Ptysie

Ptysie

Ptysie

Przepis na : deser

Składniki:  (15 sztuk) Ciasto: szklanka wody (250ml), szczypta soli, 200 g mąki pszennej (ja użyłam tortowej), 100 g masła, 5 jaj średniej wielkości ( jeżeli jajka są duże, dać 4szt - po wybiciu powinno być ok. 260 g). Masa budyniowa: 1 budyń o smaku waniliowym z cukrem, 450ml mleka, 1 łyżeczka olejku waniliowego, 200 g masła, miękkiego. Można również ptysie podać ubitą śmietaną. Przepis znajduje się  tu kliknij . Ponadto: cukier puder. Przygotowanie: Masa budyniowa: Ugotować budyń w 450 ml mleka z ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Autor

weronikka1

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, budyń, ptyś, ptysie, jajko, desery, deser, ciasteczka, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z masą budyniową, ciasta tortowe, ciasto budyniowe, ciasteczka budyniowe, ciasteczka waniliowe

Inne przepisy z W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.