ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:21/345)

Pączki z ciasta budyniowego 166

Tłusty Czwartek nie może u nas zabraknąć domowych pączków! :) Tym razem zrobiłam je nieco inaczej, na bazie ciasta budyniowego a do nadziania wykorzystałam gotową konfiturę malinową oraz krem waniliowy. Wyszły pyszne, aczkolwiek pączki z domową konfiturą różaną oraz powidłami ze śliwek są po prostu niezastąpione!  Ciasto:  1 kg mąki,  6 żółtek + 2 jajka,  100g świeżych drożdży

Z miłości do słodkości
Przekąski i sałatki Sylwestrowe - PRZEPISY 116

ciasta francuskiego  - a'la pizza Koreczki imprezowe Śledzie z papryką i ogórkiem Mozzarella z pomidorami i oliwkami - szybka przekąska , Ciasteczka owsiano- kokosowe z morelą Mini ptysie z krem budyniowym Ciasto francuskie z czekoladą Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem Sałatka "Król imprezy" Sałatka z porem, kukurydzą i ananasem Salatka warstwowa ze śledziem Sałatka serowo - czosnkowa Sałatka z kurczakiem

Lena Gotuje
Karpatka z kremem śmietanowo-galaretkowym. 188

Witajcie :) mam dzisiaj dla Was karpatkę ale w nieco innej wersji bo z kremem śmietanowo-galaretkowy a nie budyniowym. Ciasto wyszło pyszne, mi bardziej smakuje w takiej wersji a Was zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 250 g margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 2 szklanki mąki 2 szklanki wody 8 jajek 1 l kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 5 łyżek cukru

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 401

ognia i poczekaj, aż ciasto lekko przestygnie. Do lekko wystudzonego ciasta porcjami dodawaj całe jajka, energicznie ucierać do połączenia się jednolicie składników. Wylać ciasto na blachę. Piec 35 minut w temperaturze 180 ° C Masa budyniowa - z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać na puszystą masę(...)Cały czas ucierając dodawać stopniowo ostudzony budyń. Masa powinna być gładka i jednolita. Wystudzone ciasto przekroić na pół uważając by kroić nieco poniżej masy kokosowej. Następnie na spód ciasta rozsmarować masę budyniową i przykryć wierzchem ciasta.   35.  Kruche ciasteczka migdałowe Składniki:  250 g margaryny (1 kostka) 10 dag cukru kryształ 2 żółtka 35 dag mąki pszennej

Ciastka - domowe słodkości
Magiczne 107

Wylewamy na blaszkę jedną, rzadką masę, w piekarniku dokonuje się czary mary...Po godzinie otrzymujemy na wierzchu puszysty biszkopt, w środku masę budyniową i dość zwarty spód. Szybkie, przepyszne budyniowe ciasto. Składniki: 1/2 litra letniego mleka 115 g mąki pszennej 125 g masła 4 jajka 150 g cukru 4 krople octu 1 łyżka wody laska wanilii lub łyżeczka ekstraktu waniliowego

na moim stole...
Ciasto Kubanka 899

kusząco, a więc skusiłam się też ja. Przepis źródłowy ( tu ) zrobiłam na swoją standardową blaszką 20x30 cm z biszkoptem, który zawsze mi wychodzi oraz dokonałam drobnej zmiany w masie budyniowej. Ciasto jest bardzo smaczne, polecam. KUBANKA Składniki: biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao(...)temperaturze pokojowej oraz 2 łyżkami kremu czekoladowego typu Nutella. wierzch: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i opcjonalnie fix-em do śmietany Wykonanie: Na ostudzony biszkopt wykładamy krem budyniowy, przykrywamy jasnymi herbatnikami. Herbatniki smarujemy warstwą dżemu z czarnej porzeczki, przykrywamy ciemnymi herbatnikami, Na ciemnych herbatnikach układamy bitą śmietanę i posypujemy lekko kakao

Bon appetit mon amie
Ciasto biszkoptowe z cappuccino 178

bardzo wiele, większość możecie zobaczyć już na blogu, a ja dalej wypróbowuje nowe i tak ostatnio postanowiłam zrobić biszkopt z cappuccino i z jednym z moich ulubionych kremów, czyli budyniowym. Ciasto idealne dla miłośników kawy, a w szczególności cappuccino :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem cappuccino

Smakowy Raj
Kremowe ciasto na roladzie truskawkowej z bananami 141

należy. Spotkałam się z nim około 3 lata temu na blogu mojewypieki i od tej pory już się z nim nie rozstaję. To ciasto robię rzadko, bo przerażają mnie ciasta budyniowe (zawsze się boję, że będą grudki albo spłonie - chociaż to chyba strach absurdalny, bo nigdy do niczego takiego nie doszło). Poza tym jest okrutnie kaloryczne. Niemniej w moim domu

