Chałka na zakwasie czyli Styczniowa Piekarnia w kolejnej odsłonie

Chałka na zakwasie czyli Styczniowa Piekarnia w kolejnej odsłonie

Chałka na zakwasie czyli Styczniowa Piekarnia w kolejnej odsłonie

Dawno nie piekłam korzystając z receptur zaczerpniętych z bloga Kuchennymi Drzwiami . Anna co miesiąc proponuje wspaniałe wypieki ale nie zawsze mam czas by je wypróbować. Tym razem jednak się udało choć bez przeróbek się nie obyło. Zobaczcie sami! Chałka na zakwasie podaję za blogiem "W poszukiwaniu Slow Life" (na podstawie przepisu z książki „Domowa piekarnia” Małgorzaty Zielińskiej) zaczyn 2-fazowy: 1. etap: 50 g zakwasu (pszenny będzie delikatniejszy, ale ja użyłam żytniego z mąki typ 720) 100 g mąki p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, śniadania, pieczywo, chleb, zupa, mak, bułki, chleb na zakwasie, bez pieczenia, ciasto z makiem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, chleb mieszany, bułka pszenna, chleb na drożdżach

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.