ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:147/345)

Pączki z kremem budyniowym 185

podaję przepis. Zmianą było to, że  nie dałam skórki i soku z cytryny do ciasta. Gdybym robiła pączki z dżemem, na pewno dałabym cytrynę. Sposób wykonania - jak w Kuchni Polskiej . Domową produkcję pączków zaczęłam od kremu: Pączki z kremem budyniowym 30 sztuk Krem: 3 żółtka 50 g drobnego cukru 20 g mąki pszennej 225 ml mleka 0,5 łyżeczki(...)wodą) Od kiedy mam taki garnek, zawsze gotuję w nim budyń i kremy na bazie żółtek i mleka. Nic a nic nie przywiera do dna i się nie przypala. Ciasto na pączki: 500 g mąki pszennej tortowej 50 g drożdży świeżych (lub 15 g drożdży suchych) 50  cukru 250 ml mleka 4 żółtka 1 jajko 50 g masła rozpuszczonego

Posadzone i zjedzone
Szarlotka waniliowa z budyniem 120

margaryny) 2/3 szklanki cukru 1 duże jajko (w temperaturze pokojowej) Masa jabłkowo-budyniowa: 1 op. budyniu waniliowego (40 g) 500 ml mleka 7 jabłek (najlepiej twardych i lekko kwaśnych) 2 łyżki soku z cytryny 1 laska wanilii 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: cukier puder (do posypania ciasta) Wykonanie: Ciasto: Mąkę pszenną przesiewamy do miski, dodajemy masło, cukier oraz jajko(...)minut. Po tym czasie formę wyjmujemy i odstawiamy na bok do przestudzenia. Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki zagniatamy na gładkie ciasto, zwijamy w kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki (lub na 30 minut do zamrażarki). Masa jabłkowo-budyniowa: Budyń przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, a następnie ścieramy na tarce o dużych

MyCookBook.pl
Piernik przekładany dżemem i kremem budyniowym 187

wiąt pozostało jeszcze trochę czasu ,  mnie naszła ochota  właśnie na piernik. Przepis na ciasto pochodzi ze starego zeszytu z przepisami,które gromadziłam wiele lat temu. Nadałam mu trochę nowoczesności przekładając go nie tylko dżemem ale również kremem budyniowym.  Piernik od wielu lat gości ma naszym stole podczas Świąt,czuję do niego lekki sentyment . W tym roku(...)będzie na świątecznym stole , ale już tej odświeżonej wersji.   ciasto: 3 szkl. mąki pszennej 125 g margaryny 3/4 szkl. cukru 2 jajka + 2 białka 2 łyżki przyprawy do piernika 3 łyżeczki sody 1 łyżka kakao  1 szkl. mleka 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki krem budyniowy: 300 ml mleka 1,5 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki

Kolorowa kuchnia Elki
Eklerki z kremem budyniowym 124

Takie małe co nieco do niedzielnej kawki.     ciasto: 250 ml wody 125 g masła 1 szkl. mąki pszennej  szczypta soli 4 jajka krem budyniowy: 500 ml mleka 250 g masła 2 łyżki mączki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 2 żółtka 1 łyżka ekstraktu z wanilii   ponadto(...)ciasto utworzy zwartą kulę. Wystudzić i zmiksować z jajkami,dodając stopniowo po jednym. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia prostokąty 2x6 cm.  Piec w temp. 200*C przez 20 minut,po upieczeniu wystudzić i przekroić.   Masa budyniowa: Odlać 1/2 szklanki od przygotowanej ilości mleka i wymieszać z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto z mandarynkami 113

dolać do niego 500ml soku pomarańczowego. Sok zagotować. W szklance wymieszać proszek budyniowy z 10 łyżkami soku, tak by nie było grudek. Wlać budyniowy zaczyn do soku i zagotować budyń. Wylać go od razu na rozłożone ciasto z mandarynkami. Pozostawić do zastygnięcia na ok. godzinę. Ubić śmietanę wraz z łyżką cukru pudru i stabilizatorem do śmietany. Śmietanę wyłożyć na budyń

Mania Wypiekania
Sernik z rosą 186

nachodziło również na boki. 2 jajka ucieramy z 6 żółtkami, cukrem i cukrem wanilinowym. Do masy dodajemy po łyżce sera a następnie proszek budyniowy i mleko z olejem. Cały czas miksujemy. Masę wylewamy na formę z ciastem. Pieczemy […] Artykuł Sernik z rosą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Buchty z powidłami śliwkowymi i jagodami. Pieczone pączki 144

Pyszne delikatne pączusie z pysznym sosem budyniowym. Z tej porcji wychodzi 8 pączków, więc radzę zrobić podwójną porcję. Są pyszne. Mleko podgrzać , tylko tyle, żeby było letnie. Następnie dodać do mleka pokruszone drożdże i rozmieszać. Do miski wsypać mąkę , dodać szczyptę soli, cukier,jajko, masło pokrojone cienkie plasterki i rozpuszczone drożdże. Dokładnie wyrobić ciasto ugniatając ciasto. Wyrobić jak każde ciasto(...)masło pokrojone w kawałki,jajko, naczynie zamknięte, czas 2 minuty, interwał – wyjąć ciasto i włożyć do miseczki wysmarowanej lekko olejem, przykryć i zostawić do wyrośnięcia – reszta jak wyżej Sos – mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotować( trochę odlać do rozmieszania budyniu), proszek budyniowy rozmieszać z odrobiną mleka. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany budyń i zagotować. Konsystencja

Kuchnia Pokoleń
Wiśniowy kruszkonkowiec 98

Wykonanie ciasta babkowego – masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Następnie dodać po jednym jajku i dokładnie wymieszać. Mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia i mielone migdały wymieszać razem. Podczas mieszania dodawać składniki suche. Dokładnie wyrobić ciasto na gładką masę. Formowanie ciasta – dno blaszki o wymiarach 25 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno rozłożyć ciasto babkowe

Kuchnia Pokoleń
PĄCZKI DLA DOROSŁYCH Z NADZIENIEM BANANOWYM 136

mieszance rozrabiamy proszek budyniowy. Pozostałą ilość mleka zagotowujemy razem z cukrem i cukrem z wanilią. Do zagotowanego mleka wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i gotujemy, cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i studzimy. Pączki: Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkowujemy go na grubość ok. 1 cm na stolnicy oprószonej mąką i wycinamy krążki wielkości ok. 8 cm. Zlepiamy

Kuchnia MagdaLeny
Tarta ze śliwkami pod kruszonką. 200

kroicie śliwki, a maluch wyjmuje pestki i układa owoce na cieście. Jeśli lubicie tarty zajrzyjcie też tu: Jak upiec smaczne ciasto bez cukru dla niemowlaka i czy w słodkościach można ukryć witaminy? Złocista tarta z masą budyniową i frużeliną owocową. i tu: Tarta z jogurtem greckim i truskawkami a’la sernik. Miękkie i zdrowe ciasto dla niemowlaka

Krupeczki
Kruche Z Budyniem I Borówkami 328

zamrażalki. Tak samo postępujemy z ciastem które sami musimy przygotować (patrz nawias w składnikach) 2. W czasie gdy się chłodzi ciasto, przygotowujemy budyń. Dwie szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, a w 1/2 szkl mleka mieszamy proszek budyniowy, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy do zgęstnienia. Następnie odstawiamy budyń aby przestygł. 3. Schłodzoną większą częścią ciasta, wylepiamy dno blaszki/tortownicy

Gotowanie...to proste !
Pijany przekładaniec (Pijak) 228

Zapraszam na przepyszne ciacho: delikatny biszkopt i beza makowo - kokosowa przełożone kremem budyniowym, całość obłożona biszkoptami nasączonymi w likierze amaretto, o polewie i dżemie nie wspominając. Raj dla podniebienia. Ciasto nie jest trudne do przygotowania, ale jednak trochę czasochłonne, mimo to polecam - zarówno efekt smakowy, jak i wizualny wynagradza wszystkie trudy. Przekładaniec poleca się na święta i inne rodzinne uroczystości(...)mnie śliwkowy krem czekoladowy ) II warstwa (beza makowo-kokosowa): 6 białek 150 g cukru pudru 150 g maku 150 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia III warstwa (masa budyniowa): 6 żółtek 100 g cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 torebka cukru waniliowego 1,5 szklanki mleka 200 g masła

Domowa Cookierenka Agi
Ciasta na Wielkanoc – bez jajek i mleka 287

fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami jest jednym z prostszych wypieków

Dieta bez mleka
karpatka domowa na maśle z kremem budyniowym... 117

Składniki: ciasto: woda 1,5 szklanki , masło 125 gram, mąka tortowa 1,5 szklanki, jajka 5 sztuk "M" krem budyniowy: mleko 1/2 litra + 1 szklanka, cukier 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, sok z cytryny 1 łyżka, masło miękkie 12,5 dag, cukier puder - ile potrzeba Wodę zagotować z masłem, wsypać mąkę i szybko zamieszać do gładkiej masy, zdjąć(...)mikserem połączyć krem na gładką masę, pod koniec dodać sok z cytryny. Krem rozsmarować na jednej części ciasta, nakryć drugą i lekko przycisnąć, schować do lodówki, przed podaniem posypać pudrem cukrem - pyszna, aromatyczna, bardzo łatwa karpatka do upieczenia z kremem budyniowym na maśle będzie zawsze smakowała na deser...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasta na święta – bez jajek i mleka 253

fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami jest jednym z prostszych wypieków

Dieta bez mleka

Proponowane wyszukiwania