ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:72/151)

Szarlotka z lodami i bitą śmietaną 221

koniec dodajemy dwie galaretki (suche, wsypujemy bezpośrednio na jabłka) oraz cynamon, zdejmujemy z kuchenki, mieszamy do rozpuszczenia galaretek, odstawiamy do przestygnięcia masy. Przestudzoną masę przekładamy na blaszkę z upieczonym spodem. Wyrównujemy powierzchnię. Wyjmujemy z zamrażarki pozostałą część ciasta i ścieramy na tarce jarzynowej na masę jabłkową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C i pieczemy 30 minut. Upieczoną szarlotkę(...)lodami i bitą śmietaną to bez wątpienia jedno z najlepszych ciast - deserów. Można ją podać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Po raz kolejny wzięłam udział w akcji zorganizowanej przez Bożenkę – Ciasto na niedzielę – szarlotka, jabłecznik. Gorąco polecam. Smacznego. Wraz ze mną w pieczeniu Ciasta na niedzielę udział wzięli autorki i autorzy niżej wymienionych blogów

mojewypiekiinietylko
Malinowiec - bez pieczenia 165

bez pieczenia, w którym mogłabym wykorzystać owoce sezonowe. Zainspirował mnie przepis pani Sylwii z  tej  strony. Zmodyfikowałam go nieco, zrobiłam na bazie bitej śmietany przez co ciasto jest bardzo lekkie, a również orzeźwiające. I bardzo szybko znika. Zapraszam serdecznie do spróbowania! 1 paczka okrągłych biszkoptów 750 ml śmietany 30% 0,5 szklanki cukru pudru 3 galaretki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto Nutella 306

            Jest to jedno z ulubionych ciast w naszej rodzinie. Na świętach, urodzinach, imieninach, ciasto zawsze

Pan i Pani Smith w kuchni
BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I OWOCAMI 114

był bez cukru) 1/2 opakowania galaretki truskawkowej dodatkowo owoce groszki czekoladowe A jak to zrobić: Zagnieść ciasto z wszystkich podanych wyżej składników i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat o grubości 3-4 milimetry. Wykroić szklanką krążki i wyłożyć nimi wysmarowane tłuszczem foremki. Spód babeczek nakłuć widelcem. Babeczki piec w piekarniku

Kuchnia w opałach
Kora orzechowa 206

znana - bez delicji i galaretki na wierzchu. Jakoś ta wersja o wiele bardziej przypadła mi do gustu :) Składniki na ciasto: 100 g orzechów włoskich siekanych 100 g orzechów włoskich zmielonych 100 g rodzynek 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 8 białek 4 żółtka (pozostałe 4 żółtka użyjemy do kremu) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki

Świat Ciasta
Tarta z panna cottą, truskawkami i malinami 153

malinami w galaretce z białego wina, która nadaje odrobiny wykwintności. Prostota w najpyszniejszym wydaniu. Kruche ciasto: 130 g zimnego masła 175 g mąki 35 ml mleka 1 żółtko 1/2 łyżeczki soli morskiej 1 łyżka cukru pudru Do misy wrzucić wszystkie składniki suche i je wymieszać. Następnie wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki masło, żółtko i mleko. Zagnieść ciasto. Uformować kulę(...)minut do lodówki. Schłodzone rozwałkować i umieścić w formie na tartę, uprzednio posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ponakłuwać widelcem. Ciasto piec pod obciążeniem (np. groch, fasola) przez 15 minut w 180 º C, a następnie bez obciążenia przez kolejne 15 minut. Schłodzić. Panna cotta: 400 ml śmietany kremówki 30-36% 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki

Food Square
Piszinger – wafle z kajmakiem, masłem orzechowym i dżemem porzeczkowym 210

warstwę dżemu porzeczkowego. Można go zastąpić warstwą galaretki winogronowej, będzie bardziej amerykański. Gotowe trójkąty można obtoczyć pokruszonymi orzeszkami. Będą jeszcze pyszniejsze. Obowiązkowy jest natomiast rąbek z gorzkiej czekolady. Będzie łagodzić słodycz nadzienia i przypominać o oryginalnych kakaowych piszingerach. Ale porzeczka też jest wielce ok. To idealne ciasto jeśli nie chce ci się piec pleśniaka . Składniki: opakowanie kwadratowych wafli gotowy kajmak(...)idzie kilka warstw masy kajmakowo-orzechowej. Ostatnia warstwa to znów dżem porzeczkowy. Kiedy tort waflowy jest gotowy, odkrywamy po pół centymetra z każdej strony, żeby pozbyć się miejsc bez nadzienia i żeby spróbować czy dobre. Potem przykrywamy wafle ściereczką i przyciskamy ciężarkiem (np. deska do krojenia i i kilka książek) na 2-3 godziny

Ugotowane pozamiatane
Czekolada i banan. BUDYŃ CZEKOLADOWY Z BANANAMI. 330

**************************** I znów znany zapewne wielu scenariusz: otwierasz lodówkę, a tam straszą Cię swoją obecnością przejrzałe banany, które aż wołają, by je zjeść. Mam rację? Ile można

W kuchni Karmel-itki
Waniliowy sernik na zimno 223

Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę

Świat Ciasta
Owocowy sernik na zimno na biszkopcie 165

zwykłej pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% ok 200 g miękkich owoców - najlepsze truskawki, jagody lub borówki 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka owocowa - najlepiej o smaku owoców, których będziemy używali Na wierzch: Świeże lub mrożone owoce do dekoracji Galaretka Przygotować biszkopt. Jaja ubić z cukrem waniliowym(...)olej dalej ubijając. Mąkę z proszkiem wymieszać i dodawać partiami do ubitej piany. Delikatnie wymieszać całość i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Ciasto rozprowadzić równomiernie po formie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, bez termoobiegu, na 25 minut. Po upieczeniu biszkopt wyjąć i wystudzić. Zajmuje to ok 30 minut. Przygotować masę sernikową. Galaretkę rozpuścić

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto chałwowe z brzoskwiniami 212

pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 200 g miękkiego masła 350 g chałwy waniliowej  Warstwa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym  Dodatkowo: 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady do posypania wierzchu   Biszkopt: białka ze szczyptą soli(...)dodawać po jednym żółtku. Na koniec powoli dosypywać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i czekoladowy proszek budyniowy. Delikatnie zmiksować lub wymieszać łopatką. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut, aż do suchego patyczka. Ciasto powoli ostudzić i przeciąć na dwa blaty.   Krem: budynie waniliowe rozprowadzić

Simply Food
Cytrynowiec 388

drugim. Do ubitej masy dodać przesianą mąkę, dokładnie połączyć. Blachę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki soku z cytryny 1,5 szklanki wody 200 g cukru 200 g masła Sok z cytryny, szklankę(...)Masę budyniową wyłożyć na biszkopt, schłodzić w lodówce. Cytrynowa pianka: 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru + sok z 1/2 cytryny cukier puder herbatniki (około 20 sztuk) Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Połączyć z tężejącą galaretką, cały czas miksować. Wyłożyć na masę budyniową, na nią herbatniki, wstawić

Domowa cukiernia Ewy
Sernik na zimno z mascarpone i kremówką 417

Kiedyś dla mnie ciasto tego typu było nie do przebrnięcia. Alergicznie na mnie działały wszelkie dania z żelatyną. Za to teraz doceniam sernik na zimno. Szczególnie

Mieszam w Garnku
Bananowa delicja bez pieczenia 409

Przepyszne i orzeźwiające ciasto nie wymagające pieczenia. Przy dobrze zorganizowanej pracy również szybkie do przygotowania. Najdłużej czeka się na to aż ciacho nam stężeje ;) Wyśmienite

Smakołyki Asi
Jeżynowo-śmietankowe ciasto z sucharkami i nutellą 171

Pomysł na weekendowe ciasto :) Skusił mnie w tym cieście przede wszystkim jego nietypowy, oryginalny spód. Nie zawiodłam się, całe ciasto smakuje doskonale. Masa serowo-śmietanowa, niezbyt

Domowa cukiernia Ewy

Proponowane wyszukiwania