 Ciasto budyniowe na herbatnikach 187
Ciasto budyniowe na herbatnikach 187opakowania herbatników, tj. ok. 400 g 3 budynie waniliowe 3 łyżki miodu 0,75 l mleka winogrona 2 galaretki, u mnie o smaku cytrynowym Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Jej dno przykryj herbatnikami, układając je bardzo ściśle przy sobie. Do rondla przelej mleko, dodaj miód i gotuj do czasu aż zacznie wrzeć. Następnie dodaj proszek budyniowy rozrobiony w mleku(...)również przykryj herbatnikami. Na wierzch ciasta połóż winogrona, tak aby pokryły całą powierzchnię tortownicy. Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, a następnie odstaw ją w chłodne miejsce, aby zaczęła tężeć. Tężejącą galaretkę przelej do tortownicy, aby zakryła winogrona. Gotowe ciasto wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego Czytaj więcej – Ciasta bez pieczenia Artykuł Ciasto budyniowe
365 dni dookoła kuchni Kruchy ananasowiec 303
Kruchy ananasowiec 303Przepyszny, lekki, orzeźwiający... taki jest kruchy ananasowiec! Ciasto częściowo pieczone, częściowo robione "na zimno". Na liście moim ulubionych ciast i deserów znajduje się zdecydowanie na podium
Jedzeniomania Walentynkowe ciasto bez pieczenia – proste i przepyszne! 3004
Walentynkowe ciasto bez pieczenia – proste i przepyszne! 3004Walentynkowe ciasto bez pieczenia Proste i mega smaczne piankowe ciasto z czerwonymi serduszkami oraz chrupiącym czekoladowym spodem. Jest bardzo efektowne i pięknie prezentuje się na stole. Idealne na dzień zakochanych oraz jako deser do każdej romantycznej kolacji Ciasto nie wymaga pieczenia, więc jest w miarę łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam! Składniki: Spód: 1/2 opakowania(...)ciasto bardzo delikatnie za pomocą łyżki wylewamy mleko z żelatyną, tak aby pokryć przestrzenie między serduszkami. Najlepiej zrobić to gdy ciasto jest w lodówce, aby podczas przenoszenia mleko nie rozlało się na serduszka *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc, aby dobrze stężało *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: BABKA Z SERDUSZKIEM PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA
Blog z Apetytem Ciasto Pożegnanie Lata-z kremem i malinami 411
Ciasto Pożegnanie Lata-z kremem i malinami 411łyżki kakao -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia KREM -2 żółtka (białka do ciasta) -1 litr mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1 cukier waniliowy -2 łyżki mąki pszennej -1 szklanka cukru -250g masła lub margaryny WARSTWA MALINOWA -400g malin -1 galaretka malinowa -1,5 szklanki wrzątku POLEWA -100g czekolady mlecznej -3 łyżki(...)białkami ucieramy z cukrem na jasną masę. Dodajemy resztę składników czyli przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao,wodę oraz olej i miksujemy na gładką masę. Przekładamy ją do blaszki i pieczemy około 25 minut w temp 180 stopni do suchego patyczka Ciasto studzimy i kroimy na dwa spody. KREM Mleko wlewamy do garnka zostawiając około 3/4 szklanki, włączamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku Sernik jagodowo-malinowy na zimno 1371
Sernik jagodowo-malinowy na zimno 1371Sernik jagodowo-malinowy na zimno to ciasto idealne na letnie upały, gdyż nie wymaga pieczenia. Dostępność sezonowych owoców sprawia, że zamiast pieczonych tortów, na specjalną
Smakołyki Bereniki Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami 584
Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami 584The post Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje Ciasto pianka czereśniowa bez pieczenia + film 204
Ciasto pianka czereśniowa bez pieczenia + film 204Lekkia, chłodna, rozpływająca się w ustach pianka czereśniowa bez pieczenia na pysznym spodzie ciasteczkowym to idealne ciasto w sam raz na upalne dni. Deser jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu, można go dowolnie modyfikować smakowo używając ulubionych galaretek i owoców. składniki na tortownicę 26 cm 300 g ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 100 g masła(...)około 10 minut. Gęstniejącą masę przekładamy na spód ciasteczkowy, wygładzamy jej powierzchnię. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wierzch pianki dekorujemy startą na tarce o dużych oczkach gorzką lub mleczną czekoladę. Artykuł Ciasto pianka czereśniowa bez pieczenia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Dania Oczy Carycy 467
Oczy Carycy 467się biszkopty nasączone w kawie, orzeźwiającego akcentu nadaje galaretka a masa budyniowa łączy wszystko w doskonałą całość. Ciasto jasne: 6 białek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/4 szkl budyniu śmietankowego ( proszek) 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka(...)galaretki agrestowe paczka okrągłych biszkoptów 180g Napar: 1 łyżeczka kopiasta kawy + 0,5 szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cukru 1 polewa czekoladowa Wykonanie: Ciasto jasne : białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać pozostałe składniki. Delikatnie wymieszać. Ciasto ciemne : żółtka z jajkami utrzeć z cukrem do białości. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia Mazurek pomarańczowy 209
Mazurek pomarańczowy 209się je. ;] Tak więc ciasto przekładamy do odpowiednio przygotowanej formy (u mnie sylikonowa, więc bez przygotowania...) i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Ja dekoruję i urozmaicam je cytrynową galaretką i plasterkami cytryny, ponieważ przepadam za kwaśnymi ciastami... W wypadku tego ciasta nie dodanie do niego niczego nie jest dobrym pomysłem.. samo
Kuchenna Kontrrewolucya ciasto jabłkowe z jogurtową galaretką... 257
ciasto jabłkowe z jogurtową galaretką... 257wysmarować masłem i posypać tartą bułką - 3/4 ciasta dać do blaszki jabłka bez skóry pokroić w kosteczkę, wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną i przełożyć na ciasto, rozsmarować resztę ciasta piec w 200C około 45 minut, ciasto dobrze wystudzić i wyjąć zimne z blaszki galaretkę rozmieszać w 3/4 szklanki gorącej wody, wymieszać z zimnym jogurtem i lekko tężejącą wylać
W Mojej Kuchni Lubię Maliny pod chmurką 268
Maliny pod chmurką 268blachy i wyłożyć bezę, posypać płatkami migdałowymi. Piec ok. 1,5 godziny. Na początku w temp. 120, jak się lekko zrumieni obniżyć do 100 z termoobiegiem. Przygotowanie ciasta: Masło napowietrzyć, stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy oraz żółtka. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać do masy i utrzeć mikserem do jednolitej konsystencji. Następnie ciasto zagnieść, owinąć folią spożywczą(...)ciasto przełożyć na blaszkę i piec 30-45 minut w 180 do złotego koloru. Przygotowanie galaretki: 2 galaretki malinowe rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Następnie dodać zamrożone maliny, wymieszać i schłodzoną galaretkę włożyć do lodówki (jeśli dodajemy świeże maliny, galaretkę najpierw należy przestudzić). Gdy zacznie tężeć wylać galaretkę na upieczone i ostudzone ciasto. Przygotowanie kremu: Żelatynę namoczyć
Słodka Strefa Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 166
Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 166opakowanie śmietan-fix (można pominąć)* Na warstwę malinową: 3 opakowania galaretki malinowej 500 g malin (świeżych lub mrożonych) 1 szklanka soku malinowego Dodatkowo: 1/3 słoiczka dżemu malinowego lub truskawkowego Pokruszone bezy do ozdoby *Usztywniacz najlepiej użyć, jeśli chcemy, by masa szybciej stężała, np. kiedy chcemy podać ciasto za 2-3 godz. W innym wypadku jest on zbędny, gdyż mascarpone powinno(...)bardzo puszystą, jasną, gęstą masę. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i bardzo delikatnie wmieszać, by masa pozostała puszysta. Przelać do tortownicy i piec ok. 25 min w temp. 180 st. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy, zdjąć papier do pieczenia i pozostawić do ostudzenia. Po wystudzeniu przekroić na 2 części
My sweet a life Pieguskowiec z truskawkami i lemon curd 156
Pieguskowiec z truskawkami i lemon curd 156oleju kokosowego 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g maku niebieskiego Warstwa truskawkowa: 500 g truskawek galaretka truskawkowa 3 - 4 nektarynki Lemon curd: 3 cytryny szklanka cukru 100 g masła 3 żółtka + 1 jajko Dodatkowo: 3 suche bezy 5 kwiatów lawendy Przygotowanie: Suche składniki na ciasto wymieszać ze sobą. Białka ubić na sztywno, a pod koniec(...)Jeśli zbyt szybko się ścina, to zmniejszamy nieco temperaturę, ale cały czas przygotowujemy wszystko na parze. Odkładamy do wystygnięcia. Truskawkowa warstwa: Truskawki czyścimy i pozbawiamy szypułek. Blendujemy na mus. Galaretkę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody i studzimy. Wystygniętą łączymy z truskawkowym musem i wstawiamy do lodówki, by stężała. Nektarynki obieramy i pozbawiamy pestek. Kroimy w półksiężyce, plasterki czy kostkę
Karczma Honorietty Tort wiśniowy wyborny 322
Tort wiśniowy wyborny 322operacji, a goście wracający samochodem do domu też niechętnie sięgają po ciasta "wysoko procentowe". Ostateczna zmiana planów nastąpiła też dlatego, że z odmrożonych wiśni wyciekło bardzo dużo soku. Za dużo na nasączenie, a szkoda byłoby go wylać. I tak też powstała cienka warstwa galaretki :-) Mam nadzieję, że tort będzie Wam smakował, bo to nie lada tort skoro dostałam pochwałę(...)opakowanie śmietan-fix 100 g gorzkiej czekolady MASA WIŚNIOWA I NASĄCZENIE 700 g mrożonych wiśni bez pestek 100 g cukru 2 opakowania galaretki wiśniowej 1 kieliszek wódki (25 ml) PRZYGOTOWANIE Ciasto: Tortownicę o średnicy 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno). Piekarnik nagrzać do temperatury 170°C. Do miski wbić jajka i ubijać stopniowo dodając cukier. Ubijać
Passions hobbies life KURS CUKIERNICZY, KTÓRY POPROWADZIŁAM 11-12.08 204
KURS CUKIERNICZY, KTÓRY POPROWADZIŁAM 11-12.08 20411-12.08 poprowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy I stopnia. Jakie smakołyki tym razem przygotowaliśmy? Zobaczcie! I moja cudowna grupa! Dziękuję za te fajne 3 dni!
Ostra na Słodko MÓJ KURS CUKIERNICZY 2 187
MÓJ KURS CUKIERNICZY 2 187Od 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w
Ostra na Słodko MÓJ KURS CUKIERNICZY W KRAKOWSKIEJ SZKOLE RESTAURATORÓW 210
MÓJ KURS CUKIERNICZY W KRAKOWSKIEJ SZKOLE RESTAURATORÓW 2104,5 i 6 maja poprowadziłam Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. Zobaczcie co stworzyliśmy! Stoły uginały się od słodkości! Jestem niesamowicie dumna ze swoich kursantów
Ostra na Słodko Malinowe na zimno 333
Malinowe na zimno 333Jeszcze w ogródku mam swoje malinki, więc postanowiłam zrobić pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto możemy przygotować również z innymi owocami(...)Malinowe na zimno Składniki : biały ser - 325 g galaretki malinowe - 3 opak woda - 750 ml śmietana kremówka - 500 g maliny herbatniki po 59 g - 5 opak wiórki białej czekolady Przygotowanie: Maliny przebrać, opłukać, osączyć na sicie. Do miksera wlać śmietanę kremówkę, dodać ser, zmiksować. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić, wlać do masy serowej. Dokładnie zmiksować. Dno tortownicy
Kuchnia Danusi bananowiec na kakaowych herbatnikach bez pieczenia :-) 228
bananowiec na kakaowych herbatnikach bez pieczenia :-) 228listopadowego wieczora Dziś przychodzę do Was z bardzo prostym i pysznym ciastem. Robi się je bardzo szybko. Jest to bananowiec bez pieczenia. Ciasto składa się z kilku warstw - kakaowe herbatniki-masa-banany-herbatniki-masa -banany oraz galaretka. Całość bardzo ładnie wygląda i świetnie smakuje. Banany nadają ciastu fajny zapach i posmak :-) Polecam gorąco zrobienie tego ciasta-warto
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku