ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:589/1234)

Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym 185

malin Przygotowanie biszkoptu Nim zaczniemy piec biszkopt wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Spód kwadratowej formy o boku 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boki zostawiamy bez papieru. Nie posypujemy ich też bułką tartą! Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka oddzielamy dokładnie od żółtek. Wlewamy białka do suchego naczynia i wsypujemy szczyptę soli. Ubijamy je mikserem(...)żółtku i dalej miksujemy. Do miski przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Przesiane składniki po trochu musimy delikatnie wmieszać do masy jajecznej szpatułką tak, by nie zniszczyć piany z białek. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy i wkładamy do piekarnika. Biszkopt piecze się 30 minut. Piekarnik otwieramy dopiero pod koniec pieczenia i sprawdzamy, czy patyczek wbity

Dieta bez mleka
PROZIAKI 161

sody. W moich stronach są bardzo znane, gdyż są Podkarpackim specjałem . Nasze babcie wypiekały proziaki na blasze pieca kuchennego. Można również je upiec na patelni z dodatkiem tłuszczu lub bez niego, oraz upiec w piekarniku. Ja wybrałam ten ostatni wariant. Proziaki robi się bardzo prosto i szybko, idealne gdy akurat w domu braknie nam chleba. Najsmaczniejsze jeszcze ciepłe(...)sodę, razem mieszamy. Wbijamy jajko, mieszamy łyżką a następnie zagniatamy ciasto. Konsystencja jak na pierogi. Dobrze wyrabiamy. Wałkujemy na grubość 1,5 - 2 cm. Piekarnik nagrzewamy na 180 st. C ustawienie góra dół. Nasze proziaki układamy na blasze od piekarnika i pieczemy ok 20 minut aż się zarumienią. Po 10 minutach należy obrócić na drugą stronę, żeby ładnie się zarumieniły

Pani na deser
CIASTO PIERNIKOWO-PORZECZKOWE Z KREMEM 104

szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki przyprawy do piernika Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie   waniliowe bez cukru po 40g ½ szklanki cukru ½ laski wanilii lub 1 łyżeczka cukru waniliowego 200g masła w temperaturze pokojowej Krem śmietanowy: 500ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2x śmietan fix (pominęłam(...)żółtku nie przerywając miksowania na koniec wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao oraz przyprawą do piernika, całość delikatnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach miksera ciasto przekładamy do formy (25x35cm lub 22x37cm) wyłożonej papierem do pieczenia biszkopt pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C gotowy studzimy i przekrawamy na dwa blaty

Słodkie zapomnienie
Bułeczki drożdżowe z budyniem, karmelizowanymi owocami i kruszonką 132

umyłam, wypestkowałam i pokroiłam na małe paseczki. Jabłka obrałam ze skórki, pokroiłam na ósemki a następnie w grubsze plasterki. Na patelnię wsypałam cukier, wlałam wodę i zamieszałam. Teraz zostawiłam bez mieszania żeby cukier rozpuścił się w wodzie. K iedy zaczął się karmelizować, zmniejszyłam ogień pod patelnią, żeby się karmel za bardzo nie przyrumienił. C zas, żeby na patelnię wrzucić(...)karmelem. Moją karmelowo-owocową mieszankę odstawiłam do wystudzenia. Ciasto po wyrośnięciu przełożyłam na deskę, krótko wyrobiłam i podzieliłam na 20 w miarę równych części (ciasto można zważyć). Ukształtowałam z nich okrągłe bułeczki. Ułożyłam je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Znów przykryłam ściereczką i zostawiłam na około 30 minut, żeby znów ciasto podrosło. Teraz szybko zrobiłam kruszonkę Wszystkie składniki

Kuchnia u Krysi
Tarta z bobem i pieczarkami 208

misie Tefal Companion, uruchomić i ... już! Po 3 minutach (byłoby szybciej, ale miałam za mało mąki i dosypywałam w trakcie) miałam gotowe ciasto, zwarte, bez zbędnego brudzenia rąk :) Składniki na formę o śr. 25cm Ciasto:   250g mąki 125g masła 1 żółtko ⅓ łyżeczki soli ½ łyżeczki suszonego tymianku Farsz: 400g ugotowanego i obranego bobu Kilka większych lub kilkanaście mniejszych pieczarek(...)Tefal Companion: Ciasto- Mąkę przesiewamy. Wszystkie składniki umieszczamy  w misie z założonym ostrzem do wyrabiania. Ustawiamy prędkość 8 i czas 3 minuty. Wyrobione ciasto przekładamy do woreczka i odkładamy do lodówki na 2 godziny lub do zamrażarki na 45 minut. Schłodzone wałkujemy i przekładamy na formę. Dociskamy, widelcem dziurkujemy, by nie wybrzuszało się w trakcie pieczenia

Kuchnia w czekoladzie
Wiśniowa tarta z bezą 166

bez pestek 150 g cukru Diamant Na bezę: 5 białek szczypta soli 200 g cukru Diamant 1 łyżeczka octu winnego białego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej WYKONANIE Kruche ciasto: Do miski wsypać mąkę, dodać cukier puder, sól, żółtka i posiekane nożem zimne masło. Szybko zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto(...)rozwałkować i wyłożyć nim formę tortową o średnicy 26 cm podwijając boki. Włożyć do lodówki na 15 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Spód ciasta ponakłuwać widelcem, po czym włożyć do piekarnika na 15 minut. Nadzienie: Wiśnie wraz z sokiem i cukrem umieścić na dużej patelni teflonowej i podgrzewać mieszając od czasu do czasu. Owoce smażyć do momentu

Passions hobbies life
Ciasto z kisielową pianką – biedronka 249

efekt. Ciasto i bez tego, przykryte w całości galaretką smakowałoby równie dobrze, a byłoby dużo bardziej podzielne;) Osobiście ciasto źle mi się w tej formie kroiło i następnym razem z pewnością nie bawiłabym się z nim w ten sposób. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki(...)łyżce cukru. Następnie dodajemy po 1 żółtku za każdym razem dokładnie miksując. Na koniec delikatnie mieszając drewnianą łyżką, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę i pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Kisiele przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. W ciepłej masie kisielowej rozpuszczamy 2 galaretki. Odkładamy do przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Łączymy

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe ciasteczka owsiane z siemieniem i słonecznikiem 219

Kolejna wersja czekoladowych ciasteczek. Tym bardziej bardziej sycąco i zdrowo, bo z dodatkiem różnych nasion. Składniki: 120 g mąki, 100 g margaryny roślinnej, 80 g cukru

Państwo Wojtczuk gotują
Sernik dyniowy z polewą kajmakową 156

mascarpone 300 g puree z dyni opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego łyżeczka skórki startej z cytryny Polewa: puszka gotowego kajmaku 3 łyżki mleka albo kremówki    Sposób przygotowania: Spod: Herbatniki pokruszyć walkiem. Wymieszać z roztopionym masłem i orzechami. Masą wylepić wyłożoną papierem do pieczenia tortownice. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Masa: Żółtka(...)proszek budyniowy, ekstrakt waniliowy i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszać. Ubić białka na sztywna piane i połączyć z masą serowo-dyniową. Wylewamy masę na schłodzony spod czekoladowy. Pieczemy ok.50-60 minut. Jeśli wierzch ciasta, za bardzo będzie się rumienić przykryć papierem do pieczenia. Pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Po upieczeniu polewamy kajmakiem. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Orkiszowe bagietki z żytem i suszonymi śliwkami 108

Wyrobione przełożyć do naoliwionej miski. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągów na ok. 1,5 godziny do podwojenia objętości. Miskę z ciastem można również wstawić do lodówki na 7-10 godzin, np. na noc, a rano upiec świeżutkie bagietki na śniadanie : ). Wyrośnięte ciasto krótko zagnieść rękami na kuchennym blacie. Podzielić je na 3 równe części (każda(...)umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (w sporych odległościach od siebie- urosną!) na kształt pioruna- powyginać wałeczki raz w lewo, raz w prawo. Oprószyć je mąką pszenną, przykryć ściereczką i pozostawić w spokoju na godzinkę (jeśli ciasto wyrastało w lodówce, przedłużcie czas wyrastania uformowanych bagietek o mniej więcej 30-45 minut). Gdy bagietki ładnie się napuszą rozgrzać piekarnik

Nastoletnie Wypiekanie
Brownie budyniowe z orzechami i karobem na białkach (bez cukru) 173

dżemem. Brownie budyniowe z orzechami i karobem na białkach (bez cukru) 6 białek 45 g ksylitolu 45 g erytrolu 0,5 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 100 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki z amarantusa duże opakowanie budyniu śmietankowego (64 g) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 75 g oleju rzepakowego/oliwy 3 łyżki orzechów arachidowych siekanych(...)ciągle ubijając. Mąkę orkiszową i amarantusową wymieszać z proszkiem do pieczenia, budyniem, ekstraktem ze stewii, karobem, orzechami. Olej dodać do ubitych białek, a następnie mleko i ekstrakt waniliowy, wymieszać delikatnie. Mąkę połączyć delikatnie z masą. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę. Piec ok. 40-45 minut w 180 stopniach

FitKot
MIGDAŁOWE BABECZKI Z CYNAMONEM 142

babeczki są naprawdę smaczne.  Bez fałszywej skromności mogę napisać, że to jedne z lepszych, jakie pieczemy (choć oczywiście to kwestia sporna). Maślane, wilgotne, migdałowo-cynamonowe. Obok  Czekoladowych babeczek  , nasz faworyt na Świąteczny stół.   Składniki 5 białek  90 g mąki migdałowej 170 g cukru pudru szczypta soli 150 g roztopionego, przestudzonego masła 50 g mąki(...)termoobiegiem, przygotujcie formę do pieczenia muffinek.  Zmielone migdały wymieszajcie z cukrem pudrem, cynamonem i mąką. Białka ubijcie ze szczyptą soli na niezbyt sztywną masę. Do ubitego białka dodajcie roztopione i przestudzone masło oraz  suche składniki i delikatnie wymieszajcie. Ciasto nakładajcie do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Pieczcie około 18-20 minut lub do suchego patyczka. Posiłkowałam

OliveandThyme
Herbatniki Waniliowe z Czekoladą 219

ciasto wykładam na blat oprószony mąką, rozwałkowuję cienko (pamiętajcie ciastka nie urosną), wycinam wybrane kształty, w tym przypadku to był kształt klasycznych herbatników, układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i piekę max. 15 minut. Zwykle jest to mniej niż 15 minut. Tu obserwujcie ciastka, bo każdy piekarnik piecze(...)pokombinować dalej. Ja rozpuściłam gorzką czekoladę, partiami wylewałam ją na silikonowe foremki, wstawiałam do lodówki na kilka minut i potem gotowe tafle przyklejałam na wystudzone ciastka smarując wierzch odrobiną czekolady. Ciastka z czekoladą na wierzchu zniknęły od razu, a te bez czekolady zaraz na drugi dzień. Gwarantuję Wam, że jeśli upieczecie chociaż raz te ciastka na jednym razie się

Blondynka Gotuje
Babka migdałowa z kawą 126

jest bez mąki pszennej, to wtedy zjedzą z apetytem. Odstrasza ich samo słowo „bezglutenowy”. Tak więc obiecuję, iż następne słodkości będą słodkie, z glutenem i jajem! Składniki: • 200 g mąki migdałowej • 150 g mąki kukurydzianej • 50 g mąki ziemniaczanej • 2 łyżki cukru • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżeczka sody(...)wlać do mokrych składników. • Suche składniki dodać do mokrych i wymieszać razem. • Wylać ciasto do foremki na średnią babkę wysmarowanej masłem i posypanej mąką migdałową. • Piec w 180 st.C przez 45-50 minut. • Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub udekorować bitą śmietaną

To co kocham
Ciasto śliwkowe paleo z kruszonką 156

goździki, które kojarzą mi się z jesienią. Składniki na nadzienie: (owalna forma do pieczenia 29cm na 20cm) 1 kg śliwek (bez pestek przekrojone na pół) 3 łyżki mąki z tapioki ⅓ szklanki miodu 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka goździków mielonych Składniki na ciasto: ½ szklanki mąki kokosowej ½ szklanki mąki migdałowej ¼ szklanki płatków migdałowych ¼ szklanki mielonych orzeszków pini (albo innych orzechów(...)stopni. W misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto prócz mleka i oleju koksowego. Potem wlewamy mleko i olej i mieszamy, aż wszystko się połączy. Wylewamy ciasto na wcześniej ułożonych na dnie naczynia śliwkach – nie przejmując się zbytnio, aby było równo, staramy się tylko przykryć wszystkie owoce. Pieczemy w piekarniku około 50 minut, aż ciasto z wierzchu zrobi się złociste

PaleoLife