ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:12/345)

Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 314

Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami podbiło bez wątpienia nasze podniebienia. Po raz pierwszy robiłam je dwa lub trzy lata temu, ale pamiętam do dziś, jak mąż stał z łyżeczką i wyjadał je prosto z blachy ku mojej zgrozie, bo ciasto pieczone było na przyjazd gości. Od tamtej pory robiłam je wielokrotnie i za każdym razem kończyło się pilnowaniem(...)zwykle tego nie robię. Ciasto może zamrożone dzień wcześniej i jedynie wyjmujemy je do starcia w dniu pieczenia, aby zaserwować gościom świeżutki placek. Drukuj Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 2- 2,5 szkl. mąki pszennej 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pianka 5 białek

Mieszam w Garnku
Orzechowiec, czyli ciasto orzechowo-budyniowe 439

przepisu na opakowaniu, dodając zamiast 4 szklanek mleka - 3 szklanki. Odlać trochę mleka, w którym wymieszać proszek budyniowy wraz z cukrem. Ostudzić. Masło utrzeć na pulchna masę, ucierając nadal dodawać partiami zimny budyń. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Z podzielonego ciasta jedną część wyłożyć do formy, wyrównać. Piec w temperaturze(...)180ºC przez około 10 minut. Drugą część ciasta wyłożyć do tej samej formy, nakładając na nią warstwę orzechową. Piec również 10 minut w temperaturze 180ºC. Gotowe ciasta przełożyć masą budyniową, ciasto z orzechami oczywiście układając na wierzchu. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ BUDYNIOWĄ 282

oczkach ścieramy większą kulkę ciasta, które wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190°C na 20 minut , po tym czasie blaszkę z ciastem wyciągamy z piekarnika i odkładamy ,aż ciasto wystygnie Pianka budyniowa: kiedy podpieczone ciasto się studzi przygotowujemy pianę budyniową białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli do ubitej piany dodajemy łyżka po łyżce cukier i cukier waniliowy, następnie wsypujemy(...)proszek budyniowy, cały czas miksując na koniec do masy delikatnie nie przerywając miksowania wlewamy olej Wykonanie: na ostudzone ciasto wykładamy pianę budyniową, na której układamy truskawki, a na nie   ścieramy na tarce   o grubych oczkach pozostałą część ciasta cisto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190°C i pieczemy około 30-40 minut gotowe ciasto studzimy, zimne można posypać

Słodkie zapomnienie
Prosty piegusek z galaretką 180

właściwości, które pomagają nam przede wszystkim na dostarczenie do organizmu dużej ilości błonnika. Błonnik ma za zadanie wymieść z nas wszystko co zalega w naszych jelitach. Takie ciasto z kremem budyniowym będzie zatem idealne na wszelakie okazje, przy których mamy wiele innych pokus jedzeniowych, niekoniecznie zdrowych. Ciasto z nasionami chia: 1 szklanka mąki pszennej 6 jaj 1 szklanka cukru(...)Biszkopt dzielimy na 2 części. Dolną część z powrotem wkładamy do blaszki i ponczujemy połową przygotowanego płynu. Na nasączony biszkopt wykładamy 1/2 kremu budyniowego.  Na krem budyniowy wylewamy tężejącą galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki, aby galaretka całkiem stężała. Na sztywną galaretkę wykładamy drugą część kremu budyniowego i przykrywamy ją górną częścią ciasta. Górne ciasto również nasączamy ponczem.  Ciasto

MamaOskarka
Królewicz. 395

cukrem i cukrem waniliowym na puch , następnie stopniowo dodawać żółtka. Następnie dodać wodę i mąkę z proszkiem. Delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia . Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Masa budyniowa: Połowę mleka zagotować , w drugiej połowie rozpuścić budynie , mąkę, cukier , cukier waniliowy(...)żółtka. Wlać do gotującego mleka, gotować aż zgęstnieje. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem    Warstwy ciasta :   Ciasto miodowe Powidła Masa budyniowa Biszkopt Powidła Masa budyniowa Ciasto miodowe  Polewa Migdały Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 107

Dziś przepis na niezwykle kruche, maślane w smaku ciasto z aromatycznymi polskimi truskawkami i lekką budyniową pianką. Ciasto, które skrada serca, nie tylko do popołudniowej kawy. Jest proste, pięknie wygląda i niesamowicie smakuje. Oprócz truskawek możecie użyć do ciasta innych owoców, np. borówek, jagód, malin. Będzie pysznie, na pewno! Przepis znalazłam u koleżanki po fachu z bloga Pieczarka Mysia. Ciasto(...)około 3 minut, po czym dodaję łyżka po łyżce drobny cukier i cukier z wanilią, miksuję, na koniec wsypuję proszek budyniowy. Po chwili cienką stróżką wlewam olej rzepakowy. Tak przygotowaną piankę układam na podpieczonym i wystudzonym cieście, układam truskawki otworkami do góry. Na górę ścieram resztę – 40% ciasta, wyrównuję lekko. Piekę 30-40 minut. Gotowe ciasto posypuję cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
Miodownik królewski. 276

cukrem i cukrem waniliowym na puch , następnie stopniowo dodawać żółtka. Następnie dodać wodę, olej i mąkę z proszkiem. Delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Masa budyniowa: Połowę mleka zagotować z masłem , w drugiej połowie rozpuścić budynie , mąkę, cukier , cukier waniliowy  i wymieszać. Wlać do gotującego mleka(...)rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej. Każdy balat ciasta delikatnie nasączyć herbatą.    Warstwy ciasta : Ciasto miodowe Powidła   Masa budyniowa   Biszkopt   Powidła   Masa budyniowa   Ciasto miodowe   Polewa   Starty wafelek  Wszystkich zainteresowanych produktami Młynów Stoisław zapraszam na stronę internetową http://www.mlynystoislaw.pl/product_info.php/maka-pszenna-luksusowa-typ-550-kg-p-3692 . Wszystkich zainteresowanych produktami Orzech zapraszam na stronę internetową

Sama słodycz i szczypta chili
Metrowiec 192

Kolejny smak dzieciństwa.  Pyszne, dwukolorowe ciasto przekładne delikatnym kremem budyniowym. Ciasto jest bardzo podzielne- z podanego poniżej przepisu wyjdą Wam dwa spore kawałki. Metrowiec jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Gwarantuję Wam, że jeszcze szybciej znika ze stołu niż się go robi.  Ciacho podałam na porcelanie Bogucice- seria Jesień  Składniki: 4 jajka 8 łyżek wody

Krakowskie smaki Ani
Karpatka z kremem waniliowym 175

Karpatka to ciasto idealne dla wielbicieli lekkich, budyniowym kremów. Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania klasycznej karpatki, czyli ciasta parzonego przełożonego kremem waniliowym przygotowanym na bazie budyniu. Jeżeli chcecie urozmaicić tradycyjny przepis na to ciasto to wypróbujcie karpatkę po królewsku (przepis TUTAJ ). Uwaga - spody do karpatki możecie przygotować dzień wcześniej 😁  Składniki na blachę 20 x 30 cm: ciasto(...)połowę surowego ciasta. Piec 10 minut w 225ºC, a następnie 15-20 minut w 195ºC. Drugi blat ciasta przygotować w ten sam sposób.  W międzyczasie przygotować krem . Do rondelka wlać 2 szklanki mleka. Zagotować. W pozostałej szklance mleka rozpuścić proszek budyniowy i cukier. Dokładnie wymieszać. Gdy mleko zacznie się gotować to powoli wlać mleko z cukrem i proszkiem budyniowym

Ugotować
Sernik a`la pudding drezdeński 184

Ciasto kruche: ze wszystkich składników szybko wyrobić ciasto. Blachę (25x35cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem. Włożyć do lodówki. 2. Masa serowa: całe jaja, cukier, cukier waniliowy, sól zmiksować. Dodać powoli twaróg. Gdy będzie dobrze zmiksowany i pulchny dodać proszek budyniowy; zmiksować. 3. Masa budyniowa: na mleku ugotować budyń. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem dodać miękkie(...)zimny budyń; ucierać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy budyniowej ostrożnie i wolno mieszając już łyżką. Powstanie bardzo pulchna masa. Na ciasto wylewamy najpierw masą serową następnie budyniową. Ciasto pieczemy 1 godz w 180st. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasta posypać cukrem pudrem. Trzymać sernik w chłodnym miejscu

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciasto cappuccino bez pieczenia 116809

masy wykorzystałam budyń w proszku, dla chcących przygotować go w domu, polecam masę z przepisu na karpatkę , zaznaczając, że warto zmniejszyć ilość składników, żeby warstwa budyniowa nie była za gruba. Moje ciasto cappuccino to dwie warstwy ciasteczkowe, wspomniana już masa budyniowa i krem cappuccino zrobiony na bazie Śnieżki i serka mascarpone. Ciasto cappuccino bez pieczenia Składniki: masa budyniowa 2 budynie(...)miksować kilka minut na wysokich obrotach - do ubitej Śnieżki dodać serek mascarpone, ponownie zmiksować - rozpuszczoną żelatynę połączyć z masą, delikatnie i dokładnie mieszając - masę wylać na gotową masę budyniową - tak przygotowane ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc, przed podaniem wierzch posypać startą czekoladą Ciasto cappuccino jest połączeniem dwóch smaków: dolna masa budyniowa jest słodka, górna warstwa cappuccino - lekko kawowa

Smakołyki Bereniki
Ciasto budyniowy król/poke cake 303

Witam Kochani,  dziś zapraszam na pyszne i bardzo łatwe ciasto o nazwie budyniowy król. Jest to ciasto składające się z czekoladowego ciasta, w którym robimy dziurki(...)następnie przygotowujemy dwie masy budyniowe-śmietankową i czekoladową, masa śmietankowa wpływa w dziurki i po przekrojeniu ciasto bardzo ciekawie wygląda.  Ten wzorek trochę przypomina koronę, stąd nazwa budyniowy król. Ciasto jest bardzo dobre, łatwe i świetnie wygląda :)  Zapraszam  SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO  -6 żółtek  -6 łyżek cukru -1 łyżeczka cukru waniliowego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I BRZOSKWINIAMI 332

dużo większą przyjemnością piecze. Piecze, wymyśla, kombinuje w kuchni i szuka inspiracji. Tutaj na blogu też znajduje się całkiem sporo Jej wypieków. Dziś przygotowała dla Was ciasto makowe z kremem budyniowym i brzoskwiniami. Co prawda ja nie przepadam za tego typu ciastami, ale tego spróbowałam z przyjemnością! I smakowało! Nawet bardzo! Ciasto jest świetnym pomysłem np. na nachodzący Nowy(...)łyżek BISZKOPT MAKOWY: * białko – 6 szt * cukier puder -150 g * mak – 150 g * wiórki kokosowe – 150 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY: * żółtko- 6 szt * cukier – 100 g * mąka pszenna – 2 łyżki * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * esencja waniliowa – 1 łyżka * mleko – 370 ml * masło – 250 g * brzoskwinie

Ostra na Słodko
Prosta Tarta z Masą Budyniową i Owocami 349

Podstawowy przepis na ciasto i krem + dowolne owoce sprawiają, że nasza tarta za każdym razem może wyglądać i smakować inaczej - ...ale zawsze przepysznie. Prosta Tarta z Masą Budyniową i Owocami - Składniki: ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego) 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki śmietany cukier waniliowy szczypta soli masa: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki(...)Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - studzimy.  Masło miksujemy wraz z żółtkiem na jasną, puszystą masę i ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu.   Masę budyniową wykładamy na ciasto i dekorujemy owocami. Całość możemy posmarować tężejącą galaretką (rozpuszczoną w ok. 350 ml wrzątku) - dzięki temu owoce dłużej zachowają świeżość. Moje posty

Słodka Strona