ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:53/151)

rurki z błękitnym kremem 125

nadzienie: 250 ml śmietanki kremówki 1 galaretka niebieska Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Ciasto wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować na posypanym mąką blacie. Radełkiem pociąć na paski o długości około 30 cm i szerokości dwóch centymetrów. Foremki do pieczenia rurek wysmarować masłem i oprószyć mąką. Owijać je ciastem szczelnie, tworząc zakładkę. Cukier wysypać(...)piec aż będą rumiane czyli około 15 minut. Wystudzić i dopiero wtedy zdjąć z foremek, ciepłe ciastka mogą się pokruszyć podczas zdejmowania.  W czasie kiedy pieką się ciastka rozpuścić galaretkę w 1/2 szklanki wrzątku i wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z galaretką. Kiedy masa zacznie tężeć przełożyć ją do szprycy lub rękawa cukierniczego i nadziewać rurki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 4646

maku z puszki) 1 łyżka kakao 1 łyżeczka aromatu waniliowego Ciasto orzechowe (1 placek): 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 5 jajek 3 łyżki bułki tartej 3 płaskie łyżki mąki pszennej (tortowej) 2/3 szklanki cukru pudru Szczypta proszku do pieczenia Czekoladowa masa budyniowa: 1 budyń czekoladowy (jeśli jest bez cukru to dodatkowo potrzebne będą 2 łyżki cukru(...)średniej wielkości jabłek skórka otarta z 1 pomarańczy 2 łyżki cukru (lub do smaku) galaretka pomarańczowa Do nasączenia: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy Do dekoracji: 100 g orzechów włoskich pokrojonych na mniejsze kawałki 50 g startej gorzkiej czekolady (1/2 tabliczki) Przygotowanie ciasta Ciasto makowe: Miękką margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę, miód, kakao, cukier puder, aromat waniliowy

Trzeci talerz
CIASTO OBŁOCZEK 218

poprzestaniecie na jednym kawałku, jest takie pyszne.... Jeszcze jedna zaleta, ciasto jest bez pieczenia, na okrągłych biszkoptach czyli bardzo proste i szybkie :) SKŁADNIKI: PIANKA CYTRYNOWA: 2 śmietany śnieżki 1 szklanka zimnego mleka kubek śmietany 18 % (330 ml do zup i sosów) 2 łyżki cukru pudru galaretka cytrynowa PIANKA KAWOWA: kubek śmietany 30 % (330 ml) kubek śmietany

Pani na deser
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 587

Krem budyniowy: 500ml mleka 250g masła w temperaturze pokojowej 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (polecam Dr.Oetker) 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Masa jabłkowa: 1,5kg jabłek 1 łyżka masła 1 opakowanie galaretki (użyłam agrestowej) Dodatkowo: około 210g podłużnych biszkoptów 2 czerwone galaretki 300ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe do posypania (można zastąpić(...)gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i przyprawy. Delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x40cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 8399

Krem budyniowy: 500ml mleka 250g masła w temperaturze pokojowej 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (polecam Dr.Oetker) 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Masa jabłkowa: 1,5kg jabłek 1 łyżka masła 1 opakowanie galaretki (użyłam agrestowej) Dodatkowo: około 210g podłużnych biszkoptów 2 czerwone galaretki 300ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe do posypania (można zastąpić(...)gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i przyprawy. Delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x40cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
Truskawkowy tort z niespodzianką i Lemon Curd 201

galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Ciasto czekoladowe (tortownica 28 cm): 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 1 szklanka maślanki lub kefiru 1/3 szklanki oleju 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka świeżo zaparzonej gorącej kawy (bez(...)wylej na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić. Mus truskawkowy do masy: 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Umyte truskawki zblenduj na gładki mus, przelej do rondelka i zagotuj. Ściągnij garnuszek z ognia i wsyp powoli galaretki cały czas mieszając. Gotowy mus odstaw

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem 697

pianka z bitej śmietany i galaretki. Ja użyłam niebieskiej galaretki, ale możemy użyć dowolnej, swojej ulubionej. Ciasto udekorowałam uprażonymi wiórkami kokosowymi, całość smakuje wyśmienicie. Bardzo polecam… Na końcu postu znajdują się wybrane komentarze, które dostaną zestawy cukierków. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem Składniki: Biszkopt(...)gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać mak i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika

Mała Cukierenka
Sernik cytrynowy na zimno 293

Pyszny sernik na zimno w wersji cytrynowej. Nie za słodki, lekko orzeźwiający. Nie miałam żadnych owoców więc pod galaretkę dałam ciastka delicje. składniki: 1 kg zmielonego

Monia miesza i gotuje
Sernik z ananansem 122

ser biały trzykrotnie mielony - 60 dag masło- 15 dag cukier - 15 dag żółtka- 2 szt białko - 1 szt galaretka żółta - 1 op galaretka zielona -2op

Camilla w kuchni
Tort czekoladowo-gruszkowy - obłędny i uzależniający:) 160

wymieszać. Dno tortownicy (20cm) wyłożyć papierem. Bezę wyłożyć do tortownicy, wyrównać. Piec ok 20 minut w temp. 150stC. Ostudzić. Warstwa owocowa: 3 gruszki średniej wielkości (np. konferencja) 3 łyżki galaretki gruszkowej Gruszki obrać, pokroić w większą kostkę, gotować aż puszczą sok i będą miękkie, ale nie rozpadną się całkowicie. Wsypać galaretkę, wymieszać, żeby galaretka się rozpuściła. Ostudzić do konsystencji syropu(...)piec jeszcze ok 5 minut, znów odwrócić, podpiec, żeby karmel zaczął lekko się złocić. Pasterki gruszek od razu zdjąć z maty, ułożyć na kratce lub na innej silikonowej macie do wystudzenia i zastygnięcia.  Składanie tortu: Jeden blat ciasta ułożyć w tortownicy, zapiąć obręcz. Na ciasto wylać tężejącą galaretkę z gruszkami, wstawić na ok 20 minut do lodówki. Na galaretkę

Obiad gotowy
Ciasto Zemsta Teściowej 130

pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 200 g margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 5 żółtek Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na dwie części i wkładamy do lodówki na 30 minut.  Po schłodzeniu ciasta wykładamy do dwóch brytfanek jednakowej wielkości ( 25x 36 cm ).  Jedno nakłuwamy widelcem i pieczemy 30-35 minut w temp(...)stopni. Studzimy. Składniki na ciasto z bezą migdałową: druga część ciasta 5 białek 1 szklanka cukru pudru 150 g płatków migdałowych Białka ubijamy na sztywno z pudrem. Wykładamy do blachy wyłożonej kruchym ciastem.  Wyrównujemy. Posypujemy płatkami migdałowymi . Pieczemy 35-40 minut w temp 170 stopni. Studzimy. Składniki na warstwę wiśniową: 2 galaretki wiśniowe 2 szklanki gorącej wody 1 szklanka

Domowe ciasta
ZEBRA BORÓWKOWO CYTRYNOWA 169

cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160-170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Masa borówkowa Około 15 dag borówek(...)serem. Masę odstawić aby zaczęła tężeć. Do sera dodać sok z borówek wraz z żelatyną ( jeżeli  borówki nie są słodkie dodać cukier według smaku  ) Masa cytrynowa Chłodna galaretkę wymieszać z rozpuszczoną żelatyną i wlać do sera i dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na około 15 minut. Zarówno masa cytrynowa jak i z borówek powinny konsystencję gęstej śmietany

RAROSSA
Jabłecznik bez pieczenia 3737

tego dodamy masę z karmelu, mascarpone i śmietany posypaną zmielonymi orzechami, to naprawdę trudno się temu oprzeć :)! Jabłecznik bez pieczenia Składniki: 2 kg jabłek 3-4 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu szczypta zmielonych goździków i gałki muszkatołowej 2 galaretki cytrynowe 400 g ciastek digestive 200 g margaryny Palma 2 puszki masy karmelowej 200 g serka mascarpone(...)wystudzone jabłka i wstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Posypać zmielonymi orzechami lub stostowanymi płatkami migdałowymi. Porada: Można ciasto przygotować również na spodzie biszkoptowym. Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.pl Smacznego Post Jabłecznik bez pieczenia pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Ciasto „Ptasie Mleczko” 909

kakao. Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki 2 budynie czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki oleju Masa: 500 ml śmietanki 30% 4 serki homogenizowane waniliowe (po 150g) 1 cukier wanilinowy 2 galaretki cytrynowe Polewa: 1/2 kostki masła 1 szkl. kwaśnej śmietany 18% 1/2 szkl. drobnego cukru(...)koniec stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy dalej. Następnie dodajemy po 1 żółtku i ubijamy jeszcze chwilę. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Produkty sypkie łączymy z masą jajeczną delikatnie mieszając szpatułką. Ciasto wylewamy na blaszkę (21×32 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 20 minut

Smaki Na Talerzu
JABŁECZNIK NA HERBATNIKACH Z BITĄ ŚMIETANĄ (CIASTO BEZ PIECZENIA) 204

sposób na przygotowanie smacznego ciasta. Idealne na każdą okazję. Uwielbiam proste rozwiązania, więc i tym razem postawiłam na prostotę. Moja ulubiona wersja, czyli bez pieczenia.  Kwaskowate jabłka, słodka śmietana i lukier to połączenie doskonałe. Po prostu trzeba je zrobić :) Składniki na blachę kwadratową 20 x 20 cm: * 1 kg jabłek kwaśnych * 1 galaretka cytrynowa * 2 łyżki cukru(...)podgrzewać jabłka na lekko nagrzanym palniku od czasu do czasu mieszając, aż jabłka zrobią się miękkie i zacznie się z nich robić marmolada. Na końcu wsypać sypką galaretkę, dokładnie wymieszać. Blachę do ciasta wyłożyć herbatnikami. Na wierzchu wyłożyć zimną masę jabłkową. Kolejno znów warstwa herbatników. Na końcu ubić śmietanę kremówkę na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Ubitą

Zrób to smacznie