ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:2/345)

Ciasto drożdżowe z serem i kremem budyniowym 99

Klasyczne ciasto drożdżowe z serowo-budyniową warstwą. Ciasto drożdżowe zrobiłam według wcześniej już zamieszczonego przepisu. Jest to mój sprawdzony przepis, który zawsze się udaję. Tym razem postanowiłam zamienić owocowe nadzienie na coś nowego J Wyszło naprawdę smaczne. Jeśli lubicie drożdżówki z serem i budyniem to polecam!!   Ciasto drożdżowe z serem i kremem budyniowym     Składniki: Ciasto(...)drewnianą łyżką, do momentu, aż uzyskamy kruszonkę. Jeśli kruszonka jest za mokra możemy dodać nieco więcej mąki. Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Przekładamy ciasto do formy, następnie wykładamy na nie masę serową, potem masę budyniową i posypujemy wierzch kruszonką. Ustawiamy piekarnik na 180 stopni. Wkładamy placek do piekarnika. W czasie kiedy będzie się nagrzewał ciasto będzie miało szanse jeszcze

Mania Gotowania
Kruche ciasto z budyniową pianką i truskawkami 136

ciasto:  1 kostka margaryny  2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek pianka:  5 białek 1

Monia miesza i gotuje
Ciasto miodowe z masą budyniową 94

Ciasto na sodzie z dodatkiem miodu..przełożone masą budyniową..i lekkim dodatkiem dżemu malinowego.. Ciasto: 3 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki sody 2 łyżeczki mleka 20 dkg margaryny 2 jajka 3 łyżki płynnego miodu Krem budyniowy: 1/2 l mleka 1/2 kostki margaryny  1/2 szkl. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki(...)pszennej Dodatkowo dżem malinowy Sodę rozpuścić w mleku , dodać resztę składników i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie równe części i upiec 2 placki jednakowej wielkości. Piec w nagrzanym piekarniku około 15 min. w temperaturze 180 stopni. Przygotować krem budyniowy. Odlać niepełną szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i margaryną. W zimnym mleku rozmieszać mąkę pszenną

Moje domowe kucharzenie
Kruche ciasto z budyniową pianką, migdałami i śliwkami. 77

Niedawno prezentowałam Wam kruche ciasto z pianką, maliny i borówkami . Tym razem wariacja ze śliwkami i migdałami w słupkach ;) Czytaj więcej »

Paulina Kwiatkowska
Kruche ciasto z budyniową pianką, wiśniami i agrestem. 126

Bardzo lubię kruche ciasto, to trochę przypomina kruszona ,czy pleśniaka , jednak ma inną piankę. Czytaj więcej »

Paulina Kwiatkowska
100. Ciasto krówkowo budyniowe 289

Ciasto: 1 kostka margaryny 4 żółtka 3 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru Masa krówkowa; 400 g cukierków krówek

Jadło i czytadło
Ciasto z borówkami i kremem budyniowym 109

dziura :) Więc w domu zawsze jest ciacho do kawki, no chyba, że nadejdzie jakiś kryzys. Dziś dzielę się przepisem, który dostałam od cioci Zosi, którą odwiedziliśmy w czasie urlopu. Ciasto tak bardzo zasmakowało całej naszej rodzince, że zrobiłam je w pierwszej kolejności po powrocie z wakacyjnych wojaży. Przepis na biszkopt - kliknij tutaj. Do upieczenia tego biszkoptu  użyłam formy(...)gorzkiej czekolady, 1/2 tabliczki białej czekolady, Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Szklankę mleka gotujemy z cukrem. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy wraz z żółtkami. Wlewamy do gotującego mleka i chwilę gotujemy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Budyń przykrywam papierem do pieczenia, żeby nie powstał kożuch :) Masło (nie zbyt miękkie) wraz z margaryną

Delicious Titbits
Delikatne ciasto z masą budyniową, nutą truskawkową i rabarbarem 197

cukrem, dodać budyń, wystudzić najlepiej całą noc.  Następnego dnia zmiksować masło na puszystą masę i dodawać powoli po łyżce budyniu.  Na kruche ciasto wyłożyć gotową masę budyniową, ciasto odstawić do lodówki  na ok. 3 godziny. 2 galaretki WINIARY przyrządzić zgodnie z tym co pisze na opakowaniu (dodać jedynie trochę mniej wody). Odstawić aby troszkę ostygła. Rabarbar wrzucić(...)patelnie, dodać 4 łyżki wody, 4 łyżki cukru brązowego i karmelizować. Przekłożyć na talerzyk do ostygnięcia. Ułożyć na masie i zalać galaretką, odstawić aby galaretka stężała.  Delikatne ciasto z masą budyniową, nutą truskawkową i rabarbarem

Czarnawisienka
Ciasto budyniowe-torta, budini 256

                          

w mojej kuchni
Kruche ciasto z budyniową pianką, wiśniami i borówkami 64

upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. 3. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i cukier waniliowy, cały czas ubijamy, dodajemy proszek budyniowy, miksujemy do całkowitego rozpuszczenia się składników, a na koniec cienką strużką wlewamy olej. Pianę wykładamy na wystudzone ciasto. 4. Na piankę wykładamy odsączone z syropu wiśnie i mrożone borówki. Na wierzch ścieramy na tarce jarzynowej pozostałą część zamrożonego ciasta

Kuchnia domowa Ani
Kruche ciasto z masą budyniową i truskawkami 2464

spłynie na dworze. Taki przepis znalazłyśmy na największym blogu cukierniczym naszego kraju :P  chyba wiecie o jakim mówię? :) Na moich wypiekach znalazłam cudowny przepis na fantastyczne ciasto kruche z lekką budyniową pianką. Zastąpiłyśmy tylko maliny, truskawkami i wyszło anielskie ciasto. Szczerze polecamy! Składniki: Na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 250g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżki cukru pudru 5 żółtek Masa budyniowa: 5 białek 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 0,5 kg truskawek Cukier puder do posypania ciasta Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder oraz żółtka umieszczamy na blacie. Wkrajamy masło i zagniatamy ciasto. Kiedy będzie już jednolite dzielimy na dwie części

Kolizje Smaków
Ciasto z patelni - Orzechowa kunafa z masą budyniową. 326

Bardzo podoba mi się proces przygotowania tego ciasta. Wystarczy tylko płyta grzewcza i patelnia, nie potrzeba piekarnika, a efekt zaskakujący. Składniki:  200g ciasta kadayif 2 łyżki masła 2 łyżki cukru ½ szklanki orzechów włoskich połamanych Masa budyniowa. 2 budynie waniliowe ¾ l mleka 5 łyżek cukru Laska wanilii 1 śmietana w proszku-Śnieżka Wykonanie. Kunafę pociąć nożyczkami na małe kawałeczki, pobawić(...)się nimi trochę, podrzucając do góry. Na patelni  roztopić masło, dodać kunafę, mieszać ,aby masło się wchłonęło, dosypać cukier, wymieszać i smażyć, mieszając , aż ciasto się zarumieni około 10-15 min. Dodać pokruszone orzechy włoskie i dalej smażyć jeszcze 5 min. Ten etap jest ważny, bo orzechy nabierają właściwego smaku, który    nadaje kunafie tego interesującego orzechowego smaku

Kulinarny karnet Christophera
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 10698

bardziej kuszą mnie ciasta z dodatkiem owoców! Co prawda na razie muszę zadowolić się zamrożonymi zapasami, ale dobre i to;)) Tym razem ma dla Was kruche ciasto z  dużą ilością owoców oraz budyniową, waniliową pianką z bezy. Ja użyłam truskawek i jagód, ale możecie użyć dowolnych owoców.  Nie wiem dlaczego, ale tego typu ciasta znikają(...)ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier oraz cukier waniliowy. Dodać sproszkowane budynie oraz olej. Krótko zmiksować.  Owoce (mrożone rozmrozić i odsączyć) wyłożyć na podpieczone ciasto. Rozsmarować piankę budyniową. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Piec około 40minut w temp. 180st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Źródło: blog limonkowy

Z miłości do słodkości
Kruche ciasto z owocami i pianką budyniową 127

document.createElement('script');pf.type = 'text/javascript';if('https:' == document.location.protocol){js='https://pf-cdn.printfriendly.com/ssl/main.js'}else{js='http://cdn.printfriendly.com/printfriendly.js'}pf.src=js;document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(pf)})(); Kruche ciasto z owocami   i pianką budyniową PRZEPIS /tortownica: śr. 23 cm/ Temperatura pieczenia: 190ºC Czas pieczenia: 35-4 5 min. (bez czasu na podpieczenie spodu) Ciasto kruche 1,5 szkl. mąki 150 g zimnego masła(...)odrobiną soli. Dosypywać stopniowo (po łyżce) cukier z cukrem waniliowym. Cały czas miksując na wysokich obrotach dodawać pomału budyń w proszku, a następnie olej. Na spód ciasta wyłożyć przygotowaną masę bezowo-budyniową, wyłożyć owoce a następnie zetrzeć na tarce resztę ciasta kruchego.  Piec w piekarniku przez ok. 35-45 min. w temperaturze 190ºC. Notatki: Jeśli zależy

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 355

budyniowa lekka jak chmurka masa sama rozpuszczała się w ustach.  Tym, którzy jeszcze nie… to polecam bardzo… u mnie zniknęło w przeciągu 30 minut) Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką Składniki na tortownicę 23cm: Kruche ciasto: 200g mąki pszennej 150 g mąki krupczatki lub semoliny 200g zimnego masła/ margaryny 90g cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku(...)spożywczą i zamrażamy( ok. 2 h). Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód ścieramy na tarce większą część ciasta,  lekko przyklepujemy dłonią i wyrównujemy. Podpiekamy na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Budyniowa pianka: 60g proszku budyniowego śmietankowego ( u mnie cały budyń śmietankowy z cukrem 60 g) 4 białka 1/2 szklanki drobnego

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania