ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:42/151)

Ciasto jogurtowo-truskawkowe na zimno 23282

spodzie papierem do pieczenia (boki pozostawić bez niczego), do formy przelać ciasto, wyrównać - biszkopt piec przez około 30 minut do tzw. suchego patyczka, pozostawić w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia - ostygnięty biszkopt oddzielić ostrym nożem od boków formy, wyjąć, zdjąć papier ze spodu - biszkopt przekroić na dwa cieńsze blaty MASA JOGURTOWA - galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej(...)wierzch wylać mus truskawkowy, całość schłodzić do zastygnięcia musu - gotowe ciasto kroić w kostkę, przechowywać w lodówce, podawać schłodzone Ciasto jogurtowo-truskawkowe nie jest ciastem szybkim w wykonaniu, ale pomijając czynności przygotowawcze (przygotowanie biszkoptu, masy jogurtowej, musu truskawkowego), potrzebuje głównie czasu na zastygnięcie w lodówce. Ciasto można też wykonać bez pieczenia, zamieniając blaty biszkoptowe na małe biszkopty

Smakołyki Bereniki
JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO 164

leśnych bez dodatku cukru, dodałam ksylitol) *szklanka 250ml Ciastka rozkruszyłam w miarę drobno, dodałam stopione masło klarowane i zagniotłam ciasto. Gotową masą wykleiłam dokładnie dno tortownicy (masy jest bardzo mało, ale wystarcza na cieniutki spod). Boki tortownicy przesmarowałam wcześniej masłem, a dno wyłożyłam papierem do pieczenia. Formę z ciastem wstawiłam do lodówki, by się schłodziła. Galaretkę dokładnie rozpuściłam

Smaczne Zdrowe
Sernik na kruchym cieście z wiśniami. 151

łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Masa wiśniowa: 60 dag wiśni świeżych lub mrożonych ( bez pestek ) 2 łyżki cukru 2 galaretki wiśniowe pół szklanki(...)delikatnie mieszamy z masą serową. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. 4. Masa wiśniowa: Wiśnie przekładamy do garnka, dodajemy cukier i wlewamy gorącą wodę, następnie zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretki, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia.Tężejące

Izabelawkuchni
Sernik na zimno na serkach homogenizowanych. Ciasto bez pieczenia. 226

Składniki: biszkopty (podłużne) Masa serowa: 1 kg g waniliowego serka homogenizowanego, 200 ml śmietany kremówki, 4-5 łyżki cukru pudru, 2 czubate łyżki żelatyny, ok. 300

Aga w kuchni
Ptasie mleczko na herbatnikach 546

wersję ciasta na herbatnikach z domowym ptasim mleczkiem. Bez pieczenia. Szybko i smacznie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog Smacznego Składniki. 1 galaretka wiśniowa + 200 ml wody 1 galaretka agrestowa + 200 ml wody 530 gr mleka zagęszczonego w puszce(...)uzyskać linię prostą, upewnijmy się, iż przed wartstwą z galaretką agrestową masa owocowa jest już ztężała. Po wylaniu masy agrestowej na wierzch układamy pozostałe herbatniki. Ciasto przed podaniem należy schłodzić przez co najmniej godzinę w lodówce. Ptasie mleczko na herbatnikach Wskazówki. Forma jakiej użyłam miała wielkość 21 na 31 centymetrów. Bez owocowej wstawki ciasto jest bardzo słodkie. Ja osobiście

mecooks
Biszkopt – prosty przepis 190

przedstawimy chyba najprostszy z możliwych przepisów na biszkopt. Bez proszku do pieczenia, a mimo to wychodzi bardzo puszysty. Biszkopt ten jest bardzo słodki, więc jak ktoś nie lubi tyle cukru, zawsze można dodać go mniej. Biszkopt ten stosujemy zarówno do tortów, jak i do szybkiego ciasta z owocami i galaretka. Możliwości są niczym nie ograniczone, a ciasto zawsze(...)średnicy 23 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Żeby biszkopt miał ładny okrągły kształt, lepiej wyłożyć tylko spód, boki później bez problemu się odkroi. Pieczemy w temperaturze 160-170’C przez około 30-40 minut. Warto po około 30 minutach sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt jest suchy. Wszystko zależy od pieca, więc metoda na suchy patyczek jest tutaj najlepsza

KasiaiKrzysiu.pl
Ciasto Oczy Carycy 134

pieczenia. Na blachę wykładać na przemian ciasto jasne i ciemne. Na koniec wszystko przemieszać widelcem. Piec ok. 40 min. w 180 stopniach. Budyń ugotować w mleku z cukrem i cukrem waniliowym. Wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem. 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Delikatnie wystudzić, galaretka nie powinna zastygnąć tylko być "tężejąca", inaczej wsiąknie w ciasto. Upieczony czarno(...)biszkoptów jeden za drugim. Pomiędzy biszkoptami układać tężejącą galaretkę (u nas na połowie ciasta była zielona, na drugiej połowie pomarańczowa galaretka). Jak galaretki zastygną wyłożyć resztę masy i przykryć drugą połową biszkoptu. Na wierzch można wylać polewę czekoladową (ja z niej zrezygnowałam, gdyż na wierzchu biszkoptu utworzyła się cienka warstwa pysznej bezy). Tutaj widać jak jakiś niecierpliwy łakomczuch dobierał się

