ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:582/1234)

CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 473

szklanki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia                                                                 Ciasto kokosowe :   5 białek 1/2 szklanka cukru(...)proszkiem i kakao. Wsypujemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy aż składnik się połączą.  Biszkopt wylewamy na wysmarowaną blaszkę o wymiarach 25/30 i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 40 minut. Studzimy i przecinamy wzdłuż na dwie, równe połówki.  Białka ubijamy na sztywno, wsypujemy cukier, ubijamy kilka minut, następnie wsypujemy wiórki i mąkę ziemniaczaną, mieszamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką 235

minut do „ ruszenia drożdży". Więcej o rozczynie przeczytasz tutaj .   Po tym czasie do wyrośniętych drożdży dodać pozostałe składniki ciasta (wraz z resztą cukru i mąki), pod koniec dodając miękkie masło. Dobrze wszystko wyrobić rękami (ok. 5-7 minut) lub mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego. W trakcie wyrabiania można delikatnie podsypywać ciasto mąką. Dobrze wyrobione ciasto jest(...)rąk.   Ciasto przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić w temperaturze pokojowej na 1,5 godziny do wyrastania (ciasto powinno podwoić, a nawet potroić swoją objętość).   Gdy ciasto wyrośnie, krótko wyrobić je rękami i wyłożyć do blaszki o wymiarach 25x35 cm, którą uprzednio wyścielić papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta ułożyć truskawki

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto z kremem czekoladowym, truskawkami i galaretką 177

dół, bo obręcz była nieszczelna. Mimo wszystko postanowiłam pokazać Wam ciasto, bo jego smak jest grzechu warty.  Biszkopt: 3 jajka 2/3 szklanki mąki tortowej 2/3 szklanki cukru 2 łyżki oleju szczypta soli Masa czekoladowa: 600 ml mleka 200 g masła 1 szklanka cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru plus ew. 1 łyżka kakao 2 łyżeczki cukru z prawdziwą(...)jednym żółtku. Wlać małym strumieniem olej. Powoli dodawać mąkę, mieszać delikatnie łyżką. Wylać na spód tortownicy (średnica - 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec 20-25 minut w temperaturze 170 oC. Gdy nieco ostygnie, zdjąć papier. Tortownicę podwyższyć za pomocą folii aluminiowej lub tektury. Wykonanie kremu: budynie rozpuścić w 1/2 szklanki mleka

Czerwień i błękit
Tosty a'la pizza 166

baaardzo smaczne.  Zawsze gdy zostaje mi trochę sosu do pizzy albo jak nie mam czasu zrobić już ciasta drożdżowego to robię tosty a'la pizza  Składniki: - chleb tostowy - sos pomidorowy lub keczup - ser - salami Na blaszce rozkładam papier do pieczenia i układam chleb tostowy, są dwie wersje: Pierwsza-  rozkładam pierwsza warstwę chleba smaruję sosem pomidorowym (przepis(...)koniec położyć pokrojoną w grubsze plasterki parówkę  Tak przygotowane tosty wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 st. I piekę ok 7 minut. Oczywiście jak to ja   nie umiem zjeść pizzy itp. bez sosu czosnkowego   Przepis  tutaj . Życzę smacznego

Kuchnia Viki
Ciasteczka owsiane z wiórkami kokosowymi, żurawiną i słonecznikiem 201

Szybkie ciasteczka owsiane bez mąki pszennej. Jako dodatki możecie wykorzystać dowolne składniki, u mnie tym razem są to wiórki kokosowe, słonecznik i suszona żurawina. Ciasteczka są słodzone miodem, ale można zamienić go na ksylitol lub cukier trzcinowy. Zapraszam! Składniki: 2 łyżeczki miodu 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka mąki owsianej 1/2 szklanki słonecznika garść suszonej żurawiny garść wiórków kokosowych(...)miski i za pomocą łyżki wymieszać z resztą składników. Przygnieść, aby  płatki pochłonęły mokre składniki. Łyżeczką nabierać porcje ciasta, zgnieść w ręce i uformować kulkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 18-20 minut w 180*C. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę do wystudzenia. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Goldi, czyli cytrynowy beztłuszczowy bezglut 119

Dzisiejsze ciasto to takie brownie, tyle że żółte, stąd nazwa Goldi. Jest ciężkie, wilgotne nie za słodkie, do tego bez glutenu i dodatku tłuszczu. Jadłam je dziś na śniadanie (wczoraj upiekłam) i popijałam czarną herbatą- smakuje jeszcze lepiej, bo konsystencją i smakiem przypomina sernik! Cudo. ps. Śmiało możesz zastąpić cytryny limetkami lub pomarańczami. Składniki na tortownicę(...)pieczenia Przygotowanie: Dokładnie wyszoruj cytryny, wyparz gorącą wodą i ugotuj do miękkości- trwa to około godzinę. Po ugotowaniu pozbądź się pestek. W dużej misce zblenduj na gładką masę cytryny, banana i cukier. Dodaj mąkę, zmielone migdały i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 50-60 minut w temp

greenscarf
Simit (tureckie obwarzanki) w marcowej piekarni 145

dłuższe wałki; drugie wałkowanie było znacznie szybsze i łatwiejsze, bo ciasto nie było sprężyste). Złożyć wałek na połowę i skręcić delikatnie dookoła własnej osi, aż otrzyma się świderek (robiłam 10-11 skręceń). Złączyć jego końce i ułóż na blacie. Tak przygotowane bajgle pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut.  W tym czasie w jednej misce przygotować siemię lniane(...)się rozkleja), lekko odsączyć je nad miską, a następnie obtoczyć w siemieniu. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Bajgle najlepiej smakują w dniu wypieku. Kilka obwarzanków zrobiłam bez nasion - przy drugiej turze dotarło do mnie, że siemię rozniesie mi się w najbliższym czasie po całym mieszkaniu

Weekendy w domu i ogrodzie
Mini babeczki czekoladowe 166

masę przelewamy do papilotek lub foremek [ do wysokości 3/4 ] i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 13 minut, na środkowej półce piekarnika. Funkacja pieczenia: góra/dół. Jeżeli wasza blaszka do wypieku mini babeczek ma tylko 12 wgłębień- podzielcie pieczenie na dwa etapy. Rozdzielcie ciasto do 24 papilotek- gdy pierwsza dwunastka będzie siedzieć w piekarniku, kolejne dwanaście może spokojnie czekać(...)ostygnąć) z papilotkami wypełnionymi nieupieczonym ciastem i …do piekarnika Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy, przynajmniej na 10 min. do wystygnięcia, po czym delikatnie wyjmujemy z foremek [ starajcie się unikać narzędzi typu nóz czy widelec! ]. Jeżeli babeczki uparcie nie chcą rozstać się z formą poruszajcie je delikatnie palcami. Czekoladowe babeczki smakują świetnie nawet bez żadnych dodatków. Jeżeli jednak chcielibyście

Domowe Torty
Chleb pszenny na drożdżach świeżych 188

Pyszny chlebek bez ziaren na mące chlebowej i drożdżach świeżych.Nie ma nic smaczniejszego niż pieczywo jeszcze ciepłe z pieca, do tego chrupiąca skórka i nasze podniebienie ma jak w bajce :) Chlebek będzie z foremki prostokątnej. Składniki: mąka chlebowa typ 750 500 g woda ciepła 300 ml drożdże świeże 30 g sól 1 łyżeczka cukier 1 łyżeczka olej(...)cukrem. Rozrobione drożdże przelewamy do wgłębienia w mące i delikatnie mieszamy łyżką tak aby powstała zawiesina. Zostawiamy przykryte ściereczka na 15-20 minut. Drożdże nam pięknie wyrosły, dodajemy pozostałą ciepłą wodę i olej, wyrabiamy energicznie ciasto koło 20 minut.Zostawiamy w misce do wyrośnięcia na godzinkę. Po godzinie zagniatamy ciasto koło 10 minut tylko i przekładamy do formy keksowej obsypanej mąką

Różowa kuchnia
Quiche z pieprznikiem jadalnym (kurkami) 119

platformie zakupowej LokalnyRolnik.pl ) – sól, pieprz Zaczniemy od przygotowania farszu (jeżeli nie macie dużo czasu, jego część możecie wykonać dzień wcześniej). Szynkę wędzoną pokroić na kawałki i podsmażyć bez tłuszczu. Potem na ten samej patelni podsmażyć 400 g kurek (w całości, nie kroiłam ich na mniejsze kawałki). Do miski wbić 5 całych jajek i delikatnie ubić trzepaczką i dodać(...)tarty (czy innym naczyniu, w którym zechcecie przygotować quiche) umieśćcie ciasto francuskie. Dociśnijcie dobrze ze wszystkich stron, nakłujcie widelcem i wstawcie do nagrzanego piekarnika. Spód powinien zrobić się lekko rumiany (ok 15 minut, 180 – 200 stopni). Spód studzimy, a gdy będzie zimny wykładamy na jego wierzch farsz i pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut

Szybko Tanio Smacznie
Kruche ciasto z czereśniami i pianką 114

żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu DODATKOWO: 500 g dojrzałych czereśni i czarnych porzeczek PIANKA: 5 białek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe bez cukru 0,5 szklanki oleju szczypta soli Przygotowanie: CIASTO:  Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pozostałe składniki i zarabiamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy(...)rozpuści wsypujemy budynie oraz wlewamy olej. Całość miksujemy na małych obrotach do połączenia składników. Gotową piankę wykładamy na ciasto kruche. Na piance układamy owoce. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach schłodzone ciasto. Placek wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 50 minut w 180°C. Upieczone ciasto studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Cakes By Kejt
Biszkopt z ananasem. 174

cukrem pudrem, ale i bez dodatków jest pyszne. Szybko się je robi, szybko piecze, więc jest idealną propozycją na podwieczorek w środku tygodnia, a jeśli coś zostanie to na drugie śniadanie będzie jak znalazł. Polecam! Składniki na biszkopt z ananasem 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropli olejku waniliowego(...)kostkę. Cukier ubijamy z jajkami na puszystą masę, dodajemy olejek, proszek do pieczenia wymieszany z mąką. Szybko mieszamy, dodajemy pokrojone ananasy i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C przez 40 minut, następnie sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone. Wyjmujemy ciasto z piekarnika, pozostawiamy

Rozpustne gotowanie
Sześć makowców Babci Anielki 219

grubo, nakładamy farsz. Z każdej strony powinno pozostać po przynajmniej centymetrze czystego ciasta, bez farszu. Wygładzamy makową powierzchnię i zawijamy ciasto w ciasny rulonik. (można, ale nie trzeba zawinąć kawałek ciasta do wewnątrz, by końcówki były ślicznymi "piętkami"). Zawinięte ciasto układamy na papierze do pieczenia. Jeśli ktoś lubi, by się świeciło, można posmarować wierzchy żółtkiem rozmąconym z łyżką(...)zawijamy końcówek pod spód (zdjęcie może wprowadzać w błąd, zrobiłam to odruchowo :/) Odstawiamy ciasto na około pół godziny do ponownego podrośnięcia. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Makowce układamy w nieznacznych, ale jednak odległościach od siebie i pieczemy około 45- 50 minut. Studzimy na kratce i dzielimy się przysmakami z rodziną

Kuchenna Kontrrewolucya
Chleb na zakwasie 231

Bez zagniatania ciasta,prosty przepis na chlebek z amarantusem     Składniki: 250 g mąki pszennej 200g maki orkiszowej 100 g mąki żytniej 400 g wody w temperaturze pokojowej ok 100 – 150 g aktywnego zakwasu 10 g soli 50 g  poppingu z amarantusa 50g pestek siemienia lnianego(...)bułką tartą i przełożyć ciasto. Wierzch wyrównać np. moczoną łyżką w wodzie. Zostawić na 12 – 16 h do wyrośnięcia (aż urośnie do krawędzi formy).               Piec w 200 stopniach 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć chleb z formy i dopiekać dodatkowa 15 minut

w mojej kuchni
Chleb żytni z kminkiem (40%) Hamelman'a 180

różności, bez nadziei na powodzenie, udało mi się uformować dwa bochenki i przenieść  do koszyczków. Wyrastały dłużej niż w przepisie, ponieważ nie dodałam drożdży. Chlebki, mimo że wyszły dosyć płaskie ( na tle poprzednich wypieków), były bardzo dobre. W trakcie pieczenia pachniał(...)wcześniej)ciasto właściwe545 g mąki pszennej chlebowej317 g wody17 g kminku17 g soli4 g drożdży instant664 g zaczynuprzygotowaniezaczynPrzygotować na 14 - 16 godzin przed końcowym mieszaniem ciasta. Dobrze  wymieszać wszystkie składniki i pozostawić w przykrytym pojemniku w temperaturze pokojowejciasto właściweDo misy robota włożyć wszystkie składniki ciasta właściwego. Mieszać na pierwszej prędkości przez 3 minuty aby składniki się połączyły. Następnie

Stare Gary