ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:13/345)

Ciasto orzechowo - jabłkowe 1265

mąk i mieszamy do czasu aż masa zgęstnieje. Budyń studzimy a następnie miksujemy z miękkim masłem na krem, stopniowo dodając do masła budyń. Składanie ciasta : Biszkopt orzechowy / połowa masy budyniowej / ciasto jabłkowe / druga połowa masy budyniowej / biszkopt orzechowy / polewa Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto orzechowo - jabłkowe 7010

mieszamy do czasu aż masa zgęstnieje. Budyń studzimy a następnie miksujemy z miękkim masłem na krem, stopniowo dodając do masła budyń. Składanie ciasta   Biszkopt orzechowy / połowa masy budyniowej / ciasto jabłkowe / druga połowa masy budyniowej / biszkopt orzechowy / polewa Smacznego

Słodkości i nie tylko
Fale Dunaju 166

wyobrażam sobie mojej codziennej kawki bez kawałka ciasta które zawsze  musi być w moim domu  :) dzisiaj upiekłam przepyszne i dobrze znane Wam ciasto  Fale Dunaju, z dodatkiem soczystych jabłek i pysznym kremem budyniowym .            Ciasto jest proste w wykonaniu i szybko się je przygotowuje(...)suchego patyczka . Masa budyniowa : Połowę mleka wlać do garnka i zagotować , w drugiej połowie rozmieszać budynie i żółtka . Wlać do mleka i gotować aż zgęstnieje. Masę budyniową wyłożyć na zimny placek. Na wierzchu ciasta można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej lub po prosty zetrzeć na tarce czekoladę. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Kremówka z Toffi (Kremówkowa Krówka) 406

francuskiego przełożonego aksamitnym kremem budyniowym. Kremówk a z poniższego przepisu łączy cechy klasycznego ciastka z delikatnym akcentem toffi - deser idealny d la wi elbicieli krówek i masy kajmakowej. Ciasto francuskie, aksamitna, budyniowa masa z n utą toffi, bita śmietana, masa krówkowa, a wszystko posypane świeżo siekanymi orzechami włoskim i -  wszystko to składa się na wyśmienite cias to , które doskonale(...)koloru. Ważne aby podczas pieczenia regularnie nakłuwać ciasto w miejscach gdzie powstają wypukłości. Ma ono być chrupiące, wypieczone, ale płaskie. W ten sam sposób postępujemy z drugim arkuszem ciasta. Masa Budyniowa: ok. 750 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 250 ml mleka rozprowadzamy żółtka, proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną, pszenną  i dokładnie mieszamy do pozbycia się ewentualnych grudek (można

Słodka Strona
BUDYNIOWY BISZKOPT Z MALINOWĄ PIANKĄ 56

Macie tak czasami, ze jeżeli jakieś ciasto bardzo Wam posmakuje to potem na bazie jego przygotowujecie inne?! Ja tak! Jakiś czas temu mama upiekła w domu budyniowy biszkopt z orzeźwiającym cytrynowym kremem i ciasto tak bardzo posmakowało wszystkim, ze postanowiliśmy na bazie tego samego budyniowego biszkoptu przygotować inną wersję – tym razem truskawkowa! Lekki budyniowy biszkopt z budyniu przykryty orzeźwiającą(...)truskawkową pianką jest genialnym pomysłem na każdą okazję! Ciasto jest bardzo lekkie i delikatne – wręcz takie „niebiańskie” bym nazwala! Gwarantuje ze zakochacie się zarówno w cytrynowej , jak i truskawkowej wersji. Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 24×28 ) BISZKOPT BUDYNIOWY: * budyń śmietankowy – 5 op * cukier – 1 szkl * jajka L – 6 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Ostra na Słodko
BUDYNIOWY BISZKOPT Z MALINOWĄ PIANKĄ 289

Macie tak czasami, ze jeżeli jakieś ciasto bardzo Wam posmakuje to potem na bazie jego przygotowujecie inne?! Ja tak! Jakiś czas temu mama upiekła w domu budyniowy biszkopt z orzeźwiającym cytrynowym kremem i ciasto tak bardzo posmakowało wszystkim, ze postanowiliśmy na bazie tego samego budyniowego biszkoptu przygotować inną wersję – tym razem truskawkowa! Lekki budyniowy biszkopt z budyniu przykryty orzeźwiającą(...)truskawkową pianką jest genialnym pomysłem na każdą okazję! Ciasto jest bardzo lekkie i delikatne – wręcz takie „niebiańskie” bym nazwala! Gwarantuje ze zakochacie się zarówno w cytrynowej , jak i truskawkowej wersji. Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 24×28 ) BISZKOPT BUDYNIOWY: * budyń śmietankowy – 5 op * cukier – 1 szkl * jajka L – 6 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 198

Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami podbiło bez wątpienia nasze podniebienia. Po raz pierwszy robiłam je dwa lub trzy lata temu, ale pamiętam do dziś, jak mąż stał z łyżeczką i wyjadał je prosto z blachy ku mojej zgrozie, bo ciasto pieczone było na przyjazd gości. Od tamtej pory robiłam je wielokrotnie i za każdym razem kończyło się pilnowaniem(...)zwykle tego nie robię. Ciasto może zamrożone dzień wcześniej i jedynie wyjmujemy je do starcia w dniu pieczenia, aby zaserwować gościom świeżutki placek. Drukuj Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 2- 2,5 szkl. mąki pszennej 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pianka 5 białek

Mieszam w Garnku
Orzechowiec, czyli ciasto orzechowo-budyniowe 355

przepisu na opakowaniu, dodając zamiast 4 szklanek mleka - 3 szklanki. Odlać trochę mleka, w którym wymieszać proszek budyniowy wraz z cukrem. Ostudzić. Masło utrzeć na pulchna masę, ucierając nadal dodawać partiami zimny budyń. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Z podzielonego ciasta jedną część wyłożyć do formy, wyrównać. Piec w temperaturze(...)180ºC przez około 10 minut. Drugą część ciasta wyłożyć do tej samej formy, nakładając na nią warstwę orzechową. Piec również 10 minut w temperaturze 180ºC. Gotowe ciasta przełożyć masą budyniową, ciasto z orzechami oczywiście układając na wierzchu. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ BUDYNIOWĄ 214

oczkach ścieramy większą kulkę ciasta, które wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190°C na 20 minut , po tym czasie blaszkę z ciastem wyciągamy z piekarnika i odkładamy ,aż ciasto wystygnie Pianka budyniowa: kiedy podpieczone ciasto się studzi przygotowujemy pianę budyniową białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli do ubitej piany dodajemy łyżka po łyżce cukier i cukier waniliowy, następnie wsypujemy(...)proszek budyniowy, cały czas miksując na koniec do masy delikatnie nie przerywając miksowania wlewamy olej Wykonanie: na ostudzone ciasto wykładamy pianę budyniową, na której układamy truskawki, a na nie   ścieramy na tarce   o grubych oczkach pozostałą część ciasta cisto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190°C i pieczemy około 30-40 minut gotowe ciasto studzimy, zimne można posypać

Słodkie zapomnienie
Ciasto chałwowe 84

Dzień dobry :) Jakiś czas temu robiłam ciasto budyniowe. Na tej samej podstawie zrobiłam ciasto chałwowe. Powiem Wam szczerze, jeżeli ktoś lubi chałwę, musi to ciasto zrobić.  Jest rewelacyjne. I wcale nie takie trudne do zrobienia. Kruche herbatniki, masa budyniowa z chałwą i polewa czekoladowa. Brzmi nieźle ? Ciasto chałwowe Składniki   1 litr mleka 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek(...)masę budyniową. Wyrównać. Następnie na masę wyłożyć kolejną porcję herbatników, docisnąć ręką i przełożyć do lodówki. Schłodzić 1 godzinę.   Masło, cukier i mleko przełożyć do garnka. Podgrzewać do momentu rozpuszczenia wszystkich składników. Uważać, żeby nie doprowadzić do wrzenia. Gdy wszystkie składniki się rozpuszczą, zdjąć z ognia. Wsypać kakao i energicznie, najlepiej rózgą, dokładnie wymieszać. Polewą polać wierzch ciasta. Schłodzić

slodkababeczkaks
Prosty piegusek z galaretką 102

właściwości, które pomagają nam przede wszystkim na dostarczenie do organizmu dużej ilości błonnika. Błonnik ma za zadanie wymieść z nas wszystko co zalega w naszych jelitach. Takie ciasto z kremem budyniowym będzie zatem idealne na wszelakie okazje, przy których mamy wiele innych pokus jedzeniowych, niekoniecznie zdrowych. Ciasto z nasionami chia: 1 szklanka mąki pszennej 6 jaj 1 szklanka cukru(...)Biszkopt dzielimy na 2 części. Dolną część z powrotem wkładamy do blaszki i ponczujemy połową przygotowanego płynu. Na nasączony biszkopt wykładamy 1/2 kremu budyniowego.  Na krem budyniowy wylewamy tężejącą galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki, aby galaretka całkiem stężała. Na sztywną galaretkę wykładamy drugą część kremu budyniowego i przykrywamy ją górną częścią ciasta. Górne ciasto również nasączamy ponczem.  Ciasto

MamaOskarka
Królewicz. 290

cukrem i cukrem waniliowym na puch , następnie stopniowo dodawać żółtka. Następnie dodać wodę i mąkę z proszkiem. Delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia . Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Masa budyniowa: Połowę mleka zagotować , w drugiej połowie rozpuścić budynie , mąkę, cukier , cukier waniliowy(...)żółtka. Wlać do gotującego mleka, gotować aż zgęstnieje. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem    Warstwy ciasta :   Ciasto miodowe Powidła Masa budyniowa Biszkopt Powidła Masa budyniowa Ciasto miodowe  Polewa Migdały Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 47

Dziś przepis na niezwykle kruche, maślane w smaku ciasto z aromatycznymi polskimi truskawkami i lekką budyniową pianką. Ciasto, które skrada serca, nie tylko do popołudniowej kawy. Jest proste, pięknie wygląda i niesamowicie smakuje. Oprócz truskawek możecie użyć do ciasta innych owoców, np. borówek, jagód, malin. Będzie pysznie, na pewno! Przepis znalazłam u koleżanki po fachu z bloga Pieczarka Mysia. Ciasto(...)około 3 minut, po czym dodaję łyżka po łyżce drobny cukier i cukier z wanilią, miksuję, na koniec wsypuję proszek budyniowy. Po chwili cienką stróżką wlewam olej rzepakowy. Tak przygotowaną piankę układam na podpieczonym i wystudzonym cieście, układam truskawki otworkami do góry. Na górę ścieram resztę – 40% ciasta, wyrównuję lekko. Piekę 30-40 minut. Gotowe ciasto posypuję cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
Ciasto kruche z budyniową pianką 50

Ciasto kruche z budyniową pianką Ciasto kruche: żółtka z 6 jaj cukier 4 łyżki mąka pszenna 400 g masło 250 g, lub połączenie masła z margaryną w proporcji 1/3 margaryny pozostała część masła proszek do pieczenia 1 łyżeczka Pianka budyniowa białka z 6 jaj cukier kryształ 250 g ( 1 szklanka ) budyń śmietankowy lub waniliowy proszek 2 opakowania cukier waniliowy

Kulinaria Poli
Miodownik królewski. 140

cukrem i cukrem waniliowym na puch , następnie stopniowo dodawać żółtka. Następnie dodać wodę, olej i mąkę z proszkiem. Delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Masa budyniowa: Połowę mleka zagotować z masłem , w drugiej połowie rozpuścić budynie , mąkę, cukier , cukier waniliowy  i wymieszać. Wlać do gotującego mleka(...)rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej. Każdy balat ciasta delikatnie nasączyć herbatą.    Warstwy ciasta : Ciasto miodowe Powidła   Masa budyniowa   Biszkopt   Powidła   Masa budyniowa   Ciasto miodowe   Polewa   Starty wafelek  Wszystkich zainteresowanych produktami Młynów Stoisław zapraszam na stronę internetową http://www.mlynystoislaw.pl/product_info.php/maka-pszenna-luksusowa-typ-550-kg-p-3692 . Wszystkich zainteresowanych produktami Orzech zapraszam na stronę internetową

Sama słodycz i szczypta chili