ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:75/151)

murzynek z galaretką wiśniową 177

murzynka piecze się w wersji "suchej" czyli w keksówce i bez dodatków. W mojej rodzinie murzynek jest bardzo lubiany, pojawia się bardzo często i dlatego ciągle powstają jego nowe wersje. Przepis na samo ciasto jest w naszej rodzinie od wielu lat, zawsze się udaje i dlatego często wykorzystuję do jako ciasto bazowe pod przekładane wypieki. W wersji bez(...)ostudzić. Mąkę połączyć z cynamonem,  i sodą, przesiać przez sitko. Dodać do masy kakaowej, wbić jajka i wszystko wymieszać mikserem do połączenia składników. Blaszkę wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec około 40 minut w 180*C.  Wystudzić i przekroić na dwa blaty. Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody, wystudzić i wymieszać z dżemem. Kiedy masa zacznie tężeć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z truskawkami galaretką i bitą śmietaną 405

Ubite białka dodaję do ciasta i wszystko razem delikatnie mieszam tak żeby białka połączyły się z ciastem. Następnie ciasto przekładam do foremki i równo rozprowadzam. Dno foremki wyłożyłam papierem do pieczenia ale możemy foremkę posmarować tłuszczem. Pieczenie ciasta: Foremkę z ciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na środkową półkę i piekę około 25 minut na złoty(...)piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. W pierwszych 20 minutach pieczenia ciasta, nie należy otwierać piekarnika aby ciasto nie opadło. Jeżeli nie jesteśmy pewni czy ciasto jest upieczone możemy wbić wykałaczkę i jak jest sucha po wyjęciu to znaczy że ciasto jest upieczone. Po upieczeniu ciasta nie wyjmuję od razu z piekarnika tylko wyłączam

Uwaga Babcia Gotuje
TORCIK BORÓWKOWO-ŚMIETANOWY 226

Masa borówkowa : 200 g borówek 200 ml śmietany 30% 1 galaretka niebieska Frugo ok. 150 g serka homogenizowanego waniliowego 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru pudru 1-2 łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa: 100 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego garść borówek Dekoracja: borówki bezy listki mięty perełki dekoracyjne Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka(...)mieszamy: mąkę przesianą przez sitko, proszek do pieczenia i kakao. Do ubitej piany dodajemy składniki suche na przemian z olejem, cały czas mieszamy aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 30 min aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy

Kuchnia MagdaLeny
Tęczowy sernik z czarnymi malinami-bez pieczenia 224

Witam Kochani zapraszam na pyszny sernik na zimno, idealny na letnie ciepłe dni :) Sernik składa się z 3 warstw o innych kolorach, jednak przygotowujemy je tak

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 112

będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką Czas przygotowania:  60 minut Proporcje  na tortownicę o średnicy 27 cm Składniki: 2 szklanki mąki pszennej(...)masła 1 jajko 1 szklanka kefiru 3/4 szklanki drobnego cukru 1 kopiasta łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kardamonu 1/3 łyżeczki mielonych goździków ok. 300 g czerwonych porzeczek Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru odrobina wody Wykonanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Porzeczki obrywamy z gałązek. Masło ucieramy razem  z cukrem

Kulinarne przygody Gatity
Deser na zimno z truskawkami 121

Truskawki pomału już znikają z krzaczków..i trza korzystać jeszcze póki można.Taki deser można zrobić z dowolnymi owocami lub i z owocami i dodatkowo z

Moje domowe kucharzenie
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO 316

    Na upały najlepiej zrobić coś bez pieczenia dlatego dziś przepis na pyszny truskawkowy sernik.Sezon truskawkowy rozpoczęty. Składniki:   700 g mielonego

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik z kiwi i truskawkami, bez pieczenia 151

Składniki: (na tortownice o średnicy 18 cm) Masa serowa: 500 g serka homogenizowanego waniliowego, ja użyłam serka firmy President 35 g żelatyny- rozpuszczonej w 30 ml

KreatywnePiny
z żurawiną babka z kisieli wiśniowych... 160

smaczną, kisielową babkę upiekłam w ramach wydarzenia które utworzyła Piernikowa Chata - "TUTAJ" "Ciasta na Wielkanoc" Składniki: 1 kostka 200 gram margaryny, 1 szklanka cukru, 5 jajek

W Mojej Kuchni Lubię
JAGODOWY TORCIK NA ZIMNO 184

Obłędny w smaku: herbatnikowy spód oraz lekka jagodowa pianka. PYCHOTA!!!   SKŁADNIKI Spód herbatnikowy: 130 g herbatników maślanych 50 g rozpuszczonego masła Masa serowa: 200 g

słodki bratek
Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką 685

białka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 kopiaste łyżki kakao bez cukru Do nasączenia: 1/3 szklanki wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem czekoladowy: 2 budynie czekoladowe do ciast i kremów Winiary 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 100g mlecznej czekolady 700ml mleka 250g(...)pudru 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g Pianka brzoskwiniowa: 500ml śmietanki kremówki 36% 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej 1 puszka brzoskwiń o wadze 820g 2-3 łyżki cukru pudru Polewa: 150g masła 3 kopiaste łyki kakao 3 kopiaste łyżki cukru 8-9 łyżek wody Dodatkowo: około 200g

Mała Cukierenka
Gotowany sernik z musem truskawkowym 140

Świetny w smaku, łatwy w wykonaniu, przygotowany bez pieczenia, sernik na chrupiących kakaowych herbatnikach, z mocno owocowym, orzeźwiającym truskawkowym musem jest świetną alternatywą klasycznego ciasta na bazie sera. Doskonały dla fanów sezonowych, letnich słodkości, sprawdzi się na każdym spotkaniu przy małej czarnej. Składniki: Masa serowa: 1kg białego sera półtłustego (3 krotnie zmielonego) 200g margaryny PALMA Bielmar 220g cukru(...)jajka 2 budynie waniliowe 200ml mleka Mus truskawkowy: 500g świeżych truskawek 1/2 szklanka wody 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 350g herbatników 300g świeżych truskawek 50g mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Mus truskawkowy: Truskawki umyć, pozbawić szypułek, przełożyć do rondelka, dodać wodę i zagotować. Wsypać galaretkę i zmiksować blenderem (nie gotować). Mus pozostawić do lekkiego stężenia. 2. Masa serowa: W dużym garnku rozpuścić

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto Poezja 240

Białka miksujemy na sztywno, stopniowo dodając cukier, aż do powstania lśniącej masy. Wykonanie ciast z orzechowymi bezami ( do dwóch blach): na ciasto żółte wykładamy pianę z białek i cukru (połowa piany na blachę)   posypujemy orzechami (po 50 g na blachę)   pieczemy po 30-35 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Składniki na biszkopt orzechowy: 4 jaja 5 łyżek(...)wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temp 175 stopni. Studzimy. Składniki na masę z jabłkami: 1 kg jabłek 1 galaretka czerwona 1 łyżka masła Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Prażymy pod przykryciem z dodatkiem masła ok 8 minut. Nadmiar soku odsączamy. Wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Lekko studzimy. Składniki

Domowe ciasta
Truskawkowe Love 147

mojprzepisna.pl | Truskawkowe Love Coś dla miłośników truskawek i serników na zimno, pyszny deserek naładowany truskawkami. Jeżeli nie macie truskawek świeżych możecie użyć tych z kompotu, tylko

moj przepis na
Delicja brzoskwiniowa 188

brzoskwinie to smak pełnego lata, słodki zapach i sok cieknący po rękach. Mają wspaniały, orzeźwiający smak. Najchętniej jemy je na surowo, bez dodatków, ale warto przygotować z nich oryginalny deser. Na niedzielne popołudnie przygotowałam delikatne i lekkie ciasto pełne brzoskwiń. Robi się je na prawdę szybko i niestety równie szybko znika. Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania(...)dojrzałych brzoskwiń * 500 ml śmietany kremówki 100 g cukru pudru ** 1,5 łyżeczki żelatyny Mus brzoskwiniowy 600 - 650 g dojrzałych brzoskwiń * 1 galaretka brzoskwiniowa Przygotowanie Spód Formę o wymiarach 26x18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka rozdrabniamy w blenderze. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciastek i mieszamy łyżką do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Masę przekładamy do formy, dokładnie dociskamy masę

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania