ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:73/151)

Piernikowe ciasto z mandarynkami 116

ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 1 łyżka kakao 1 łyżka przyprawy do piernika (bez cukru i mąki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 budynie śmietankowe 700ml mleka ⅓ szklanki cukru pudru 1 kostka masła (200g) Galaretka mandarynkowa: 10 mandarynek Ok 1½ szklanka wody 2 galaretki pomarańczowe Dodatkowo: Ok ½ puszki masy kajmakowej (200g) 24 małe okrągłe biszkopciki Sposób przygotowania(...)jednym żółtku. Do masy jajecznej dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika. Delikatnie mieszamy. Przelewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180⁰C piekarnika na ok 25 minut. (Warto sprawdzić wcześniej, bo każdy piekarnik piecze inaczej, włożony w biszkopt patyczek powinien być suchy). Studzimy i przekrawamy

Kuchnia w czekoladzie
Cytrynowo Agrestowy Piankowiec Na Herbatnikach 160

Takie ciasta są super, nie trzeba nic zagniatać, nie trzeba piec, wystarczy mikser, składniki, lodówka i już : ) Składniki na tortownicę 18 cm, na tortownicę 24 cm

Gotowanie...to proste !
Ciasto z kremem straciatella i truskawkami 448

jest bez dodatku cukru ale bardzo aromatyczny. Ciasto było pyszne. Ciasto podane na talerzyku z kolekcji Ibiza Porcelana Bogucice. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ale-raj sól szczypta  Do napączowania: 100 ml soku z malin 100% Polska Aronia Warstwa z galaretką

Ala piecze i gotuje
Sernik na zimno z brzoskwiniami. 135

  Składniki: 600 g serków homogenizowanych 250 ml śmietanki 30% 100 ml gorącej wody 60 g żelatyny fix do deserów 5 łyżek cukru pudru 420 g

Moje-pitraszenie
Kostka truskawkowa 327

sobą obie mąki oraz proszek do pieczenia. Gotowe ciasto przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25 minut. Wyjmujemy i studzimy. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, wyjmujemy je z formy i zdejmujemy papier. Gdy biszkopt całkiem wystygnie, przekrawamy go na pół. Masa truskawkowa: Umyte truskawki(...)rozpadać. Zdejmujemy z ognia i za pomocą blendera miksujemy na jednolitą masę (bez grudek). Truskawki ponownie zagotowujemy. W 1/2 szklance wody rozprowadzamy 2 budynie. Zawiesinę wlewany do gotującego się musu i dokładnie mieszamy. Masa powinna nam wyraźnie zgęstnieć. Gdy zacznie bulgotać zdejmujemy z ognia (!) i dosypujemy galaretki. Dokładnie całość mieszamy, aby galaretki dobrze się rozpuściły. Odstawiamy do wystudzenia

My simple kitchen
Mini mazurki z masą orzechową i marakują 169

ożywienia smaku połączyliśmy z kwaskowatą galaretką z marakui. Jeśli z braku czasu lub chęci nie możecie samodzielnie upiec foremek bez wahania kupcie gotowe w sklepie i się nie stresujcie, w końcu Święta mają być miłe, przyjemne i bezstresowe ;)     Czas przygotowania: Porcje: 12-15 szt. Składniki: Foremki z kruchego ciasta  350 g mąki pszennej 200 g zmrożonego(...)zetrzyj na grubej tarce, dodaj przesianą mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i śmietanę. Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię, odstaw do lodówki na 30 minut. Pozostałe masło roztop, posmaruj foremki przy pomocy pędzla, posyp mąką, nadmiar mąki wysyp z foremek.  Ciasto rozwałkuj na płat gr. około 1,5 cm, wytnij kółka o średnicy większej

SzczyptaSmaQ
Chatka puchatka 208

Przepyszny serowy deser bez pieczenia. Nie tylko dobrze smakuje ale też pięknie prezentuje się na stole. Może wydawać się trochę trudny do zrobienia ale w rzeczywistości wcale taki nie jest. W razie potrzeby można poprosić kogoś do pomocy przy składaniu herbatników. Masa serowa:  750 g twarogu półtłustego 250 g masła 1 szkl cukru pudru 1 łyżka kakao(...)kakaową, układamy kolejną warstwę herbatników. Środkowy rząd można ułożyć w sposób pokazany na zdjęciu, chatka będzie łatwiej się składać. Na środku ułożyć paski galaretki. Teraz, podnosząc boczne herbatniki od spodu za pomocą folii, składamy chatkę. Ciasto owijamy folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Polewa: Żelatynę zalać wodą, odstawić do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzać aż się rozpuści. Masło

Smakołyki Asi
Ciasto podwójnie cytrynowe – cytrynowiec 202

ciast. Do tego ma o wiele delikatniejszą strukturę i wydaje mi się, że łatwiej się robi. Cytrynowiec Składniki: Biszkopt: 5 jajka szklanka mąki pół szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki soku z cytryny 1 1/2 szklanki wody 1 szklanka cukru 200 g masła Cytrynowa pianka: 1 galaretka cytrynowa

sierotka maRysia w kuchni
Szarlotka z lodami i bitą śmietaną 204

koniec dodajemy dwie galaretki (suche, wsypujemy bezpośrednio na jabłka) oraz cynamon, zdejmujemy z kuchenki, mieszamy do rozpuszczenia galaretek, odstawiamy do przestygnięcia masy. Przestudzoną masę przekładamy na blaszkę z upieczonym spodem. Wyrównujemy powierzchnię. Wyjmujemy z zamrażarki pozostałą część ciasta i ścieramy na tarce jarzynowej na masę jabłkową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C i pieczemy 30 minut. Upieczoną szarlotkę(...)lodami i bitą śmietaną to bez wątpienia jedno z najlepszych ciast - deserów. Można ją podać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Po raz kolejny wzięłam udział w akcji zorganizowanej przez Bożenkę – Ciasto na niedzielę – szarlotka, jabłecznik. Gorąco polecam. Smacznego. Wraz ze mną w pieczeniu Ciasta na niedzielę udział wzięli autorki i autorzy niżej wymienionych blogów

mojewypiekiinietylko
Malinowiec - bez pieczenia 143

bez pieczenia, w którym mogłabym wykorzystać owoce sezonowe. Zainspirował mnie przepis pani Sylwii z  tej  strony. Zmodyfikowałam go nieco, zrobiłam na bazie bitej śmietany przez co ciasto jest bardzo lekkie, a również orzeźwiające. I bardzo szybko znika. Zapraszam serdecznie do spróbowania! 1 paczka okrągłych biszkoptów 750 ml śmietany 30% 0,5 szklanki cukru pudru 3 galaretki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto Nutella 288

            Jest to jedno z ulubionych ciast w naszej rodzinie. Na świętach, urodzinach, imieninach, ciasto zawsze

Pan i Pani Smith w kuchni
BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I OWOCAMI 98

był bez cukru) 1/2 opakowania galaretki truskawkowej dodatkowo owoce groszki czekoladowe A jak to zrobić: Zagnieść ciasto z wszystkich podanych wyżej składników i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat o grubości 3-4 milimetry. Wykroić szklanką krążki i wyłożyć nimi wysmarowane tłuszczem foremki. Spód babeczek nakłuć widelcem. Babeczki piec w piekarniku

Kuchnia w opałach
Kora orzechowa 188

znana - bez delicji i galaretki na wierzchu. Jakoś ta wersja o wiele bardziej przypadła mi do gustu :) Składniki na ciasto: 100 g orzechów włoskich siekanych 100 g orzechów włoskich zmielonych 100 g rodzynek 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 8 białek 4 żółtka (pozostałe 4 żółtka użyjemy do kremu) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki

Świat Ciasta
Tarta z panna cottą, truskawkami i malinami 145

malinami w galaretce z białego wina, która nadaje odrobiny wykwintności. Prostota w najpyszniejszym wydaniu. Kruche ciasto: 130 g zimnego masła 175 g mąki 35 ml mleka 1 żółtko 1/2 łyżeczki soli morskiej 1 łyżka cukru pudru Do misy wrzucić wszystkie składniki suche i je wymieszać. Następnie wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki masło, żółtko i mleko. Zagnieść ciasto. Uformować kulę(...)minut do lodówki. Schłodzone rozwałkować i umieścić w formie na tartę, uprzednio posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ponakłuwać widelcem. Ciasto piec pod obciążeniem (np. groch, fasola) przez 15 minut w 180 º C, a następnie bez obciążenia przez kolejne 15 minut. Schłodzić. Panna cotta: 400 ml śmietany kremówki 30-36% 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki

Food Square
Piszinger – wafle z kajmakiem, masłem orzechowym i dżemem porzeczkowym 184

warstwę dżemu porzeczkowego. Można go zastąpić warstwą galaretki winogronowej, będzie bardziej amerykański. Gotowe trójkąty można obtoczyć pokruszonymi orzeszkami. Będą jeszcze pyszniejsze. Obowiązkowy jest natomiast rąbek z gorzkiej czekolady. Będzie łagodzić słodycz nadzienia i przypominać o oryginalnych kakaowych piszingerach. Ale porzeczka też jest wielce ok. To idealne ciasto jeśli nie chce ci się piec pleśniaka . Składniki: opakowanie kwadratowych wafli gotowy kajmak(...)idzie kilka warstw masy kajmakowo-orzechowej. Ostatnia warstwa to znów dżem porzeczkowy. Kiedy tort waflowy jest gotowy, odkrywamy po pół centymetra z każdej strony, żeby pozbyć się miejsc bez nadzienia i żeby spróbować czy dobre. Potem przykrywamy wafle ściereczką i przyciskamy ciężarkiem (np. deska do krojenia i i kilka książek) na 2-3 godziny

Ugotowane pozamiatane