pokusa” (przepis TUTAJ ). Bajecznie smaczne ciasto z wiśniami, zatopionymi w galaretce oraz masą budyniową, na puszystym makowym biszkopcie. A wszystko dopełnione warstwą z herbatników i oblane czekoladą. Ciasto nie tylko rewelacyjnie smakuje ale również wspaniale wygląda. Polecam :)) 2. Ciasto „Filadelfia” – bez pieczenia (przepis TUTAJ ). Truskawkowo-śmietankowe ciacho na chrupiącym spodzie z nutelli…niebiosa(...)świeże jak i mrożone, zawsze wychodzi pysznie :)) 6. Ciasto „Mozaika” (przepis TUTAJ ). Delikatne, lekkie i kolorowe ciasto z masą śmietankową, na puszystym, kakaowym biszkopcie, z dodatkiem kolorowych galaretek. Wspaniale smakuje i pięknie wygląda :)) Wykonanie ciasta nie jest skomplikowane jednak trochę czasochłonne ze względu na stygnięcie i tężenie galaretek. 7. Sernik jagodowy na zimno z musem truskawkowym
Blog z Apetytemgalaretką. Ja wolę jednak inną wersję tego ciasta, a mianowicie roladę bez zawijania z lekkim musem truskawkowym i kremem śmietankowym. To lekkie ciasto uprzyjemni każdemu niedzielne popołudnie. ROLADA TRUSKAWKOWA (bez zawijania) Składniki: biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mą ki pszennej 1 łyżka mąki ziemniacz anej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli stopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka. Do ubitych jajek przesiewamy mąki oraz proszek do pieczenia. M i eszamy łyżką, aby piana nie opadła. Na koniec dodajemy olej. Ciasto przelewamy na płaską form ę o wymiarach 20x30 i pieczemy w 1 6 0 st o pniach przez 35 minut. Upieczony biszkopt studzim
Bon appetit mon amieskładniki na masę serową: 1000 sera 2 galaretki truskawkowe 120 g masła 160 g cukru pudru 500 ml gorącej wody dodatkowo: okrągłe biszkopty 1 galaretka truskawkowa
Domowy Smak JedzeniaNa dzisiejszy mecz proponuję deser białoczerwony, panna cotta z porzeczkową galaretką. Przepis na panna cotta jest bardzo prosty. Wystarczy zagotować śmietankę i rozpuścić w niej żelatynę
codojedzeniapszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1/3 szkl. oleju Krem: 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 i 3/4 szkl. mleka 4 czubate łyżki cukru 250 g kostka masła Poza tym: ciastka z nadzieniem malinowym lub truskawkowym 2 galaretki różowe (rubinowa- wieloowocowa) Słoik konfitury malinowej Stovit polewa biała Helio ( kolorowe posypki) Wykonanie: Ciasto białe: Białka ubijamy na sztywno(...)cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie, ale dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto żółte: Żółtka, jajka i cukier ubijamy na jasną, puszystą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Mieszamy. Na blachę, wyłożoną pergaminem, wykładamy na przemian białe i żółte ciasto. Pieczemy 40 minut w temp. 180 st.C. W tym czasie galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra gorącej wody
Podróż w kulinariasezon na jabłka otwarty, więc bardzo polecam to ciasto. Składniki (blaszka 34x26cm): Biszkopt: 6 jajek niepełna szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka agrestowa 1 łyżka masła ewentualnie cukier do jabłek - pominęłam Masa jogurtowa: 1 litr jogurtu owocowego (bez owoców) 1 czerwona galaretka 1 łyżeczka żelatyny(...)pieczenia, piec w 180 st. C przez 30-40 minut - do suchego patyczka. 2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Masło roztopić w garnuszku, dodać jabłka, cukier i chwilkę całość prażyć na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać i jeszcze chwilkę smażyć. Pozostawić do ostudzenia. 3. Zrobić masę jogurtową: galaretkę i żelatynę rozpuścić
Kuchnia domowa Anizapraszam na kolorowe ciasto śmietanowe bez pieczenia. Wspaniale wygląda i smakuje. Nikt mu się nie oprze. SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych wafli, 750 ml śmietany 30%, 1/2 opakowania galaretki fioletowej, 1/2 opakowania galaretki zielonej, 1/2 opakowania galaretki pomarańczowej, 1/2 opakowania galaretki niebieskiej, 1/2 opakowania galaretki czerwonej, 1 łyżeczka cukru pudru. PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretkę fioletową rozpuszczam w 1/2 szklanki(...)125ml) ubijam na sztywno. Miksuję z tężejącą fioletową galaretką. Masę wykładam na jeden z wafli. Wyrównuję, przykrywam drugim waflem i odstawiam do stężenia. 3. Podobnie, jak masę fioletową przygotowuję masę zieloną, pomarańczową, niebieską i czerwoną. Masami kolejno przekładam wafle. 4. Pozostałą śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Śmietaną dekoruję wierzch ciasta
