ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:161/345)

Ciasto krówka bez pieczenia z budyniem 188

brakuje pomysłu, a muszę szybko zrobić coś słodkiego na deser. Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie Składniki na ciasto krówkę bez pieczenia z budyniem: (forma 23 cm x 33 cm x 7 cm) Masa budyniowa: 800 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (razem 80 g) 3/4 szklanki mąki pszennej 250 g masła łyżka cukru(...)masy krówkowej 300 g herbatników płatki migdałów, czekolada gorzka do dekoracji  Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto krówka bez pieczenia z budyniem? W 400 ml mleka rozmieszać mąkę, budyń i jajko, a pozostałe mleko zagotować z masłem, cukrem i cukrem waniliowym.  Do gotującego się mleka powoli wlewać rozmieszaną

Kuchcik gotuje
Rogaliki czekoladowo- budyniowe 331

łyżka 2 łyżki cukru 1 mleczna czekolada 1 żółtko 50g włoskich orzechów Sposób przygotowania: 300ml mleka gotujemy, w 50ml rozpuszczamy proszek budyniowy oraz cukier i wlewamy do gotującej się reszty. Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Platy ciasta francuskiego kroimy na pół wzdłuż dłuższego boku, a następnie na trójkąty. Każdy trójkąt smarujemy rozpuszczoną czekoladą a na krótszy bok dajemy łyżeczkę

Kuchnia w czekoladzie
Tercet egzotyczny - ciasto ananasowo - kokosowe 376

przysmak mojej mamy i mieści się w jej głównym menu ciast na każdą imprezę. Oczywiście jest przepyszne, leciutkie i ma coś w sobie co odróżnia je od wszystkich innych ciast, a więc wszystkim serdecznie polecam :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek 1 pełna szklanka cukru 200g kokosu Krem(...)trochu zimnego budyniu. Na koniec dodajemy ananas pokrojony w drobne kosteczki (około 5x5 mm) i mieszamy łyżką z resztą masy. Biszkopt przekładamy masą budyniową, na którą kładziemy warstwę kokosową (by łatwiej nam się kroiło ciasto, przed położeniem na wierzch, warstwę kokosową lekko nacinamy ostrym nożem). Czekoladę łamiemy na drobniejsze kawałki i zagotowujemy razem z mlekiem na wolnym ogniu, stale mieszając

Smakowy Raj
Tort na roladzie z bananami 113

koło obręczy tortownicy. Tort najlepiej robić bezpośrednio na paterze. Z drugą roladą postępujemy w ten sam sposób i układamy ją na dnie ciasta. Połowę mleka nastawiamy na palnik wraz z cukrem. W pozostałym rozpuszczamy proszek budyniowy oraz mąkę, aby nie było grudek najlepiej do rozpuszczenia użyć blendera. Gdy mleko zacznie wrzeć, to powoli wlewamy rozpuszczony budyń i intensywnie mieszamy. Gotujemy

kulinarne odsłony pati
Ciasto Raffaello 141

zaglądają tutaj miłośnicy kokosowych łakoci? Bo rozsławione kilka lat temu, domowe Raffaello, teraz już klasyk internetu, dedykuję właśnie im. Ciasto jest mocno kokosowe, bardzo kremowe i wbrew pozorom wcale nie za słodkie… niebo w gębie i wcale to co pisze nie jest przesadą, bo wygląda lekko jak puch… jak pierzaste obłoki. Myślę, że zachwyci amatorów sławnych pralinek(...)herbatniki wyłożyć 1/3 masy budyniowej i równomiernie rozprowadzić, na to kolejna warstwa herbatników, 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa herbatników i zakończyć resztą masy budyniowej. 9) Całość posypać mielonymi migdałami i wiórkami kokosowymi. 10) Gotowe ciasto przed podaniem odstawić do lodówki, do schłodzenia (ok. 3-4 h). Przechowywać w lodówce. Artykuł Ciasto Raffaello pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Ciasto Raffaello 190

zaglądają tutaj miłośnicy kokosowych łakoci? Bo rozsławione kilka lat temu domowe Raffaello, teraz już klasyk internetu, dedykuję właśnie im. Ciasto jest mocno kokosowe, bardzo kremowe i wbrew pozorom wcale nie za słodkie… niebo w gębie i wcale to co pisze nie jest przesadą, bo wygląda lekko jak puch… jak pierzaste obłoki. Myślę, że zachwyci amatorów sławnych pralinek(...)herbatniki wyłożyć 1/3 masy budyniowej i równomiernie rozprowadzić, na to kolejna warstwa herbatników, 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa herbatników i zakończyć resztą masy budyniowej. 9) Całość posypać mielonymi migdałami i wiórkami kokosowymi. 10) Gotowe ciasto przed podaniem odstawić do lodówki, do schłodzenia (ok. 3-4 h). Przechowywać w lodówce. Artykuł Ciasto Raffaello pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Ciasteczka budyniowe z kajmakiem 90

szybkie, a taki HIT Ciasteczka budyniowe z kajmakiem są po prostu przepyszne. Krótka lista składników , szybkie przygotowanie i pełnia smaku. Składniki: 12 łyżek mąki 25 dag masła 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego ½ łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: Kajmak Wszystkie składniki, oprócz kajmaku, umieszczam w misce i wyrabiam z nich ciasto. Następnie ciasto rozwałkowuję na grubość(...)gotowe. Wyciągam ciastka z piekarnika i odstawiam do wystygnięcia. Ostatni krok to nałożenie po 1 łyżeczce kajmaku na jedno ciasteczko i przykrycie drugim. Ciasteczka gotowe. Smacznego Artykuł Ciasteczka budyniowe z kajmakiem pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 160

Dzisiaj mam propozycję dla Was na pyszne i proste ciasto :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1 bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru(...)mieszamy do połączenia składników. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone na mniejsze kawałki. 3. Gotowe ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Pieczemy w 180 stop. przez około 35 minut. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia ! Masa budyniowa 4. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w mniejszej ilości mleka (w 2 szklankach

Gotowanie...to proste !
Wegańska i bezglutenowa szarlotka z budyniem jaglanym 194

kokosowe, jabłka i olej kokosowy oraz orzechy. Następna moja wersja tego ciasta będzie zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód: 300 g ugotowanej kaszy jaglanej 30 g oleju kokosowego, roztopionego Warstwa jabłkowo-budyniowa: 3 – 6 dużych jabłek (u mnie 3 duże jabłka każde(...)Ciasto przełożyć do formy i równomiernie rozwałkować, jeżeli będzie się kleić można wałek posmarować odrobiną oleju kokosowego. Ciasto przełożyć do lodówki na 30 min. Formę wyjąć z lodówki. Piec 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. grzałka góra-dół. Warstwa jabłkowo-budyniowa wykonanie: Jabłka umyć, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić na cienkie plastry. Mleko kokosowe otworzyć. Patyczkiem

moj przepis na
Śmietanowiec w kruchym cieście 279

żółtek 3 szklanki mąki 250 g margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia              Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Połowę zawinąć w folię i odłożyć do lodówki. Drugą połowę zetrzeć na grubej tarce, na blaszkę (23x32) wyłożoną papierem do pieczenia. Leko przygnieść palcami. Przygotować masę śmietanową. Masa śmietanowa: 3 duże(...)białek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego              Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać proszek budyniowy i jeszcze chwilę ubijać, następnie połączyć ze śmietaną. Powstałą masę wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni, piec 20 minut. Po tym czasie zetrzeć lub pokruszyć na wierzch pozostałą część ciasta. Piec

Praktyczna pl
Ananasek 147

pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 38x23 cm wyłożyć na dnie papierem. Nie smarować boków formy. Wlać ciasto, wyrównać i piec w 180 stopniach C około 35 minut. Masa budyniowa 1 puszka ananasów 1 budyń śmietankowy (dałam dwa budynie + 1 szklankę mleka) Z puszki ananasów odlać sok ( u mnie było 3/4 szklanki soku) , który(...)wyszło 4 białka) 1/2 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych Białka ubić na sztywną pianę a pod koniec dodawać stopniowo cukier. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać łyżką. Składanie ciasta: Na upieczony biszkopt wlać ugotowany budyń i wyłożyć pianę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż piana z wierzchu będzie miała złoty kolor. ananasek

O kuchni z uczuciem
METROWIEC Z KOKOSEM 132

twórczości i czasu. Zasada sklejenia tego ciasta pozostaje bez zmian. Składniki: Biszkopt:  6 jajek 20 dag cukru kryształ 15 dag mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej  1 łyżka cukru waniliowego 1 - 2 łyżki kakao olejek rumowy 1 cytryna (starta skórka i wyciśnięty sok) sól 6 łyżek ciepłej przygotowanej wody Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe(...)startą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok z cytryny oraz tyle samo mąki ile daliśmy kakao. Oda ciasta wylać do dwóch takich samych małych keksówek wcześniej posmarowanych margaryną i obsypanych bułką tartą. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Masa budyniowa: z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier

Ciastka - domowe słodkości
Sernikowe ciasto z kremem i galaretką z truskawkami 872

Biszkopt kakaowy, przełożony kremem budyniowym, z wkładką sernikową, truskawkami w galaretce oraz polewą czekoladową na wierzchu. Czytaj dalej »

Arabeska waniliowa
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 151

białek na piankę rozpoczynamy gdy podpieczony spód jest już całkowicie wystudzony. Do ubitych białek stopniowo dodajemy oba cukry. Następnie powoli wsypujemy proszek budyniowy, miksujemy do połączenia. Na koniec wlewamy cienkim strumieniem olej. Przygotowaną pianę przekładamy na kruche ciasto, wyrównujemy. Układamy maliny (otworkami do góry), delikatnie wciskamy je w piankę. Na wierzch ścieramy pozostałą część ciasta. Pieczemy około 30-40 minut

Smaki Na Talerzu
Czekoladowy torcik bezowy z kremem i malinami 123

Tort bezowy z przepysznym kremem budyniowym z mascarpone i dużą ilością malin to podarunek dla mojej mamy z okazji jej urodzin na których niestety nie mogłam

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania