ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:8/345)

Ciasto piernikowo-karpatkowe 81

Propozycja dla tych, którzy lubią dobre ciasta i nie mogą się zdecydować na jedno ;) Dwa ciasta w jednym ..smak piernika i krem budyniowy..hmmmm...coś przepysznego :) Ciasto jest dość pracochłonne , ale warto zrobić . Przyjemność jedzenia jest taka , że zapomina się o trudach przygotowywania ;) Przepis na ten smakołyk znalazłam w swoich zbiorach przepisowych ;) Wymiary blaszki : 40x25cm Temp. pieczenia 180C, 190C Czas(...)Wylać ciasto na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i piec ok. 45 minut w temp. 180 C. Na sam koniec na dno foremki kładziemy 1 blat piernikowy, połowę kremu budyniowego, ciasto ptysiowe, krem budyniowy, 2 blat piernikowy, polewa <3 Smacznego

Różne smaki w kuchni
Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową 94

letnie dni.   Do borówek idealnie pasuje lekka, aksamitna masa budyniowa na bazie śmietanki kremówki tworząc przepyszny, orzeźwiający wypiek.  Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową - Składniki: ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego) 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki śmietany cukier waniliowy szczypta soli masa: 500 ml mleka budyń waniliowy 1,5 łyżki(...)waniliowy 300 ml śmietanki kremówki 30% (mocno schłodzonej) ok. 400 g borówek amerykańskich dowolna galaretka (opcjonalnie) cukier puder do oprószenia Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową- Sposób przygotowania: Ciasto: Masło drobno siekamy. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i umieszczamy w lodówce na 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy formę do tarty (ok. 23 cm). Nakłuwamy

Słodka Strona
Karpatka z kremem orzechowo- budyniowym 173

poniedziałkowej kawusi proponuję pyszną karpatkę z kremem orzechowo- budyniowym. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Mogę zagwarantować, że smakuje obłędnie. SKŁADNIKI : Ciasto: 100g margaryny, 1 szklanka wody, 1 szklanka mąki, 5 jajek, szczypta soli, Masa orzechowo- budyniowa: 200g orzechów włoskich, 2 szklanki mleka, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła, Dodatkowo: ½ tabliczki gorzkiej(...)gotuję około 2 minut. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję budyń. Ucieram. Następnie dodaję masę orzechową. Wszystko razem ucieram. 3. Na jedno z upieczonych ciast wykładam masę orzechowo- budyniową. Wyrównuję. Przykrywam drugim ciastem. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Z rozpuszczonej czekolady robię na wierzchu ciasta esy floresy. Całość posypuję posiekanymi orzechami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Smakosz wg Siostry Anastazji 75

białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 starta gorzka czekolada 10 dag rodzynek 10 dag kokosu 1 szklanka krojonych orzechów 1 słoik powideł Ciasto ciemne: 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 kisiel wiśniowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 2 budynie 1 kostka masła cukier do smaku Wykonanie: Ciasto Zrobić ciasto kruche, podzielić na 2 części, do jednej dodać łyżkę kakao(...)cukrem, dodać kisiel, pianę wyłożyć na ciemne ciasto i upiec. Masa budyniowa Z mleka, cukru, budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć dodając ostudzony budyń. Przełożenie ciasta: Ciasto jasne - masa budyniowa - ciasto ciemne - polewa Powyższy przepis jest przypisem oryginalnym z książki. Mój zmodyfikowałam poprzez przygotowanie własnego domowego budyniu który na pewno się nie oważy tak jak gotowy sklepowy, nie dodałam polewy gdyż

Pychotkaaa
Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 173

Uwielbiam rabarbar w każdej postaci, idealnie nadaje się do ciast, kompotów czy innych deserów. Dziś z mojego ogródka zerwałam pierwszy rabarbar i przygotowałam przepyszne, lekkie  ciasto z rabarbarem i budyniową pianką . Połączenie kwaśnego rabarbaru i słodkiej budyniowej pianki jest po prostu znakomite i mam nadzieję, że Wam również ono zasmakuje ;) Wypróbujcie koniecznie! Składniki na ciasto z rabarbarem i budyniową(...)Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Dodajemy masło pokrojone w mniejsze kawałki, cukier puder oraz szczyptę soli. Następnie wbijamy żółtka (białka będą nam potrzebne do przygotowania budyniowej pianki). Ciasto dość szybko zagniatamy i dzielimy na 2 części (2/3 i 1/3), zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do zamrażarki na około 30 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Blachę

Gotuj z Prezesem
Słodka rewelka . 228

Witajcie :) Zapraszam Was na pyszne ciasto kakaow o , biszkoptowe z  kisielem z jagód i kremem budyniowym .  Ciasto wyśmienicie smakuje i szybko znika z talerza :) D o kisielu użyłam przepysznych jagód z sokiem z firmy Ogródek Dziadunia  .   Zapraszam :)   Składniki na ciasto : 5 jajek  1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao gorzkiego  1 cukier(...)przeciąć na pół. Blaty ciasta można nasączyć dodatkowo wodą z cytryną i cukrem . Warstwy ciasta : 1. Spód ciasta ciemnego posmarować dżemem z czarnej porzeczki lub jagód 2. Masa budyniowa 3. Ciasto jasne  4. Kisiel jagodowy 5. Druga połowa   ciasta kakaowego 6. Cukier puder      Cia sto odstawić na noc do lodówki .   Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto MAKOWA PANIENKA 98

macie pomysłu na weekendowe ciasto to polecam przygotować makową panienkę, czyli biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi orzechami, nasączony sokiem z cytryny i przełożony dżemem oraz kremem budyniowym. Ciasto z wierzchu posypałam podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi. Pycha! Składniki na blachę o wymiarach ok. 20 x 30 cm: biszkopt 8 białek (jajka o rozmiarze M) 3/4 szklanki drobnego(...)najlepiej całą noc). Jak dla mnie, ciasto najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.   Przygotowywanie biszkoptu Od lewej: biszkopt przed pieczeniem Środek: upieczone ciasto Od prawej: gotowy krem budyniowy Składanie ciasta: 1/2 biszkoptu, nasączenie, dżem, 3/4 kremu, ponownie biszkopt, nasączenie, reszta kremu i podprażone wiórki kokosowe do dekoracji Przepis STĄD

Ugotować
BRAZYLIANKA 59

Kolejne już ciasto ze zbiorów s.Anastazji i kolejne,które z czystym sumieniem mogę Wam polecić. Pyszne,miękkie miodowe blaty przełożone budyniową masą i jabłkami. Ciasto: 50 dag mąki 2 jajka 10 dag masła 4 łyżki płynnego miodu 2 łyżeczki sody 20- 25 dag cukru pudru 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Wszystkie składniki wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na 3 części(...)Polewa czekoladowa: 150 g czekolady mlecznej bądź deserowej 100 ml śmietany kremówki 30% Śmietanę razem z połamaną czekoladą podgrzewać na parze,aż powstanie gładka polewa. Przełożenie ciasta Ciasto - masa budyniowa - ciasto - masa jabłkowa - ciasto - polewa czekoladowa

Niespełnione zdolności kulinarne
Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl 50

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rurki z kremem budyniowym Przepis na wyśmienite rurki z ciasta francuskiego z aksamitnym kremem budyniowym doskonałe na każdą imprezę. Rurki z kremem budyniowym Składniki na około 30 – 35szt: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 kostka masła 2 budynie wanilinowe ½ L mleka Cukier trzcinowy Dodatkowo będą potrzebne foremki do rurek z kremem w kształcie stożka i rękaw cukierniczy(...)masła co najmniej godzinę wcześniej wyciągamy z lodówki, aby osiągnęła temperaturę pokojową i ucieramy mikserem na gładka masę. Do utartego masła dodajemy schłodzony budyń i miksujemy, aż uzyskamy krem budyniowy. Ciasto francuskie kroimy na dwucentymetrowe paski, które następnie zawijamy na specjalne foremki poczynając od węższej w kierunku szerszej strony foremki. Zawinięte rurki delikatnie smarujemy wodą i obtaczamy w cukrze trzcinowym

Księga-Smaku
Ciasto Cygan 313

Polecam Wam bardzo smaczne ciasto. Wilgotne ciasto makowe, przełożone kremem budyniowym i galaretką. Jeden mój syn uwielbia ciasta z galaretką, drugi syn ciasta  z kremem, a córka z czekoladą  Jedno ciasto spełniło trzy oczekiwania. Ciasto ma jedną wadę, bardzo szybko znika :) Ale wtedy ja jestem szczęśliwa, że wszystkim smakuje i zaraz nabieram ochoty na pieczenie kolejnego ciacha. Skorzystałam(...)Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu , ale w troszkę mniejszej ilości wody. Wylewać lekko tężejącą na ciasto. Składanie ciasta 1 blat ciasta 1/2 masy budyniowej biszkopty galaretka 1/2 masy budyniowej ciasto polewa posypka ciasto cygan

O kuchni z uczuciem
Pani Walewska (Ciasto Pychotka) 195

się bardzo z moją Mamą :) Odkąd pamiętam to ciasto było u nas HITem każdych świąt, czy rodzinnych spotkań (tuż obok ciasta z masą krówkową, orzechami włoskimi i kremem budyniowym). Ciasto to posiada 2 wersje, z czego pierwszą zaprezentuję Wam już dziś, a na kolejną przyjdzie czas niebawem.. mam nadzieję, że na drugą wersję załapiecie się jeszcze przed świętami :) Pani(...)bazie domowego budyniu – patrz na tekst z “*” na końcu tego wpisu. Ostudzony jeden kruchy spód z dżemem i bezą posmarować kremem budyniowym . Na wierzch nałożyć drugi placek z kruchego ciasta, dżemu i bezy. Przykryć blaszkę folią, by beza i krem nie pochłaniały zapachów i wilgoci z lodówki. Schłodzić ciasto w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą

Kulinarne Przeboje
Kremówka - połączenie ciasta francuskiego i budyniu 80

Kremówka to ciasto składające się z 3 warstw ciasta francuskiego, które jest przełożone kremem budyniowym. Poniższe ciasto jest idealne do kubka gorącej herbaty bądź kawy.   Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (350 g) 1 budyń śmietankowy z prawdziwą wanilią 1 żółtko 1 i 1/4 szklanki mleka 250 ml śmietany 30%  25 g masła  cukier puder Ciasto francuskie delikatnie(...)trzy części. Każdą część nakłuć widelcem, aby ciasto podczas pieczenia zbyt mocno nie urosło. Piec 15 minut (tj. tak długo, aż ciasto będzie zarumienione) w 220 ° C, a następnie ostudzić. W międzyczasie przygotować krem budyniowy: do rondelka wlać mleko, dodać śmietanę i lekko zagotować. Następnie w 1/4 szklance mleka rozrobić budyń śmietankowy z 2 łyżkami cukru pudru i dodać

Ugotować
Karpatka z kremem budyniowym 57

Ciasto piec przez 25 – 30 minut w 200 stopniach do czasu zarumienienia. Następnie wyłożyć na kratkę, aby ostygło. Czynność powtórzyć z drugą częścią ciasta. Masa budyniowa: Masło o temperaturze pokojowej zmiksować na puch, a następnie dodać do niego po łyżce budyniu. Wystudzone ciasto przełożyć masą i udekorować cukrem pudrem(...)przez 25-30 minut w 200 stopniach do czasu zarumienienia 9. Mało zmiksować na puch 10. Do masła stopniowo dodawać wcześniej przygotowany budyń 11. Wystudzić ciasto 12. Przełożyć ciasto masą budyniową 13. Ciasto udekorować cukrem pudrem Poprzedni 1 z 13 Następny   Artykuł Karpatka z kremem budyniowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 441

domowników! Delikatne … puszyste … przepyszne! A swoją nazwę wzięło od dodatku miętowych landrynek. Absolutnie jednak ten smak nie dominuje … a landrynki nadają jedynie koloru delikatnemu budyniowemu kremowi. Wspaniale orzeźwia! SKŁADNIKI: CIASTO: – jajko – 3 szt – cukier – 0,5 szklanki – mąka – 0,5 szklanki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – kakao

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania