kokosowym podany z pieczonymi fioletowymi ziemniakami i gotowanymi warzywami. Panierka idealnie przylega do ryby, więc usmażony dorsz będzie soczysty w środku. Jeżeli szukacie innych pomysłów na rybne dania to zajrzyjcie TUTAJ . Składniki na 4 porcje: 2 filety dorsza bez skóry (wagowo około 0,5 kg) sól, pieprz przyprawa do ryb olej do smażenia ciasto do panierki 2 jajka(...)łyżki wiórek kokosowych sól do smaku Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Składniki na ciasto wymieszać ze sobą, np. za pomocą trzepaczki i odstawić na co najmniej 30 minut. Na patelni rozgrzać olej. Kawałki ryby zanurzać w cieście kokosowym. Smażyć na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Usmażone kawałki przełożyć
Ugotowaćmąki pełnoziarnistej orkiszowej 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich Polewa czekoladowa: 4 płaskie łyżki oleju kokosowego 4 płaskie łyżki kakao bez cukru 1 kopiasta łyżka miodu 2-4 łyżki gorącej wody Ciasto: 1. Do mąki dodać sodę, proszek do pieczenia, sól, przyprawy, wymieszać łyżką. Wsypać orzechy, wymieszać. 2. W drugiej misce wymieszać razem miód i olej kokosowy (można wymieszać(...)mokre i wymieszać do połączenia składników można łyżką lub mikserem na średnich obrotach. 4. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x12cm, wyrównać. 5. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170C na funkcji góra – dół przez około 60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. 6. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia
Mała Cukierenkawpracuj je w ciasto. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ciemne i jasne ciasto podziel na 2 części każde, rozpłaszcz i ułóż na przemian jak kanapkę, następnie podziel na 4 części. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Każdą część uformuj w wałek, przekręć i uformuj, sklejając końce okrągłą bułę z dziurką. Odstaw na 30 minut do ponownego wyrastania. OLYMPUS DIGITAL CAMERA W garnku zagotuj wodę(...)podczas gotowania rosną. Gotuj z każdej strony 1-2 minuty. * Gotowałam każdego bajgla oddzielnie. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Podgotowane bajgle przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia, poczekaj kilka minut aż podeschną. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 200 C bez termoobiegu przez 12-15 minut. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS
greenscarfbudyniem (bez cukru) foremka 21 x 27 cm 6 białek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 łyżeczka cynamonu 1 duże jabłko (najlepiej kwaśne - u mnie szara reneta) Białka ubić(...)konsystencji). Suche składniki wymieszać ze sobą w osobnej misce, dodać do piany i delikatnie wymieszać całość. Ciasto wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z cynamonem i wysypać równomiernie na cieście. Piec około 45 minut w 180 stopniach
FitKotprzypominająca ciasto. Wg mnie obie są przepyszne i warte wypróbowania Pieczona owsianka kokosowa (bez jajek i mleka) 2017-09-11 17:11:33 Porcje 4 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 łyżki nasion chia (20 g) 2 szklanki mleka kokosowego (500 g) 2 szklanki płatków owsianych (220 g) 1 czubata łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)sztuki mango garść mrożonych owoców leśnych opcjonalnie starte jabłko Przygotowanie Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza Wymieszaj 2 łyżki nasion chia z mlekiem i odstaw na kilka minut. W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, cynamon, proszek do pieczenia, pokruszone migdały lub orzechy włoskie i płatki kokosowe. Dodaj pokrojone w kostkę mango, mrożone owoce, miód i sok z cytryny, zalej
Powiedz dietom nieodrobiną mąki.. Odstawiamy na 10 minut. Reszt ę mleka mieszamy z cukrem, dodajemy sól, roztopione masło, roztrzepane jajko. Wlewamy to do mąki i wyrabiamy ciasto do momentu aż nie będzie się kleiło do rąk.Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Serek mieszamy z cukrem waniliowym oraz ze skórką otartą z cytryny. Ciasto zagniatamy jeszcze raz. Dzielimy na 16 kawałków(...)każdy kawałek spłaszczamy, dajemy na środek trochę twarożku i truskawkę. Następnie formujemy bułeczkę. Pozostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 30 minut
Anioły w kuchnicukier. Choco slice jest podstawowym deserem/ciastkiem/smakołykiem w naszym domu, absolutnym ulubieńcem Pana Domu Wyśmienicie nadaje się do zabrania do pracy, szkoły czy na wycieczkę. Składniki: 10 daktyli bez pestek 1 szklanka owsianych płatków górskich 1 – 1 1/2 dojrzały banan 2-3 łyżki niesłodzonego kakao pokrojone orzechy do dekoracji (opcjonalnie) Wykonanie: Daktyle miksujmy w blenderze, żeby się dokładnie(...)tworzy nam się kula ciasta w blenderze, to znak, że można je wyciągnąć na papier do pieczenia i przy pomocy szpatułki uformować blok dokładnie dociskając ciasto, aby było gęsto upakowane (lepiej się wtedy kroi i nie kruszy). Można udekorować pokrojonymi orzechami lub płatkami migdałów. Następnie wkładamy je do lodówki na kilkanaście minut przez podaniem – całość stężeje i lepiej
Lamarida.plwybijania. Mieszankę wylewa się po prostu na rozgrzany tłuszcz i smaży do zrumienienia. Składniki na pełny talerz: 300 g mąki pszennej tortowej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 350 ml mleka 2 jaja 30 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego * dodatkowo: olej do smażenia pusta butelka "z dzióbkiem(...)ekstraktem waniliowym. Płynną mieszankę dodać do suchych składników, dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Ciasto powinno być gładkie i bez grudek. Gotowe ciasto przelać do butelki. Wyciskać na rozgrzany tłuszcz tworząc fantazyjne esy-floresy. Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron (w sumie ok. 3 minuty). Usmażone chrusty odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a następnie oprószyć cukrem pudrem
Pełny talerzwybijania. Mieszankę wylewa się po prostu na rozgrzany tłuszcz i smaży do zrumienienia. Składniki na pełny talerz: 300 g mąki pszennej tortowej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 350 ml mleka 2 jaja 30 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego * dodatkowo: olej do smażenia pusta butelka "z dzióbkiem(...)ekstraktem waniliowym. Płynną mieszankę dodać do suchych składników, dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Ciasto powinno być gładkie i bez grudek. Gotowe ciasto przelać do butelki. Wyciskać na rozgrzany tłuszcz tworząc fantazyjne esy-floresy. Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron (w sumie ok. 3 minuty). Usmażone chrusty odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a następnie oprószyć cukrem pudrem
Pełny talerzzajadać bez ograniczeń i bez liczenia kalorii. Idealny do kawy, na przekąskę do pracy czy na zwykłe bezkarne obżarstwo. Składniki: • 3 banany • 2 czubate łyżki masła orzechowego • 1/2 szklanki mąki ryżowej • 1/2 szklanki mąki migdałowej • 1 mały jogurt natualny • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 szklanki drobnych płatków czekoladowych Dekoracja(...)proszek do pieczenia, zmiksować razem. • Na koniec wymieszać z płatkami czekoladowymi. • Wyłożyć do silikonowej tortownicy 25×25 cm. • Piec w 170 st.C przez 30 minut. • Po ostudzeniu pokroić na kwadraty. • Czekoladki rozpuścić z mlekiem i położyć czekoladę na każdy kawałek ciasta. • Banana pokroić w plasterki
To co kochamkroimy w kostkę, na stolnicę przekładamy wszystkie składniki i zagniatamy, elastyczne, kruche ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i odkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po schłodzeniu ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm, posypując je mąką i wycinamy foremką ciasteczka które układamy na blaszce do pieczenia. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy cukier i orzechy, ogrzewamy mieszając, następne wlewamy(...)gotujemy na bardzo małym ogniu aż powstanie karmel z orzechami. Na ciastka rozkładamy po łyżeczce ciepłych orzechów ( nie dopuszczamy do zastygnięcia masy karmelowej ponieważ stwardnieje ). Ciastka pieczemy w piekarniku 20 minut w temperaturze 180 % C. Po całkowitym ostudzeniu przechowujemy w pojem pojemniku
Kulinarne Fantazje Mariolibiałka i żółtka) 7-8 łyżek kaszy manny (płaskich) 100g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Krem: 750 ml mleka 2 budynie waniliowe (bez cukru) 6 łyżek cukru (płaskich) 200g masła 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: dżem/konfitura do posmarowania blatów (najlepiej jakaś kwaskowata; u mnie cytrynowa z miodem(...)czekoladowe liofilizowana żurawina Upiec ciasto. Żółtka z cukrem utrzeć do białości i następnie stopniowo (po kila łyżek) połączyć z masą makową. Kolejno wmieszać kaszę i proszek do pieczenia. Białka z solą ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć zresztą składników. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 60 minut (lub dłużej
Di gotujewszystkim serdecznie). Tym bardziej mnie zainteresowało ponieważ ciasto jest bez tłuszczu i jest mega proste do zrobienia. Więc zapożyczyłam przepis i wypróbowałam. Efekt widać na zdjęciu. Składniki na małą keksówkę. Zakupy: - 2 jajka - 150 g jogurtu greckiego - 100 g cukru - 225 g mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 150 g borówek Przygotowanie(...)zmieszaną z proszkiem do pieczenia do miski i miksuję. Borówki myje, osuszam i oprószam mąką. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i teraz układam 1/3 ciasta i 1/3 borówek i znowu 1-3 ciasta i 1/3 borówek teraz reszta ciasta i na wierzch borówki. Wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piekę 50 minut
Tanio smacznie i prostomarzyły mi się takie pączuszki... malutkie, puszyste, przygotowywane bez użycia oleju do smażenia. Jeśli zastanawialiście się kiedyś nad zakupem małej maszynki do wypieku babeczek mogę śmiało powiedzieć "warto!" Moja ma trzy wymienne komplety foremek: do babeczek, cake pops'ów, i mini pączusiów. Powłoka nie przywiera i po pieczeniu pozostaje idealnie czysta. Jeśli nie macie takiego urządzenia możecie(...)mąki kokosowej lub jaglanej 1 łyżka masła orzechowego 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka Nagrzać urządzenie do wypieku babeczek lub piekarnik do 180*C. Wszystkie składniki zmiksować. Wgłębienia formy wysmarować olejem kokosowym i nałożyć ciasto. Piec 4-5 minut. Jeśli używamy piekarnika ciasto należy umieścić w silikonowych foremkach i piec ok 20 minut. Moje pączusie
Chocolate Muffin Blogdzieci. Kruche babeczki nadziewane rabarbarem, przykryte słodką bezą są doskonałą alternatywą dla, bardziej tradycyjnego w formie, ciasta. A połączenie rabarbaru i delikatnej, chrupiącej bezy... sprawdza się zawsze :-) składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru cukier waniliowy 200 g masła 5 jaj 3 - 4 łyżki kwaśnej śmietany 1 kg rabarbaru 1/2 szklanki cukru(...)cukier, masło, wanilię, proszek do pieczenia, śmietanę oraz żółtka łączę i wyrabiam na gładkie ciasto. Ciastem wyklejam foremki do babeczek (często piekę też babeczki w metalowej formie na muffinki). Na cieście rozkładam odsączony z soku rabarbar. Białka ubijam na sztywno z cukrem pudrem i proszkiem budyniowym, nakładam na rabarbar. Całość piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni
babka w formie