ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:167/345)

Budyniowe ciasto z borówkami 299

Delikatny biszkopt z dodatkiem budyniu waniliowego przełożony twarogowym kremem z białą czekoladą i cytrynową galaretką. Zatopione w nim borówki idealnie dopełniają całość. Ciasto jest lekkie, owocowe i z chęcią sięga się po kolejny kawałek. BISZKOPT BUDYNIOWY: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 budyń waniliowy 2 łyżki oleju SEROWY KREM: 250 g zmielonego twarogu z wiaderka(...)natłuszczać, jedynie na dnie powinien znaleźć się kawałek papieru do pieczenia. Wstawić biszkopt do piekarnika nagrzanego do 160*C i piec przez 30 min. Po tym czasie wyciągnąć ciasto i upuścić w formie z wysokości 50 cm. Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty. Krem. Jedną galaretkę cytrynową i żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Można ją delikatnie podgrzać jeżeli nie zdąży

https:KKuchniaMniam
ATAIF – NALEŚNIKI Z KREMEM I ORZECHAMI – kuchnia egipska 234

pieczenia. Absolutnie nie będę Wam sugerować, który sposób jest najlepszy, ale jedynie zasugeruję: zróbcie, bo warto! Są przepyszne! Ja swoje nadziałam kremem budyniowym i prażonymi orzechami. Następnym razem spróbuję też pistacjowej wersji! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 1 szkl * mąka pełnoziarnista – 0,5 skl * świeże drożdże – 13 g * cukier – 1 lyżka * mleko tluste

Ostra na Słodko
Zebra z kremem karpatkowym 191

dobrze wymieszać ciasta. Tortownice wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, wlewać małymi porcjami na przemian ciasto jasne i ciemne. Piec ok 55 minut w temp 180stC. KREM: 600 ml mleka zagotować z pół szklanki cukru - mieszając , w pozostałym 400 ml mleka rozprowadzić proszek budyniowym(...)dobrze wymieszać i powoli wlewać do gotującego się na małym ogniu mleka- cały czas mieszając , by powstała gładka masa budyniowa. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem na gładki krem i dodawać małymi porcjami budyń, dobrze razem wszystko połączyć. Wystudzone ciasto przekroić na pół, przełożyć go kremem, przykryć drugą połówką, ponownie posmarować kremem. Pozostałym kremem można dowolnie ozdobić i udekorować

Camilla w kuchni
Ciasto Kubanka 175

Ciasto Kubanka Ciasto, które nada się na różnego rodzaju okoliczności, idealnie zachowuje swój kształt i ładnie się prezentuje. Mimo dodatku kremu orzechowego nie jest za

My sweet a life
CYTRYNOWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI! 148

zawsze się udaje, nie zsycha się i można go modyfikować na wiele, wiele sposobów. No to do dzieła! PRZEPIS NA MUFFINKI Z BORÓWKAMI: ciasto: - 330 g mąki pszennej babuni - 30 g mąki ziemniaczanej lub proszek budyniowy - 150 g cukru pudru - sok z 1/2 cytryny (dojrzałej i soczystej) - 1 kostka masła (200g) - 1 płaska łyżeczka sody - 1 płaska łyżeczka proszku

SMYKWKUCHNI
Tort Amaretti 163

O tym torcie myślałam już kilka lat temu. Kusił mnie smak ciasteczek amaretti, które lubię. W tym roku nadarzyła się super okazja by go zrobić, bo

Smaki Na Talerzu
RAFAELLO 140

smaku. Górna warstwa: Około 2 łyżki masła rozpuszczamy na patelni, dodajemy wiórki kokosowe i cukier wanilinowy. Prażymy aż do uzyskania złotego koloru. Ciasto składamy w następujący sposób: biszkopt dżem z czarnej porzeczki 3/4 masy budyniowej biszkopt 1/4 masy budyniowej wiórki kokosowe SMACZNEGO

Słodkie ciacho
SERNIK RETRO PIERNIKOWY 156

zagnieść z masłem i wyłożyć nim dno tortownicy (średniej). Ser wymieszać dokładnie łyżką z jajkami,cukrem waniliowym,cukrem pudrem,posiekanymi śliwkami,z proszkiem budyniowym na gładką masę.Nie mieszamy robotem.Masę wylać na dno wyłożone ciastem piernikowym wstawić do gorącego piekarnika.Pieczemy 1 godzinę na złoty kolor w 160 stopniach.Smacznego.Polewamy sernik roztopioną czekoladą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie 185

Przepyszne ciasto z delikatną pianką z mango i odrobiną soku z limonki, kremem budyniowym i puszystym biszkoptem, który zawsze wychodzi. Polecam na jesienną chandrę gdy za oknem szaro i buro… Pycha! Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy

Oryginalny smak
Tarta z malinami i borówkami 132

masła. Całość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart.  Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy 2 budynie ugotować w dwóch szklankach mleka Ostudzić.  Wyłożyć na wystudzone ciasto Wierzch posypać malinami i borówkami.  Można całość polać białą czekoladą.  Gotowe ciasto wrzucić na godzinę do lodówki.  www.kuchniasmakow.blogspot.com

Kuchnia smaków
Dietetyczne ciasteczka z płatków gryczanych 202

minut. Schłodź w lodówce przez 20 minut. Mąkę owsianą i gryczaną połącz z proszkiem do pieczenia, wsyp do dużej miski, dodaj proszek budyniowy, płatki owsiane i namoczone płatki gryczane. Wymieszaj, dodaj pozostałe składniki. Zagnieć ciasto (gdyby było zbyt suche dodaj łyżkę jogurtu lub mleka). Z ciasta formuj kulki i rozgniataj w dłoniach, układaj na papierze do pieczenia. Czas pieczenia

SMYKWKUCHNI
Żytnie guziczki budyniowe 161

budyniu? Naprawdę smakują przepysznie. Poniższa wersja jest z mąką żytnią (możecie użyć pszennej), co daje świetny efekt smakowy. Mają orzechowy posmak i lekką, budyniową nutę.  Przypomniał mi się pomysł na guziczki (pamiętacie Oreo ?), bo z ciastem fajnie się pracuje i po upieczeniu zachowuje nadane mu kształty. Cukier możecie zastąpić inną substancją słodzącą, wtedy ciastka będą bardziej zdrowsze

Di gotuje
Eklerki dulce de leche 142

próbowałam. Pewnie dostojnie puszące się ptysie w cukierniach sugerowły, że to prawdziwy cukierniczy majstersztik. A to jedno z najprostszych ciast. Nie zrobisz zakalca, składniki się nie zwarzą, naprawdę trudno je zepsuć. Eklerki upiekłam z mąki orkiszowej, a tradycyjny krem budyniowy zastąpiłam mascarpone z dulce de leche. Nie ma prostszego kremu do przygotowania, a smak rewelacyjny! Wierzchy dodatkowo oblane czekoladą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto agrestowe 234

Wspaniałe połączenie delikatnego, miękkiego spodu z dodatkiem twarogu z budyniową masą, kwaśnym agrestem i cudownie kruchą, pachnącą wanilią i cynamonem, kruszonką. Ciasto jest proste w wykonaniu i doskonale pasuje do popołudniowej herbaty :) Składniki: Ciasto twarogowo-olejowe: 150 g mąki pszennej 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 75 g chudego twarogu (może być sernikowy) 50 ml mleka 50 ml oleju

MyCookBook.pl
Tort urodzinowy 216

biszkopt jasny biszkopt ciemny masa orzechowa masa budyniowa dżem jabłkowy  dżem mirabelkowy poncz z cytryną, cukrem i wódką dekoracja z róż żelowanych masa orzechowa: 1

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania