boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po wystygnięciu ścinamy wierzch biszkopta. Beza orzechowa: Orzechy włoskie mielimy na drobne kawałki - nie na miałko! Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Następną łyżkę cukru dodajemy dopiero, gdy poprzedni cukier się rozpuści. Do lśniącej piany
Kuchnia MagdaLenyboki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po wystygnięciu ścinamy wierzch biszkopta. Beza orzechowa: Orzechy włoskie mielimy na drobne kawałki - nie na miałko! Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Następną łyżkę cukru dodajemy dopiero, gdy poprzedni cukier się rozpuści. Do lśniącej piany
Kuchnia MagdaLenywięc z nich zrobić wiele ciast, ciasteczek, spodów pod tartaletki, itp. Zawierają też więcej błonnika, więc nie będziemy po nich od razu głodni. Jeżeli nie chce nam się ich mielić, możemy skorzystać z mąki owsianej. Postaw na dietetyczne desery Kiedy się nad tym zastanowić, to istnieje też kilka deserów, które są dietetyczne nawet w oryginalnej wersji. Przykładem takich słodkości
Słodkie okruszkilata użyj koniecznie świeżych. U nas ten deser rozchodzi się zawsze jak ciepłe bułeczki, dlatego koniecznie wypróbuj ten sprawdzony sposób na idealny sernik z twarogu z wiaderka – bez mielenia sera i bez bałaganu. U mnie najlepiej sprawdza się twarożek kanapkowo – sernikowy Mój Ulubiony z Wielunia , jest gęsty i zbity, bez zbędnego nadmiaru wody który często można znaleźć
ProstePesto.plmrozimy wcześniej mrożonych ryb (czytamy opakowania lub prosimy o sprawdzenie) i tych klasy sushi. Jeśli mamy już idealny kawałek ryby pozostaje tylko go pokroić (ryb na tatara nie mielimy – kroimy w kostkę), dodać kilka składników i możemy mieć przystawkę idealną – na randkę, spotkanie z przyjaciółmi czy po prostu na wyjątkową okazję. Tatar z tuńczyka i awokado (4 porcje
Poezja smakumiarę prosty i szybki do zrobienia. To ciasto robię na ogół na imieniny oraz na spotkania z rodziną, kiedy chcę poczęstować ich czymś słodkim. Dla tych, którzy jeszcze nie mieli okazji kosztować tego ciasta, poniżej zostawiam przepis na Porzeczkowiec i zapraszam do pieczenia Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Ciasto Porzeczkowiec Składniki na Porzeczkowiec. Biszkopt
MeCooksdodawanie mąki, bo każda ma inne wchłanianie i te wartości mogą się delikatnie różnić. Przekładamy ciasto do czystej miski i przykrywamy ściereczką. Farsz: Warzywa z rosołu oraz obrane mięso mielimy lub drobno siekamy w rozdrabniaczu. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy posiekaną cebulkę. Rumienimy, dodajemy zmielone składniki. Podsmażamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy natkę pietruszki i studzimy. Przestudzony
Kuchnia w czekoladziepołówki na portalach, trzeba wrzucić zdjęcie, które odpowiada obecnemu naszemu wyglądowi. Zdarzają się przypadki, w których to osoby wrzucają tylko te zdjęcia, na których wypadli znacznie korzystnie bądź też mieli lepsza sylwetkę. O ile nie ma niczego złego w umieszczaniu korzystnych zdjęć, to wklejanie zdjęć z przeszłości, gdzie wyglądało się znacznie lepiej jest już oszustwem. Jednym z portali, na których
Słodkie okruszkismażenia cebuli obieramy marchewkę, kroimy na plasterki i dodajemy do cebuli. Gdy cebula będzie zezłocona, zdejmujemy całość na talerz. Na tej samej patelni smażymy pieczarki. Dobrze by było gdybyśmy mieli same małe pieczarki, takie będą najlepsze. Bez takich wielkich. Smażymy je w całości. Potrwa to pewnie kilkanaście minut. Gdy uznacie, że już są miękkie i gotowe, to dodajecie do nich
Marder&Marder Manufacturedyniowy bez spodu, będziecie potrzebować: 50 dag twarogu 3-krotnie zmielonego (można oczywiście użyć gotowego twarogu sernikowego, ale na zwykłym jest o wiele lepszy ja używam twarogu półtłustego, który mielę w maszynce do mięsa) 15 dag puree z dynii * ½ kostki masła (można też użyć margaryny) 5 średnich lub 6 małych jajek 20 dag ksylitolu lub erytrytolu (możecie też użyć cukru
Okiem Blondynki by McBlondi