Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką

Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką

Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką

Tak się właśnie zastanawiam, gdzie ja byłam, że tego ciasta nigdy nie zrobiłam? Coś mi się zdaje, że ta niebiańską rozkosz znają wszyscy, oprócz mnie. Powiem tylko, że ciasto wyszło ekstra, mega, super kruche (nie dziwota- dałam 4 żółtka), a budyniowa lekka jak chmurka masa sama rozpuszczała się w ustach.  Tym, którzy jeszcze nie… to polecam bardzo… u mnie zniknęło w przeciągu 30 minut) Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką Składniki na tortownicę 23cm: Kruche ciasto:200g mąki pszennej 150 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto kruche, maliny, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto z malinami, ciasto pianka, ciasto budyniowe, pieczenie, lekka, cukier, przepisy na kruche ciasto, mąka, cukier puder, lekkie ciasto, ciasto na niedziele, budyń, szybkie ciasto, szybki ciasto, lekkie dania, ciasto z masą budyniową, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z białek

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Karmel-itka., 24 lipca 2013 03:14:25

jakie śliczniutkie, pyszniutkie! mniam.

Justyna Bąk, 24 lipca 2013 19:13:31

wygląda pysznie:)

sofieta- mia cucina, 24 lipca 2013 20:41:25

Dziekuje! a znika w mgnieniu oka!!

sofieta- mia cucina, 24 lipca 2013 20:42:44

DZieki!!!!!

Anonymous, 31 lipca 2013 10:58:48

Dziękuję za cudowny przepis:) zrobiłam w weekend, wyszło wspaniałe. Wszyscy się nim zachwycali i nawet ja nie miałam żadnych krytycznych uwag (co rzadko mi się zdarza!). Przed pieczeniem, kiedy spróbowałam piankę bałam się, że wyjdzie z niej dość ciężki i tłusty krem, ale okazała się lekka i puszysta jak obłok:) a ciasto kruche z tego przepisu wychodzi bombowe. Nie mięknie nawet na drugi dzień, polecam serdecznie.