końcu stroić się w ciuchy które ostatnio kupuję bez żadnego umiaru, chcąc ożywić moje beżowo-brązowe kolory w szafie. No ale na to muszę jeszcze trochę poczekać. Pogoda jakoś nie chce odpuścić. Jedynie co mogę zrobić to zaproponować Wam egzotyczne ciasteczka, które choć trochę przypomną Wam smak wakacji. Zapraszam!"Składnikiopakowanie ciasta francuskiegobanan4 plasterki ananasa3 nektarynkicukier cynamonowySposób przygotowania:Piekarnik rozgrzewamy(...)kroimy na drobne kawałki.Ciasto francuskie rozwałkowujemy na blacie obsypanym mąką pszenną. Kroimy na 12 kawałków. Na każdy z nich układamy parę kawałeczków banana, nektarynki i ananasa. Rogi ciasta zawijamy tak, aby powstały koła. Ciasteczka przekładamy na formę wyłożona papierem do pieczenia i posypujemy każde z nich szczyptą cukru cynamonowego.Pieczemy około 10 minut - do zarumienienia. Podajemy na ciepło
Słodkie Przyjemnościsoczystych pomarańczy tak podkręcił smak serniczków, a dodatek słodkiej bezy zrównoważył smak i aromat!Polecam!Przepis zgłaszam do konkursu na durszlak.pl konkurs- Ciasta czy ciasteczka z firmą BIELMAR.3majcie mocno kciuki ;-))SKŁADNIKI:- 500 g sera białego zmielonego - 3 żółtka- 100 g cukru pudru- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 2 łyżki mąki ziemniaczanej- 100 g margaryny PALMA firmy BIELMARMargarynę(...)duża pomarańcza- 3 łyżki miodu- 2 łyżki cukru brązowegoPomarańcze obierz bardzo dokładnie ze skórki, pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść margarynę, cukier, miód, dodaj pomarańcze. Smaż około 15 minut. Sos zgęstnieje. Studzimy do całkowitego wystudzenia. Sos wylej na ser w kokilkach.BEZA:- 3 białka- 3 łyżki cukru pudruBiałka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier, nadal ubijaj aż pianą będzie szklista
SMYKWKUCHNIbudynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 900 ml mleka Sposób przygotowania:Ciasto kruche: Mąkę , cukier puder i proszek do pieczenia przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wszystkie składniki ucieramy na grubą kruszonkę. Następnie dodać żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Wyrobić w miarę szybko ciasto , podzielić(...)Ugotować 3 budynie waniliowe na 900 ml mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru. Kruche ciasto z brzoskwinią: Jedną część ciasta wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce na całej powierzchni blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i podpiec sam spód ok. 20 minut ( wyjąć wtedy , kiedy ciasto się zarumieni ) Ugotowany budyń wylewamy na podpieczony spód i układamy
Słodkości i nie tylkokilka na wierzch 10 łyżek syropu z agawy (można więcej, wedle życzenia ;)) 20g budyniu waniliowego bez cukru 1/2 szklanki mleka migdałowego lub innego roślinnego szczypta soli Przygotowanie: Mieszamy ze sobą składniki suche, tj. mąkę, kakao, proszek do pieczenia, siemię lniane, sodę. W blenderze lub mikserze miksujemy umyte jagody z wodą. Jeśli nasz mikser(...)łyżek syropu z agawy. Całość wlewamy do dołka wyrobionego w suchych składnikach. Mieszamy. Jeśli ciasto będzie za suche, możemy dolać troszkę mleka. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ciasto umieszczamy w foremkach (najlepiej nieprzywierających, abyśmy nie musieli smarować ich tłuszczem) i pieczemy ok. 30 minut. W trakcie pieczenia się babeczek, przygotowujemy budyń. Z 1/2 szklanki mleka zostawiamy
Weganizm infantylnyteraz wystarczy tylko rogaliki zwinąć..i odstawić do wyrośnięcia..a potem do piekarnika...a potem ..no cóż..tylko jeść... Używanie rogalomanii naprawdę sprawia przyjemność i ułatwia pracę ..Chcecie bez problemu przygotować i mieć idealne i równe rogaliki ? Nic trudnego..wystarczy zaopatrzyć się w rogalomię..polecam ..bo naprawdę warto.. 50 dkg mąki 4 dkg drożdży(...)żółtkiem, masłem, cukrem i cukrem waniliowym.Wyrobić ciasto ,przełożyć do miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia .Podzielić na dwie części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć marmoladę i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blasze, odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie posmarować rozmąconym białkiem. Piec około 15-20 minut w temperaturze
Moje domowe kucharzenieMuffinki lubi chyba każdy. Ja lubię bez kremu, ale ze zdecydowanym smakiem czekolady bądź wanilii. Tym razem dodałam rozpuszczalnej kawy Jacobs Crema Gold i powiem Wam, że było to świetne posunięcie. Do środka kawałeczki białej czekolady. Istne niebo! Polecam! Składniki :* 2 szklanki mąki pszennej* 1/4 szklanki kakao* 1/4 szklanki kawy Jacobs Crema Gold * 3/4 szklanki cukru* pół łyżeczki(...)pół łyżeczki proszku do pieczenia* szczypta soli* szklanka wody* 1/4 szklaki oleju rzepakowego* łyżka soku z cytryny* pół tabliczki białej czekolady Przygotowanie :Składniki suche dokładnie połączyć. Składniki mokre wymieszać. Do suchych wlać mokre składniki, wymieszać. Dodać posiekaną białą czekoladę. Do blaszki na muffinki włożyć papierowe papilotki, wlać ciasto na 3/4 foremki. Babeczki piec 25 minut w 180 stopniach. Studzić
Magiczne Życie Martymojprzepisna.pl | Jak upiec idealną bezę Pavlovą Kilka wskazówek, które ja wykorzystuje podczas pieczenia bezy Pavlova, może i wam się przydadzą. Ponoć Pavlova zawsze pęka, więc
moj przepis namojprzepisna.pl | Jak upiec idealną bezę Pavlovą Kilka wskazówek, które ja wykorzystuje podczas pieczenia bezy Pavlova, może i wam się przydadzą. Ponoć Pavlova zawsze pęka, więc
moj przepis naKupiłam sobie całkiem niedawno w sieci Lidl gofrownicę. Od razu z zapałem wzięłam się za robienie gofrów. Przepis wzięłam z tej strony. . Polecam te gofry
Na słodko lub wytrawnieprzesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszać łyżką do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy- dno formy wyłożyć papierem do pieczenia (boków formy nie wykładać papierem ani nie smarować tłuszczem)- ciasto przełożyć do formy, wyrównać i piec w 180 stopniach przez około 20 minut do tzw. suchego patyczka- po upieczeniu(...)wierzch biszkoptu wyłożyć resztę masy wiśniowej, wyrównać, całość schłodzić- ciasto porcjować schłodzone, przechowywać pod przykryciem w lodówceWiśniowy przekładaniec dobrze się kroi, a warstwy bardzo ładnie ze sobą kontrastują dzięki różnicy kolorów. Biszkopty można nasączyć dowolnym ponczem, jeśli lubi się ciężkie, wilgotne ciasta. Według mnie nie jest to konieczne, gdyż bez ponczu ciasto ma lżejszy charakter, idealny na letni podwieczorek
Smakołyki Berenikimasła 120 ml oleju rzepakowego Wielkopolski 30 ml oleju rzepakowego Wielkopolski z chili 200 g kwaśnej śmietany 12% 350 g mrożonych wiśni bez pestek 300 g mąki pszennej tortowej 20 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g białej czekolady 100 g śmietany 30% 1 płaska łyżeczka żelatyny 1 owoc granatu (w sezonie można wykorzystać wiśnie) WYKONANIE(...)połączenia składników. W osobnej misce wymieszać ze sobą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Na koniec dodać wiśnie, wymieszać i wsypać całość do masy mokrej. Wymieszać wszystkie składniki szpatułką i przelać do formy tortowej. Wyrównać górę i włożyć do piekarnika. Piec około 50 minut, po czym wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Żelatynę wsypać do szklanki i zalać odrobiną wody
Passions hobbies lifeUwielbiam szarlotkę mojej babci Jasi. Tego smaku nikt nie przebije, jest jedyna w swoim rodzaju.. krucha, mocno cynamonowo-jabłkowa. Trzymając się zdrowego stylu życia tęsknię
Czarnawisienkamarką dr Gerard, podobnie jak Ciasto Lemon Bez Pieczenia . Torcik jest nie za słodki, ładnie się prezentuje i jest ciekawy w smaku. Lubię połącznie ananasa z kokosem, polecam… Torcik ananasowo – kokosowy bez pieczenia Składniki: Spód: 220g kakaowych, podwójnych markiz Mafijnych Black dr Gerard 100g roztopionego, ostygniętego masła 1 łyżeczka kakao bez cukru Krem: 250g serka(...)przełożyć do blendera i zmiksować. Dodać roztopione masło, kakao i wymieszać. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23cm i wyrównać, lekko docisnąć. Krem: 3. Żelatynę zalać zimną wodą i wymieszać. Odstawić na około 15 minut, aby napęczniała. Napęczniałą żelatynę postawić na gazie i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż się rozpuści (potrwa
Mała CukierenkaMoje ulubione, zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie to ostatnio „ Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy „. Uwielbiam ją za cynamonowy smak (wymieszana z mlekiem
Moja Delicjadodajemy pół łyżki soli i gotujemy do miękkości warzyw (ok. 40 minut). Wyławiamy warzywa i przyprawy i odkładamy na bok (można je wykorzystać do przygotowania sałatki warzywnej). Do wywaru warzywnego dodajemy obrany czosnek, pokrojone buraki i pół łyżki soli. Zmniejszamy gaz i gotujemy bardzo powoli przez 15-20 minut. Tak przygotowany zaczyn na barszcz czerwony zostawiamy na noc, by nabrał(...)minut. W tym czasie z naszego farszu powinna odparować woda. Farsz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mąkę mieszamy z gorącą wodą (taką, by nie parzyła w ręce) i solą, a następnie wyrabiamy ciasto. Odkrawamy po kawałku ciasta i wałkujemy je cienko na stolnicy wysypanej mąką. Pozostałe ciasto powinno leżeć w misce przykryte wilgotną ściereczką, by nie obsychało. Rozwałkowane ciasto
Dieta bez mleka