Ostatnio upały doskwierają więc na ochłodę stworzyłam oto taki oszukany sernik na zimno. Do jego przygotowania wykorzystałam tylko jogurt naturalny i galaretki bo akurat w domu
Monia miesza i gotujeZnowu wykorzystałam foremkę Lilianę o której pisałam Wam tutaj i przygotowałam pyszny deserek na zimno, tym razem z jagodami. Wystarczą dwie galaretki, śmietanka i trochę
Monia miesza i gotujeskładniki: 250 g margaryny 4 jajka 1 szklanka mleka 1 niepełna szklanka cukru pudru 4 łyżki żelatyny 2 łyżki kakao 1 galaretka o dowolnym smaku 100
Monia miesza i gotujePyszne i proste ciasto z dodatkiem jogurtu. Można je upiec z dodatkiem owoców, bez żadnych dodatków lub też tak jak ja dać owoce i zalać galaretką. Każdy może zrobić tak jak lubi i z ulubionymi owocami. składniki: 2 szklanki mąki, użyłam typ 500 Młyn Kopytowa 4 jajka 1 szklanka cukru 2/3 szklanki oleju rzepakowego 1 mały jogurt naturalny(...)puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe Galaretki rozpuścić w 800 ml wody i odstawić do wystudzenia. Blaszkę o wymiarach 25x28 wyłożyć papierem i odstawić. Jajka wbić do miski, dodać cukier i szczyptę soli, zmiksować. Następnie dodać jogurt oraz olej a potem porcjami dodawać mąkę wymieszanę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Wstawić
Monia miesza i gotujedodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem, wszystko mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy przez ok. 30 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy z czekoladą: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki(...)zimny budyń i miksujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę. składniki na wierzch: 3 galaretki malinowe lub dowolnego smaku aby czerwone 300 – 400 g malin, świeżych 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. wykonanie ciasta: Na biszkopcie równomiernie rozsmarowujemy masę. Na masie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Całość schładzamy
Domowy Smak Jedzeniagalaretkami 43. Ciasto gargamel 44. Sernik przekładany ciastem kruchym 45. Sernik na petitkach według babci Marysi 46. Sernik z jabłkami 47. Ciasto Doroty 48. M alinowa Chmurka 49. Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami 50. Piernik z drożdżami 51. Korzenna kostka z powidłami bez(...)pieczenia 52. Ciasto pyszna delicja 53. Ciasto banoffee na biszkopcie 54. Ciasto pyszny Michałek 55. Babka Cafe Latte 56. Ciasto kokosowo - chałwowe 57. Sernik mozaika 58. Ciasto Marysieńka 59. Keks 60. Ciasto czekoladowo - wafelkowa rozkosz 61. Miodownik z orzechową wkładką 62. Sernik piernikowy Pawła Małeckiego 63. Sernik
kruche babeczkiwstawiamy do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut . Brzoskwinie kroimy na małe kawałki i układamy na wierzchu ostudzonego ciasta .Polewamy tężejącą galaretką. Można na końcu na każdym kawałeczku ciasta zrobić wzorek z bitej śmietany , tak jak ja to uczyniłam.:) Ciasto to również bardzo dobrze smakuje bez galaretki i posypane tylko cukrem pudrem. Smacznego
Różne smaki w kuchniwstawic do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut . Brzoskwinie pokroic na małe kawałki i poukładac na wierzchu ostudzonego ciasta .Polac tężejącą galaretką. Można na końcu na każdym kawałeczku ciasta zrobic wzorek z bitej śmietany , tak jak ja to uczyniłam.:) Ciasto to również bardzo dobrze smakuje bez galaretki i posypane tylko cukrem pudrem. Smacznego
Słodkości i nie tylkosobie deser czekoladowo-pomarańczowy na wzór popularnych delicji... chwila namysłu i tak powstała błyskawiczna tarta , bez pieczenia, na spodzie z ciasteczek czekoladowych z kremem np. Oreo, z nadzieniem z kremowego serka mascarpone, likierem cytrynowym i skórką pomarańczową - całość jest wykończona pomarańczową galaretką. Muszę przyznać, że jak na całkowicie autorski przepis, to połączenie jest baaardzo udane :) Składniki na spód(...)miksujemy do otrzymania gładkiej masy. Wykładamy na stwardniały spód czekoladowy. Umieszczamy w lodówce na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Zostawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wylewamy na masę serkową i wstawiamy do lodówki na całą noc. Gotowe ciasto przechowujemy w lodówce. Smacznego
Chocolate Muffin BlogCiast,które nie wymagają pieczenia, bardzo często są lubiane przez dzieci. Taki przysmak , zaspakaja potrzebę słodkiego deserku, a jednocześnie doskonale smakuje. Moja propozycja , to
W kuchennym oknie Ewydelikatnym , piankowym ciastem … jak ptasie mleczko … a swój kolor zawdzięcza dodatkowi zielonego , gęstego soku Pysio. Pokryte delicjami i galaretką jest istną mieszanką smaków , która napewno znajdzie wielu zwolenników! A zatem do dzieła! SKŁADNIKI : BISZKOPT : * jajko – 4 szt * mąka pszenna – 4 łyżki * budyń waniliowy bez cukru – 1,5 łyżki * proszek do pieczenia(...)galaretki , studzimy. Śmietanę ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru. Mieszamy z lekko tężejącą galaretką i miksujemy do momentu połączenia. Wylewamy na zastygniętą zieloną warstwę i wkładamy na ok. 5 minut do lodówki. Na lekko stężałą wyciągamy delicje , lekko wciskając. Wkładamy ponownie do lodówki. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy wg. instrukcji na opakowaniu. Zostawiamy do ostygnięcia i lekko tężejącą zalewamy ciasto. Wkładamy
Ostra na Słodkoserka homogenizowanego waniliowego łyżka żelatyny 2 łyżki cukru pudru na piankę: galaretka o smaku tropikalnym 250 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego ( z lodówki) na wierzch: duże, dojrzałe mango galaretka o smaku pomarańczowo-morelowym (bez żelatyny, tężejąca w godzinę) Foremkę do pieczenia wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku. Schłodzoną(...)biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę tropikalną rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Mleczko skondensowane ubić na sztywno a następnie zmiksować z wystudzoną galaretką. Wylać jako kolejną warstwę na ciasto. Odstawić do stężenia. Mango obrać i pokroić na cienkie plasterki. Zwijać je tworząc różyczki i układać na zastygniętej masie. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w szklance wrzątku i zaraz
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapieczenia. Wymieszać. Ciasto wylać na formę do pieczenia o wymiarach 25x35 cm. Piec w temp. 160-180 0 C ok. 30-40 minut. Biszkopt z makiem: Pieczemy tak samo jak biszkopt jasny, dodając przed pieczeniem (razem z mąką) 1/2 szklanki suchego maku. Masa budyniowa: Składniki: 1/2 l mleka; 1 budyń waniliowy bez cukru; 1/2 szklanki cukru(...)galaretka czerwona; 1-2 łyżki cukru pudru; Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić, dodając cukier. Na końcu połączyć z tężejącą galaretką. Dodatki: 3 paczki herbatników szkolnych; 3/4 szklanki rumu; polewa; Przełożenie ciasta: Biszkopt jasny - masa śmietanowa - biszkopt z makiem - masa budyniowa - herbatniki nasączone rumem - polewa
In my kitchengorzka polewa czekoladowa. Tradycyjne ciasto z nutką nowoczesności, tym przepisem walczę w konkursie swojej ulubionej firmy #beko o swoje marzenie, trzymajcie kciuki za mnie a #ciastojakzobrazka upieczcie może na Nowy Rok ? nie pożałujecie ! Duża blaszka 25/40 cm Biszkopt: 8 jaj 1 szklanka mąki tortowej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru Masa jabłkowa(...)piana będzie gęsta i lśniąca taka jak na bezę, wtedy dodajemy żółtka, krótko miksujemy. Mąkę tortową mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sitko do masy jajecznej, delikatnie na najniższych obrotach miksujemy aż do połączenia, tak aby nie utracić konsystencji piany, ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem blaszki, pieczemy 30 minut w temp 180*c. Po upieczeniu
Wanilia i Kardamonwykonaniu. Składniki: 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka krystaliczna 1 opakowanie serka mascarpone 250 g 2 opakowania śmietany 36% 200 g Ciasto biszkoptowe: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek(...)dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy masę. Możemy użyć też innej formy ja użyłam kwadratowej formy. Pieczemy w 170 stopniach przez około 30 minut
MojaQchnia.pl