ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2338/2705)

Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 281

Czerwony krem z pieczonych warzyw  - przepis z bloga Definicja smaku Krem z pomidorów ze świeżą bazylią i melisą  - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Krem z pieczonych pomidorów  - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Pomidorowy krem z bazylią i mozzarellą  - przepis z bloga Rodzinka od kuchni Ribollita  - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog(...)orzechów włoskich - mikimama z bloga Czerwień i błękit Cannelloni z brokułami i mozzarellą - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Dietetyczna lasagna z cukinią i beszamelem na maślance bez masła - Paulina Gruszecka z bloga Jazzowe Smaki Lasagne alla bolognese - Mikołaj Kaczmarek z bloga Italianizzato Lasagne ze szpinakiem, mozarellą i pomidorami - Młoda Mężatka z bloga Przepisy młodej mężatki Lasagne

Chilli Czosnek i Oliwa
Deser limonkowy z bitą śmietaną (deser w kubeczku) 73

Przepis na orzeźwiające deserki w kubeczkach, czyli prosty deser limonkowy z bitą śmietaną i mascarpone. Ten deser to połączenie orzeźwiającego curdu z limonką i delikatnego, puszystego

Via Gusto
ROGALE MARCIŃSKIE 412

ciasto będzie sprężyste. Następnie dodać stopione masło i wyrabiać do połączenia wszystkich składników. Wyrobione ciasto przełożyć do wysmarowanej lekko oliwą miski , przykryć folią spożywczą i wstawić na 1h do lodówki. Schłodzone ciasto wyłożyć na stolnicę lub po prostu na blat i rozwałkować na prostokąt ( ok. 45x25cm) . 200g masła pokroić na cienkie plastry i rozsmarować równomiernie na całej powierzchni ciasta(...)ciasta z węższej strony złożyć  , przykryć całość ciastem z drugiej strony. Wyjdą 3 warstwy. Docisnąć , obrócić o 90 stopni i delikatnie rozwałkować na prostokąt.( można leciutko podsypać mąką). Ciasto jest bardzo plastyczne. Złożyć tak jak poprzednio na 3 części i włożyć na kolejną godzinę do lodówki      ( przykryte folią). Proces wałkowania i składania powtarzać jeszcze kolejne

Smaczne Zdrowe
Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów 199

Prowadzący - Przemysław Kaczor W dzisiejszym wpisie chciałabym Wam przedstawić fotorelację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć 10 stycznia 2015 r. Zorganizowane zostały one w Akademii

Poezja smaku
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 182

czekolady Menu kolacji: - polędwiczka wieprzowa sous vide z trawą żubrową i galaretką z czerwonej kapusty - krem buraczany z pieczonym kozim serem - amuse bouche - barwena na purée z pieczonej marchewki, paluszki ziemniaczane w cieście filo z czarnym sezamem - mus z białej czekolady i orzecha laskowego z palonym cukrem trzcinowym i żelką żurawinową  I tym oto miłym akcentem, zakończył się dzień(...)winegret i pomidorkami konkase z chipsem serowym - zupa z podkarpackich kurek - schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka i selera z sosem śliwkowym - bez migdałowa, mrożony krem mascarpone z kandyzowanymi pomarańczami i orzechami w karmelu 16.03.2014, niedziela Czas w drogę! Po śniadaniu wyruszyliśmy dość wcześnie, aby jak najprędzej znaleźć się w domu

W kuchni Karmel-itki
Zadbaj o swoją odporność w funkcjonalnej i praktycznej kuchni 150

pieczonych białych warzyw Składniki: 4 średnie pietruszki, ¼ selera, 4 średnie ziemniaki, 4 ząbki czosnku, 1 kwaskowate jabłko, 4 łyżki oliwy z oliwek, bulion warzywny lub woda, 100 ml mleka kokosowego, sól, pieprz, imbir. Do podania: grzanki/ prażone orzechy laskowe/ chipsy z szynki parmeńskiej   Wykonanie: warzywa i jabłko obieramy, kroimy na równe części, polewamy oliwa z oliwek i pieczemy(...)suchej patelni pestki dyni/ orzechy laskowe/ orzechy nerkowca, zamiennie grzanki z czerstwego chleba, chipsy z szynki parmeńskiej lub boczku   Wykonanie: Dynię kroimy na mniejsze kawałki, usuwamy gniazda nasienne i pieczemy przez 25- 30 minut w temp. 220 °C, grzanie piekarnika: d ół + termoobieg. Na blaszkę dodaj czosnek upieczony w łupinie, jest o niebo lepszy. Za pomocą łyżki usuwamy skórkę

SMYKWKUCHNI
Puszyste pączki – najlepszy przepis 85

ciasta. Nie może być zbyt szybkie, ponieważ pączki po usmażeniu będą gorzkie w smaku. Po wymieszaniu ciasta z rozczynem drożdżowym ugniatamy tak długo, aż ciasto samo zacznie odchodzić od palców lub od haka robota kuchennego. Ciasto w misce przykrywamy czystą ściereczką i trzymamy przez 1 godzinę w pokojowej temp. (24-28*C). Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na ok. 2cm. Ciasto podsypujemy(...)dodany do ciasta sprawia, że pączki podczas smażenia chłoną mniej tłuszczu. Wymieszaj dobrze wszystkie składniki. Ciasto możesz wyrabiać robotem planetarnym z hakową końcówką lub ręcznie (uważaj na ciasto klejące się do palców, możesz oprószyć ręce mąką lub natrzeć olejem). Wyrabiaj aż do momentu, gdy ciasto zacznie odrywać się od miski , powinno stać się gładkie, sprężyste, dość lekkie. Ciasto wyrabiaj

SmartBake.pl
Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 177

oraz samotni kawalerzy mogli je poznać. Wykupił więc stary browar i zamienił go w jazzowy, amerykański bar, który do dzisiaj trzyma się hasła „In here, It’s always Friday”. Bez względu na dzień i porę, czujesz się jak w piątkowy wieczór. W tej warszawskiej  restauracji można poczuć rodzinną atmosferę dzięki ludziom, którzy pracują tu od wielu lat. Niektórzy(...)żeberka wołowe zapieczone z sosem barbecue i chrupiącym bekonem. Serwowane z frytkami oraz surówką colesław. Jack Daniel's ® ribs, to  ż eberka wieprzowe przygotowane z pikantną przyprawą Cajun, wolno pieczone a następnie perfekcyjnie grillowane i polane oryginalnym sosem Jack Daniel’s®. Serwowane z chrupiącymi frytkami oraz surówką colesław. Italian stackhouse burger, to b urger zapieczony z panierowanym i smażonym

Kulinarne przygody Gatity
ORGANIZACJA KUCHNI Z IKEA – FUNKCJONALNOŚĆ I WYGODA 144

kuchenne warto uporządkować i przeznaczyć na nie osobną szuflad ę, u mnie to szuflada o szerokości 60cm, dzięki czemu mam w niej miejsce zar ó wno na wałek do ciasta, łopatki do naleśnik ó w, pędzelki silikonowe czy chociażby otwieracz do wina. Każdy przedmiot ma swoje miejsce dzięki tacc e - pojemnikowi na sztućce z serii VARIERA . Postawiłam na eleganckie drewniane(...)jest w stanie zmieścić jedna z nich! W wiszących szafkach skrupulatnie podziel szafkę półkami, dopasuj wysokość każdej półki do ich zawartości. Ja jestem zbieraczem kubk ó w i filiżanek, bez wątpienia z tego zbieractwa się już nie wyleczę, kocham każdą moją filiżankę. Jako bloger kulinarny, gromadzę też wiele rzeczy, kt ó re są mi potrzebne do fotografii. Potrzebował

SMYKWKUCHNI
10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y część 2. 101

To już druga część moich pomysłów na szybkie posiłki do pracy. Pierwsza część nadal chętnie jest odwiedzana na blogu i jest najczęściej przeglądanym wpisem. Mam nadzieje

KuchniaWeDwoje.pl
Wafle domowe z gotowaną masą 207

Jeśli szukacie czegoś szybkiego do zrobienia, to przepis jest właśnie dla Was. Jakie są zalety wafli? Całkiem sporo ich wychodzi, przy stosunkowo niskim nakładzie pracy. Dodatkowo

Mieszam w Garnku
CO ROBIĆ NA MYKONOS? GDZIE JEŚĆ? CO ZWIEDZAĆ? GDZIE PLAŻOWAĆ? 105

znajdziemy nic. Na obiad zdecydowanie polecam wybrać się do knajpki Kalammmakia – to niewielka, przydrożna restauracja, w której zjedliśmy najlepszy( przyrzekam ! ) obiad na Mykonos. Obłędnie doprawiona baranina z pieczonym pomidorami i „Covered with gyro pork” – mega chrupiąca, cieniutka pita wypełniona po brzegi mięsno warzywnym farszej z dodatkiem dużej iloscią ciągnących serów . To smaki, na myśl których(...)MYKONOS GIORAS WOOD BAKERY to najstarsza piekarnia na Cykladach – założona w XVII wieku – miejsce, którego ominąć nie można. Jako jedna z ostatnich piekarni używa pieca opalanego drewnem do pieczenia chleba, a budynek w którym się znajduje jest drugim najstarszym budynkiem na wyspie, zbudowanym po kościele Panagia Paraportiani i wykonanym ręcznie z materiałów takich jak kamień, siano

Ostra na Słodko
O tym, jak weszłam w dwudziesty pierwszy wiek. I makaroniki 204

Tak się złożyło, że dokładnie tydzień temu miałam urodziny. Tym razem zupełnie nie zgrały się  ze wszystkimi innymi planami, jakie mamy: w jeden weekend ja

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SZYBKIE CIASTECZKA OWSIANE. 995

jeśli masa będzie bardzo gęsta, dodać parę łyżek mleka lub wody. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Wykładać ciastka łyżką na blaszki wyłożone papierem do pieczenia, nadając im okrągły kształt. Posypać cukrem każde ciastko. Piec dwie blaszki na raz, ok. 7-10 minut w piekarniku z termoobiegiem lub jeśli termoobiegu nie ma, po jednej blaszce 10 - 12 minut(...)jeśli masa będzie bardzo gęsta, dodać parę łyżek mleka lub wody. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Wykładać ciastka łyżką na blaszki wyłożone papierem do pieczenia, nadając im okrągły kształt. Posypać cukrem każde ciastko. Piec dwie blaszki na raz, ok. 7-10 minut w piekarniku z termoobiegiem lub jeśli termoobiegu nie ma, po jednej blaszce 10 - 12 minut

W kuchni Karmel-itki