ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:18/151)

Serce z sernika włoskiego 204

zimno, tylko zamiast żelatyny dodaje się agar - roślinny środek żelujący nadający specyficzny smak. Pyszny sernik bez pieczenia , na bazie kremu bezowego. Polecam! SKŁADNIKI: 350 g sera esencja pomarańczowa krem bezowy: 96 g cukru 44 g białek  45 g wody galaretka: 235 g cukru 11 g agaru 235 g wody barwnik spożywczy w kolorze czerwonym Przygotować krem bezowy(...)gorący syrop, mieszać do schłodzenia. Ser zmielić przez maszynkę do mięsa 2-krotnie, dodać esencję pomarańczową  Przygotować galaretkę: 235 g wody zagotować z cukrem i z agarem, dodać barwnik.Galaretka musi się cały czas gotować na małym ogniu przed dodaniem do ciasta, w przeciwnym razie szybko zastygnie. Do sera dodać krem bezowy cały czas mieszając , na końcu dodać zagotowaną galaretkę

Z Marcepanem
Malinowa chmurka 168

żółtka 30g cukru Pół łyżeczki proszku do pieczenia Pół opakowania cukru waniliowego 150g mąki pszennej 100g masła Galaretka: 600g malin (mogą być mrożone) 3 malinowe galaretki 3 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy: 500ml śmietany kremówki 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Ciasto kruche: Składniki zagnieść ręcznie, lub zmiksować, owinąć(...)Ponakłuwać widelcem i piec w temperaturze 180*C przez 15-20 min. Ciasto wystudzić Galaretka: Galaretki rozpuścić w wodzie, przestudzić, wymieszać z malinami. Odstawić do lodówki do lekkiego stężenia i taką galaretkę wyłożyć na ciasto, wyrównać i schłodzić w lodówce. Krem: Wszystkie składniki ubić ze sobą do powstania gęstego kremu, Wyłożyć na wychłodzoną galaretkę. Beza: Białka ubić na sztywną pianę

Idę coś wszamać
Ciasto Filadelfia bez pieczenia + film 487

mrożonych wiśni bez pestek 2 opakowania galaretki wiśniowej przepis Krakersy ścieramy na tarce o dużych oczkach do uzyskania średnio grubej konsystencji lub kruszymy w dłoniach ( tak aby żeby uzyskać fajną chrupkość spodu ). Do ciastek dodajemy krem czekoladowy i całość dokładnie ze sobą łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia(...)opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 800 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Kolejną warstwą ciasta są mrożone wiśnie które rozprowadzamy na płatkach migdałowych. Na wiśnie wlewamy chłodną, lekko tężejącą galaretkę a następnie ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki.   Artykuł Ciasto Filadelfia bez pieczenia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Wiśniowa chmurka 272

Wypieki) tylko z wiśniami ;) Jest bardzo delikatne i orzeźwiające. A kwaskowate wiśnie w galaretce świetnie komponują się ze słodkim kremem i bezą. Nie ma nic lepszego do kawy niż to właśnie ciasto :) Ciasto kruche: 150g mąki pszennej  100g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego 3 żółtka 30g cukru pudru Galaretka: 600g wiśni (świeże(...)płatkami migdałowymi. Bezę piec ok godzinę w 130 stopniach, pilnując aby się za bardzo nie przyrumieniła. ostudzić. Ciasto: Składniki posiekać, zagnieść i schłodzić godzinę w lodówce. Ciasto rozwałkować na wielkość blaszki (20x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć i piec ok 15-20 minut w 190 stopniach. Ostudzić. Ciasto ponownie włożyć do blaszki wyłożonej folią aluminiową. Galaretka: Wiśnie umyć, osuszyć

Smakołyki Asi
JOGURTOWO-WIŚNIOWA KANAPKA 150

słodko, z kawą wręcz idealne połączenie ... Lekkie, niezbyt słodkie wiosenne ciasto. SKŁADNIKI: blaszka 23x38 cm Ciasto kruche z bezą: 1,5 szkl. mąki,  3 jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 120 g margaryny, 1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ szkl. cukru Galaretka wiśniowa: 0,75 l drylowanych wiśni w syropie, 2 galaretki wiśniowe,  600 ml wrzątku Masa(...)Dodatkowo: herbatniki regionalne maślane WYKONANIE Ciasto kruche z bezą:   Mąkę mieszamy z proszkiem, następnie siekamy z margaryną, dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę. Pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy łyżkę mąki, nakładamy na podpieczone ciasto, pieczemy jeszcze 15 min. Galaretka wiśniowa:   Wiśnie wraz z sokiem i wodą

słodki bratek
Pomarańczowiec – bez pieczenia 719

Lubię ciasta bez pieczenia. Są proste, szybko się je przygotowuje i raczej zawsze dobrze smakują. Tak samo jest i z tym deserem. Jest słodko-kwaśny. Orzeźwiający. Mojemu synkowi szczególnie przypadła do gustu śmietanowa pianka. Dobre na lato, ale smakuje też i zimową porą:) Masa budyniowa: 750 ml soku pomarańczowego 4 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru(...)łyżka mąki ziemniaczanej Pianka śmietanowa: 1 galaretka pomarańczowa 300 ml gorącej wody 500 ml kremówki 30%, schłodzonej 4 łyżki cukru pudru skórka otarta z 1 pomarańczy Dodatkowo: 2 galaretki pomarańczowe 400 ml gorącej wody 2 pomarańcze około 220 g herbatników kakaowych Na dnie blaszki (21x28cm) rozkładamy herbatniki. Dwie szklanki soku pomarańczowego wlewamy do dużego rondelka o grubym dnie. Dodajemy cukier

Smaki Na Talerzu
Fit Baranek -Błyskawiczny jogurotowiec z musem brzoskwiniowym (ciasto 3 -składnikowe) 162

nową dozą pomysłów. Na początek coś mega łatwego, bez pieczenia, i w zupełności nieskomplikowanego. Ciasto w wersji fit, bez cukru, glutenu itp. Gotowe w 3 godziny. Smakowo bardzo mi odpowiada, przy natłoku ciężkich świątecznych potraw sprawdzało się wręcz idealnie. Lekkie ciasto  o konsystencji jogurtowej pianki wykończone musem z brzoskwiń z dozą blanszowanych płatków migdałowych. Pycha(...)Składniki :  200 g brzoskwiń z puszki   3 kryształowe galaretki od dr. Oetkera 300 g jogurtu gęstego typu greckiego Dodatkowo na  dekorację baranka:  garść blanszowanych płatków migdałowych  cukrowa posypka  rodzynek na oczy Wykonanie :  1. 2 galaretki rozpuszczamy starannie w 450 ml gorącej wody. Studzimy do momentu aż pozostaną w postaci półpłynnej. Galaretka

vaniliowoczekoladowa
TRUSKAWKOWA CHMURKA 376

Pyszna, soczysta truskawka w galaretce, kruchy spód, bita śmietana i chrupiąca migdałowa beza. To ciasto da długo zagości w moim słodkim menu. Składniki na ciasto kruche: 150g mąki  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 30g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 żółtka Składniki na bezę: 3 białka 150g cukru 1 łyżeczka octu szczypta soli 2 łyżeczki(...)powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 190ºC do zarumienienia. Beza : Białka z solą ubić na puszystą pianę. Ciągle miksując porcjami dodawać cukier, do otrzymania gęstej, lśniącej piany. Kolejno dodać ocet i mąkę ziemniaczaną. Ubitą pianę wyłożyć na pergamin o takich samych wymiarach co kruchy blat. Posypać migdałami. Bezę p iec przez

Słodki Zakątek
Ciasto "Zemsta Teściowej" 564

papierem do pieczenia. Jedną częścią ciasta wyklejamy dno blachy. Wkładamy do nagrzanego pieca do 180 stopni na 30 min. Białka ubijamy na sztywno, na koniec stopniowo dodajemy cukier i nadal miksujemy. Wyklejamy drugą częścią ciasta identyczną blachę, na ciasto wykładamy pianę, posypujemy migdałami, wkładamy do pieca nagrzanego do 160 stopni na 30-35 minut.  Galaretki rozpuszczamy(...)wiśni, mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia.  Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy śmietan-fixy.  Jak galaretka będzie już tężeć zaczynamy przekładać ciasto w kolejności od dołu: ciasto kruche galaretka + wiśnie bita śmietana ciasto kruche z bezą Wkładamy do lodówki na kilka godzin

Pelusiowa Kuchnia
Sernik na zimno z truskawkami 146

Bardzo prosty przepis na ciasto bez pieczenia. Idealny sernik na letnie dni – lekki o konsystencji ptasiego mleczko z dużą ilością truskawek:) Czas wykonania: 2 h (+ 6-8 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 0 średnicy 20 cm) Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 800 g truskawek 3 galaretki truskawkowe + 750 ml wody(...)Danio) 2 śnieżki (śmietany w proszku) 400 ml mleka Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ubić śnieżkę z mlekiem i dodać po łyżce serka waniliowego – dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Dodać zimne (ale jeszcze nie stężałe) galaretki i wymieszać. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i pokroić

KuchniaWeDwoje.pl
Podsumowanie oraz 10 najpopularniejszych wpisów 2015 roku! 125

Małopolskim Apetytem - magazynem blogerów kulinarnych" , gdzie także mogliście przeczytać moje przepisy A oto 10 najpopularniejszych wpisów 2015 roku: 1. Dżem z dyni z galaretką pomarańczową 2. Banoffee - ciasto z bananami i toffii bez pieczenia 3. Bardzo łatwy krem do babeczek 4. Ciasto toffii z prażonym słonecznikiem 5. Pieguski - ciasteczka z czekoladą 6. Ciasto czeskie 7. Waniliowy krem

Mania Wypiekania
Szybkie ciasto bananowe 198

Ciasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bananowiec, bez pieczenia inspirowany nowym Somersby Blackberry 209

inspirowany nowym smakiem Somersby Blackberry, o którym pisałam tutaj . Przepis jest prosty w wykonaniu. Najlepsze jest to w nim, że do tego ciasta potrzebujemy aż 3 składników : banany, masło i galaretki. I do tego bez pieczenia :) Czego chcieć więcej?? Spróbujcie. W smaku przypomina trochę sernik na zimno o smaku bananowym.  'bananowiec inspirowany nowym Somersby Blackberry' Składniki

CookYourself
Szarlotka bez pieczenia z masą budyniową 112

przepyszną masą budyniową i lekko kwaskowym musem jabłkowym na biszkoptach to przepyszny deser na każdą okazję. Ciasto jest lekkie, wręcz rozpływa się w ustach i znika ze stołu w błyskawicznym tempie. [embed]https://youtu.be/YnWUFrxE6R8[/embed] Składniki na szarlotkę bez pieczenia (blaszka o wym 24 x 24cm): Masa jabłkowa: około 2,5 szklanki musu jabłkowego (albo 1 kg jabłek(...)lodówki, aby masa jabłkowa stężała. Po tym czasie na wierzch wykładamy masę budyniową, a na niej układamy biszkopty. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby dobrze stężało. [caption id="attachment_7869" align="aligncenter" width="685"] Szarlotka bez pieczenia[/caption]   Zobacz inne przepisy na ciasta z jabłkami: Szarlotka Sypana Ciasto Bez Pieczenia Z Jabłkami

e-PrzepisyKulinarne
Sernik „Danonek” 166

przeszkodzie, żeby wykonać ten sernik bez pieczenia Jest to pierwszy sernik tego typu (na zimno), który mi zasmakował. Jest wilgotny i nie za słodki. Dla mnie idealny Sernik „Danonek” Składniki: Biszkopt czekoladowy: (zamiast niego można wykorzystać biszkopciki lub herbatniki) 3 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki(...)rozpuszczalnej czekolady Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu (ja używam sera President w wiaderku) 3 galaretki: brzoskwiniowa, truskawkowa i agrestowa 330 g śmietanki kremówki 30% lub 36% 5 łyżek cukru pudru Pierwsze pieczemy biszkopt. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy ŁYŻKA PO ŁYŻCE (to bardzo WAŻNE) cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając

PatiGotuje