Rolada wafolowa od zawsze w moim domu była nazywana słodką kaszanką. Składniki: 8 wafli 1 paczka herbatników 1 margaryna 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1
Słodki ZakątekMasa serowa: serek homogenizowany 500 g śmietana kremówka 30% 200 g żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: Biszkopty marmolada brzoskwinie Paraguayo dojrzałe
Camilla w kuchnimoja propozycja bez pieczenia, na herbatnikach z masą śmietanową z czarnymi markizami. Pyszne, nie za słodkie ciasto,wprost rozpływa się w ustach. Szybkie w przygotowaniu. Zapraszam do wypróbowania: Składniki: około 22 herbatniki kakaowe petit burre Cukry Nyskie 60 g markizów mlecznych blacky Cukry Nyskie 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 galaretka przezroczysta o smaku winogron Winiary
Sama słodycz i szczypta chilidrugiej mieszamy suche składniki – przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy (nic nie szkodzi jeżeli pozostaną drobne grudki). Dodajemy umyte i osuszone borówki, delikatnie mieszamy. Foremki silikonowe (lub papilotki) wypełniamy ciastem (można to zrobić łyżką do lodów). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)tylko. Bez wyrabiania, bez długiego oczekiwania, wystarczy odrobina chęci. Przepis znalazłam W Mojej kuchni u Aleex, przygotowałam z niewielkimi zmianami. Gorąco polecam i życzę smacznego. Słodkości na jogurcie , w ramach Ciasto na niedzielę , piekły: GRUNT TO PRZEPIS! – Mało słodkie ciasto jogurtowe z kubeczka https://grunttoprzepis.blogspot.com/…/mao-sodkie-ciasto-jog… PRZEPISY MARGARETKI – Biszkopt z pianka jogurtową i galaretką z malinami
mojewypiekiinietylkopieczenia z dodatkiem świeżych borówek amerykańskich. Spód ciasta zrobiłam z pysznych herbatników o smaku waniliowym bez cukru od Cukry Nyskie . Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i pyszne. Polecam do kawy Składniki: 120 g herbatników bez cukru Od Cukry Nyskie 60 g masła 100 g borówek amerykańskich 330 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna (bezbarwna
słodkie i nie tylko historie kulinarneCiasto na niedzielę" . W tym tygodniu było bez pieczenia ale za to sernikowo. Przepis na "Snieżny Puch" zaczerpnięty został z bloga Nastoletnie Wypiekanie. Składniki: spód ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki
Życie zaczyna się w kuchnimoże się obyć bez sernika na zimno. Tym razem przygotowałam go na biszkopcie, z dodatkiem korzennych ciasteczek nadziewanych i obowiązkową galaretką. Gratka zwłaszcza dla małych łasuchów, które jak wiadomo uwielbiają kolorowe ciasta i galaretki. *foremka 24*24 cm Składniki: biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę jagodową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaskładników [ oprócz kakao] zagnieść ciasto, podzielić na połowę.Do jednej części dodać kakao.Ciasto [ osobno] wyłożyć na blaszkę [ u mnie tortownica 28 cm ]. Piec przez około 20 minut w temp.180 stopni. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać cukier i usmażyć.Podzielić na połowę i do każdej części dodać galaretki [ suche- bez rozrabiania].Chwilę razem przesmażyć. Serek
Moje domowe kucharzenieszklanki cukru 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz na spód: 3 łyżki soku z cytryny 8 łyżek zimnej przegotowanej wody cukier do smaku 5 łyżek dżemu wiśniowego Dodatkowo: 7-8 średnich bananów sok z 1 cytryny 3 opakowania galaretki cytrynowej Masa straciatella: 500 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru(...)obrotach. Potem dodajemy żółtka i krótko miksujemy na średnich obrotach. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, proszek budyniowy i kakao. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wyrównujemy powierzchnię. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut
Ewusiowe SmakiDeser szybki w przygotowaniu, tani i TYLKO 2-SKŁADNIKOWY :) Niezawodny, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a za oknem prawdziwe upały, które nie zachęcają do
Malinowo w kuchnidodać żółtka i dalej ubijać. Potem dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenie – mąkę przesiewać po trochu i od razu mieszać łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec w rozgrzanym piekarniku (180 -200 stopni) przez ok. 40 minut. Masa czekoladowa 500g serka mascarpone, 250 ml śmietanki 30 %, 50-100 g gorzkiej czekolady(...)rozpuścić w małej ilości gorącej wody). Galaretka kawowa 3 łyżki kawy mielonej, 3 łyżki ksylitolu, 4 łyżki żelatyny, amaretto lub inny alkohol Przygotować ok. 1 l kawy bez fusów (najlepiej espresso). W gorącym płynie rozpuścić ksylitol i żelatynę. Ostudzić. Dodać alkohol. Poncz do nasączenia biszkoptu: ½ szkl. przygotowanej kawy, amaretto, 1 łyżka ksylitolu Ciasto czekoladowo-kawowe – sposób przełożenia
Strefa Zdrowego Żywienianakłuwamy je gęsto widelcem. Chowamy na 10 minut do lodówki, a w tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół) lub 170°C (termoobieg). Wstawiamy ciasto i pieczemy ok. 12-14 minut. Gdy ciasto się piecze, jagody oczyszczamy i posypujemy 1 łyżką mąki ziemniaczanej i 1 łyżką(...)galaretki. Delikatnie potrząsamy miską, aż wszystkie jagody się oblepią. Białka ubijamy na sztywno, dodając stopniowo drobny cukier, a na końcu pół łyżki ziemniaczanej. Na upieczony spód wykładamy jagody. Na wierzch wykładamy ubitą pianę i rozsmarowujemy po cieście. Wierzch możemy posypać płatkami migdałowymi. Wstawiamy z powrotem do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 90°C i pieczemy
Poezja smakuwymyślenia jakiegoś ciasta bez pieczenia. Z założenia miało być smacznie i szybko, a do tego nie za słodko i z jesiennym akcentem. Mogę śmiało napisać, że "misja zakończona pełnym sukcesem" i podzielić się przepisem, bo wyszło super, ale gdy połączy się takie składniki, nie może być inaczej. Warstwa delikatnej słomki ptysiowej, gruszki w galaretce i do tego
Cynamonowe szczęściepostanowiłam zrobić ciacho bez pieczenia, oczywiście z truskawkami, bo trzeba je wykorzystać maksymalnie póki jeszcze są. Pomysł był prosty - jogurt grecki i truskawki, co z tego wyszło możecie zobaczyć na zdjęciach. Co do smaku to zdecydowanie lekkie ciasto, niezbyt słodkie, mocno truskawkowe, posmakuje małym i dużym łasuchom. Składniki: 1 kg jogurtu greckiego 1 galaretka truskawkowa
Cynamonowe szczęściektóra boi się pieczenia i robienia mas do tortów, które trzeba łączyć poprzez miksowanie lub po prostu jeżeli chcesz zrobić ciasto, do którego nie potrzeba dużo pracy, to ten biszkopt jest idealny :) Składniki: 2 spody biszkoptowe do tortów, 2 galaretki, 400g truskawek. Masa budyniowa: 3 budynie waniliowe, 6łyżek cukru (jeżeli budynie są bez dodatku cukru), 200g masła
W kuchni u Moniki