ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:40/151)

WANILIOWO-TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO 120

SERNIK WANILIOWY: 600 g serków homogenizowanych 80 g cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 galaretka krystaliczna o smaku truskawka-wanilia Dr.Oetker BISZKOPT KAKAOWY: 3 jajka 95g

Marcepanowa kuchnia
Ciasto jagodowe niebo 215

bez. ;) Jednak chłopcy mnie przekonali, że niebo musi mieć chmurki. I tak każdy wyciskał swoje kształty. Jeśli nie macie ochoty bezy można pominąć. Ciasto jagodowe niebo Ciasto jest trochę czasochłonne, ale ciasto kruche i bezy można przygotować wcześniej. Warto też do galaretki wrzucić zimne lub nawet lekko zmrożone jagody. Przyspiesza to znacznie jej stężenie. Składniki: Kruche ciasto 2 żółtka(...)pieczenia. Schłodzone ciasto odwinąć z folii, pokroić na cienkie plasterki, poukładać obok siebie w formie. Wyrównać spód lekko dociskając ciasto palcami. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 190°C. Schłodzone ciasto gęsto ponakłuwać widelcem. Piec ok. 15 minut do lekkiego zrumienienia. Odstawić na kratkę do wystudzenia. Galaretka jagodowa 1½ szklanki jagód 4 galaretki jagodowe

Pełny talerz
Ciasto Ambasador 123

bardzo wymagające, jakby mogło się wydawać, ale potrzeba trochę czasu, aby kremy i galaretka dobrze stężały.  Ciasto na weekend, na Święta, na urodziny i bez okazji ;) Składniki: biszkopt: 4 jajka L, 4 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki skrobi ziemniaczanej, 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia, 6 łyżek cukru, opakowanie cukru wanilinowego, szczypta soli masa budyniowa: 6 żółtek(...)łyżki kakao, starta drobno skórka z 1 cytryny, 2 łyżki suszonej żurawiny, 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady, 2 garści orzechów włoskich, dodatkowo: 1/3 szklanka wody, sok z 1/2 cytryny, 2 galaretki brzoskwiniowe, brzoskwinie w puszce (w mnie 490g) Przygotowanie: Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier, cukier wanilinowy po nim żółtka

Lena Gotuje
Kora orzechowa wg Aleex 131

łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: • 1 puszka brzoskwiń • 2 budynie waniliowe bez cukru • 1 łyżka mąki pszennej • 250 dag masła • 3/4 szklanki cukru Poncz: • 1/2 szklanki wystudzonej kawy rozpuszczalnej z 2 łyżeczek • 1 kieliszek spirytusu lub wódki Ponadto: • 3 opakowania ciastek "Delicji" z pomarańczową galaretką • 2 galaretki brzoskwiniowe Sposób przygotowania: 1. Przygotować ciasto bakaliowe: orzechy posiekać, odważyć(...)białka od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. 3. Dodać żółtka i delikatnie zmiksować na małych obrotach miksera. 4. Na masę jajeczną przesiać mąkę i proszek do pieczenia oraz bakalie. Delikatnie wymieszać łyżką i przełożyć do formy o wymiarach 22x37 wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Piec w temperaturze 175stopni C w opcji dół + termoobieg około 60min

W mojej kuchni
Malinowa chmurka z chrupiącą bezą 4104

pieczenia formy u mnie 21x31cm z otwieranym rantem, ponakłuwać ciasto widelcem i podpiec na złoty kolor. Wystudzić. Warstwy owocowa: 3 malinowe galaretki 500-600g malin u mnie mrożone ( nie rozmrażane wcześniej) 3,5 szklanki wody Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzącej wody. Wystudzić, wsypać zamrożone maliny, wymieszać i tężejącą galaretkę równo wylać na wypieczone kruche ciasto(...)gęsty krem, wyłożyć na stężonej już galaretce. Beza na górną warstwę: 3 białka ¾ szklanki cukru 3 łyżeczki maki ziemniaczanej 50g płatków migdałowych Przygotowanie: Białka ubijać z cukrem do powstania gęstej piany. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Formę o takich samych wymiarach jak ciasto kruche wysmarować masłem wyłożyć papierem do pieczenia na nim rozsmarować pianę z białek i posypać

W garach u Gosi
Wafle przekładane konfiturą żurawinową i wiśniową masą galaretkową 111

Dawno nie robiliśmy andruta. Ten powstał przy wykorzystaniu przepisu na masę z galaretką wiśniową, autorstwa - Justitako, i naszej konfitury żurawinowej.   Składniki paczka wafli fit

R'n'G Kitchen
Ptasie mleczko à la kopiec kreta 104

Dzisiejszy lekki jak chmurka deser nie wygląda raczej jak ciasto, a przypomina swoim kształtem kopiec kreta. Ptasie mleczko à la kopiec kreta nie wymaga dużego nakładu

ciastkowylab
Oczy carycy 109

szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne :  6 żółtek  2 jajka  6 łyżek cukru  4 łyżki mąki pszennej  1 łyżka proszku do pieczenia  2 łyżki kakao  1/3 szklanki oleju Krem : 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 i 3/4 szkanki mleka 4 czubate łyżki(...)okrągłe biszkopty (180 g) 2 galaretki czerwone około pół szklanki zaparzonej i ostudzonej kawy Polewa :  1/3 kostki margaryny  1 łyżka wody  1 czubata łyżka kakao  4 łyżki cukru Wykonanie : Przygotować ciasto jasne. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać pozostałe składniki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto ciemne. Żółtka, jajka

cucinare
Oczy carycy 122

szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne :  6 żółtek  2 jajka  6 łyżek cukru  4 łyżki mąki pszennej  1 łyżka proszku do pieczenia  2 łyżki kakao  1/3 szklanki oleju Krem : 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 i 3/4 szkanki mleka 4 czubate łyżki(...)okrągłe biszkopty (180 g) 2 galaretki czerwone około pół szklanki zaparzonej i ostudzonej kawy Polewa :  1/3 kostki margaryny  1 łyżka wody  1 czubata łyżka kakao  4 łyżki cukru Wykonanie : Przygotować ciasto jasne. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać pozostałe składniki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto ciemne. Żółtka, jajka

cucinare
Sernik z delicjami + film 1369

ciasto makowo-kokosowe 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru 150 g wiórków kokosowych 150 g suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 200 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 4-5 połówek brzoskwiń z puszki dodatkowo 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe(...), wiórki kokosowe oraz mak i wszystko delikatnie mieszamy łyżką a następnie przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 st. C i pieczemy około 25 minut. Upieczone ciasto studzimy. Zmielony twaróg umieszczamy w garnku, dodajemy cukier, miękkie pokrojone masło i jajka. Wszystko

Smakowite Dania
KORA ORZECHOWA 218

budyniowym  z delikatnym brzoskwiniowym posmakiem + owoce  zalane galaretką tworzą bardzo smaczną całość.   Niewielką trudność sprawiły mi jedynie delicje, które przy krojeniu trochę wysuwają się z ciasta.   Następnym razem   chyba je pominę, bo wiem, że nie wpłynie to na smak  tej pysznej kory orzechowej :)) Ciasto:   (u mnie  blacha  35cmx20cm, jeśli chcemy grubsze(...)820g 15szt. delicji pomarańczowych lub morelowych 2 galaretki brzoskwiniowe do nasączenia : 1/5 szkl. kasy rozpuszczalnej z odrobiną czystej wódki lub likier kawowy Wykonanie ciasta:  Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier, miksujemy ok minuty po czym wrzucamy żółtka. Ucieramy mikserem dodając mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Kiedy wszystkie składniki ładnie się połączą

Walijskie Pichcenie
marchewkowe ciasto ze śliwkami... 103

szklanki, margaryna 15 dag, cukier waniliowy 1 opakowanie, marchew 3 sztuki średnie, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, śliwki 50 dag, śmietana 30% 330 ml, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, posypka czekoladowa 1 opakowanie składniki temperatura pokojowa = miękką margarynę, jajka, cukier, cukier waniliowy utrzec mikserem do białości, masa ma grudkowatą konsystencję obraną marchewkę w pojemniku blendera(...)papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto, ciasto powinno być dość gęste, nie za rzadkie na cieście ułożyć gęsto śliwki bez pestek, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w formie zimną śmietanę ubić na sztywno razem z galaretką w proszku mikserem ubitą śmietanę od razu

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto grysikowe z truskawkami 537

Na gorące dni nie ma nic lepszego na słodki deser niż  grysikowiec na biszkoptowych języczkach z pachnącymi słońcem  truskawkami z kokosową nutą  i

Wanilia i Kardamon
szarlotka-CHARLOTTE 185

5kostki masla,2 łyżki oleju,cukier waniliowy -ja bez cukru 4łyżki cukru,2 łyżeczki proszku do pieczenia ,4 żółtk a .NADZIENIE. . .sloik jabłek ,kisiel -u mnie galaretka i prażony kokos...... WYKONANIE. ..żółtka utrzeć z cukrem na puch ,dodac masło,olej cukier waniliowy,mąkę wymieszana z proszkiem do pieczeniai wyrobić ciasto-u mnie mikserem wszystko robiłam.Ciasto ponakłówac widelcem

w mojej kuchni