ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:185/345)

Ciasto kruche z budyniem i truskawkami 98

push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (18): 168 kcal B 4 g W 14 g T 10 g Składniki: ciasto ▪ 300 g mąki gryczanej ▪ 200 g masła zimnego ▪ 1 jajo ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ pół szklanki cukru pudru (zmielony słodzik) masa budyniowa ▪ 2 budynie śmietankowe ▪ 3 szklanki mleka ▪ 1 galaretka cytrynowa wierzch ▪ 700 g truskawek ▪ 2 łyżki mąki ziemniaczanej ▪ cukier

zdrowo i aktywnie
Ciasto kruche z budyniem i truskawkami 144

push({}); Wartość odżywcza 1 kawałka (18): 168 kcal B 4 g W 14 g T 10 g Składniki: ciasto ▪ 300 g mąki gryczanej ▪ 200 g masła zimnego ▪ 1 jajo ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ pół szklanki cukru pudru (zmielony słodzik) masa budyniowa ▪ 2 budynie śmietankowe ▪ 3 szklanki mleka ▪ 1 galaretka cytrynowa wierzch ▪ 700 g truskawek ▪ 2 łyżki mąki ziemniaczanej ▪ cukier

Zdrowie i pysznie na talerzu
CIASTO UCIERANE Z JABŁKAMI I BUDYNIEM 419

poszukiwaniu rozkoszy podniebienia sylwestrowej nocy postanowiłyśmy razem z córką upiec takie oto ciasto- przepyszny jabłecznik. Składniki na ciasto: - 4 jajka - 250g masła - 2 szklanki mąki orkiszowej(lub pszennej) - 1 szklanka ksylitolu( lub cukru) - 1 mały proszek do pieczenia Na masę budyniową: - 3 budynie śmietankowe(bez cukru) - 1 litr mleka - 80g ksylitolu( lub cukru) Oraz: - 1kg jabłek Jabłka obrać ze skóry

Smaczne Zdrowe
Ślimaczki drożdżowe z budyniem 116

deser czy podwieczorek. Kubek ciepłego mleka czy szklanka kawy i nic więcej do szczęścia nie trzeba.  SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 80 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 200 g mąki, 2 żółtka, ¼ szkl. oleju Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy, 350 ml mleka, 1 łyżka cukru Kruszonka: 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki(...)żółtko WYKONANIE   Masa budyniowa: budyń gotujemy na mleku z dodatkiem cukru, lekko studzimy. Kruszonka: Masło, cukier i mąki ucieramy w palcach, dodajemy płatki migdałowe. Drożdże kruszymy w dużej misce, zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy cukier i 1 łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy na 10 min w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy mąkę, żółtka i olej. Zagniatamy ciasto. Wałkujemy cienko w prostokąt

słodki bratek
Biszkopt z masą budyniowo-galaretkową z brzoskwiniami 158

przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę (24x36cm) wyłożoną papierem do pieczenia i piec ciasto w 180 st. C przez 30-40 minut - do suchego patyczka. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty. 2. W 1/4 litra wody rozpuścić proszki budyniowe. 3/4 litra wody zagotować z cukrem, po zagotowaniu zrobić budyń, a gdy masa zgęstnieje wsypać galaretki

Kuchnia domowa Ani
Styropian- oszukany sernik z jogurtów greckich 143

nakłuwamy widelcem i pieczemy w 170 st. C przez 15 min. Następnie ciasto odstawiamy do ostygnięcia Pozostałe ciasto wkładamy do zamrażarki.  Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania gładkiej bezy. Dodajemy proszek budyniowy i miksujemy do połączenia. Następnie stopniowo dodajemy jogurty greckie i delikatnie mieszamy łyżką. Brzoskwinie odsączamy na sitku

kulinarne odsłony pati
Sernik z masą kajmakową 176

puch. Ciągle ubijając, dodaj ser, miękkie masło, sermix i mleko. ( zamiast sermixu dodałam mleko z całym proszkiem budyniowym wymieszałam i wlałam do masy serowej). Masę po wymieszaniu dzielimy na 2 części. Do jednej dodaj masę kajmakową i dokładnie wymieszaj mikserem. Na ciasto jasne wyłóż masę serową ( w zależności od piekarnika można zapiec ok. 15 minut ) po czym wlać masę

Różne smaki w kuchni
Sernik na jogurtach greckich z brzoskwiniami 515

ciasta, nakłuwamy widelcem. Potem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i podpiekamy przez około 15 minut, ciasto wyjmujemy i schładzamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy do uzyskania gładkiej masy.  Następnie dodajemy proszek budyniowy, ucieramy na jednolitą masę mikserem. Potem dodajemy stopniowo jogurt grecki i mieszamy delikatnie łyżką, do połączenia składników

Cukiernia Pychotki
CIASTO Z TRUSKAWKAMI I BUDYNIEM 141

jajko + dodatkowo: 3 łyżki wiórków kokosowych do kruszonki (nie trzeba) Z mąki, cukru (ksylitolu), proszku do pieczenia, szczypty soli, jajka oraz masła pokrojonego na mniejsze kawałki zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej części dodać wiórki kokosowe, wymieszać, uformować kulę, zawinąć ją w folię spożywczą i odłożyć do lodówki. Z drugiej części wykleić spód blaszki wyłożonej wcześniej papierem(...)proszkami budyniowymi, resztę mleka zagotować z cukrem (ksylitolem) i cukrem waniliowym. Gdy mleko zacznie wrzeć dodajemy rozrobione mleko z proszkiem budyniowym. Mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez ok.1 minutę energicznie mieszając, następnie zdejmujemy z palnika. Na spód schłodzonego ciasta wykładamy owoce pokrojone na mniejsze kawałki i wymieszane wcześniej z mąką (skrobią) ziemniaczaną. Na owoce wylewamy gorący budyń, wyrównujemy. Na wierzchu

Smaczne Zdrowe
Słodkie naleśniki z kremem budyniowym i frużeliną truskawkową 180

budyniowy 1/2 opakowania budyniu wanilinowego + mleko (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)* 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 1 opakowanie cukru wanilinowego dodatkowo frużelina truskawkowa, przepis TUTAJ * przygotowałam z całego opakowaniu i do kremu wykorzystałam połowę ugotowanego budyniu  Na samym początku przygotować budyń (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) . Ostudzić. W międzyczasie przygotować naleśniki. Masło roztopić, lekko ostudzić. Składniki na ciasto(...)sobą. Ciasto odstawić na co najmniej 30 minut. Chwilę przed smażeniem, całość ponownie wymieszać. Za pomocą chochli nalewać porcje ciasta na patelnię (1 naleśnik = 3/4 chochli) . Naleśniki smażyć na średnim ogniu (najlepiej na suchej patelni) . Na samym końcu przygotować krem budyniowy. Ostudzony budyń bardzo dokładnie wymieszać z serkiem mascarpone i cukrem wanilinowym. Naleśniki posmarować kremem i frużeliną truskawkowa. Zwinąć

Ugotować
Tarta jabłkowa- Rose 146

czasu jak zmiękną. Będą się dały dobrze formować. Ciasto wyjmujemy z lodówki i podpiekamy 10 minut w nagrzanym na 190⁰C piekarniku. Jeśli pieczecie w formie ceramicznej, wyjmijcie ciasto z lodówki chwilę wcześniej żeby zdążyła się ogrzać, nie przeżyła w piekarniku wstrząsu termicznego i nie pękła. Którą formę wybrać? Metalowa szybciej się nagrzewa ale i szybciej stygnie. Nie wolno(...)masłem, cukrem i nasionami wanilii. W pozostałych 200ml rozmieszajcie dokładnie 2 budynie, mielony cynamon i startą gałkę. Wlejcie rozmieszany proszek budyniowy na gotujące mleko i stale mieszając doprowadźcie do zgęstnienia. Zdejmijcie z ognia.   Podpiekanie wstępne w przypadku kruchego ciasta sprawia, że nie nasiąknie ono masą z nadzienia, nie zwilgotnieje, pozostanie kruche i chrupkie. Wyjmujemy, wylewamy na nie przygotowany wcześniej

Karo in the Kitchen
Sernik orzechowy z brzoskwiniami 257

sztywną pianę. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku, a potem stopniowo dodajemy ser, proszek budyniowy, olejek waniliowy i na koniec dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. 5. Na orzechy wykładamy połowę sera, rozkładamy kawałki brzoskwiń i na to resztę sera. 6. Ciasto wkł a damy do na grzanego do 180 st. C piekarnika i pieczemy 1,5 - 2 godziny

Kuchnia domowa Ani
ciasto Delicjusz, z orzechami 365

delicjusz :-) Musiałam je wypróbować, bo wyglądało cudnie, i składało się z warstw, które uwielbiam-kakaowy biszkopt, budyń, powidła i masa z orzechami :-)   oryginalny przepis pochodzi stąd  klik Ciasto jest rewelacyjne Zaczynamy SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę   22x35 Ja piekłam w małej kwadratowej 25x25   (PROPORCJE NA BLASZKĘ 25x25 w nawiasach) BISZKOPT -6 jajek(...)przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Następnie olej.  Ciasto wlewamy do blaszki, pieczemy około 20 minut w temperaturze 170-180 stopni-do suchego patyczka. Biszkopt studzimy i przecinamy na dwa blaty. Składniki na poncz mieszamy ze sobą. Ponczujemy pierwszy blat. Następnie smarujemy go cienką warstwą powideł. MASA BUDYNIOWA Do garnka wlewamy mleko, z czego 0,5 szklanki zostawiamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
PLACEK Z SEREM I JAGODAMI. BARDZO PROSTY. 139

SEROWA: - kostka sera białego (tłusty bądź półtłusty) 250g - 2 jajka - 2 płaskie łyżki proszku budyniowego o smaku waniliowym bądź śmietankowym - 100 g cukru pudru - 2 łyżki śmeitany 30% - łyżka soku z cytryny W/w składniki zmiksuj blenderem na gładką masę. Dno i brzegi formy wylep ciastem. Wylej masę serową, rozsyp 1/2 szklanki zamrożonych jagód. Resztę ciasta rozwałkuj i potnij na długie

SMYKWKUCHNI
Kruche z budyniem i kiwi 155

drugą schłodzić w lodówce. Zagotować połowę mleka, a drugą połowę wymieszać z proszkiem budyniowym i cukrem, mieszaninę wlać do gotującego mleka cały czas energicznie mieszając ( można sobie pomóc mikserem). Do gorącego budyniu dodać margarynę i wymieszać. Obrać owoce kiwi i pokroić na połówki. Ciasto w blaszce posypać bułką tartą i ułożyć pokrojone owoce. Na owoce wyłożyć letni budyń, zetrzeć

Mix smaku
PYCHOTKA 148

budynie są z cukrem - cukru już nie dodajemy. Następnie zagotowujemy 1 litr wody i na wrzątek wlewamy rozrobiony proszek budyniowy. Zagotowujemy. Do gorącego budyniu wsypujemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy. W misce ucieramy margarynę dodając po łyżce budyniu. Na ciasto wykładamy 1/2 porcji kremu, przykrywamy 2 plackiem, na górę wykładamy pozostały krem. Całość posypujemy płatkami migdałów, jeśli lubimy bardzo

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania