ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2325/2705)

Placki z cukinii smażone 88

Sprawdzony przepis na tradycyjne, chrupiące placki z cukinii smażone na patelni. To idealny sposób na przygotowanie bardzo prostego pysznego dania z kilku składników. Wystarczy wymieszać startą

Kuchnia Na Wypasie
Kuchnia włoska – Pecorino Romano 129

Kuchnia włoska to jedna z najpopularniejszych kuchni na świecie. Urzeka smakiem, aromatem i jednocześnie prostotą wykonania. Potrawy przyrządzane są z wykorzystaniem świeżych, najlepszej jakości produktów. To

Oryginalny smak
O tym, dlaczego mam fajnego Tatę. I sernik. Zielony 203

Byłam niedawno u psiapsiółki. Jak zwykle, przy kawie, próbowałyśmy naprawiać świat . W końcu zeszło na tematy związane z kulinariami, i Karolina dumnie wyciągnęła z szuflady gazetę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naczynie żeliwne La Cuisine, chleb pszenny i gulasz z kociołka 166

nieprzywierające. * Żeliwo La Cuisine niezwykle długo magazynuje ciepło. Można w nim serwować potrawy bezpośrednio na stół bez podgrzewaczy, jednocześnie zachwycając naszych gości kolorytem i aromatem i sposobem podania potrawy. * Garnki, brytfanny i patelnie La Cuisine doskonale sprawdzą się  zarówno do duszenia, pieczenia, podpiekania, smażenia, gotowania . Nie ma znaczenia rodzaj kuchni: indukcyjna, gazowa, ceramiczna, elektryczna czy piekarnik, zawsze(...)łyżeczki soli 1,5 łyżeczki cukru 1,5 łyżeczki drożdży Powyższe składniki są dopasowane do naczynie żeliwnego 4,5 litra. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto (przez 15 minut ręcznie lub 10 minut robotem z odpowiednią końcówką). Przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Następnie uderzamy ciasto pięścią żeby je odpowietrzyć

Marder&Marder Manufacture
Pierwszy tchnienie Świąt. I ciasteczka marcepanowo-cytrynowe 149

Największą atrakcją w naszej małej mieścinie, poza sklepem spożywczym i salonem fryzjerskim, jest pałac. Pałacyk właściwie; jeśli się nie wie, gdzie szukać, łatwo uznać, że to

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chałka z jogurtem greckim (Treccia dolce allo yogurt greco) 184

Zapewne większość z Was nie wyobraża sobie śniadania bez świeżego, chrupiącego pieczywa.  Zach ę cam Was do w ł asnego wypiekania, bo domowe pachn ą ce pieczywo to ogromna przyjemno ść.  Na pewno poczujecie satysfakcj ę  i frajd ę , gdy z piekarnika  b ę dziecie wyjmowa ć  chałk ę, bohaterkę dzisiejszego przepisu. O bsypana(...)minuti fino ad ottenere un composto omogeneo.  Coprite con un canovaccio e lasciate lievitare per circa 2 ore in un luogo tiepido. Ciasto ponownie wyrabiamy, następnie dzielimy na 3 równe części. Z ciasta formujemy 3 podłużne wałki o długości ok. 40 cm.  **** Quando l'impasto avrà raddoppiato di volume, impastate di nuovo e dividetelo in 3 pezzi

La grande e la piccola cuoca
Jak upiec kaczkę? 67

Jak upiec kaczkę? Przepis krok po kroku na kaczkę pieczoną w całości Jak upiec kaczkę? To pytanie zadawałam sobie wielokrotnie, zanim zdecydowałam się upiec kaczkę po

Cztery Fajery
Duńskie bułeczki z makiem 209

Chwilowa cisza na blogu spowodowana jest... Hmm... Brakiem zaangażowania. Nie mam ostatnio głowy i serca do spędzania czasu w kuchni. I choć mam kilka zaległych przepisów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
BROWNIE Z MIĘTĄ I ALKOHOLEM. 170

będąc z nią w Krakowie z powodu Wielkiego Finału 9. Małopolskiego Festiwalu Smaku. Tak mi zasmakowały, że nie byłabym sobą, nie popełniając ich u siebie. Też nie obeszłoby się bez małych zmian. Czekolada idealnie pasuje do mięty. Połączenie tak znane, odkąd tylko pamiętam. Połączenie przez wielu lubiane. Nie omieszkam nigdy zjeść sobie lodów miętowych z kawałkami czekolady czy też(...)solą (Osobiście użyłam do tego celu miksera). Czekoladę mleczną i deserową kruszę. Miętę siekam drobno. Oba składniki wrzucam do masy, mieszam całość. Formę wyścielam papierem do pieczenia. Wykładam lepkie i ciężkie ciasto, wyrównuję wierzch i wkładam do rozgrzanego piekarnika. Piekę 30-35 minut w 180 stopniach.  SMACZNEGO! Pozdrawiam baardzo czekoladowo! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Prosty przepis na lasagne 93

Prosty przepis na lasagne  Lazania z mięsem mielonym i beszamelem.  Prosty przepis na lasagne bolognese nikomu nie sprawi trudności. Włoska lasagne z mięsa mielonego

Cztery Fajery
Sernik borówkowy bez pieczenia tylko z 3 składników 115

Twaróg, galaretka i owoce - tylko tyle z głównych składników potrzebujesz do tego sernika.  Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na super szybki i nisko budżetowy

zdrowo i aktywnie
Sernik borówkowy bez pieczenia tylko z 3 składników 143

Twaróg, galaretka i owoce - tylko tyle z głównych składników potrzebujesz do tego sernika.  Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na super szybki i nisko budżetowy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Dukkah uniwersalna mieszanka przypraw 104

muesli idealna do podkręcania bułki tartej czy dowolnych panierek do ciast drożdżowych jako kop dla kruszonki lub dla samego ciasta do dowolnych chlebów i bułek do posypywania sałatek i surówek wymieszana z oliwą robi cudowny dressing do sałaty wymieszana z jogurtem staje się świetnym dipem cudowna do pieczonych warzyw do posypywania hummusu i innych past do posypywania zup typu krem(...)łyżki migdałów 3 łyżki solonych pistacji 1 łyżka nasion kopru włoskiego 1 łyżka kuminu (nasiona lub mielony) 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego 1 łyżeczka soli. Ta wersja była robiona bez wagi, na oko. Orzechy 100 g, bo tyle było w małej paczuszce. Zrobiłam, używając tylko łyżek, nie trzymając się żadnych wag i wielkości tych łyżek i wyszło pycha

ladykitchen
Keftedes. Aromatyczne greckie klopsiki 109

Keftedes to jeden z moich ulubionych greckich smaków. Te aromatyczne, pachnące ziołami, soczyste klopsiki Grecy jadają jako meze, czyli przystawkę, z chlebkiem pita i dipem tzatziki

Na-talerzu.pl
Pierogi z bobem / Broad beans pierogi 110

ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj itd. Metodą mniej konwencjonalną zrób z ciasta wałek i odkrawaj po kawałku, wałkując każdy z nich na dość dowolnego rozmiaru placek. Niezależnie od metody wałkowania ciasta na każde kółko nałóż farsz i sklej boki pieroga. Zrób to porządnie, żeby pieróg podczas gotowania się nie rozkleił. W dużym garnku zagotuj wodę, posól ją. Do gotującej się wody(...)again the leftovers and roll again, and so on. The less convectional method – make a roll of a part of the dough and cut a small piece of it and roll that piece. Regardless the method of making the circles put some filling on each circle and close it. Do it precisely, so it won’t fall apart while

Martyna Cooks