Tradycyjna kuchnia Kasimaliny w galaretce, puszysty śmietanowy krem i słodka, chrupiąca beza. Chłopcy stwierdzili, że to jedno z lepszych ciast jakie zrobiłam:) Mi też baaardzo smakował. Ostrzegam: ciasto wciąga i uzależnia!! :) Spód: 3 żółtka, 150g mąki pszennej, 100g masła, 30g cukru pudru, łyżka cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Mąkę przesiać wraz(...)natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy do pieczenia o wym. 23x33cm. Nakłuć widelcem i piec około 15-20 minut w temp. 190st. Ostudzić. Malinowa galaretka: 600g malin, 2 galaretki o smaku malinowym, 3 szklanki wrzątku. Galaretki rozpuścić we wrzątku i przestudzić. Dodać maliny. Tężejącą masę wylać na przestudzone ciasto. Wstawić do lodówki, by masa całkiem zastygła
Z miłości do słodkościChrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem nutella, co daje mu wspaniały smak i rewelacyjną chrupkość. Ciasto jest nieskomplikowane i nie wymaga pieczenia. Polecam! Niebo w ustach Składniki: 1/2 opakowania sucharków – 150 gram 300 gram nutelli 400 gram(...)tuż nad masą serową i pomału wylewam na nią mus, który dzięki temu równo układa się na powierzchni *** *** Ciasto ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin, lub na noc *** *** Ciasto możemy udekorować bezami *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: Ciasto Filadelfia (bez pieczenia) Artykuł Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemczerwonej galaretki 250 ml gorącej wody Mąkę przesiać do miski, wymieszać z solą i cukrem. Dodać masło, posiekać, a następnie dokładnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30-60 minut. Po tym czasie połowę ciasta rozwałkować na okrąg o średnicy 20 cm. Resztę ciasta rozwałkować(...)serową. Ostudzony spód równomiernie posypać bułką tartą, na to wyłożyć rabarbar. Całość przykryć masą serową, wyrównać powierzchnię. Piec w 160 st. C. (bez termoobiegu) przez 1,5 godziny. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Truskawki pokroić, ułożyć na ostudzonym cieście. Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, zalać nią truskawki. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeskładniki: 500 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 2 galaretki (np. cytrynowe lub agrestowe lub malinowe) 500 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru
Domowy Smak JedzeniaKolejna moja propozycja na pyszne ciasto bez pieczenia. Tym razem delikatna, rozpływająca się w ustach pianka śmietankowo-jogurtowa z orzeźwiającym brzoskwiniowym musem i błyszczącą taflą galaretki... mmmm :)))) Koniecznie wypróbujcie! Pianka śmietankowa: 400 ml śmietanki 30% 400 ml jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów
Smakołyki AsiSezon truskawkowy cały czas trwa i dlatego mam dla Was kolejne ciasto z truskawkami bez pieczenia. Delikatna pianka truskawkowa na spodzie z biszkoptów. Uwielbiam w upały takie ciasta na zimno z dodatkiem owoców i galaretki. Może i Wy skusicie się na takie pyszności i skorzystacie z mojego przepisu. Truskawki można zastapić malinami i będzie również bardzo smaczne. Składniki
O kuchni z uczuciemmrożonymi malinami Hortex oraz masą jogurtowo-śmietanową o smaku cappuccino. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Polecam Składniki: spód: 1 szkl mąki gryczanej 3 żółtka 100 g masła 2 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu masa malinowa: 280 g mrożonych malin od Hortex 2 galaretki malinowe w proszku 600 ml gorącej wody masa kawowa(...)szkl gorącej wody oraz: 50 g płatków migdałowych blaszka 24x28 cm Przygotowanie: Maliny wyjmujemy z opakowania i przesypujemy na durszlak, odstawiamy do rozmrożenia. Ciasto: mąkę przesypujemy na stolnicę, dodajemy masło, żółtka, cukier oraz proszek do pieczenia. Wyrabiamy razem na gładkie, kruche ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy dno przygotowanym ciastem kruchym. Wstawiamy blaszkę z ciastem
słodkie i nie tylko historie kulinarne