ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:37/151)

ciasto chałwowe z truskawkami w galaretce i bitą śmietaną... 106

pieczenia, pokruszoną chałwę i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto forma silikonowa 25x24 cm, ciasto rozsmarować w formie, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 45-50 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w chłodnym miejscu zimne ciasto nasączyć wodą z sokiem malinowym, na wierzchu poukładać plastry truskawek, wylać prawie stężałą galaretkę

W Mojej Kuchni Lubię
malinowa chmurka 882

Pieczemy w 140 st. C przez ok. 60 min., następnie pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Beza powinna być chrupka. składniki na galaretkę z malinami: 600 g malin 3 malinowe galaretki 870 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Do zimnej galaretki dodajemy maliny, mieszamy i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę równomiernie(...)wykładamy na kruche ciasto. Całość wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Serek miksujemy z ziarenkami wanilii, dodajemy ubitą śmietankę i miksujemy do połączenia się składników. Gotowy krem wykładamy

Domowy Smak Jedzenia
Mozaika sernikowa bez pieczenia 121

przepis na super kolorowe ciasto bez pieczenia. Układanie naprzemiennie kolorowych warstw masy sernikowej dało wspaniały efekt końcowy.   Składniki: 50 g biszkoptów 500 g serka homogenizowanego waniliowego 250 g ricotty 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka turkusowa 6 dużych świeżych moreli 1 galaretka brzoskwiniowa tortownica o śred. 26 cm Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie: cytrynową(...)odstawiamy do ostygnięcia. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy biszkopty. Serek homogenizowany dokładnie mieszamy z ricottą. Masę serową dzielimy na 3 części i do każdej wlewamy 1 galaretkę w wybranym kolorze. Gdy masa zacznie tężeć to naprzemiennie wlewamy po 3 łyżki masy sernikowej z każdego koloru. Wkładamy ciasto do lodówki. Morele myjemy i osuszamy. Z moreli

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Zakochane ciasteczka ;) 96

pieczemy przez około 10 minut – do zrumienienia. Studzimy *** *** Przygotowujemy lukier: cukier puder energicznie mieszamy z gorącą wodą *** *** Pełne ciasteczka smarujemy cienką warstwą lukru i przyklejamy do nich ciastka z otworami *** *** Polukrowane i posklejane ciasteczka odkładamy do wyschnięcia *** *** W tym czasie przygotowujemy mus truskawkowy: galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody *** *** Do gorącej galaretki wkładamy(...)kilka zamrożonych truskawek i całość odkładamy na około 10 minut *** *** Po tym czasie truskawki z galaretką miksujemy na jednolity mus *** *** Otwory w ciasteczkach delikatnie zalewamy musem (najlepiej za pomocą małej łyżeczki) i odkładamy do stężenia *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: WALENTYNKOWE CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ BABKA Z SERDUSZKIEM PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ

Blog z Apetytem
Kruche z jabłkami i bezą 131

cytryny 1 łyżka masła 1 galaretka cytrynowa,lub brzoskwiniowa Składniki na bezę: 6 białek 3/4 szklanki cukru łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej platki migdałowe do posypania Wykonanie Do miski przesiewamy mąkę z cukrem pudrem ,dodajemy masło i żółtka .Wyrabiamy na jednolite ciasto-u mnie w mikserze z końcówką do wyrabiania chleba Ciasto dzielimy na dwie części. Formę(...)wykładamy papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta wykładamy na dno formy i pieczemy w temp. 170 C przez ok. 30 min. Studzimy .W tym czasie przygotujemy jabłka.Do miski wlewamy dwie szklanki wody, dodajemy sok z cytryny. Obrane jabłka ,kroimy w kostkę,wkladamy do miski z płynem ,aby nam nie ściemniały.Gdy wszystkie jabłka są już obrane ,odcedzamy

w mojej kuchni
Ptasie Mleczko ze śmietany 30% 123

PRZEPIS NA BLACHĘ O WYMIARACH:35cmx14cm SKŁADNIKI: - 1l. śmietany 30% - 4 galaretki truskawkowe - biszkopty - czekolada WYKONANIE: Blaszkę wykładamy biszkoptami. Galaretkę rozpuszczamy w 4 szklankach wody. Ubijamy

Dziś Ja gotuje
Malinowa pianka 100

Składniki: 1,5 puszki mleka skondensowanego (około 800 g) 4 galaretki malinowe 2 szklanki malin (mrożonych) opakowanie biszkoptów (120 g) wiórki kokosowe Sposób wykonania: Przygotowujemy galaretki

Qchnia po prostu
Ptasie mleczko 37700

Ciasto na zimno, składające się z warstwy waniliowej, czekoladowej oraz galaretki. W smaku przypomina ptasie mleczko. 4 jajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru

Bullio
Sernik bananowy na zimno 387

Pyszny i prosty serniczek bananowy na bazie serka homogenizowanego.Serniczek wykończony nieprzezroczystą galaretką w kolorze niebieskim, którą wybrała córeczka:) składniki: 800 g serka naturalnego homogenizowanego 4 średnie

Monia miesza i gotuje
Biszkopt z kremem budyniowym, truskawkami i galaretką 254

Dzisiaj klasyka czyli biszkopt z kremem budyniowym oraz truskawkami i galaretką. Ciasto proste, smaczne i zawsze cieszy się powodzeniem. składniki : biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem budyniowy 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru ( na 0,5 l mleka) 900 ml mleka 5 łyżek(...)utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ubite białka. Wszystko zmiksować mikserem na najniższych obrotach. Blaszkę 35x25 natłuścić i posypać bułką tartą. Przełożyć masę i wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut, funkcja góra-dół. Gotowy biszkopt wystudzić. Przygotować krem budyniowy

Monia miesza i gotuje
MALINOWA CHMURKA Z BEZĄ NA PODŁUŻNYCH BISZKOPTACH 1523

ilość malin, galaretka również malinowa, ubita śmietana i beza :)  Ciasto to wykonane jest na kruchym cieście, jednak mi w lodówce zalegały białka jaja, więc moja malinowa chmurka jest na podłużnych biszkoptach maczanych w soku malinowym :) Składniki na formę prostokątną 24 na 26 cm: * około 18- 20 podłużnych biszkoptów * 3 malinowe galaretki * około 600 g malin (użyłam mrożonych(...)Wodę zagotować. Rozpuścić w niej galaretki malinowe, odstawić. Gdy galaretka zacznie tężeć dodać do niej maliny, wymieszać i wylać galaretkę na biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać. Śmietanę wyłożyć równomiernie na galaretkę z malinami. Na wierzchu położyć przygotowaną wcześniej bezę. Ciasto trzymać w lodówce. Do ciasta

Zrób to smacznie
Ciasteczka thumbprint kokosowe z malinową galaretką 128

przeznaczyłam po 25 gram ciasta. Rozmąć jajko w naczyniu, do drugiego wsyp kokosowe wiórki. Uformuj kuleczki, lekko spłaszcz i zamocz w jajku, następnie obtocz w wiórkach. Układaj ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebujesz dwóch blach do pieczenia (blachy od piekarnika). Zrób dziurkę w każdym ciastku i wstaw blaszkę do piekarnika. Piecz blaszki pojedynczo każdą przez(...)ciastka z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostudzenia. Ciasta bezpośrednio po upieczeniu są miękkie, ale jak ostygną stają się pulchne i kruche. Żelatynę namocz w zimnej wodzie na 20 minut. Maliny z cukrem umieść w małym rondelku i gotuj przez 10 minut. Wylej na sito i przetrzyj. Galaretka powinna być bez pestek. Podgrzej przecier malinowy, odciśnij żelatynę i wymieszaj

codojedzenia
Torcik kokosowo-borówkowy bez pieczenia 201

Przepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna, delikatnie kokosowa warstwa jogurtowa z mascarpone, białą czekoladą, mlekiem kokosowym i likierem, a do tego borówki w jagodowej galaretce. Poezja! Ile ja się pochwał za ten torcik nasłuchałam to głowa mała ;) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: (tortownica 28 cm) Spód ciasteczkowy: 30 dag ciasteczek (np. herbatniki, kruche) 150 g masła 100 g czekolady(...)borówek/jagód 2 galaretki jagodowe 3 szkl wrzątku *jeśli chcemy, żeby smak kokosowy był wyraźniejszy, należy użyć 2 puszki mleka kokosowego (ilośći żelatyny nie trzeba zwiększać) 1. Ciasteczka zmiksować w malakserze na piasek (ewentualnie można je rozwałkować lub roztłuc tłuczkiem). Masło rozpuścić, wlać do okruszków ciastek, wymieszać dokładnie dłonią. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać okruszki z masłem

Kto ugości moich gości?
Szpinakowe ciasto z masą jogurtowo-brzoskwiniową i galaretką 167

pieczenia Masa: 1 puszka brzoskwiń 350 g jogurtu naturalnego bez laktozy Mlekovita 5 łyżek cukru 4-5 łyżek żelatyny Dodatkowo: 1 galaretka żółta 1 galaretka czerwona   Każdą z galaretek rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy do całkowitego stężenia (najlepiej w płaskim naczyniu). Stężałą galaretkę kroimy w drobną kostkę. Umyty szpinak miksujemy wraz z olejem oraz wodą(...)durszlak. Jajka miksujemy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę (przez około 10 minut). Następnie obroty miksera zmniejszamy i naprzemiennie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz zmiksowany szpinak. Ciasto przelewamy do tortownicy (24 cm) wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50-55 minut (do tzw suchego

Smaki Na Talerzu
Zielona pokusa 146

pieczenia 3/4 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Składniki na ciasto połączyć, szybko zagnieść. Gotowe owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Dno blaszki o wymiarach 23 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciastem, nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut. Wystudzić. Składniki na bezę: 3 białka(...)minut. Wystudzić. Galaretka zielona: 3 zielone galaretki (u mnie agrestowe) 2 duże jabłka 2 garści świeżego szpinaku 750 ml wrzącej wody Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzącej wody. Odstawić do stężenia. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szpinak umyć, zmiksować z tężejącą galaretką, dodać jabłka. Tężejącą galaretkę wyłożyć na ciasto, wyrównać i schłodzić

Domowa cukiernia Ewy