ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2330/2705)

Stek z sosem grzybowym z whisky 54

ARTYKUŁ SPONSOROWANY Chcesz, żeby Twoje jedzenie nabrało charakteru i zachwycało smakiem? Jest na to niezawodny sposób, z którego korzystają najlepsi szefowie kuchni. Weź z nich przykład

Na-talerzu.pl
Tofu w sosie słodko-kwaśnym 118

Tofu w sosie słodko-kwaśnym to pyszny pomysł na orientalny obiad bez mięsa . Znajdziecie tu chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku tofu. Towarzyszy mu

Na-talerzu.pl
Racuchy drożdżowe na jogurcie 122

Lekkie i puszyste racuchy drożdżowe na jogurcie to idealne danie na śniadanie lub podwieczorek. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Prosty i łatwy do przygotowania

Kuchcik gotuje
Sernikowe kulki – deser z twarogu w kostce 103

Przepis na niecodzienny deser z twarogu w kostce! To jeden z najprostszych pomysłów na wykorzystanie twarogu – delikatne sernikowe kulki są szybką alternatywą dla tradycyjnego sernika

Via Gusto
Przepisy na wigilię: Drożdżowe kapuśniaczki 245

Wspaniałe, pachnące maślano-drożdżowe ciasto, kapuściano-grzybowy farsz, aromat taki, że Święta czuć na kilometr. Takie są kapuśniaczki – nic dziwnego, że jak oscypki zostały wpisane

Niedzielny kucharz
Przepisy na wigilię: Drożdżowe kapuśniaczki 148

Wspaniałe, pachnące maślano-drożdżowe ciasto, kapuściano-grzybowy farsz, aromat taki, że Święta czuć na kilometr. Takie są kapuśniaczki – nic dziwnego, że jak oscypki zostały wpisane

Niedzielny kucharz
Keto tarta z cukinią (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 150

wytrawną tartę Na blogu jest już kilka przepisów na tarty , głównie takie na słodko, ale wytrawne też się znajdą. Nowością w przypadku tej wersji jest lekka modyfikacja składu ciasta na tartę . W związku z tym, że kokos lepiej sprawdza się jednak w słodkich kompozycjach smakowych, postanowiłam przełamać jego smak i zmieszać mąkę kokosową z innymi niskowęglowodanowymi i bezzbożowymi mąkami(...)właśnie jajka powinniśmy stosować na co dzień w swojej diecie. Tłuszcz Tutaj właściwie wybór należy do Was. Nada się każdy tłuszcz nasycony, który tężeje w niższych temperaturach. Ja do pieczenia z reguły używam rafinowanego oleju kokosowego , masła klarowanego lub mieszanki obu. Mąka kokosowa Standardowy rodzaj mąki w keto wypiekach, zaraz obok mąki migdałowej.  Mąka kokosowa  charakteryzuje się

Modern Cave Girl
Chleb paleo z ziarnami i orzechami. 117

Chleb paleo z ziarnami i orzechami. Zdrowy chleb z ziarnami i orzechami to czysta przyjemność jedzenia. Ten chleb nie jest przewiewny i delikatny, jest zbity, sycący

Zdrowy Styl Joanny
CHLEB RAZOWY Z MĄKI Z SAMOPSZY I ORKISZU Z ZIARNAMI 243

   Chleb z mąki z samopszy i orkiszu, to kolejny z pysznych chlebów na zakwasie. Już jakiś czas temu odkryłam jeszcze starszą od orkiszu i

Smaczne Zdrowe
Deser kawowy w pucharku z mascarpone 83

Czas na kolejny pyszny deser przygotowany w szkle La Rochere ze sklepu e-kuchcikowo.pl – tym razem wybrałam pucharek Abeille. Ranking naczyń La Rochere pokazuje, że ten

Via Gusto
Fit deser z truskawkami i nasionami chia – wegański przepis 369

Przepis na fit deser z truskawkami, nasionami chia i mlekiem kokosowym to pyszne deserki, które przygotujesz w jedyne 20 minut. Desery są wegańskie i bezglutenowe. Jak

Via Gusto
LEKSYKON PRZYPRAW BOŻEGO NARODZENIA 146

ciast, puddingów, kremów i pikantnych ciasteczek. Świetnie komponuje się z wieloma odmianami serów. Pasuje również do dań z kurczakiem, z czarna fasolą i pomidorami. Dopełni smak potraw z jajkiem i warzywami np. kapusty, szpinaku, cebulki, czy brokuła. Ponadto wchodzi w skład marokańskiej przyprawy "radel hamout". Dodawana jest także do grzanego wina, ponczu. Gałkę należy zetrzeć tuz przed dodaniem do ciasta(...)ciast, sosów owocowych, likierów, ponczu, grzanego wina i piwa. Razem z cebulą i liściem kalarepy poprawiają smak kapusty kiszonej. Źródło: internet Imbir - pochodzi z Indii i Chin. Dostępny jest w postaci proszku lub w postaci świeżych kawałków kłącza. Ma wyrazisty ostry, ale przy tym bardzo przyjemny cytrynowy i orzeźwiający smak. Suszony imbir używany jest głównie jako dodatek do ciast

Ciastka - domowe słodkości
Jedzenie do pracy na zimno - Proste obiady na 7 dni # 5 (PDF do pobrania) 217

miski i zalej wrzątkiem na wysokość 2 cm ponad poziom kaszy. Przykryj i odstaw na 5 minut.  Do kalafiora dodaj pokrojone na kawałki cebulę, czosnek, papryczkę chilli bez pestek oraz natkę pietruszki. Zmiksuj na masę, w której nadal widoczne są małe grudki. Dodaj kuskus, jajka i 3 łyżki bułki tartej. Dopraw solą i pieprzem i opcjonalnie kuminem. Wymieszaj(...)patelni wymieszaj z większością sera mozzarella. Farszem napełnij makaronowe muszle i ułóż je w sosie pomidorowym. Posyp pozostałym serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut. Posyp pozostała natką pietruszki i podawaj.  Niedziela - Tarta z pomidorami i czarnymi oliwkami Tę tartę w zamyśle umieściłam jako weekendowy przepis na ciepło, jednak teraz uświadomiłam sobie

Chilli Czosnek i Oliwa
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 141

ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj itd. Metodą mniej konwencjonalną zrób z ciasta wałek i odkrawaj po kawałku, wałkując każdy z nich na dość dowolnego rozmiaru placek. Niezależnie od metody wałkowania ciasta na każde kółko nałóż farsz i sklej boki pieroga. Zrób to porządnie, żeby pieróg podczas gotowania się nie rozkleił. W dużym garnku zagotuj wodę, posól ją. Do gotującej się wody(...)again the leftovers and roll again, and so on. The less convectional method – make a roll of a part of the dough and cut a small piece of it and roll that piece. Regardless the method of making the circles put some filling on each circle and close it. Do it precisely, so it won’t fall apart while

Martyna Cooks
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 177

ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj itd. Metodą mniej konwencjonalną zrób z ciasta wałek i odkrawaj po kawałku, wałkując każdy z nich na dość dowolnego rozmiaru placek. Niezależnie od metody wałkowania ciasta na każde kółko nałóż farsz i sklej boki pieroga. Zrób to porządnie, żeby pieróg podczas gotowania się nie rozkleił. W dużym garnku zagotuj wodę, posól ją. Do gotującej się wody(...)again the leftovers and roll again, and so on. The less convectional method – make a roll of a part of the dough and cut a small piece of it and roll that piece. Regardless the method of making the circles put some filling on each circle and close it. Do it precisely, so it won’t fall apart while

Martyna Cooks