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
6 urodziny bloga i 10 najchętniej czytanych przepisów 160

Spód do ciasta z herbatników 3. Ciemny Snickers 4. Banoffee - ciasto z bananami i toffi bez pieczenia 5. Malinowa Chmurka 6. Kompot jabłkowy na zimę 7. Ciasto z Ptasim Mleczkiem 8. Łatwy krem do babeczek 9. Dżem z dyni z galaretką pomarańczową 10. Batoniki owsiane z mlekiem skondensowanym Grafikę 6 odnalazłam na www.dreamstime.pl

Mania Wypiekania
Szarlotka z bitą śmietaną bez pieczenia 138

Kolejne ciasto w mojej ulubionej wersji to znaczy bez pieczenia. Ciasto jest proste w wykonaniu nie potrzebuje dużo składników a mimo to jest pyszne :) Polecam. Składniki: * Jabłka 1,5 kg przed obraniem * 2 galaretki cytrynowe * śmietana 30 % 400 ml * 2 łyżeczki cukru pudru * herbatniki 230 g ( jedno opakowanie ) * żelatyna 2 łyżeczki * woda 50 ml * do posypania cynamon

Kulinarne przygody
ciasto bez pieczenia "niebo w gębie"... 2523

Składniki: herbatniki 40 dag, masło miękkie 1/2 kostki, truskawki 1/2 kg, serek homogenizowany 250 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, jogurt gęsty 250 ml, galaretka brzoskwiniowa 1

W Mojej Kuchni Lubię
Chatka Baby Jagi, szybkie ciasto bez pieczenia 168

pół godziny i jest zupełnie bez pieczenia, a zatem smacznego!. Składniki: - 70 dag mielonego sera białego, może być z wiaderka - 15 dag masła - 6 łyżek cukru pudru - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii lub esencji waniliowej  - 3 łyżeczki naturalnego kakao - 36 herbatników Dodatkowo: - galaretka, kolor dowolny Po dodatki do ciast zapraszam na stronę  www.Skworcu.com.pl . 1. Galaretkę rozpuścić

Apetyczna babeczka
SERNIK BRZOSKWINIOWY Z GALARETKĄ 166

proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * galaretka brzoskwiniowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Wszystkie składniki siekamy, wyrabiamy, zawijamy w folię i chłodzimy ok. 20 minut. MASA: Białka ubijamy na pianę, brzoskwinie miksujemy. Żółtka ucieramy z cukrem i miksując na wolnych obrotach porcjami dodajemy ser. Wlewamy masło, wsypujemy budyń i proszek do pieczenia, a następnie dodajemy zmiksowane brzoskwinie i pianę ubitą(...)łyżką. CAŁOŚĆ: Na blachę ( 25×30 ) wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy ciasto, podpiekamy ok. 20 minut w 180C ( bez termoobiegu ). Na podpieczone wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika – tym razem na 50 minut. Wystudzony sernik zalewamy przygotowaną, lekko tężejącą galaretką – odstawiamy na noc do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
ciasto zemsta teściowej 487

wykładamy ubite białka. Pieczemy w 160 st. C przez ok. 20 -30 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na warstwę wiśniową: 2 galaretki wiśniowe ok. 800 ml gorącej wody 500-600 g wiśni wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka zacznie się ścinać dodajemy wydrylowane wiśnie. Ciasto bez bezy umieszczamy

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowa malinowa chmurka 735

Lekkie, przepyszne letnie ciasto, które koniecznie musicie spróbować.  SKŁADNIKI: spód: 1/2 porcji ciasta kruchego z tego przepisu lub bezglutenowe ciastka typu petitki Warstwa malinowa: 600 g malin 3 galaretki malinowe 700 g wrzącej wody Warstwa śmietankowa: 500 ml śmietanki kremowej 30% - mocno schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru  nasionka z 1 laski wanilii Warstwa(...)stopni na 60 minut. Bezę całkowicie wystudź. Spód: Schłodzone kruche ciasto rozwałkuj i wyłóż nim dno formy wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam formy ok. 22x34 cm). Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut - musi mieć złoty kolor. Ciasto całkowicie wystudź. Warstwa malinowa: Galaretki dokładnie rozpuść we wrzątku, przestudź i wymieszaj

Kuchnia bezglutenowa
Charlotte potrójnie truskawkowa 196

Truskawkowego szaleństwa ciąg dalszy ;) Deser bez pieczenia, zniewala smakiem i wyglądem. Z musem truskawkowym, warstwą truskawkowego kremu i przykrywającą je galaretką truskawkową. Czasochłonny, ale

Domowa cukiernia Ewy
Ciasta bez pieczenia 2991

Trzy bit Jogurtowiec z truskawkami Łaciaty torcik z kaszy manny Śmietanowiec agrestowy Torcik tęczowy bez pieczenia Sernik na zimno z galaretką Sernik na zimno

Ala piecze i gotuje