ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:156/345)

Orzechowa kokosanka z jabłkami 205

jabłka będą uprażone. Do gorących jabłek dodać galaretkę i cukier, dobrze wymieszać (już nie prażymy jabłek). Jabłka odstawić do wystudzenia. Zimne wyłożyć na ciasto orzechowo-kokosowe i wyrównać. Na jabłkach ułożyć biszkopty. Krem budyniowy: 500 ml mleka; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (na 500 ml mleka); 1 czubata łyżka mąki pszennej(...)pozostałymi składnikami, mieszając zagotować wszystko razem. Gotować 2-3 minuty. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć, cały czas ucierając dodawać po łyżce chłodnego budyniu. Gotowy krem rozsmarować na biszkoptach. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą lub polać polewą czekoladową. Moje uwagi: Gorący budyń gotuję dzień wcześniej. Po ugotowaniu budyń nakrywam bezpośrednio na jego powierzchni folią spożywczą. Wówczas mamy pewność, że na wierzchu

In my kitchen
Ciasto z krakersami bez pieczenia 38555

Przygotowanie delikatnego w smaku i niezbyt słodkiego ciasta z krakersami bez pieczenia nie zajmuje dużo czasu i jest łatwe do wykonania. Pyszny krem budyniowy wspaniale łączy się w tym deserze z krakersami i aksamitną polewą czekoladową. Z moich obserwacji wynika, że nie tylko ja lubię szybkie do przygotowania ciasta bez pieczenia, ale duża część z Was również chętnie sięga

Kuchcik gotuje
Babeczki orkiszowe z budyniem 191

orkiszowej 90 g masła lub margaryny 50 g cukru pudru 1,5 łyżki kwaśnej śmietany  2 żółtka   Nadzienie budyniowe:  1/2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego  200 ml mleka 2 łyżeczki cukru Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy dokładnie w misce tworząc kulę. Ciasto odkładamy do lodówki na godzinę.  W tym czasie gotujemy budyń według przepisu

Przepisy na domowy ser i chleb
Ciasto z kiwi i budyniem pod kokosową pierzynką wg Di 153

drugą wyłożyć formę wysłaną papierem do pieczenia.   Ciasto oprószyć kaszą manną.   Kiwi obrać, przekroić wzdłuż i ułożyć na cieście (wypukłą stroną do góry). Ugotować budyń. Połowę mleka zagotować a w reszcie dokładnie rozmieszać proszek budyniowy, żółtko, mąkę i cukier. Połączyć z gotującym się mlekiem. Całość energicznie mieszać i zagotować. Do gęstego budyniu wmieszać masło, lekko ostudzić i przełożyć

Di gotuje
Sernik na cynamonowej kruszonce 169

dwie części. Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać zmielony twaróg oraz masło wlać mleko wsypać proszek budyniowy zmiksować krótko do połączenia składników, pod koniec wsypać skórkę kandyzowaną z pomarańczy oraz wlać olejek do ciasta,wymieszać. Jedną część kruszonki rozsypać na dnie blaszki wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej , wylać masę serową i na wierzchu rozsypać pozostałą część kruszonki

Wanilia i Kardamon
Ciasto "(Nie)typowe jabłuszko" 591

Kiedy skądś go spisałam i nie potrafię teraz odnaleźć źródła. Po kilku małym modyfikacjach publikuję przepis na Nastoletnich. Mam nadzieję, że i Tobie zasmakuje. Ciasto składa się z kilku warstw herbatników przełożonych przepysznym, cytrynowym kremem budyniowym, aromatyczną masą jabłkową i delikatną pomarańczową pianką. Mnóstwo smaków nieprawdaż? Nie przejmuj się, one wszystkie naprawdę dobrze ze sobą współpracują. Polecam!     Składniki(...)czym wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.   W międzyczasie przygotować krem cytrynowy: sok, 1/4 szkl wody oraz cukier zagotować w garnuszku. W reszcie wody rozpuścić proszek budyniowy. Mieszankę wlać do gotującej się wody z sokiem i cukrem, energicznie mieszając, gotować do zgęstnienia masy. Gdy uzyskamy konsystencje gęstego budyniu, zdjąć garnuszek z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia

Nastoletnie Wypiekanie
Domowy budyń czekoladowy z owocami 166

Domowy budyń czekoladowy z owocami to wspomnienie dzieciństwa gdzie rodzice bądź dziadkowie przygotowywali budyń. Dziś też możesz go sobie przygotować nie z saszetki lecz taki domowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jabłecznik inaczej z ciasteczkami i masą z kisielem jabłkowym 141

budyniowy i cynamon.Jeśli nie lubicie z cynamonem możecie go pominąć. Zagotować jabłka w soku i wlać rozmieszany proszek budyniowy. Zagotować cały czas mieszając, masa powinna zgęstnieć. Lekko przestudzić. Śmietanę ubić na sztywną pianę pod koniec dodać cukier waniliowy. Układanie ciasta – na płaski duży talerz do ciasta położyć pierwszą warstwę ciasta i rozłożyć 1/3 masy jabłkowej, natychmiast położyć drugą

Kuchnia Pokoleń
Jabłkowa Fantazja 1754

porą bardzo często mamy ochotę na "coś słodkiego". Dziś polecam przepis na pyszne ciasto z musem jabłkowym. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Każdemu przypadnie do gustu. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru, ½ szklanki mąki, 2 łyżeczki kakao, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła, 3 łyżki cukru pudru(...)przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładam na blaszkę o wymiarach 24 cm x 32 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Masa budyniowa: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Krówka 251

mnie najlepszy przepis na krówkę! :) Kruchy miodowy spód przykryty kremem budyniowym, do którego nie dodajemy tylko masła (jak to często bywa). Dodajemy również ubitą kremówkę, która nadaje kremowi lekkości. Na kremie warstwa masy krówkowej obsypanej posiekanymi orzeszkami. To ciasto sprawdzi się na każdą okazję! Zapewniam...     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 25x35 cm)   Ciasto miodowe(...)uzyskania puszystego kremu.     Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, a następnie zmiksować ją z kremem budyniowym. Najlepiej do kremu dodawać po łyżce śmietany, za każdym razem miksując na średnich obrotach miksera.   Na ostudzony blat miodowego ciasta nałożyć krem budyniowo-śmietankowy, wyrównać i przykryć biszkoptem krówkowym. Wierzch ciasta wysmarować masą krówkową i posypać posiekanymi i wymieszanymi

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta śliwkowa z budyniową pianką 111

Bardzo smaczna tarta z lekko kwaśnym posmakiem śliwek, który doskonale łączy się z pianką budyniową. Tartę piekłam w formie o średnicy 29 cm. SKŁADNIKI Na ciasto kruche: 270 g mąki tortowej 130 g masła 65 g cukru (u mnie trzcinowy) 3 żółtka 1 łyżka zimnej wody Na nadzienie: 1 kg śliwek 3 białka + szczypta soli 1 łyżka cukru (u mnie(...)lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, zimne ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty (można ją również wylepić dociskając palcami). Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 10 minut na środkowym poziomie piekarnika. Jeżeli formę do tarty wylepiacie ręcznie, to należy włożyć ją ponownie na 10 minut do lodówki, a dopiero później włożyć do piekarnika

Passions hobbies life
Szarlotka róża z migdałami 190

Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka i śmietanę. Migdały zmielić połączyć z maką i proszkiem i wsypać do jajek. Zagmieść ciasto w kulę i umieśćić w lodówce na 2-3 godziny. W międzyczasie przygotować masę budyniową...W garnuszku połączyć mleko z mąką, żółtkami i cukrem. Zagotować ciągle mieszając by nie powstały grudki, lekko przestudzić i dodać starte jabłka

Gosia gotuje
piernik przekładany masą budyniową oraz powidłem 256

składniki na ciasto piernikow e: 600 g mąki orkiszowej lub pszennej 120 g cukru 2 jajka 250 ml mleka 125 g margaryny 4 łyżki kakao 40 g przyprawy do piernika 2 łyżeczki sody 100 g orzechów włoskich 400 g powideł śliwkowych wykonanie: Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Do rozpuszczonej, wystudzonej margaryny dodajemy mleko, jajka, powidło i mieszamy. W osobnym(...)upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na trzy blaty. dodatkowo: ok. 1/2 słoiczka powidła śliwkowego polewa i dekoracja biała Helio polewa czekoladowa ciemna składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 żółtka 80 g cukru pudru 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 łyżki maki orkiszowej lub pszennej 200 g masła, w temp. pokojowej (miękkiego) wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik truflowy 120

przesiać na stolnicę, dodać margarynę i razem posiekać nożem. Dodać żółtka, cukier puder, sodę, proszek do pieczenia oraz kakao, zagnieść jednolite ciasto.  Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, przygotowanym ciastem wylepić dno tortownicy. Masa serowa 1 kg białego sera 250 g "Trufli" 1/4 szkl. mleka 2 łyżki kakao 3/4 kostki masła 7 jaj 12 dag cukru pudru budyń waniliowy(...)miksować 10 minut. Następnie mieszając masę stopniowo dodawać rozpuszczone i wystudzone trufle.  W momencie, gdy składniki będą ze sobą dobrze połączone, dodać proszek budyniowy, mąkę oraz proszek do pieczenia, wszystko razem wymieszać na jednolite ciasto. Na koniec dodać ubite na sztywno białka i wszystko razem wymieszać. Powstałą masę serową wylać na wyłożoną ciastem tortownicę, piec w temperaturze

Kuchenne aromaty
CYTRYNOWIEC Z KREMEM 129

wyciśnięty z 1 cytryny 1 olejek cytrynowy  Masa budyniowa kakaowa: 2 budynie czekoladowe bez cukru (40 g) 3/4 szklanki cukru 1/2 l mleka 250 g margaryny  1 łyżka kakao 1 olejek spirytusowy rumowy Dodatkowo: posypka waflowa żółta białe perełki cukrowe pastelowe serduszka cukrowe (różowe, fioletowe, białe) Przygotowanie: Ciasto cytrynowe - mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia(...)dodać przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, której spód wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa budyniowa kakaowa - ugotować budyń czekoladowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania