Tagine z wołowiny i ciecierzycy
Tagine z wołowiny i ciecierzycy
Przepis na : obiad
Tagine (tadżin) z wołowiny i ciecierzycy to przepyszny, niezwykle aromatyczny, jednogarnkowy obiad prosto z Maroka. Mięso wręcz rozpływa się w ustach, przyprawy idealnie się uzupełniają i nadają pikanterii, a suszone śliwki równoważą wszystko swoją słodyczą. To jeden z najprostszych do wykonania i najbardziej efektownych, orientalnych obiadów – spróbujcie koniecznie! Kuchnia północnej Afryki Smaki północnej Afryki, takie jak m.in. tagine z wołowiny i ciecierzycy , są mi bardzo bliskie. Jako dzieciak m... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl
Autor
Na-talerzu.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
obiad, wołowina, śniadania, śniadanie, mięso, ciasto, deser, fit, desery, kolacja, gulasz, kurczak, mielone, zapiekanki, papryka, zapiekanka, kanapki, gulasz wołowy, ciasto ze śliwką, zapiekanka z mięsem , zapiekanka z kurczakiem, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Na-talerzu.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję