ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:137/345)

Szybka napoleonka z masą grysikową 217

Ciasto, zrobione na szybko i bez większej trudności. Potrzebna tylko większa paczka herbatników lub krakersów i masa budyniowa. U mnie w masie mąkę ziemniaczaną zastąpiłam kaszą manna.  Rodzince zachciało się ciasta, a jak się okazało mąkę ziemniaczaną wykończyły mi do wczorajszych klusek śląskich, więc posiłkowałam się tym co mam. Była lekka obawa, czy aby wyjdzie, bo robiłam pierwszy

Moje pyszne gotowanie
Tort Truskawkowy na Biszkopcie z Kremem Jogurtowym, Masą z Frugo i Kawałkami Owoców 426

Orzeźwiający tort z masą na bazie jogurtu truskawkowego oraz masy z czerwonym frugo w której zatopione zostały kawałki owoców. Proces powstawania ciasta zbliżony do Tortu Kiwi jednak jego truskawkowa wersja jest bardziej słodka i z pewnością znajdzie grono fanów wśród miłośników tych owoców. Tort Truskawkowy na Biszkopcie z Kremem Jogurtowym, Masą z Frugo i Kawałkami Owoców  - Składniki(...)wrzątku - studzimy. Masa budyniowa: Truskawki kroimy w kosteczkę. W ok. 100 ml soku rozpuszczamy budyń, a resztę zagotowujemy wraz z cukrem. Do gotującego się soku wlewamy budyń i energicznie mieszamy do otrzymania masy zbliżonej do kisielu. Dodajemy pokrojone truskawki i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na dolny biszkopt (w tortownicy). Przykrywamy środkowym krążkiem ciasta. Masa jogurtowa: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku - całkowicie

Słodka Strona
Tarta "Mleczna Śliwka" 170

które nie miałam pomysłu. I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Jest niesamowite, krem niezbyt słodki, mleczny z delikatną nutą budyniu, ale wcale nie budyniowy, a do tego śliwki i pyszny kruchy spód. Ciasto pięknie się kroi, dzięki czemu również fantastycznie wygląda na talerzu, u nas zniknęło w ciągu jednego dnia! W oryginale do ciasta dodane były migdały

Słodka Kraina Wypieków
Karpatka 152

Karpatka to najlepsze ciasto na świecie. Ciasto ptysiowe, lekkie, delikatnie chrupiące i masa karpatkowa - budyniowa mocno maślana. Zawsze się bałam, że te Karpaty mi nie wyrosną, ale nie było się czego bać, w minionym tygodniu upiekłam już trzy, wszystkie wyrośnięte. Mniam! Proporcje na blachę 20x21cm. Na blaszce 30x30-35cm proponuję zwiększyć proporcje do 5 jajek. 2 jajka 2/5 szklanki wody(...)maksymalną temperaturę. Wodę zagotować z 50 gram masła. Gdy zacznie wrzeć zdjąć z ognia, dodać mąkę i wymieszać i ponownie postawić na palniku. Mieszając potrzymać jeszcze chwilę na gazie. Ciasto powinno odchodzić od ścianek i tworzyć masę przypominającą duszone ziemniaki. Odstawić do wystudzenia, można przyspieszyć proces co jakiś czas mieszając ciasto łopatką. Do wystudzonego (lub prawie wystudzonego) ciasto dodać jajka

Czerwony Gupik
Ciasto styropian z malinami 265

nagrzanym do 190*C przez 10 min, ale nie jest to konieczne. Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Jogurt wymieszać z cukrem, proszkiem budyniowym i delikatnie wmieszać ubite białka. Masę jogurtową przełożyć na ciasto w formie i wyłożyć maliny. Na wierzch zetrzeć na tarce jarzynowej, schłodzone ciasto kruche. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez

https:KKuchniaMniam
BUDYNIOWE RACUCHY JABŁKOWO-ANANASOWE 120

jabłka 2-3 krążki ananasa olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je. Następnie dodajemy maślankę, proszek do pieczenia, cukier puder, proszek budyniowy oraz mąkę i miksujemy, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Odstawiamy na około 15-20 min. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Krążki ananasa również kroimy w drobną kostkę. Owoce wrzucamy do ciasta

Kuchnia MagdaLeny
Karpatka straciatella z galaretkami 190

lubi karpatki, no kto ? chyba nie znam nikogo J Jestem wielką fanką tego ciasta, to smaki   mojego dzieciństwa w nowoczesnym wydaniu. Ciasto parzone które rosnąc w piekarniku tworzy   góry i doliny przełożone budyniowym kremem na mleku i maśle bez laktozy z firmy Mlekowita   z tartą gorzką czekoladą i kolorowymi galaretkami. Ta karpatka to sposób na ciasto któremu

Wanilia i Kardamon
Kruche rogaliki budyniowe 168

tegorocznej kolekcji ciasteczek świątecznych dodałam również kruche, budyniowe rogaliki obtoczone cukrem z dodatkiem wanilii. Są dosyć szybkie do wykonania, a ich waniliowy aromat jest już wyczuwalny na etapie ugniatania ciasta. Trzymane w puszce długo zachowują świeżość i ładny wygląd. Składniki na około 35 szt.: 220 g mąki pszennej 110 g miękkiego masła 95 g cukru 5 g cukru waniliowego

Świat Ciasta
Kruche ciasto z borówkami i budyniową pianką 51

czego je wykorzystam. W pierwszej wersji miałam zrobić ciasto jogurtowe, ale przypomniało mi się że swego czasu jadłam pyszne ciasto z tymi owocami u bratowej. Poprosiłam ją o przepis i tym sposobem zrobiłam deser na kruchym spodzie z budyniową pianką. Całość wyszła przepyszna i jestem pewna, że będę wracać do tego przepisu. Zwłaszcza, że można wykorzystać do niego inne sezonowe(...)Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 22×28 cm. Składniki na ciasto: 4 żółtka 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 4 białka 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe bez cukru

Danka Pichci
Babka piaskowa, pyszna i puszysta 133

ponieważ jest na nie sezon. Również je uwielbiam, ale miałam wielką ochotę na babeczkę. Wyszła pyszna bardzo puszysta. Przygotowanie ciasta – masło z cukrem pudrem utrzeć na puch. Podczas ucierania dodawać po jednym żółtku. Dokładnie utrzeć. Mąkę ziemniaczaną, tortową, proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Do masy maślanej dodawać partiami sypkie składniki na przemian ze śmietaną. Dokładnie(...)minuty, obroty 5 dodać żółtka, utrzeć czas 30 sek, obroty 5 przesiać przez sitko mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek budyniowy, proszek do pieczenia do masy maślanej dodać składniki suche i śmietanę, wymieszać czas 1 minuta, obroty 5 zgarnąć ciasto z boków naczynia, zmiksować czas 15 sek, obroty 6 dodać ubite białka i wymieszać za pomocą kopystki piec jak wyżej

Kuchnia Pokoleń
morelowa tarta z gorącym masłem 142

mieszamy z mąką (coś podobnego do ciasta parzonego, tyle że bez jajek). Bardzo fajnie sprawdziło się ono z połączeniu z delikatnym kremem budyniowym i słodkimi morelami. Spróbujcie, bo warto.  *foremka o średnicy 26 cm Składniki: na ciasto: 180 g masła 6 łyżek wody 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju 300 g mąki szczypta soli na krem z żółtek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
TOFFIFEE – pyszne ciasto bez pieczenia 1359

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Pyszne ciasto bez pieczenia - wbrew pozorom szybkie w przygotowaniu. Ma tylko jedną wadę - zdecydowanie za szybko znika ;) SKŁADNIKI: (blacha 25x35 cm) Masa budyniowa : 3 szkl mleka 4 łyżki cukru 2 op. budyniu czekoladowego 125 dag masła Ponadto: 1 szkl mleka (do moczenia(...)Rozsmarować nutellę, przykryć herbatnikami. 6. Śmietankę ubić na sztywno ze śmietan-fixem. Dodać pozostałą masę krówkową, zmiksować. Wyłożyć masę na wierzch ciasta. Ozdobić według uznania – ja posypałam słodkim kakao. Czyli w skrócie:  herbatniki - masa budyniowa - krakersy – połowa masy kajmakowej -  herbatniki - masło orzechowe - krakersy - nutella - herbatniki – masa śmietankowo-krówkowa

Kto ugości moich gości?
KRUCHE BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I CZEKOLADĄ NA ŚWIĘTA! 167

KRUCHE BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I CZEKOLADĄ NA ŚWIĘTA! Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kruche babeczki z budyniem, które na pewno zasmakują domownikom. Znikają ze stołu w kilka chwil, pięknie się też na nim prezentują.  Są bardzo proste do zrobienia! Ciasto: - 250 g mąki pszennej  - 120 g masła - 3 łyżki przyprawy do piernika - 1 łyżka kakao(...)jajko -  1 łyżka zimnej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Ciasto zagniatamy na jednolite i gładkie, owijamy folią i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Wylepiamy foremki i pieczemy na złoty kolor, około 15-18 min. w temp 180 stopni C.  Studzimy. Upieczone babeczki smarujemy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Gotujemy budyń śmietankowy (standardowy na 500ml mleka ), dodając

SMYKWKUCHNI
Piankowe z delicjami 126

Zapraszam dziś na smaczne i kolorowe ciasto. Ciasto, któremu nie oprze się żaden mały łasuch;) Delikatny biszkopt, warstwa śmietanowo-brzoskwiniowa, dwie warstwy kolorowych pianek oraz delicje przykryte galaretką. Ciasto nie jest trudne do wykonania, a jego czasochłonność jest umiarkowana – ogranicza nas tylko czas jaki potrzebują galaretki na stężenie. Biszkopt: 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl. drobnego(...)soli ubijamy na sztywną pianę. Łyżka po łyżce dodajemy cukier. Dodajemy po 1 żółtku. Cienkim strumieniem wlewamy olej. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę z proszkiem budyniowym oraz proszkiem do pieczenia, mieszamy delikatnie szpatułką. Ciasto wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut. Studzimy. Czerwoną galaretkę rozpuszczamy

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania