, następnego dnia ciasto starłam w malakserze tarczą do warzyw). Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Pierwszą część zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciasto przesypać do tortownicy, wyrównać. Masa serowa: 5 białek w temp. pokojowej 1 kg śmietany 18% 3/4 – 1,5 szklanki cukru (ja dałam 3/4) 2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego(...)sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier, łyżka po łyżce. Ma powstać sztywna błyszcząca piana. Delikatnie przesiać proszek budyniowy, wymieszać szpatułką, delikatnie wmieszać śmietanę, łyżka po łyżce, wymieszać szpatułką. Masę wyłożyć na ciasto, wyrównać, wysypać owoce, resztę ciasta zetrzeć na tarce, wysypać na owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. (grzałka góra – dół, druga półka

moj przepis na
Przepyszna kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremami i masłem migdałowym (bez pieczenia) 135

prostej, ale świetnej receptury. Lekko słone krakersy doskonałe komponują się ze słodyczą kremu budyniowego oraz delikatnym kremem na bazie serka mascarpone i pyszną polewą czekoladową z chrupiącymi płatkami migdałów. Przysłowiową kropką nad "i" stanowi dodatek masła migdałowego! Uwierzcie mi na słowo, że ciasto niesamowicie kusi i wprost rozpływa się w ustach... Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Ps. Możecie też zrobić wersję(...)ciasta z masłem orzechowym, które powinno być dobrej jakości i bez zbędnych dodatków.  Będzie także smaczne, lecz dla mnie bardziej smakuje opcja migdałowa. (Forma o wymiarach około 19,5 x 19,5 cm) Krem budyniowo-migdałowy: 1,5 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 1 budyń waniliowy/śmietankowy 100g masła 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki masła migdałowego Krem

Di gotuje
Kruche babeczki z truskawkami 1068

Dzisiaj proponuję kruche babeczki z kremem budyniowym i truskawkami. Spody babeczek upiekłam z przepisu mojej babci więc wyszły rewelacyjnie. Z podanego przepisu wyszło mi bardzo dużo babeczek - około 75 dużych i 55 małych, natomiast kremu zrobiłam na około 25 dużych i 30 małych babeczek. Składniki: kruche spody ( około 75 dużych i 55 małych): 1 kg mąki ½ opakowania margaryny 1 opakowanie(...)śmietankowy 500 ml mleka 1 opakowanie masła 6 - 8 łyżek cukru pudru ½ kieliszka spirytusu Wykonanie: kruche spody : Połączyć ze sobą wszystkie składniki na spody babeczek i szybko zagnieść gładkie ciasto. Odrywać po kawałku ciasta i wylepiać nim cienko foremki na babeczki. Foremki ustawić na blasze do pieczenia i piec przez około 13 - 15 minut w temperaturze 180 o C. Żeby

Mama Gotuje
Pączki 144

drożdży świeżych - pół łyżeczki soli - 50 g drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru - 3/4 szklanki mleka - 2 duże jajka - 1 żółtk0 - 50 g masła, roztopionego Dodatkowo: marmolada, krem budyniowy, – lukier (1,5 łyżki gorącej wody wymieszać z pół szklanki cukru pudru) – polewa czekoladowa (u mnie roztopiona mleczna czekolada) rozczyn: Łyżka mąki, łyżeczka cukru, pokruszone świeże drożdże, zalać(...)stopni, ale ja nie posiadam specjalnego termometru. Po usmażeniu odkładać na papierowe ręczniki do odsączenia. Nadziewać marmoladą lub kremem budyniowym przy pomocy rękawa cukierniczego i tylki do nadziewania pączków, jeśli nie nadzialiście ich podczas formowania. Można do ciasta dodać łyżkę spirytusu, żeby nie chłonęły tłuszczu. Jeszcze ciepłe polukrować. Wystudzone oblać czekoladą. Smacznego:) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof

dom-agi.pl
Krucha tarta kokosowo-bananowa z galaretką 470

bezy, zostały mi trzy żółtka. Postanowiłam wykorzystać je do zrobienia kruchej tarty. Zrobiłam ją z tego co miałam w domu. Krem budyniowy z dodatkiem wiórków kokosowych połączyłam z bananem i galaretką. Tarta wyszła bardzo smaczna. Polecam:) Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 250 g masła Składniki

The Sweet Damsel
Ślimaczki drożdżowe z budyniem 262

pozostałe mleko zagotować i do gotującego się mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy. Doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszać, aż budyń zgęstnieje. Odstawić do przestudzenia. Drożdże pokruszyć do dużego kubka, dodać 1 łyżkę mąki, łyżeczkę cukru, szczyptę soli i 1/4 szklanki ciepłego mleka. Wymieszać, przykryć i zostawić do wyrośnięcia. Ciasto – Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek i wlać do niego

Kuchnia Pokoleń
Tort chałwowy z orzechami 282

okazji urodzin mojej mamy. Ona bardzo lubi chałwę, więc tort o smaku chałwy orzechowej był idealnym pomysłem. Ciasto jest bardzo proste. Składa się z biszkoptu przekrojonego na 3 części oraz masy budyniowej z dodatkiem chałwy. Tort chałwowy udekorowałam zmielonymi orzechami. Ważne jest, aby tort przygotować dzień wcześniej lub kilka godzin przed podaniem(...)temperaturze 170 stopni (30 minut na funkcji grzania góra-dół i 10 minut pieczenie od dołu). Biszkopt przestudzić i przekroić na 3 części. Masa budyniowa: Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać po łyżce wystudzonego budyniu i wszystkie dokładnie zmiksować. Do masy dodać pokruszoną chałwę i całość

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania