ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:590/1234)

Brownie z budyniem waniliowym 1285

mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   Krem budyniowy: 750 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 6 łyżek cukru 250 g miękkiego masła w temperaturze pokojowej     Przygotowanie:   Brownie: Gorzką czekoladę drobno posiekać. 300 g umieścić w misce razem(...)cukier, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sól, ekstrakt z wanilii oraz resztę posiekanej czekolady. Wszystko wymieszać trzepaczką, aż składniki się połączą i powstanie gęsta czekoladowa masa.  Ciasto przelać do dwóch blaszek o wymiarach 35x25 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 25-30 minut. Upieczone ciasta wyjąć i pozostawić

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #5 Brownie cytrynowe 7520

tutaj ). Mnie ten przepis bardzo zaintrygował i się nie zawiodłam, więc serdecznie go polecam! Składniki na blaszkę 20×20 cm – pieczone w piekarniku góra – dół bez termoobiegu: Ciasto: – 120 g masła – 3 jajka – 0,5 szklanki cukru – 140 g mąki – skórka otarta z 1 cytryny – sok z połowy cytryny Wszystkie(...)bezpośrednio nad miską z masą). Masę mieszamy szpatułką, do momentu połączenia składników. Piekarnik nastawiamy na 150 stopni, a foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto do formy, równamy dość dokładnie i pieczemy 25 minut. Po 20 minutach sprawdzałam patyczkiem (używam wykałaczki drewnianej) czy ciasto jest gotowe, gdy na patyczku nie było surowego ciasta, wyjęłam blaszkę z piekarnika (u mnie

Relaxtime
Rolada naleśnikowa z kremem borówkowym 131

zbyt przesuszony (pieczemy bez termoobiegu), a w cieście nie omijajcie oleju jako składnika - uelastycznia ciasto. P.s. Na zdjęciu ciasto w środku wydawać się może surowe, ale takie nie jest. Przynajmniej nie w smaku :) chyba po prostu jednak przysuszyłam zbyt długim pieczeniem (bo przy zwijaniu nie, ale przy przekładaniu lekko zaczęła mi pękać...). Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 jajka(...)borówki do dekoracji Sposób przygotowania: Rolada: Jajka miksujemy z cukrem, następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na ciasto naleśnikowe. Wylewamy na dużą blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-15 minut (wierzch musi być dobrze ścięty). Następnie blachę wyjmujemy, placek odwracamy na drugą stronę (najlepiej zsunąć na odwróconą, drugą

Kolorowy Przepisownik
Pizza z grillowanym kurczakiem i warzywami 163

Jeśli chcemy mieć gruby spód to używamy całe ciasto, moja pizza jest na cienkim spodzie, odłożyłam więc dwie średniej wielkości kulki ciasta. "Rozkręcamy" ciasto do wielkości blachy, w razie potrzeby korzystamy z wałka do ciasta :) Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pozostawiamy na kilka minut. W tym czasie pozostało zrobić sos pomidorowy. Pomidory z puszki doprawiamy szczyptą soli, cukru, suszonej(...)bazylii ( lub kilka listków świeżej), 1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Delikatnie podpieczony spód smarujemy częścią sosu, i kolejno rozsypujemy resztę składników. Pieczemy na złoty kolor. Jeśli zdecydowaliśmy się zostawić 2 kulki ciasta, formujemy bułeczki i pieczemy na złoto, będą na kolację

Lubię to gotuję
Pierniczki leckerli 118

dużego noża, jak przy cieście kruchym, następnie pracujemy rękami i szczerze mówiąc będą dość spracowane. Teraz należy już tylko rozwałkować ciasto i wykroić foremkami pierniki. Staram się robić ciastka grubości ok. 7-8 mm, ale jeśli chcecie spróbować upiec całość, jak w oryginalnym przepisie szwajcarskim, lepiej uzyskać grubość 1 cm na jedną blachę. Z przygotowanego ciasta wychodzi ok. 4 blaszek(...)piekę ok. 10 minut. Trzeba pilnować, żeby nie spalić pierniczków, jest w nich dużo słodyczy, a ta łatwo się przypala. Zdejmuję gorące ciastka delikatnie  na papier, dość szybko stygną i robią się twarde jak kamyki. Skosztować można tylko cieplutkie. Mniam! A potem czekamy. Po kilku tygodniach zrozumiemy na co. Oczywiście pyszne są i bez lukrowania, ale warto

I tu będę miała takie te
Ciasto czekoladowo- truskawkowe 124

stolnicę wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, przemieszać. Następnie dodać pokrojoną margarynę, posiekać. Zrobić dołeczek w mące, wybić jajko i dodać żółtka, oraz pozostałe składniki, zagniesć kruche ciasto, podzielić ciasto na 2 części. Jedną część ciasta włożyć do zamrażalnika, drugą wyłożyć blachę. Truskawki opłukać, oszypułkować, osączyć, przekroić na połowę i ułożyć na cieście. Budyń W szklance mleka rozmieszać budynie(...)rozmieszany budyń z mlekiem, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu. Gorący budyń wylać na truskawki, zetrzeć na tarce o dużych otworach pozostałe ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stop. Piec przez  45 minut w 175 stop. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Sernik rosyjski 116

opakowanie budyniu waniliowego bez cukru    Sposób wykonania Masa serowa: Masło rozpuszczamy, studzimy. Jaja ubijamy z cukrami, po uzyskaniu jednolitej masy, cały czas miksując, małymi porcjami dodajemy ser. Następnie dodajemy budyń i przestudzone masło - mieszamy do połączenia składników. Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski razem z kakaem, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodajemy posiekane masło roślinne, cukier(...)zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Pozostałą częścią ciasta wykładamy blaszkę (nie musimy jej smarować bo ciasto jest wystarczająco tłuste). Masę serową wylewamy na blaszkę wyłożoną ciastem. Wyjmujemy z zamrażarki pozostałą część ciasta i ścieramy ja na tarce o dużych oczkach rozsypując na masie serowej. Pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem

peggiwkuchni
Kasza jaglana z pistacjami i rodzynkami 112

Królowa kasz w wersji słodko-słonej. Do dzisiejszego przepisu wykorzystałam pieczone ziemniaki, ale spokojnie można się bez nich obejść (szczególnie, jeśli przygotowujemy kaszę rano, na śniadanie). Jeśli nie macie w planach pieczenia ciasta czy czegokolwiek innego w piekarniku, nie rozgrzewajcie go specjalnie na ziemniaki - to niezbyt ekonomiczne :) Składniki (4 porcje): 2 małe lub 1 duży słodki ziemniak + łyżeczka(...)sypko. 2. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Ziemniaki pokrój na kilka części, następnie posmaruj olejem, dopraw solą i pieprzem. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 20-25 minut, aż zmiękną. 3. Ugotowaną, jeszcze ciepłą kaszę połącz z rodzynkami, pistacjami, pestkami dyni i ziemniakami. Dodaj przyprawy i wymieszaj.  4. Przed podaniem posyp natką pietruszki, polej

Powiedz dietom nie
Ciasteczka bananowe z pomarańczą 425

pszennej 50g mąki ziemniaczanej 125g cukru pudru 115g banana bez skórki (jedna średnia sztuka) 75g masła 1 łyżka soku z cytryny (do skropienia banana) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z jednej pomarańczy Wykonanie: - mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać razem - banana skropić sokiem z cytryny, rozgnieść dokładnie(...)pomarańczową - składniki wymieszać, zagnieść gładkie ciasto - ciasto powinno być dość luźne i lepkie, nie należy jednak dodawać zbyt dużo mąki - ciasto lekko podsypać mąką, urywać małe kawałki, z nich formować kuleczki, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach od siebie - piec w 170-180 stopniach przez około 13-15 minut - ciasteczka po upieczeniu będą lekko miękkie

Smakołyki Bereniki
Kruche Ciasto z Truskawkami i Delikatną Budyniową Pianką 257

szklanki cukru cukier waniliowy 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (po 40 g) 1/3 szklanki oleju ok. 500 g truskawek cukier puder do oprószenia Kruche Ciasto z Truskawkami i Delikatną Budyniową Pianką - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło bardzo drobno siekamy, dodajemy pozostałe składniki na ciasto i zagniatamy. Jeżeli ciasto okazałoby się zbyt suche można dodać ok. łyżkę (lub więcej) śmietany(...)minimum 2 godziny. Po tym czasie blaszkę ok. 20 x 3o cm wykładamy papierem do pieczenia i do formy ścieramy na tarce o grubych oczkach większą porcję ciasta. Delikatnie dociskamy łyżką troszeczkę wyrównując spód. Podpiekamy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut do bardzo lekkiego zrumienienia. Całkowicie studzimy ciasto. Budyniowa Pianka: Gdy ciasto jest już zimne możemy przygotować

Słodka Strona
Tarta razowa z czarną porzeczką i bezą 107

stopni na 10 minut. Składniki na nadzienie: - 600 gram czarnych porzeczek - drobny cukier  Przygotowanie nadzienia: Porzeczki czyścimy, oskubujemy z niepotrzebnych zielonych elementów i osuszamy. Następnie wykładamy na gorące jeszcze ciasto i zasypujemy cukrem w dowolnej ilości - mniej, jeżeli lubimy naturalną kwasowość porzeczek. W piekarniku lokujemy dopiero po zrobieniu masy na bezę. Składniki na bezę: - 3 białka - 150 gram drobnego(...)łyżeczki skrobi ziemniaczanej Przygotowanie bezy: Białka ubijamy na sztywno. Potem, dalej mieszając, powoli i partiami dodajemy cukier. Na samym końcu obsypujemy masę skrobią i ponownie mieszamy. Całość wylewamy na ciepłą tartę z porzeczkami posypanymi cukrem. Rozsmarowujemy, formując dowolną powierzchnię. Wkładamy do piekarnika. Natychmiast po włożeniu obniżamy temperaturę ze 180 stopni do 120 i pieczemy całość przez około godzinę. Pychota! Moja

Życie zamknięte w smaku
Koszyczki jagodowo-serowe z bezą 124

szkl. jagód Przygotowanie: 1. Ciasto:  Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami, z ciasta uformować w kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 1,5 godziny.  Po tym czasie rozwałkować na grubość około 5 mm pomiędzy folią lub papierem do pieczenia. Za pomocą szklanki wykrawać koła, wylepić nimi foremki do babeczek wysmarowane wcześniej masłem i oprószone(...)wymieszać z pozostałymi składnikami. 3. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce. Na koniec wsypać przesianą mąkę ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać szpatułką. 4. W środek schłodzonych babeczek nałożyć łyżeczkę nadzienia serowego oraz łyżeczkę jagód. Całość przykryć łyżką bezy. Tak przygotowane koszyczki piec w 180 st.C około 20 minut do zezłocenia. Upieczone wyjąć

Nastoletnie Wypiekanie
Chleb bezglutenowy z gotowego koncentratu. 133

sens. Nie jesteśmy na diecie bezglutenowej, od razu zaznaczam. Jednak czemu by nie spróbować? Sklep oferuje produkty bezglutenowe, które z pewnością sprawdzą się w waszych domach, bez względu na to, czy jesteście uczuleni na gluten, czy po prostu chcecie spróbować czegoś innego.  Po kliknięciu w banner przeniesiecie się do sklepu internetowego. Mieszanka nosi nazwę Piekarz Królewski(...)cukru. Na zdjęciu macie dokładne proporcje. Wszystkie składniki po prostu mieszamy mikserem przez 5 minut.  Następnie przekładamy ciasto do wysmarowanej olejem formy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Wg producenta ciasto powinno rosnąć 45 minut. Moje po 30 minutach było gotowe do pieczenia. Być może w waszych warunkach będzie to nico inny czas. Tutaj macie zdjęcie chleba jeszcze przed

MamaOskarka
Domowe nachos 165

dobrze pełnią rolę dodatku do przeróżnych dań. Nie są one ani trudne w przygotowaniu ani bardzo czasochłonne. Nachos można piec w piekarniku lub smażyć na patelni. Ja wybrałam opcję bez dodatkowego tłuszczu czyli były wypiekane w piekarniku. składniki: 100g mąki kukurydzianej 100g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka zmielonego kuminu (kminu rzymskiego) 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka(...)pomocą łyżki. odstawić do wystygnięcia. Ciepłe ciasto wyrobić. Powinno być ono elastyczne. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 - 1 cm (w razie potrzeby podsypać je mąką), wyciąć trójkąty lub inne kształty i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie. Piec w temperaturze 200 o C przez około 10 minut lub do momentu aż nachos się zarumienią

Mama Gotuje
Zdrowa babka jogurtowa, waniliowo-czekoladowa z jabłkiem 393

żółtka 1 jabłko 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 250 ml jogurtu naturalnego 5 łyżek mleka Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Jabłko  zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  W misce przesiać mąki, proszek do pieczenia, sodę i budyń. W innej misce(...)Dokładnie wymieszać masę. Do 1/3 masy dodać kakao i wymieszać. Formę  z kominkiem dokładnie wysmarować masłem i wysypać mąką pszenną. Wylać jasne ciasto i równomiernie rozłożyć. Wyłożyć ciemną część i wyrównać. Piec około 60 minut w 160*C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog