ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:142/345)

Wiśniowy kruszkonkowiec 124

Wykonanie ciasta babkowego – masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Następnie dodać po jednym jajku i dokładnie wymieszać. Mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia i mielone migdały wymieszać razem. Podczas mieszania dodawać składniki suche. Dokładnie wyrobić ciasto na gładką masę. Formowanie ciasta – dno blaszki o wymiarach 25 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno rozłożyć ciasto babkowe

Kuchnia Pokoleń
PĄCZKI DLA DOROSŁYCH Z NADZIENIEM BANANOWYM 170

mieszance rozrabiamy proszek budyniowy. Pozostałą ilość mleka zagotowujemy razem z cukrem i cukrem z wanilią. Do zagotowanego mleka wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i gotujemy, cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i studzimy. Pączki: Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkowujemy go na grubość ok. 1 cm na stolnicy oprószonej mąką i wycinamy krążki wielkości ok. 8 cm. Zlepiamy

Kuchnia MagdaLeny
Kruche Z Budyniem I Borówkami 360

zamrażalki. Tak samo postępujemy z ciastem które sami musimy przygotować (patrz nawias w składnikach) 2. W czasie gdy się chłodzi ciasto, przygotowujemy budyń. Dwie szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, a w 1/2 szkl mleka mieszamy proszek budyniowy, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy do zgęstnienia. Następnie odstawiamy budyń aby przestygł. 3. Schłodzoną większą częścią ciasta, wylepiamy dno blaszki/tortownicy

Gotowanie...to proste !
Pijany przekładaniec (Pijak) 264

Zapraszam na przepyszne ciacho: delikatny biszkopt i beza makowo - kokosowa przełożone kremem budyniowym, całość obłożona biszkoptami nasączonymi w likierze amaretto, o polewie i dżemie nie wspominając. Raj dla podniebienia. Ciasto nie jest trudne do przygotowania, ale jednak trochę czasochłonne, mimo to polecam - zarówno efekt smakowy, jak i wizualny wynagradza wszystkie trudy. Przekładaniec poleca się na święta i inne rodzinne uroczystości(...)mnie śliwkowy krem czekoladowy ) II warstwa (beza makowo-kokosowa): 6 białek 150 g cukru pudru 150 g maku 150 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia III warstwa (masa budyniowa): 6 żółtek 100 g cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 torebka cukru waniliowego 1,5 szklanki mleka 200 g masła

Domowa Cookierenka Agi
Ciasta na Wielkanoc – bez jajek i mleka 348

fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami jest jednym z prostszych wypieków

Dieta bez mleka
karpatka domowa na maśle z kremem budyniowym... 152

Składniki: ciasto: woda 1,5 szklanki , masło 125 gram, mąka tortowa 1,5 szklanki, jajka 5 sztuk "M" krem budyniowy: mleko 1/2 litra + 1 szklanka, cukier 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, sok z cytryny 1 łyżka, masło miękkie 12,5 dag, cukier puder - ile potrzeba Wodę zagotować z masłem, wsypać mąkę i szybko zamieszać do gładkiej masy, zdjąć(...)mikserem połączyć krem na gładką masę, pod koniec dodać sok z cytryny. Krem rozsmarować na jednej części ciasta, nakryć drugą i lekko przycisnąć, schować do lodówki, przed podaniem posypać pudrem cukrem - pyszna, aromatyczna, bardzo łatwa karpatka do upieczenia z kremem budyniowym na maśle będzie zawsze smakowała na deser...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasta na święta – bez jajek i mleka 315

fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami jest jednym z prostszych wypieków

Dieta bez mleka
Kruche z budyniem , rabarbarem i pianką 176

budyniem i pianką .  Ciasto jest pyszne o lekko kwaskowym smaku Składniki na ciasto kruche : około 3,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny 2 cukry waniliowe 1 szklanka cukru 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 jajka 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa ; 1 l mleka 4 budynie waniliowe Winiary 2 łyżki mąki  4 łyżki(...)cytryny około 9 pałek rabarbaru Wykonanie ciasta Do miski przełożyć wszystkie składniki podane  na kruche ciasto , wyrobić mikserem na grudkowatą masę. Przełożyć na stolnicę  i szybko zagnieść, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na około 20 minut. Masa budyniowa : Połowę mleka wlać do garnka i zagotować , w drugiej połowie rozpuścić budynie , mąkę , cukier i cukier waniliowy. Wlać

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z jeżynami i kokosową bezą 218

zamrażalnika. Blaszkę wyłożoną ciastem wkładamy do lodówki. Ucieramy masło z cukrem. Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym jajku. Wsypujemy proszek budyniowy. Miksujemy powoli dodając po łyżce sera. Gdy masa serowa będzie gładka wylewamy ją do blaszki wyłożonej ciastem. Na ser wykładamy owoce. Ubijamy pianę z białek, gdy będzie sztywna i lśniąca dodajemy po łyżce cukru. Gdy cukier dobrze się

sierotka maRysia w kuchni
Śmietanowiec z owocami z kompotu 149

ubijamy białka z odrobiną soli. Ja miałam jeszcze 2 białka z jajek, które były bardzo samotne i nie wiedziałam co z nimi zrobić, dlatego dodałam je również do tego ciasta. Znaczy to tylko tyle, że jeżeli masz jakieś 2 białka zalegające w lodówce - możesz je spokojnie wykorzystać, bez zwiększania ilości pozostałych składników.  Do ubitych białek, łyżka po łyżce dodajemy(...)cukier wykorzystacie, wyłączamy mikser i dodajemy jogurty lub śmietanę 12% lub 18% w takiej samej gramaturze jak podany jogurt. Do miski wsypujemy również proszek budyniowy. Całość dobrze mieszamy i wylewamy na schłodzony spód z ciasta kruchego. Na masę jogurtową wykładamy owoce i posypujemy startym kruchym ciastem. Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Choinka z drewna Przydatne

MamaOskarka
Ciasto nadziewane żurawiną 170

stopni. W tym czasie przygotować nadzienie. Żurawinę zalać syropem, obsypać cukrem i kisielem w proszku. Wymieszać. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać proszek budyniowy i jeszcze chwilę ubijać. Połączyć z serkiem. Na gorące, podpieczone ciasto wyłożyć żurawinę, a następnie przygotowaną piankę. Ponownie umieścić w piekarniku na 20 minut. Wylać na wierzch pozostałą część ciasta i piec jeszcze 25 minut

Praktyczna pl
Krówka bez pieczenia 1447

znajdziecie przepis na krówkę z pieczonym spodem. Ciasto dietetyczne nie jest, co mi to kompletnie nie przeszkadza;)) Za to jest przepyszne!!! I jak zwykle, ciasta było za mało... foremka 24 x 27 cm Masa budyniowa:      1/2 litra mleka,  2 łyżki maki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  100g krówek,  150g masła,  300g herbatników(...)spożywczą i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, stale ucierając dodawać po łyżce przestudzonej masy budyniowej. Herbatniki dosłownie chwilkę maczać w mleku i układać na dnie blaszki. Rozsmarować masę budyniową i przykryć kolejną warstwą namoczonych ciastek. Posmarować masą krówkową. Masa mascarpone:   250g serka mascarpone,  150g masy krówkowej Helio o smaku orzechowym . Serek mascarpone dokładnie zmiksować z masą krówkową

Z miłości do słodkości
Keto babeczki z budyniem i owocami (Paleo, LowCarb) 183

będziecie mogli cieszyć się takimi cudeńkami! Keto babeczki z kremem budyniowym i owocami Babeczki z budyniem i owocami Obłędne w smaku i wyglądzie keto babeczki z budyniem i owocami sezonowymi to deser utrzymany w letnich klimatach. Musicie je spróbować! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Wege Keyword babeczki , budyń , ciasto z owocami , owoce Porcje 6 sztuk Czas przygotowania 30 minut Czas(...)umieścić w malakserze i rozdrobnić tak, aby uzyskać konsystencję gładkiego ciasta. Podzielić na 6 części. Każdą porcją wyłożyć silikonowe formy do babeczek/ muffinek. Schłodzić w lodówce przez 15- 20 minut. Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni Celsjusza przez ok. 15 minut aż do lekkiego przyrumienienia. Ostudzić. Krem budyniowy Mleko kokosowe podgrzać z erytrytolem oraz solą na średnim ogniu

Modern Cave Girl
Torcik winogronowy z masą serowo-budyniową 199

wyłożonej papierem tortownicy i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto wystygnie wyjmujemy je z formy, zdzieramy papier, kładziemy na talerz i ponownie zakładamy tortownicę.  Masa: Z 500 ml mleka, 2 łyżek cukru i 1 torebki proszku budyniowego gotujemy budyń. Odstawiamy aż do całkowitego wystygnięcia. Do miski wrzucamy serek i cukier puder. Mieszając partiami dodajemy(...)budyń. Żelatynę namaczamy w 3 łyżkach wody i odstawimy na chwilę aż napęcznieje. Wówczas podgrzewamy aż się rozpuści i wlewamy do masy serowo budyniowej. Masę dokładnie mieszamy i wylewamy na biszkopt (jeśli obawiacie się, że wokół ciasta powstanie nieestetyczna powłoka od blaszki, to polecam uprzednio obłożyć boki tortownicy folią aluminiową).Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny, aż masa stężeje

My simple kitchen
Konkurs z Domową Cukierenką SERNIK Z KRÓWKĄ 341

Odłożyć na pół godziny do lodówki. Przygotować masę. Utrzeć ser z jajkami , dodać cukier oraz masę krówkową. Wymieszać na gładką masę , dodać proszek budyniowy oraz przyprawę do sernika. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować i ułożyć ciasto. Wylać masę serową. Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach aż do złotego koloru. Sernik można posmarować krówką i obsypać płatkami migdałów

Magiczne Życie Marty
Oczy carycy - pyszne ciasto na wyjątkowe okazje 246

wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Oba ciasta wykładamy naprzemiennie na blaszkę o wymiarach 23 x 33 cm, tak by uzyskać coś na kształt szachownicy ciasto. Pieczemy 35-40 minut w temp. 180 st.C. Krem budyniowy: 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 i 3/4 szkl. mleka 4 czubate łyżki cukru 1 kostka masła (250 g) Z podanej ilości mleka(...)galaretki czerwone ok. pół szklanki zaparzonej i ostudzonej kawy (u mnie z 1 łyżeczki bezkofeinowej) Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto kroimy na dwa placki. Jeden z nich smarujemy kremem, na wierzchu układamy zamoczone w kawie biszkopty, jeden obok drugiego. Biszkopty zalewamy mocno tężejącą galaretką i przykrywamy drugim plackiem. Wierzch ciasta można oblać polewą

Cynamonowe szczęście
Sernik owocowy siostry Anastazji 261

proszku do pieczenia   Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia - przesianą, Na końcu dodać kakao i lekko wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok. 40 minut. Wkładka serowa : 600 g zmielonego sera 300 g cukru pudru 1 budyń(...)małe na pół. Wsypać d garnka, dodać cukier i gotować na małym ogniu . Gdy uzyskamy mus , dosypać galaretki , wymieszać i przestudzić. Przełożenie ciasta  : (  zrobiłam odwrotnie ale według przepisu tak:  ) Biszkopt ciemny - 1/2 masy budyniowej - wkładka serowa - 1/2 masy budyniowej - tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny - polewa    Smacznego

Różne smaki w kuchni
Sernik owocowy siostry Anastazji 935

proszku do pieczenia   Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia - przesianą, Na końcu dodać kakao i lekko wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok. 40 minut.    Wkładka serowa : 600 g zmielonego sera 300 g cukru pudru(...)ćwiartki , małe na pół. Wsypać d garnka, dodać cukier i gotować na małym ogniu . Gdy uzyskamy mus , dosypać galaretki , wymieszać i przestudzić. Przełożenie ciasta : ( zrobiłam odwrotnie ale według przepisu tak: ) Biszkopt ciemny - 1/2 masy budyniowej - wkładka serowa - 1/2 masy budyniowej - tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny - polewa   Smacznego

Słodkości i nie tylko