ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:572/1234)

CIASTO SNICKERS NA KRAKERSACH 136

które co jakiś czas pojawia się na rodzinnych uroczystościach. Dzisiaj w wersji uproszczonej, tym razem bez masy karpatkowej, przygotowałam tylko jedną masę- budyniową i podzieliłam ją na dwie części, do jednej dodałam kakao i w ten sposób uzyskałam dwie różne masy. Snickers to ciasto z gatunku tych, które z każdym kolejnym dniem smakują coraz lepiej, dlatego warto (a nawet(...)cukier waniliowy oraz obydwie mąki mieszamy w ok.100ml mleka, resztę mleka zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy żółtka z cukrami i mąkami i mieszając doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok.1 minuty na małym palniku, cały czas mieszając. Następnie garnek zdejmujemy z palnika (masa powinna być bardzo gęsta), dodajemy do masy budyniowej masło i co jakiś czas mieszamy do rozpuszczenia i uzyskania

Smaczne Zdrowe
Serniko-brownie (sernik+brownie) 182

ciasto od pierwszego kawałeczku, po jego spróbowaniu odrazu chce się sięgać po następny.  To ciasto napewno nie jest dla ludzi na diecie. Cukier, masło, mąka, czekolada... no ale czasami na cheat day można sobie pozwolić. 😆 Zrobienie takiego serniko-brownie, to dosłownie kilka minut pracy. W efekcie otrzymujemy wilgotne, czekoladowe, mięciutkie brownie z puszystym, przepysznym kremem sernikowym na górze. Musicie(...)krótko mieszamy . Cukier nie powinien się rozpuścić. Po tym dodajemy jajka, śmietanę i ponownie krótko mieszamy. Przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mieszamy aż powstanie gładka masa bez grudek mąki. Tak przygotowane ciasto przelewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 30-35 min. W samym środku brownie może (a nawet musi) być

Kuchnia Łukasza
Warsztaty kulinarne „Mój Ulubiony – na słodko i słono” 163

przyprawiamy solą i pieprzem. Ciasto: Do dużej miski wsypujemy wszystkie suche składniki ciasta, mieszamy, dodajemy roztrzepane jaja, mleko i olej. Mieszamy łyżką, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem. Trzonkiem drewnianej łyżki robimy wgłębienia w cieście i do każdego wkładamy naprzemiennie farsz z trybulą i papryką. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni 30 minut. Sernik na spodzie marchewkowo-pistacjowym(...)dużych oczkach. Do dużej miski wsypujemy mielone migdały, pokruszone pistacje, startą marchew, dodajemy żółtko, pokrojone masło i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Na 30 min wkładamy do lodówki, aby się schłodziło. Po tym czasie wylepiamy ciastem wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i pieczemy 20 min w temperaturze 170 ̊ C. Bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości na średnim

karmelowy
Ciasto kaszak w 10 minut 143

Kaszak to proste, a jednocześnie pyszne ciasto bez pieczenia, w którym głównym składnikiem jest kasza manna. Składniki 1 szklanka kaszy manny 1l mleka 1 kostka margaryny 0,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao cukier waniliowy duża paczka herbatników Polewa 0,5 kostki margaryny 0,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Przygotowanie Mleko, margarynę, cukier, cukier(...)mieszać do rozpuszczenia na małym ogniu (nie gotować). Blachę wykładamy herbatnikami, zalewamy masą z kaszą manną, przykrywamy herbatnikami i zalewamy polewą. Schładzamy. Autor przepisu: Anna Artykuł Ciasto kaszak w 10 minut pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
CHLEBKI JAJECZNE LEKKIE JAK CHMURKA 91

łyżeczka proszku do pieczenia Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nasmaruj oliwą. Piekarnik nagrzać do 150 st C. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wymieszać z serkiem, cukrem i proszkiem do pieczenia. Białko ubić z solą na sztywną pianę. Pianę połączyć z masą serową i delikatnie wymieszać. Łyżką nakładać porcję ciasta na nagrzaną blachę. Piec(...)temp 150 st C. do uzyskania złotego koloru. Po wyłączeniu piekarnika zostawić na 3 minuty na blasze. Delikatnie zdjąć chlebki z blachy.   Podawać z masłem czosnkowym, szynką lub serem. Można również do ciasta dodać ulubione zioła czy czarnuszkę. Wtedy pominąć należy cukier

Kuchnia w oparach
Mazurek orzechowo-bezowy 99

pieczenia wielkanocnych bab pozostaje dużo białek i ten przepis jest smaczną propozycją na ich wykorzystanie. Zwyczajne beziki są bardzo smaczne, ale gdy do piany z białek dodamy orzechy i kandyzowaną skórkę pomarańczową otrzymamy bazę na świąteczny mazurek. Taka lekka beza na waflu będzie przyjemną odmianą dla deserów z kremami i drożdżowych ciast. Składniki 2 białka 100 g cukru(...)przestudzenia. Zmielić. Do ubitych białek dodać orzechy, mąkę i skórkę pomarańczową, dokładnie wymieszać łyżką. Wafel posmarować przygotowaną masą, wstawić do nagrzanego do 90 o C piekarnika (z termoobiegiem). Piec 45-60 minut – do suchego patyczka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Mazurek orzechowo-bezowy pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Halloweenowe przekąski w sam raz na imprezę! 121

ciasta francuskiego. Nagrzewamy piekarnik do 220° C. Parówki kroimy na pół w poprzek, tak by mogły powstać 2 mniejsze mumie. Ciasto francuskie kroimy w paski, mogą być różnej długości i szerokości. Owijamy parówki paskami ciasta zostawiając odrobinę miejsca na oczy mumii. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nasze mumie smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy ok. 10-15 minut

Mostek w kuchni
Szybkie muffinki bananowe 432

składników, plus 30 minutek pieczenia i muffinki bananowe będą gotowe. Tak przygotowane muffinki, w wersji bez dodatków w postaci kremu, będą idealną przekąską do szkolnego lunchboxa dla dzieci. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 100g cukru 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 mocno dojrzałe banany 1 jajko 1 szklanka mleka 0.5 szklanki oleju Przygotowanie: Nastawiamy piekarnik(...)używania miksera. Łączymy ze sobą zawartość dwóch misek, przelewając mokre składniki do suchych. Mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelewamy do papierowych foremek na muffinki, do 3/4 ich wysokości. Pieczemy muffinki w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, przez 30 minut. Artykuł Szybkie muffinki bananowe pochodzi z serwisu Niepieprz

NiePieprz.pl
Małe pączki z konfiturą 102

mąką blat i rozwałkowujemy na grubość 1,5 cm *** *** Szklanką – literatką wycinamy z ciasta kółeczka *** *** Wycięte kółeczka układamy na oprószonym mąką blacie, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 30 minut do ponownego wyrośnięcia *** *** W wysokiej patelni lub w garnku rozgrzewamy tłuszcz do temperatury około 175’C. Tłuszcz nie może być zbyt gorący, gdyż pączki będą nam się przypalać(...)ręcznik papierowy aby odsączyć je z tłuszczu *** *** Po przestudzeniu nadziewamy pączki konfiturą za pomocą szprycy i obsypujemy cukrem pudrem *** *** Z pozostałych po pieczeniu pączków białek możemy upiec pyszne babeczki lub inne ciasto bez żółtek, na które przepisy znajdziecie tutaj: PRZEPISY NA CIASTA Z BIAŁEK *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Ciasto marchewkowe z marcepanem 161

takimi jak ten post o cieście marchewkowym z marcepanem :) Bez zbędnych tłumaczeń zapraszam po przepis! Pochodzi on z książki Zofii Różyckiej "Alfabet ciast". Ciasto marchewkowe z marcepanem ciasto: 200 g cukru 200 ml oleju 4 jajka 320 g mąki 2 łyżeczki cynamonu po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody 400 g marchewki 100 g marcepanu (ja dodałam(...)cynamonem, proszkiem i sodą oraz szczyptą soli. Mieszamy. Dorzucamy startą na małych oczkach marchewkę oraz pokrojony w kostkę marcepan. Ciasto przekładamy do formy (u mnie był to spód o prodiża) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ciasto ok 60 minut w temp. 160 st.C. Oczywiście po godzinie wtykamy w ciasto patyczek i sprawdzamy czy ciasto jest gotowe. Patyczek powinien pozostać

Dzieje kuchennej Wiewióry
pyszne placuszki biało-czarne z gruszkami... 110

składniki, jeśli ciasto jest zbyt gęste to dolewać po trochu mleka, aby ciasto było nie za gęste umyte gruszki bez obierania skórki przekroić na ćwiartki, usunąć gniazdo nasienne i pokroić na cienkie kawałeczki, wsypać do ciasta i łyżką wymieszać z połowy jasnego ciasta na bardzo rozgrzanym oleju smażyć nieduże placuszki z każdej strony po około 3 minuty na złocisto

W Mojej Kuchni Lubię
MALINOWE COULIES 159

lekki sos owocowy dodawany do deserów, lodów i ciast. Jest pyszny i fantastycznie podkreśla smak słodkich potraw.  Świetnie sprawdza się jako dodatek do budyniu, puddingu chia, owsianki, jaglanki lub pieczonych serników. Można nim polać naleśniki placki lub racuszki. Przygotujecie go niezwykle prosto i szybko. W mniej niż 30 minut otrzymując pyszną dawkę słodkości. Świeże lub mrożone owoce gotujemy(...)dać więcej jeśli owoce są bardzo kwaśne WYKONANIE W rondelku na małym ogniu, podgrzewamy maliny z cukrem. Kiedy owoce rozpadną się i zagotują, zmniejszamy płomień do minimalnego i gotujemy bez przykrycia przez 15 minut. Co jakiś czas mieszamy.  Zdejmujemy z ognia, studzimy i przecieramy przez sitko.  Przed podaniem można podgrzać, ale nie jest to konieczne. W celu

cool and minty
Delikatne ciasteczka do herbaty z kokosem i limonką 130

smakuje jak delikatne kruche ciasteczka. Te idealnie będą się komponować z herbatą, bo maja nutkę limetki i jednocześnie są orzeźwiające. Dzięki wiórkom kokosowym są wybornie kruche i delikatne, ale bez obaw doskonale znoszą transport w pudełku (Miśka testowała) , więc można je zabrać ze sobą do pracy czy też do szkoły na przekąskę. Składniki na około 40 sztuk ciasteczek(...)mnie sojowe)   Przygotowanie: Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez pół godziny. Schodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 5 mm i wykrawaj ciastka. Uformowane ciasteczka umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 12 minut do uzyskania lekko złotego koloru. Po upieczeniu mogą być delikatnie miękkie

greenscarf
Chlebek bananowy - kawowy (Nigella Lawson)... 186

minutes in a 200C." Przepis z ksiażki Nigellissima . Składniki: (foremka-keksówka, okolice 23/10cm; jakieś 8-10 porcji/plastrów) 150ml bezsmakowego oleju roślinnego 3 średnie, bardzo dojrzałe banany (około 300g bez skórek) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli 2 jajka 150g drobnego cukru  175g m ą ki 1/2 łyżeczki sody 4 łyżeczki kawy Inki  (oryginalnie: proszku espresso(...)foremkę - wyłóż papierem do pieczenia. Rozgnieć banany z sola i ekstraktem waniliowym, następnie wmieszaj olej. Dodaj jajka, jedno po drugim, ubijajac masę po każdym, na końcu wmieszaj cukier. Wymieszaj makę z sodą i kaw ą, a potem wmieszaj suche składniki do mikrej masy. Wlej ciasto do przygotowanej foremki i piecz przez 50-60 minut, do czasu aż ciasto

Lejdi of the house