ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:27/151)

Sernik na zimno z koglem - moglem i truskawkami 205

" Z rodzynkami czy bez?" - ten spór zawsze pojawia się przy przygotowywaniu tego sernika. Mój tata za każdym razem próbuje przemycić do niego chociaż ich garstkę

DefinicjaSmaku
Tęczowy sernik na zimno 720

Frajdę będą miały zwłaszcza dzieci. Bo przecież najpierw je się oczami, a wszystko co kolorowe to cieszy. Bardzo proste ciasto bez pieczenia, bez trudu je wykonacie. Proste, smaczne i przepiękne. Kolorystyka uzależniona oczywiście od tego jakie macie galaretki. Fajniejszy efekt dadzą kontrastowe i wyraziste galaretki. Można troszkę dosypać barwników spożywczych, jeśli chcecie naprawdę wyraziste kolory. Składniki

na moim stole...
JOGURTOWIEC Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ 227

smakował każdemu. Do tego ciasta wykorzystałam jogurty greckie, które z dodatkiem galaretki przypominają sernik na zimno. Ciasto nie jest trudne i naprawdę znakomite. Zadowoli nie jednego miłośnika ciast na zimno. Robiąc na gotowych biszkoptach lub herbatnikach nie musimy włączać piekarnika i mamy pyszne ciasto bez pieczenia. Polecam :) BISZKOPT : 4 jajka 1 szklanka cukru i mąki po 1 łyżeczce(...)kroimy na połowę) ROBIMY BISZKOPT : Ubijamy białka na sztywno, następnie partiami wsypujemy cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem, ciągle miksując wlewamy do piany. Przesiewamy mąkę i dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie za pomocą łyżki. Wlewamy na formę o wymiarach 25/40 cm wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy ok. 20-30 minut do suchego patyczka. Gdy ciasto

Pani na deser
Bezglutenowa tarta z galaretką malinową, mascarpone i jeżynami 178

gdyż ciasto kruche wykonaliśmy z połączenia migdałów i kokosa Składniki na ciasto: - 220 g migdałów - 80 g wiórek kokosowych - 1 żółtko - 75 g masła - 35 g cukru Składniki na galaretkę malinową: - 400 g malin - 3 kopiate łyżeczki cukru pudru - 20 ml wody - 6 g żelatyny Składniki na masę serową: - 125 g śmietanki 30% - 125 g mascarpone - 20 ml wody(...)momentu połączenia składników. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 60 minut. Gotowe ciasto wyjmujemy z lodówki i wyklejamy nim formę. Widelcem nakłuwamy wyklejone ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni (bez termoobiegu). Ciasto pieczemy ok. 20 minut, a następnie wyjmujemy je i zostawiamy do wystygnięcia. Galaretka malinowa. Kolejnym krokiem będzie galaretka. W gorącej

Kuchenne Wariacje
Wiśniowa delicja 149

nagrzać piekarnik do 180 C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto na biszkopt do blaszki. Piec 25-30 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta. Patyczek po wyjęciu musi być suchy. Musi być ta sama blaszka co pieczona była beza. Odstawić biszkopt aż całkowicie ostygnie. Masa z galaretekGalaretki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Odstawić aż prawie

Kuchnia Pokoleń
Śmietanowiec z galaretkami i borówką amerykańską 313

Smerfny ten deser i to bez pieczenia! Świetny na lato, ale sprawdzi się o każdej porze roku. Jest puszysty, śmietankowy i prawie jak sernik

Smaczna Pyza
Ciasto kryształek – na biszkopcie rzucanym 144

Ciasto kryształek to pyszne i efektowne ciasto na bazie czekoladowego biszkoptu, bitej śmietany i galaretki. Pierwszy raz zrobiłam biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia - obawiałam się, że może nie wyrosnąć, ale wyszedł bardzo dobrze. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (100 g) 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru (150 g) Ponadto: 500 ml śmietany(...)jajecznej dodajemy przesianą przez sitko mąkę. Mieszamy mikserem na najwolniejszych obrotach. Piekarnik nagrzewamy do 170 C. Dno foremki o wym 23x26 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki niczym nie smarujemy. Do formy wlewamy ciasto. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjmujemy z piekarnika i rzucamy na podłogę z wysokości

e-PrzepisyKulinarne
Sernik na zimno z galaretką 312

ubitej śmietanki sprawia, że sernik jest delikatny. Zamiast tradycyjnego twarogu użyłam twarożku z jogurtem przez co ciasto jest lekko kwaskowate. Sernik na zimno udekorowałam galaretką. Jak zwykle przyrządziłam galaretkę po domowemu. Szkoda psuć tak pyszny sernik sztuczną galaretką. To nic trudnego zrobić owocową galaretkę. Wystarczy porcja owoców i żelatyna. Sernik na zimno Składniki: Spód do sernika 250 g mąki(...)folię. Włóż do lodówki an pół godziny. Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC lub wedle piekarnika). Rozwałkuj ciasto na placek o średnicy 26 cm. Przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz na złoty kolor przez 25 minut. Wyjmij upieczony kruchy spód i ostudź. Przygotuj masę serową. Namocz

codojedzenia
Kolorowy sernik na zimno z wiśniami 241

jajek i bez tłuszczu. Słodycz sernika pochodzi jedynie z galaretek. Jak ktoś liczy kalorie to nie musi przygotowywać kruchego ciasta i do tortownicy wylać samą masę serową. A sam sernik na zimno jest pyszny, orzeźwiający i aksamitny, Jak przystało na sernik bez pieczenia, został tradycyjnie przygotowany z serków homogenizowanych (serków homo) ale w wersji bardzo uproszczonej(...)przepisy na serniki bez pieczenia: Sernik z truskawkami czy też sernik na zimno z galaretkami , pomarańczowy sernik na zimno z bezami , czy najlepszy sernik na zimno Kolorowy sernik na zimno z wiśniami na kruchym spodzie jest w wersji mini, na tortownicę 18 cm: Składniki: 350 g serek homogenizowany, (może być waniliowy) 2 op. galaretki o smaku ananasa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wiśniowa chmurka z amaretto 200

Galaretka z wiśniami: 1/2kg świeżych wiśni 3 łyżki cukru 50 ml likieru amaretto 3 galaretki wiśniowe Dr.Oetker 2 szklanki wody Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/2  szklanki białych wiórek kokosowych lub płatków migdałowych Wykonanie ciasta: Ciasto kruche: Wszystkie składniki powinny być schłodzone, szczególnie masło,   połączyć   wszystko w misce zagnieść szybko ciasto, owinąć(...)pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym, ponakłuwać widelcem, piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez   15 minut. Wyjąć, wystudzić. Beza: Białka umieścić w misce, ubijać do uzyskania puszystej pianki, wsypywać partiami cukier, łyżka po łyżce aż masa będzie gęsta i lśniąca, wsypać mąkę ziemniaczaną , zmiksować. Wyłożyć bezę do formy wyłożonej papierem pergaminowym tej samej w której piekliśmy kruche ciasto

Wanilia i Kardamon
OCZY CARYCY 162

Ciasto najładniej prezentuje się z zieloną galaretką, niestety zapomniałam kupić zielną i zmuszona byłam podmienić na czerwoną. SKŁADNIKI Ciasto jasne: 6 białek 0,5 szklanki cukru 1 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki(...)mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 250 g masła Dodatkowo: 2 galaretki zielone paczka okrągłych biszkoptów 180g Napar do biszkoptów: 1 łyżeczka kopiasta kawy 3/4 szklanki wrzątku 1 łyżeczka cukru Polewa SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto ciemne: Żółtka z jajkami ucieramy

RAROSSA
Torcik z pianką bez pieczenia 215

Zapraszam na torcik bez pieczenia, z owocami z puszki i kremem budyniowym, na biszkoptach nasączonych likierem migdałowym. Wierzch zdobi pianka z mleka skondensowanego i galaretki. Deser bardzo mi smakuje, jest delikatnie owocowy i ciekawy w smaku, w ogóle nie czuć masła. Ja do masy budyniowej dodałam galaretki o smaku żurawinowym i przypadła mi ona do gustu, ciekawy smak(...)Przed samym podaniem ciasto ozdobiłam świeżymi bratkami. Polecam…     Składniki: około 200g okrągłych biszkoptów 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 opakowania galaretki w czerwonym kolorze (użyłam żurawinowej, ale może być wiśniowa, truskawkowa) 250g masła w temperaturze pokojowej 1 puszka papai w syropie 425g – możemy zastąpić gruszkami, brzoskwiniami

Mała Cukierenka
Ciasto pomarańczowe 144

szklanka mąka -1 szklanka proszek do pieczenia -1 łyżeczka kakao -2 łyżki Masa budyniowa : sok Kubuś - 900 ml budyń waniliowy - 3 opak  bez cukru Pianka śmietankowa : śmietana kremówka 36 % - 1,5 szkl galaretka agrestowa - 1 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo  : wiórki pomarańczowe  do posypania ciasta Przygotowanie : Biszkopt  Białka ubić na sztywno, dodać cukier

Kuchnia Danusi
Kruche orkiszowe z truskawkami pod bezową pierzynką 137

jedną cześć. Blachę o wymiarach 25x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjętą porcję ciasta ścieramy na tartce na dużych oczkach na dno blachy. Delikatnie dociskamy palcami. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. Dodatkowo: 1 ½ szklanki mąki płatki migdałowe W tej samej formie pieczemy druga porcję ciasta. Ścieramy na tartce i dociskamy palcami. Białka z solą ubijamy(...)bezę wykładamy na surowe ciasto. Posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. Dodatkowo: 3 galaretki truskawkowe kg truskawek 600 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do przestudzenia.. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek. Pokrojone na pół układamy na upieczony placek bez

kulinarnyswiatdomi
CIASTO Z PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ I GALARETKĄ 274

Lekkie ciasto z puszystą pianką jogurtową z truskawkami i galaretką na spodzie z ciastek Degistive. Ciasto można wykonać z dowolnymi owocami i z jogurtem o ulubionym

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania