ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:51/151)

Cytrynowiec 160

śmietanki 30% 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo herbatniki maślane 1 galaretka cytrynowa Biszkopt : białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania partiami dodać cukier. Ubijać do momentu, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodać kolejno żółtka i ubić tylko do połączenia się składników. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto biszkoptowe przelać do blaszki, wysmarowanej tłuszczem(...)ostudzony budyń. Miksować, aż masa będze puszysta i bez grudek. Wyłożyć całość na nasączony biszkopt i wstawić do lodówki. Cytrynowa pianka : galaretkę rozpuścić w szklance wody i ostudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i dolać zimną galaretkę. Ubić krótko i wylać na krem cytrynowy. Na wierzchu poukładać herbatniki i schłodzić ciasto w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl

Pieguskowa Kuchnia
Trójkolorowy sernik na zimno z czekoladą i truskawkami 378

czas, aż otrzymamy lśniącą i gładką bezę. Następnie dodajemy żółtka. Na końcu wsypujemy partiami mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną, kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie ale dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Gdy ciasto nieco ostygnie ale będzie jeszcze ciepłe, zdejmujemy(...)papier i przekładamy z powrotem do formy. Możemy ciasto nasączyć delikatnie np słabą herbatą lub wodą wymieszaną z sokiem. Masa biała : Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Żelatynę zalewamy odrobiną wody i pozostawiamy do napęcznienia. Do ciepłej czekolady partiami dodajemy ser, a następnie ubitą kremówkę. Dosypujemy cukier puder. Namoczoną żelatynę rozpuszczamy nad kąpielą wodną

My simple kitchen
Kremowa pianka z truskawkami i galaretką 109

papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia po czym przecinamy na dwa krążki.  Do tego ciasta użyłam tylko jeden krążek ciasta,drugi wykorzystałam robiąc inne. masa: 500 ml śmietanki 36% 150 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny ponadto: 2 galaretki truskawkowe

Kolorowa kuchnia Elki
Rajskie mleczko z kolorowymi galaretkami 1456

Jeden z najprostszych (a jakże efektownych!) i mega smacznych deserów,  który robi niesamowite wrażenie za sprawą kolorowych galaretek wyglądających niczym szlachetne kamienie ;)    Jego

Kraina Miodem Płynąca
Wiśniowiec z kremem 140

sobie to ciasto bardzo zachwalała :) A wszystkim kobietkom życzę z okazji dzisiejszego Dnia Kobiet samych wspaniałości :) Miłego dnia! :) Składniki na dużą blachę: Biszkopt: 6 łyżek ciepłej wody 1 i 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 i 1/2 szklanki mąki 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa wiśniowa: 2 małe słoiki wiśni 3 galaretki wiśniowe Krem(...)cukier z cukrem waniliowym. Ubijamy, aż beza stanie się gładka i lśniąca. Dodajemy po jednym żółtku. Nadal mieszając wsypujemy po trochu mąki wymieszanej z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewany na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu ciasto lekko studzimy i gdy jest jeszcze

My simple kitchen
PYSZNE CIASTO Z MASĄ Z SOKU I PIANKĄ 239

szklanka cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3-4 łyżki oleju Składniki na masę z soku: * 900 ml soku * 2 budynie waniliowe bez cukru (na 500 ml mleka) * 1 galaretka (użyłam wiśniowej) Składniki na piankę: * 250 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 1 galaretka (u mnie cytrynowa) * 1 szklanka wody * cukier puder(...)masy jajecznej dodać olej i sypkie składniki przesiane przez sitko. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką. Okrągłą formę do ciasta wysmarować masłem (ja smaruję tylko dno blaszki) i obsypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok. 30-40 minut. Wystudzić. Z wystudzonego biszkoptu skroić wierzch. Można nasączyć wodą z cukrem. Masa z soku

Zrób to smacznie
Ciasto FIONA 647

się z biszkoptowego spodu, budyniu przygotowanego na soku owocowym, ubitej śmietany, delicji i wierzchu z galaretki. Ciasto „FIONA” jest nieco czasochłonne w przygotowaniu, ale jego smak wszystko Wam wynagrodzi, ponieważ jest lekkie i bardzo smaczne. Zachęcam do pieczenia.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: biszkopt 3 jajka 1/2 szklanki zwykłego cukru(...)smaku śmietankowym (bez cukru, 40 g x 2 opak.) 1 galaretka, np. o smaku malinowym ewentualnie odrobina różowego lub czerwonego barwnika spożywczego masa śmietanowa 2 małe opakowania śmietany 30% (400 ml) 1 galaretka o smaku truskawkowym  1 szklanka wrzącej wody 2 łyżki cukru pudru do dekoracji około 300 g delicji w galaretce, np. wiśniowej 2 galaretki o smaku

Ugotować
Cytrynowe babeczki i kilka słów o formach do pieczenia 136

żadnych trudności i cieszy się niesłabnącym powodzeniem  wśród znajomych , doskonale smakują zarówno z kremem jak i bez.  Do pieczenia jak zauważyliście już z pewnością używam zawsze produktów Dr.Oetkera   są niezawodne i dla mnie najlepsze na rynku, galaretki czy drożdże nie mają sobie równych, i piszę to ze szczerego serca, nie jest to wpis sponsorowany(...)Teraz działa również sklep online   gdzie można nabyć solidne, trwałe i wysokiej jakości formy do pieczenia, tortów, ciast, bab, czy muffinek,   kolosalnie różnią się od tych najtańszych gdzie po dwóch użyciach i mycia zwyczajnie rdzewiały i nadawały się tylko do wyrzucenia.  Te posłużą z pewnością wiele lat, i nie będą to pieniążki wyrzucone

Wanilia i Kardamon
Rogaliki jogurtowe 166

wałkowałam  ciasto lekko i bez problemu,podsypując mąką gdy za bardzo się kleiło.Wałkowałam kształt kwadratu i kroiłam w prostokątne paski potem jeszcze na pół. Na jednej części kładłam dżem a drogą cześć nożem kroiłam na paseczki i zwijałam. Przełożyłam rogaliki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowałam je jajem. Posypałam cytrynową galaretką i do pieca

Różowa kuchnia
Bananowiec 504

zimno. Bez pieczenia więc zawsze sie udaje. Deser w sam raz na upalne dni. składniki: 5-6 średnich bananów 100 g margaryny lub masła 2 galaretki cytrynowe 1 galaretka o dowolnym smaku 2 łyżki cukru wanilowego 1 żółtko biszkopty do wyłożenia formy woda do przygotowania galaretek - 1l Przygotować galaretki. W jednym garnuszku rozpuścić dwie galaretki cytrynowe(...)garnuszku przygotować galaretkę o dowolnym smaku, u mnie truskawkowa. Odstawić do wystudzenia. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i żółtkiem. Następnie dodać 4 starte na grubych oczkach banany. Wszystko wymieszać mikserem i dodać tężejące galaretki cytynowe. Ponownie wszystko wymieszać. Masę przelać do tortownicy i odstawić do stężenia. Następnie na wierzchu ciasta ułożyć pozostałe

Monia miesza i gotuje
Truskawkowe pole 190

pieczenia. Ciasto wylać na dużą blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170C, przez ok 35-40 minut.  Masa truskawkowa: 1 kg świeżych lub mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe Truskawki przekroić i włożyć do garnka, dodać 1/3 szklanki wody i chwilę poddusić pod przykryciem. Dodać suche galaretki, wymieszać i jeszcze chwilę razem gotować bez przykrycia. Odstawić(...)kremówki 3 łyżeczki żelatyny, można ją kupić w sklepie www.Skworcu.com.pl cukier puder do smaku Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i letnią żelatynę. Wierzch ciasta: 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe przygotować wg. przepisu Przełożenie ciasta: Biszkopt, masa truskawkowa, biszkopt, masa z bitej śmietany, truskawki, zalać tężejącą galaretką. Źródło ,,ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Ciasto szpinakowe 136

pyszne. Składniki: ciasto: 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl oleju rzepakowego 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego Hortex 1 łyżeczka proszku do pieczenia masło i bułka tarta do formy krem: 1 szkl śmietanki słodkiej 12% 1 op. śnieżki w proszku 250 g mascarpone galaretka: 200 g mrożonych truskawek bez szypułek Hortex(...)ubijamy z cukrem na puch. Następnie cały czas miksując na najniższych obrotach dodajemy olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy rozmrożony szpinak i chwilę razem miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika. Ciasto pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 200 stopni-do suchego patyczka. W tym czasie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik Delicja 598

sernik Prince Polo i z ciasteczkami Oreo . Przyszła pora wykorzystać uwielbiane przez nas Delicje- biszkopciki z galaretką oblane czekoladą. Sernik pieczony właśnie na Delicjach z pomarańczową galaretką u góry. Ciekawym składnikiem jest sok dodany do masy serowej. Ciasto dobrze się kroi i dobrze wygląda. Polecam!     Składniki: (na tortownicę o śr. 22 cm) Spód: 200 g Delicji pomarańczowych(...)tortownicy. Na wierzch wylewać będziemy galaretkę, która przecież nie ma spłynąć nam z sernika :). Galaretkę pomarańczową rozpuścić w gorącej wodzie (400 ml), po wystudzeniu wstawić do lodówki, by szybciej stężała. Na schłodzonym serniku poukładać Delicje, zalać tężejącą galaretką. Sernik ponowne umieścić w lodówce, najlepiej na całą noc. Rano delikatnie oddzielić ciasto od boków tortownicy. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto marchewkowe z powidłami. Biszkopt marchewkowy 170

powidłami, orzechami i suszonymi wiśniami zrobiłam na bazie mojego przepisu na biszkopt. Ten biszkopt piekę gdy robię torty, torciki z owocami, czy też biszkoptowe rolady. A tym razem wymyśliłam sobie, że dodam do niego tartą marchewkę i bakalie. Powidła do przełożenia ciasta są oczywiście domowe bez dodatku cukru, ale mogą być kupne. Ten biszkopt z marchewką p rzygotowuje się(...)się z powidłami, orzechami i suszonymi wiśniami. Jest to ciasto, które każdemu będzie smakować. A na Święta Bożego Narodzenia polecam przepis na Świąteczne ciasto marchewkowe , które wygląda jak piernik z powidłami, poza sezonem możecie upiec też ciasto marchewkowe z tego przepisu. To ciasto marchewkowe z powidłami jest łatwe do przygotowania ciasto, każdy sobie s nim poradzi. Ostatnio przygotowywałam z tego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bananowiec z truskawkami 137

wystudzoną i lekko gęstniejącą galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.   Smacznego :) * Niezależnie od tego jaką posiadacie tortownicę, jej spód najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia, a boki folią spożywczą, bez problemu wówczas uwolnicie gotowy deser z jej obręczy. O tym sposobie przygotowania tortownicy do ciast na zimno pisałam pod  TYM PRZEPISEM

Opowieści z piekarnika