ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:149/345)

CIASTO Z WIŚNIAMI OTULONE PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 247

dodać odrobinę wody ok. 50 ml. Gotować na małym ogniu przez 5 - 8 minut. Sok zlać do drugiego rondelka, ostudzić i wymieszać z proszkiem budyniowym, po czym gotować przez minutę. Dodać owoce. Wymieszać. Lekko ostudzić. Ciasto biszkoptowe - jajka z cukrem ubijać do momentu zbielenia. Następnie dodać przesianą mąkę dokładnie wymieszać na jednolita masę. Ułożenie Tortownice o średnicy 24 cm. posmarować

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Krysi 600

Dokładnie mieszamy aby się rozpuściły i odstawiamy aby masa się wystudziła. Gdy zacznie robić się coraz gęstsza, wykładamy ją na biszkopt i równo rozprowadzamy. Ciasto wkładamy do lodówki. Krem: Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na miękki puch. Następnie dodajemy partiami zimny budyń i mieszamy aż do uzyskania gładkiego kremu(...)długo, aż cukier połączy się z tłuszczem. Następnie dodajemy kakao. Mieszamy aż do uzyskania gęstej polewy. Na końcu dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Gotową polewę rozprowadzamy równomiernie na kremie. Ciasto schładzamy w lodówce przez kilka godzin

My simple kitchen
BARDZO KRUCHE RURKI Z KREMEM KAKAOWYM 147

Składniki: Ciasto: 350 g mąki krupczatki 100 g cukru pudru 2 żółtka 200 g zimnej margaryny 1 łyżka śmietanki do kawy 12% Masa budyniowa kakaowa: 2 budynie czekoladowe bez cukru (40 g) 3/4 szklanki cukru 1/2 l mleka 250 g margaryny  1 łyżka kakao 1 olejek spirytusowy rumowy Przygotowanie: Ciasto - mąkę krupczatkę z cukrem pudrem przesiać. Schłodzoną margarynę dzielimy(...)strony, tak aby ciasto nachodziło na siebie (do połowy już nałożonego paska). Ciasto nawijać do 2/3 wysokości foremek. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu, gdy parę minut odparują jeszcze ciepłe delikatnie zdjąć z foremek. Masa budyniowa kakaowa - ugotować budyń czekoladowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć

Ciastka - domowe słodkości
CIASTO PANI WALEWSKA ( Pychotka ) 1306

beza: 4 białka 200 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich Masa budyniowa 500 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka ekstraktu z wanilii 2 żółtka 250g masła Przygotowanie Najpierw kruche ciasto.  Nagrzejcie piekarnik do 170 st. Mąkę przesiejcie, wymieszajcie z solą, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem(...)cukier puder. Dodajcie mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszajcie i podzielcie na dwie części. Każdą część piany rozsmarujcie na blacie z kruchego ciasta, posypcie orzechami włoskimi i pieczcie kolejne 15 minut. Wyciągnijcie z piekarnika, odstawcie do przestudzenia. Ostatni odcinek to krem budyniowy. Odlejcie około pół szklanki mleka, wymieszajcie z mąką pszenną i ziemniaczaną, żółtkami i ekstraktem z wanilii. Pozostałe mleko zagotujcie

OliveandThyme
Muffinki czekoladowo-orzechowe z kremem 164

cukru 1 łyżeczka soli Odrobina sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 50 g orzechów włoskich 50 g czekolady mlecznej Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego 40g 5 łyżek cukru 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 250 g margaryny (u mnie Kasia) 1 łyżeczka kakao Muffinki: W jednej misce dokładnie mieszamy(...)mleko, olej, jajka. Wszystko  łączymy ze sobą i mieszamy drewnianą łyżką. Czekoladę i orzechy rozdrabniamy blenderem i dosypujemy do ciasta. Muffinki przekładamy do silikonowej foremki i pieczemy 20 minut w 180*C. Po wyjęciu i ostudzeniu dekorujemy kremem budyniowym i kolorową posypką. Krem: W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy

VioletoweKucharzenie
Tort "kwiatek" 146

piekarnika do 190C i piec do tzw. suchego patyczka. Z takich samych składników należy zrobić kolejne ciasto jednak tym razem upiec je w metalowej misce o przybliżonej średnicy jak tortownica. (wcześniej miske należy dokładnie natłuścić masłem ponieważ casto może się przykleić.)  Masa budyniowa; pół litra mleka 2 budynie smietankowe 1 kostka masła ok pół szkl. cukru pudru Przygotowanie(...)tortownica wtedy po ułożeniu ciast na siebie delikatnie scinamy dolny placek (ten z tortownicy) aby blaty miały ta samą srednice. Najpierw ponczujemy ciasto z tortownicy. Pierwszy krązek ponczujemy, następnie smarujemy dżemem a na niego wykładamy część masy budyniowej. Z każdym krążkiem postępujemy tak samo. Kiedy tort mamy już złożony całość smarujemy pozostałą masą i wkładamy na jakiś czas do schłodzenia

Radość kipiąca uśmiechem.
Rolada makowa z kremem budyniowym 132

Uwielbiam rolady biszkoptowe, dziś naszła mnie ochota na makową roladę z kremem Rolada makowa z kremem budyniowym SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka -4 szt mąka - 4 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka cukier - 4 łyżki mak suchy mielony - 4 łyżki kakao - 1 łyżeczka tłuszcz do blachy KREM budyń śmietankowy- 1 opak masło - 200 g mleko -400 ml cukier - 2,5 łyżki DODATKOWO gorzka(...)wyłożonej papierem pergaminowym i natłuszczonej tłuszczem, formy o wymiarach (36x36 cm). Piec około ok.20 minut w 180 stop. Upioeczone ciasto, wyłożyć na ściereczkę, zwinąć ciasto razem ze ściereczką w roladę, oddstawić do ostudzenia. KREM BUDYNIOWY Do rondla wlać 250 ml mleka, dodać cukier, zagotować. Resztę mleka wlać do miski, wsypać budyń, wymieszać. Na gotujące się mleko wlać rozrobiony budyń, mieszając

Kuchnia Danusi
Cappuccino z kokosem Siostry Anastazji. 238

pieczenia Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodać wiórki kokosowe i proszek do pieczenia.Wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Masa budyniowa : 5 żółtek 1 cukier waniliowy 3 łyżki mąki 1 budyń śmietankowy  500 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 kopiaste łyżki cappuccino orzechowego 100 g miękkiego(...)gładki krem.   Polewa : 2 tabliczki mlecznej czekolady 50 g masła  1 łyżka cukru W rondelku rozpuścić masło, cukier i czekoladę, chwilkę gotować aż zgęstnieje.   Warstwy ciasta : * spodni blat ciasta kakaowego nasączonego kawą * połowa kremu cappuccino * ciasto kokosowe * krem cappuccino * ciasto kakaowe nasączone kawą    * polewa czekoladowa * wiórki czekoladowe lub kokosowe Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
3 BIT 2 177

jesteście fanami bardzo słodkiego ciasta to będzie dla Was idealne. Robiłam go też z budyniem, takim jak do kremówki i moim zdaniem jest smaczniejsze oraz zdecydowanie mniej słodsze,  przepis tutaj . Zapraszam do przetestowania przepisów :) SKŁADNIKI: 3 opakowania herbatników (po 200 g) puszka masy krówkowej (400 g) kakao do posypania mleko do nasączania MASA BUDYNIOWA: 1 budyń waniliowy 1 cukier(...)temperaturze pokojowej rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu i dobrze ucieramy. Czynność powtarzamy do wyczerpania. SKŁADAMY CIASTO: Blachę o wymiarach 25/40 wykładamy folią spożywczą. Układamy pierwszą warstwę herbatników, pędzelek moczymy w mleku i nasączamy  herbatniki . Wykładamy masę budyniową i równo smarujemy. Nakładamy drugą warstwę herbatników, którą również nasączamy. Otwieramy puszkę krówki, nakładamy najlepiej po łyżce w różnych

Pani na deser
Ciasto kruche z budyniem i rabarbarem 325

blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 33*24 cm. Blaszkę z ciastem wkładamy do lodówki a resztę ciasta do woreczka i wkładamy na około godzinę do zamrażarki.  Budyń: Odlać 3/4 szkl mleka wymieszać proszek budyniowy a resztę mleka zagotować z cukrami. Wlać rozmieszany proszek i mieszając ponownie zagotować. Wyjąć blaszkę z lodówki nakłuć ciasto widelcem, wylać gorący budyń

Ala piecze i gotuje
Karpatka na biszkopcie 148

problemu rozsmarować na blaszce - jeśli jest zbyt gęste należy dodać odrobinę wody i dokładnie wymieszać. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy ciasto. Pieczemy około 20- 30 minut w temperaturze 200 stopni. Krem: Z proszku budyniowego, mleka i cukru gotujemy budyń. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Ucieramy aż masa będzie gładka i jednolita. Krem rozsmarowujemy

My simple kitchen
Ciasto z budyniem kokosowym, galaretką i owocami 143

Ciasto energicznie zagniatam i wykładam nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 2 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego i dodaję trochę wody, tak aby było(...)ostygnięciu wylewam budyń na upieczony spód. Galaretka: - 2 rozpuszczone galaretki - owoce według upodobań ( u mnie jabłka, banany, maliny i jagody) Na wystudzony budyń ułożyć owoce oraz wylać galaretkę. Ciasto włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Podawać z gorącą kawą

Receptura smaku
biszkopt budyniowy 164

otrzymamy jednolitą jasną masę. Przygotowujemy formę :) z papierem do pieczenia. Przelewamy do formy nasze zmiksowane ciasto. Pieczemy 40-50 min w temp. 170-180 st.C  Sprawdzamy patyczkiem czy jest dobre i potem zostawiamy do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Jak już mamy biszkopt budyniowy, to krem również może być budyniowy :) Krem budyniowy: 2 szkl. mleka, 6 łyżek cukru, budyń(...)przypalił. Studzimy budyń, w tym celu przelewamy go do miski, gdzie jak ostygnie połączymy go z masłem. Miksujemy powoli dodając masło, aż uzyskamy krem. Przygotowanym kremem smarujemy przekrojone ciasto. Dodajemy wg uznania różne dodatki i wkładamy do lodówki. Potem już tylko serwujemy, dobry domowy wypiek :) Smacznego

chleba naszego
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1208

ozdobienia babeczek możecie użyć także innych owoców. Polecam również: maliny, agrest, czerwone i czarne porzeczki :) Składniki: Ciasto kruche (na ok. 25-30 szt. babeczek): 200 g margaryny lub masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem budyniowy: 2 torebki budyniu waniliowego (każda po 40 g) 500 ml mleka 100 g masła Dodatkowo(...)schłodzeniu, z ciasta odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego i wylepiamy nimi każdą foremkę do babeczek (uprzednio natłuszczoną i wysypaną mąką) oraz nakłuwamy widelcem. Babeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni przez ok. 15 minut (do lekkiego zezłocenia). Gdy beczki się upieką, pozostawiamy je do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjmujemy z foremek. Krem budyniowy*: Budyń waniliowy przygotowujemy według instrukcji

MyCookBook.pl
Placuszki budyniowe 92

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Z tej porcji wychodzi 10-12 placuszków. Jajko, cukier, cukier waniliowy, jogurt wymieszać razem. Dodać mąkę, proszek budyniowy i proszek do pieczenia i dokładnie wyrobić gładkie ciasto. Na patelni rozgrzać olej i położyć porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Podawać polane sosem klonowym i owocami. Oczywiście można je podać z cukrem

Kuchnia Pokoleń
Ucierane babeczki – łaciate 70

partiami mąkę. W rondelku zagotowujemy szklankę mleka i 2 łyżki ksylitolu. W pozostałej części mleka rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie się gotować dolewamy masę budyniową. Mieszamy do czasu, aż zacznie gęstnieć. Odstawiamy. Połowę ciasta na babeczki wykładamy do foremek. Do środka nakładamy po łyżce budyniu. Następnie dodajemy maliny – po jednej na babeczkę. Do pozostałej części ciasta dodajemy kakao

Kucharzyca
Szybki sernik budyniowy – łatwy przepis 206

Szybki sernik budyniowy – łatwy przepis U mnie w domy uwielbia się serniki dosłownie w każdej postaci. Często na pytanie „Co dziś upiec do kawy

Słodkie okruszki
Bezglutenowe i bez laktozowe naleśniki budyniowe 132

szkl mąki ryżowej 2-3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Do miski wlewamy mleko, olej oraz wbijamy jajko, lekko roztrzepujemy. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia, proszki budyniowe i mąkę. Miksujemy na gładką masę i odstawiamy ciasto na 30 minut. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej naleśniki na złoty kolor. Każdy kolejny usmażony naleśnik przekrywamy i dzięki temu będą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Rafaello na Krakersach 84

SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ: 2 żółtka 3/4 szkl cukru cukier waniliowy 1/2 l. mleka 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 200g wiórek

Dziś Ja gotuje
Domowy budyń bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku 206

antidotum na wszelkie smutki i smuteczki. Moja wersja nie zawiera glutenu, laktozy ani innych polepszaczy smakowych. W dodatku idealnie sprawdzi się nie tylko jako budyniowa przekąska, ale również jako baza pod masy do ciast. Oczywiście proporcje można dostosowywać do własnych potrzeb, ponieważ z podanych przeze mnie, wychodzi dosyć sporo budyniu Domowy budyń bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku

Okiem Blondynki by McBlondi
Babeczki z kremem i truskawkami 182

Puszyste, waniliowe babeczki z dodatkiem truskawek w cieście, udekorowane moim ulubionym śmietankowym kremem i truskawkami. Ciasto jest delikatne i pachnące za sprawą dodatku proszku budyniowego i śmietanki. Całość jest słodka, lecz nie przesłodzona. Ponadto babeczki wyglądają niezwykle uroczo i są bardzo wdzięcznym materiałem do fotografowania :) W sezonie truskawkowym must-have! Składniki (6 większych lub 10-12 mniejszych babeczek) Babeczki wszystkie

Słodkie inspiracje
Babka budyniowa 142

Babka budyniowa ma ładny żółty kolor dzięki budyniom w proszku. To babka, którą możemy przygotować szybko, kiedy tylko dopadnie nas ochota na coś słodkiego. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Piernikowe pralinki z kaszy jaglanej + pierwsze urodziny bloga! 161

mało słodkie tabliczka gorzkiej czekolady + odrobina mleka Rodzynki wcześniej namoczyć w wodzie. Czekoladę połamaną na kostki rozpuścić w garnuszku z niewielkim dodatkiem mleka. Wystudzone ciasto drobno pokruszyć, chociaż będzie dość wilgotne. Dodać proszek budyniowy, cukier i rodzynki. Zagnieść. Z powstałej masy formować kuleczki - mi wyszło ok. 30 sztuk. Każdą z kuleczek obtoczyć w czekoladzie, a następnie we wiórkach kokosowych

Kuchnia Ellie
Snickers na herbatnikach 385

Zrobiłam  pierwszy raz ciasto snickers bez pieczenia, ciasto zachwyciło wszystkich moich gości, poprostu rewelacja. Przepis zaczerpnięty z bloga zjem to ! Snickers na herbatnikach Składniki :  Masa budyniowa : 4- szkl mleka  1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła Dodatkowo herbatniki petit(...)części. Dno blachy o wymiarach 36x25 wyłożyć warstwą kakaowych herbatników, wylać część masy budyniowej, ułożyć białe herbatniki , masa budyniowa, kakaowe herbatniki, masa i białe herbatniki. Wyłożyć na herbatniki masę krówkową. Orzechy włoskie posiekać na drobno, posypać ciasto orzechami. Włożyć do lodówki na parę godzin. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Drożdżowe rogaliki z budyniem 127

Przepis na drożdżowe rogaliki z budyniowym nadzieniem. Idealne na śniadanie w towarzystwie kakao. Składniki: Ciasto: 580 g mąki pszennej 2 jajka łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli szklanka mleka 100 g masła 50 g drożdży świeżychDodatkowo: jajko do posmarowania 250 ml mleka opakowanie budyniu waniliowego łyżka cukru Przygotowanie Masło roztapiamy w rondelku. Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżce mąki i cukru

e-PrzepisyKulinarne
DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE, Z MALINAMI 304

szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1 łyżka ekstraktu waniliowego - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukier waniliowy) - 250g miękkiego masła - 2 białka pozostawione od kruchego ciasta - 60g mąki ziemniaczanej (lub 1,5 paczki proszku budyniowego) - ok.200-300g mrożonych lub świeżych malin Dodatkowo: - mielony ksylitol lub cukier puder do posypania W misie miksera utrzeć miękkie masło z dodatkiem ksylitolu, ksylitolu z wanilią

Smaczne Zdrowe