ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:21/151)

Malinowa chmurka 462

Przed samym pieczeniem nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni  C przez około 20 minut do zarumienienia ciasta. Po upieczeniu wyjmujemy studzimy.  Galaretka z malinami Galaretki  malinowe rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Lekko studzimy i mieszamy z malinami. Wkładamy  do lodówki, by galaretka  lekkiego zgęstnienia. Tężejącą wykładamy na kruche ciasto, wyrównujemy(...)lekko przedłużamy (lub skracamy) czas pieczenia. Studzimy w lodówce ok 2 godziny. Krem śmietankowy Wszystkie składniki ubijamy  do otrzymania gęstego kremu. Składniki muszą   być schłodzone. przynajmniej 12 godzin w lodówce. Krem przygotowujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto. Ciasto wyjmujemy z lodówki,  krem wykładamy na galaretkę Na wierzch kładziemy wystudzoną bezę. Ciasto dobrze się  kroi wstawione

W kuchennym oknie Ewy
Ptasie mleczko brzoskwiniowe 160

Brzoskwinie w zalewie - 1 puszka duża galaretka brzoskwiniowa - 4 szt herbatniki jogurt brzoskwiniowy - 300 ml Brzoskwinie wyjmujemy  zalewy, 3 galaretki rozpuszczamy w 700 ml soku

Camilla w kuchni
Tort Ambasador 269

sama nazwa – pod słowem „ambasador” kryło się mnóstwo wypieków – w różnych regionach Polski nazywano tak całkiem inne ciasta. Ta wersja Ambasadora nie wymaga używania piekarnika, jest to bowiem torcik bez pieczenia. Obecność galaretek, maślanego kremu i gotowych biszkoptów przypomina mi dawne czasy. Mimo upływu lat Ambasador dalej jednak ujmuje połączeniem smaków. Przypomina delikatny sernik

Poezja smaku
CIASTO LETNIE MARZENIE 186

łatwiej wyjąc ciasto) GALARETKI: WIŚNIOWA: Dwie wiśniowe galaretki rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Ja gotuję wodę w garnku, wsypuję galaretki i jeśli nie chcą się rozpuścić delikatnie je podgrzewam, ale już nie gotuję. Mieszam aż się rozpuszczą. Odstawiamy do wystudzenia. TRUSKAWKOWA: Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie mieszamy z lekko rozmrożonymi owocami. GALARETKA AGRESTOWA I CYTRYNOWA: Każdą(...)zimne wiśniowe galaretki. Próbujemy jeśli trzeba dosładzamy do smaku. Wylewamy na biszkopt i chowamy do lodówki. WIERZCH: Tężącą galaretkę z owocami wylewamy na ciasto. Chłodzimy. Wylewamy pozostałe galaretki i chowamy najlepiej na całą noc do lodówki. Smacznego :) MAŁA RADA: Zamiast cytrynowej i agrestowej galaretki możemy użyć truskawkowej. Ja wykorzystałam takie jakie miałam.  Jeśli mamy świeże owoce, galaretkę truskawkową rozpuszczamy

Pani na deser
Orkiszowe ciasto z truskawkami i ptasim mleczkiem (bez cukru) 182

ptasim mleczkiem (bez cukru) tortownica 23 cm Ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki ksylitolu 80 ml oleju rzepakowego 150 g jogurtu naturalnego 250 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżka budyniu malinowego (proszku) – można pominąć 2 łyżeczki proszku do pieczenia truskawki Pianka: 150 ml wody 1 galaretka truskawkowa bez cukru 2-3 łyżki ksylitolu 150 ml zimnego mleka(...)połączenia składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (dno i boki), wylać ciasto, wyrównać i wyłożyć na wierzch truskawki. Piec w 180 stopniach około 45-50 minut do suchego patyczka. Po przestudzeniu przygotować piankę. Galaretkę rozpuścić z ksylitolem w gorącej wodzie i odstawić do przestudzenia. Mleko ubić mikserem na piankę i wlewać powoli galaretkę, przez cały czas miksując. Jeśli pianka

Fitkot
Ciasto Shrek bez pieczenia 230

waniliowe bez cukru (120 g razem) Masa ze śmietany: 400 ml śmietany 30% (schłodzić) 2 - 3 łyżki cukru pudru galaretka agrestowa Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe 150 g okrągłych lub podłużnych biszkoptów 2 opakowania delicji 3 dojrzałe gruszki Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto Shrek bez pieczenia(...)kostkę gruszki i zalać lekko tężejącymi galaretkami agrestowymi. Zbyt płynnymi galaretkami lepiej nie zalewać, bo mogą przedostać się na niższe warstwy i zniknąć z wierzchu. W celu przyspieszenia tężenia wystudzonych galaretek wstawiam je na chwilę do zamrażarki. Galaretki powinny być w początkowej fazie tężenia, aby była równa powierzchnia ciasta. Ciasto wstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki, aby całkowicie

Kuchcik gotuje
ŚMIETANOWIEC Z GALARETKAMI 911

Ciasto którego przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, dłuzszy jest czas oczekiwania na tężenie galaretek. Ale je możemy odstawic do stężenia dzień wcześniej, by potem w kilka chwil

Z Majeczką w kuchni
Krucha tarta kokosowo-bananowa z galaretką 488

domu. Krem budyniowy z dodatkiem wiórków kokosowych połączyłam z bananem i galaretką. Tarta wyszła bardzo smaczna. Polecam:) Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 250 g masła Składniki na krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 400 ml mleka 1/2 cukru wanilinowego 1/3 szklanki cukru (w zależności(...)masła (ja dodaję po trochu do moment pożądanego efektu) ok 4 łyżki wiórek kokosowych dodatkowo 1-2 banany oraz galaretka o ulubionym smaku. Wykonanie ciasta: Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz żółtka. Ze wszystkich składników ugnieść ciasto i odstawić na ok godzinę do lodówki. Następnie wykładamy ciasto na formę

The Sweet Damsel
Karpatka straciatella z galaretkami 217

Zielony barwnik-opcjonalnie 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1/2 litra mleka 3,2% Wydojone  bez laktozy Mlekowita 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru ¾ kostki masła bez laktozy Mlekowita 50 g startej gorzkiej czekolady 1 galaretka poziomkowa 1 galaretka winogronowa Ciasto:   Masło   przekładamy do rondelka wlewamy wodę(...)skończenia jajek, pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia jeszcze raz dokładnie mieszamy mikserem. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do wyłożonych pergaminem dwóch jednakowych blaszek o wym 25/30 cm wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około 25 -30 minut. Studzimy na kratce kuchennej. Krem: Galaretki rozpuszczamy   każdą osobno w szklance gorącej wody

Wanilia i Kardamon
Ciasto z kaszą manną i truskawkami 1114

Ciasto z kaszą manną i truskawkami to kolejny smak lata. Delikatnie czekoladowa masa z kaszy manny plus galaretka z owocami to połączenie, które sprawdza się zawsze w ciepłe dni. Ciasto bez pieczenia, z którym poradzi sobie każdy. Tym razem, zamiast sernika na zimno , właśnie naszła mnie ochota na ten rodzaj placka, który pamiętam z dawnych czasów. Poza sezonem(...)białej czekolady (100 g) 1/2 szklanki cukru (można użyć także ksylitolu) 1/2 opakowania masła (100 g) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub wanilinowego duża szczypta cynamonu 2 czerwone galaretki np. truskawkowe świeże truskawki (można użyć też dodatkowo jagód i borówek) okrągłe lub podłużne biszkopty listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Galaretki rozpuszczamy w 600 ml gorącej

Poezja smaku
Malinowe "niebo w gębie" 1045

maślanego i chrupiącą migdałową bezą to gwarantuję ,że będziecie w siódmym niebie :) No i jak to u mnie tradycyjnie imieninowe ciasto musi być z malinami . Inspiracja ze strony (klik) Składniki : Ciasto : 100g miękkiego masła pół szklanki cukru (110g) 3  żółtka 3/4 szklanki maki (130g) pół łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa malinowa: 2 galaretki malinowe 2 szklanki wrzącej wody(...)wody Beza: 3 białka  34 szklanki cukru (160g) 80g płatków migdałów Wykonanie : Ciasto: Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę , dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Przesiać mąkę z proszkiem , wymieszać dokładnie. Gotowe ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy  ( 28x25 cm ) Piec ok 20 min w 180'C Wystudzić. Warstwa malinowa: Galaretki rozpuścić

Malinowa Kawiarenka
Delikatne ciasto z mandarynkami bez pieczenia 273

lubię ciasta bez pieczenia ,ponieważ szybko sie je robi . Oto jedno z moich ulubionych. Składniki 2 galaretki pomarańczowe 500 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru  2 puszki mandarynek  biszkopty okrągłe Sposób przygotowania przepisu: 1.  Mandarynki odsączyć na sicie . Do soku uzyskanego z mandarynek dolać wodę aby było 600 ugotować galaretkę i ostudzić aż lekko zacznie(...)gęstnieć 2.  Ubić śmietanę z 1 łyżką cukru dodać partiami połowę galaretki  Blachę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami . Na biszkopty wyłożyć połowę śmietany i troszkę mandarynek, resztę śmietany. A na górę ciasta dać pozostałe mandarynki i drugą  połowę galaretki . Ciasto schłodzić w lodówce

W królestwie smaków Beaty
Sernik malinowo- porzeczkowy 458

Sernik, który wizualnie w ogóle mi się nie podoba. Dokładniej rzecz biorąc nie podoba mi się wzorek jaki wyszedł z masy serowej pomiędzy pierwszą a drugą

Kuchnia w czekoladzie
Malinowa chmurka 1549

wiśniami zamiast malin -nazywa się Zemsta teściowej) Składniki: Składniki na ciasto: 100 gram masła 150 gram mąki pszennej 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Składniki na galaretkę: 600 g malin (mogą być świeże lub mrożone) 3 galaretki malinowe (każda na 500 ml wody) 3,5 szklanki gorącej wody Składniki(...)papierze . Oprószyć płatkami migdałów. Piec w temperaturze 140ºC przez około 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana.  Wystudzić. Maliny mrożone wcześniej rozmrozić na durszlaku.  3 malinowe galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce

Swojskie jedzonko
Ciasto Malinowa chmurka-pyszne, z malinami, bezą-na dużą blaszkę 339

kruchego spodu, galaretki z malinami, masy śmietanowo-serowej oraz kruchej bezy z płatkami migdałowymi. Pycha :) Ciasto zachwyca smakiem, jest odpowiednio słodkie, i wręcz rozpływa się w ustach .Te proporcje są  idealne, idealne wystarczają na dużą blaszkę o wymiarach około 25x35cm Polecam gorąco to ciasto-jest boskie :) SKŁADNIKI Przepis na dużą blaszkę o wymiarach ok 25x35cm KRUCHE CIASTO(...)jeszcze w piekarniku po jego wyłączeniu. Bezę wyciągamy z blaszki, studzimy. Na dno blaszki dajemy kruchy spód. WARSTWA MALINOWA Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystygnięcia. Do zimnych galaretek dajemy maliny (jak używamy mrożonych-to dodajemy rozmrożone)  i wszystko mieszamy.  Odstawiamy do lekkiego stężenia, tężejącą galaretkę wylewamy na kruche ciasto i całość wstawiamy do lodówki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku