ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:74/151)

Czekolada i banan. BUDYŃ CZEKOLADOWY Z BANANAMI. 313

**************************** I znów znany zapewne wielu scenariusz: otwierasz lodówkę, a tam straszą Cię swoją obecnością przejrzałe banany, które aż wołają, by je zjeść. Mam rację? Ile można

W kuchni Karmel-itki
Waniliowy sernik na zimno 206

Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę

Świat Ciasta
Owocowy sernik na zimno na biszkopcie 148

zwykłej pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% ok 200 g miękkich owoców - najlepsze truskawki, jagody lub borówki 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka owocowa - najlepiej o smaku owoców, których będziemy używali Na wierzch: Świeże lub mrożone owoce do dekoracji Galaretka Przygotować biszkopt. Jaja ubić z cukrem waniliowym(...)olej dalej ubijając. Mąkę z proszkiem wymieszać i dodawać partiami do ubitej piany. Delikatnie wymieszać całość i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Ciasto rozprowadzić równomiernie po formie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, bez termoobiegu, na 25 minut. Po upieczeniu biszkopt wyjąć i wystudzić. Zajmuje to ok 30 minut. Przygotować masę sernikową. Galaretkę rozpuścić

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto chałwowe z brzoskwiniami 194

pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 200 g miękkiego masła 350 g chałwy waniliowej  Warstwa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym  Dodatkowo: 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady do posypania wierzchu   Biszkopt: białka ze szczyptą soli(...)dodawać po jednym żółtku. Na koniec powoli dosypywać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i czekoladowy proszek budyniowy. Delikatnie zmiksować lub wymieszać łopatką. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut, aż do suchego patyczka. Ciasto powoli ostudzić i przeciąć na dwa blaty.   Krem: budynie waniliowe rozprowadzić

Simply Food
Cytrynowiec 364

drugim. Do ubitej masy dodać przesianą mąkę, dokładnie połączyć. Blachę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki soku z cytryny 1,5 szklanki wody 200 g cukru 200 g masła Sok z cytryny, szklankę(...)Masę budyniową wyłożyć na biszkopt, schłodzić w lodówce. Cytrynowa pianka: 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru + sok z 1/2 cytryny cukier puder herbatniki (około 20 sztuk) Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Połączyć z tężejącą galaretką, cały czas miksować. Wyłożyć na masę budyniową, na nią herbatniki, wstawić

Domowa cukiernia Ewy
Sernik na zimno z mascarpone i kremówką 395

Kiedyś dla mnie ciasto tego typu było nie do przebrnięcia. Alergicznie na mnie działały wszelkie dania z żelatyną. Za to teraz doceniam sernik na zimno. Szczególnie

Mieszam w Garnku
Bananowa delicja bez pieczenia 393

Przepyszne i orzeźwiające ciasto nie wymagające pieczenia. Przy dobrze zorganizowanej pracy również szybkie do przygotowania. Najdłużej czeka się na to aż ciacho nam stężeje ;) Wyśmienite

Smakołyki Asi
Jeżynowo-śmietankowe ciasto z sucharkami i nutellą 144

Pomysł na weekendowe ciasto :) Skusił mnie w tym cieście przede wszystkim jego nietypowy, oryginalny spód. Nie zawiodłam się, całe ciasto smakuje doskonale. Masa serowo-śmietanowa, niezbyt

Domowa cukiernia Ewy
Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) 137

galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem 138

galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe

Kulinarne przygody Gatity
Zielone ciasto szpinakowe z kremem truskawkowym i kwiatami czarnego bzu 138

galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe

Kulinarne przygody Gatity
Czekoczereśnia - czekoladowe ciasto z warstwą czereśniowo-budyniową i masą serową 170

ciasto z czereśniami, ale bardziej eleganckie niż szybkie i proste ciasto z czereśniami (bez tłuszczu) , które pokazywałam Wam ostatnio. A że w lodówce leżało napoczęte wiadereczko twarogu sernikowego, wpadłam na taki oto pomysł i jest - biszkopt przełożony czekoladową warstwą czereśniowo-budyniową oraz masą serową, zwieńczony wiśniową galaretką.   SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Biszkopt: 4 jajka   2/3 szkl(...)cukru   2/3 szkl mąki   2/3 łyżeczki proszku do pieczenia   Warstwa czereśniowo-budyniowa: 2 budynie czekoladowe 70 dag czereśni wydrylowanych 4 łyżki cukru Masa serowa: 50-60 dag twarogu sernikowego (w wiaderku) 1/2 szkl cukru 2 płaskie łyżki żelatyny 50 ml wrzątku 2 łyżki kremu czekoladowego lub 1/2 tabliczki czekolady (rozpuszczonej) Dodatkowo: 1 galaretka wiśniowa 2 szkl

Kto ugości moich gości?
Sernik FIT na otrębowym spodzie 300

żytnie) 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki fruktozy(opcjonalnie) 2 łyżki karobu/kakao 4 łyżki jogurtu naturalnego Wszystko mieszamy i pieczemy w okrągłej formie mniej więcej 10 minut w 190 stopniach. Masa serowa: 300 gramów serka homo naturalnego 1 galaretka owocowa (najlepiej bez cukru) 300 g truskawek Galaretkę zalewamy 300 ml gorącej wody, mieszamy i odstawiamy(...)ostygnięcia. Następnie miksujemy z serkiem i wylewamy na wystudzony spód. dekorujemy truskawkami i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całe ciasto zawiera: 1039 kcal, 50,6 g białka, 30,3 g tłuszcze, 154,6 g węglowodany, 33,3 g błonnik

Powiedz dietom nie
Biszkopt z jabłkami i pianką 135

kakao.Gotowe ciasto przełożyć do foremki w dowolny sposób- u mnie było wykładane na przemian białe i kakaowe , a następnie wykałaczką zrobiłam jeszcze dodatkowo takie esy -floresy. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.  Wystudzić i przekroić na połowę. Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Podsmażyć , dodać masło i galaretkę [ suchą -bez rozrabiania

Moje domowe kucharzenie
Sernik na kakaowym spodzie z borówkami amerykańskimi 273

Nie znam osoby, która nie kochałaby sernika, mokrego z kakaowym spodem przyozdobionym borówkami amerykańskimi. To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem gdzie babcia robiła chyba najlepszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!