Życie zamknięte w smaku
Ciasto budyniowe 135

blachy znika w mgnieniu oka. Kroi się go idealnie, tylko należy pamiętać, żeby przed podaniem całkowicie ciasto wystudzić. Polecam z czystym sumieniem, nie tylko do niedzielnej kawki ;)   'ciasto budyniowe' Składniki: - 4 żółtka - 1 niepełna szklana cukru - 3 szklanki mąki pszennej - 1 łyżka śmietany (użyłam zwykłej 18%) - 1 łyżka octu - 200g masła - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dr.Oetker

CookYourself
Karpatka trójsmakowa 574

Formę do pieczenia wyłożyć papierem (lub mocno posmarować tłuszczem!). Następnie rozsmarować połowę surowego ciasta. Piec 10 minut w 225ºC, a następnie 15-20 minut w 195ºC. Drugi blat ciasta przygotować w ten sam sposób.  W międzyczasie przygotować kremy.  K rem waniliowy  Do rondelka wlać 1,5 szklanki mleka i wsypać cukier (zwykły oraz waniliowy). Zagotować(...)się ze sobą, aż do powstania jednolitego kremu.  Krem czekoladowy Do rondelka wlać 1,5 szklanki mleka. Zagotować z 3 łyżkami zwykłego cukru. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie się gotować to wlać do niego masę ze szklanki.  Cały czas mieszać i gotować około 1 minuty. Gęsty budyń zdjąć z ognia i ostudzić. Masło ubić

Ugotować
Tarta gruszkowa z makiem, czekoladą i budyniem 182

scenerii jesiennej, której głównym składnikiem są gruszki. W lodówce odnalazłam resztki gotowej masy makowej, postanowiłam dołożyć również startą gorzką czekoladę, cały smak przełamują bardzo słodkie gruszki zalane masą budyniowąCiasto 20 dag mąki 5 dag cukru pudru 10 dag masła łyżka śmietany Masa na wierzch 180 ml śmietany 18% 2 jaja  2 łyżki cukru 2 opakowania cukru waniliowego

Kuchenne aromaty
Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana) 120

babka jest tak pyszna, że będziecie piec (a w zasadzie gotować) ją często.  A teraz czas na przepis na babeczkę ze zdjęcia. Tym razem jest to babka z ciasta budyniowego, z niewielką ilością mąki pszennej (którą też można zastąpić budyniem jeżeli ktoś nie używa). W smaku jest dość charakterystyczna, mączna. W konsystencji wilgotna, zbita. Dla urozmaicenia polałam ją galaretką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto 3 Bit 346

Wybrałam dla Was wersje na biszkopcie, która robiłam nie raz i nie dwa, z dwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym. Ciasto jest przepyszne. Dzięki lekko słonym krakersom nie jest zabójczo słodkie, za to idealnie współgra ze słodkim karmelem. Pięknie się kroi, prezentuje, nie sprawia żadnych problemów podczas przygotowania

Made By Mom And Son
3 bit 365

ciasta dodaję warstwę krakersów – ich słony smak jest absolutnie niewyczuwalny , natomiast przyjemnie się komponuje z pozostałymi smakami. UWAGA : PRZEPIS JEST NA DUŻĄ BLACHĘ. ŚMIAŁO MOŻNA PRZYRZĄDZIĆ NA MNIEJSZEJ I SKŁADNIKI ZMNIEJSZYĆ O POŁOWĘ. SKŁADNIKI: ** masa krówkowa – 500 g ** herbatniki – 50 szt ** krakersy – 25 szt ** śmietana 36% – 400 ml ** śmietanfix – 2 op ** czekolada mleczna – 70 MASA BUDYNIOWA : ** mleko

Ostra na Słodko
Budyniowa tarta bez pieczenia z konfiturą z czarnego bzu i owocami 179

Dziś zapraszam Was na kolejne letnie ciasto. Budyniowa tarta bez pieczenia z konfiturą z czarnego bzu i owocami , to idealny pomysł na deser w upalne dni. Przygotowanie jest naprawdę proste, a efekt… no cóż moi goście byli zachwyceni. Dla przełamania słodyczy budyniu i ciekawego efektu wizualnego użyłam pyszną konfiturę z czarnego bzu Matecznik . Matecznik, to nie tylko konfitury(...)budyniowy wymieszany z mlekiem, miękkie masło i gotujemy mieszając aż do mocnego (!) zgęstnienia budyniu. Budyń wykładamy na ciasteczkowy spód. Po wierzchu tworzymy łyżeczką „esy-floresy” z konfitury z czarnego bzu. Układamy owoce. Odstawiamy do przestudzenia budyniu. A następnie wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc (minimum 3-4 godziny, aby nasz budyń ładnie zgęstniał i całe ciasto dobrze

Słodkie okruszki